Fyra timmar kvar

Smulan tycker inte om raketer, Smulan tycker inte om smällare, Smulan tycker inte om Nyårsafton och inte påskafton. Det för så mycket väsen ute då som hon inte förstår sig på. Hon kryper utefter väggarna, gömmer sig under stolar/bord och bakom TV:n Vi får hålla oss hemma, men det gör inget, mår bättre på nyårsdagen då :).

Har varit på en promenad och hälsat på Tomas och Ingela. Läder/skinn-makare på Kullen. Jäklar vilka snygga grejer de har gjort och kommer att göra. Sadlar, träns grimmor, grimskaft, väskor mm mm. Hoppas det går bra för er i framtiden.

Nu är det nästan snart slut på detta år, hoppas nästa blir mycket mycket bra.

Glöm inte att fiket på Falkängen öppnar på söndag kl 12.00. Nu gjorde jag reklam igen (men jag lovar jag får inget betalt).

Gott slut och gott nytt

Näst sista dagen

Gårdagen var sista arbetsdagen på Falkängen, med Agneta som chef. Nu blir det nytt år och ny chef, men jag får jobba kvar, underbart. På fredag är det ett år sedan jag blev uppsagd från GG, då kom Eva till Lidköping med pappaer som skulle skrivas på. Det var femte gången jag blev uppsagd på detta företag och därmed den sista. Fick jobb nästan omedelbart på Vandrarhemmet.

Idag var jag och maken till Mariestad. Fick tag i vad jag skulle, en Feliway, att sätta i eluttageg som ska sprida kattferomoner. Hoppas att Smulan kan bli lite avstressad av detta. På bilden är hon väldigt avstressad 🙂

Efter besöket inne i staden var vi i Karleby och hälsade på min kusin, som inte var hemma, men det var lika trevligt ändå, Maria var ju hemma, och kaffe fick vi.

UFO på Skagen??

Ja då var det då dax att montera Ingelas 50-årspresent. Claesson (pappskallen) ringde och sa att nu var det klar för ”sjösättning”.

Om det nu är någon som undrar vad det är som lyser rött högt upp i träden på Skagbotå, så är det inget UFO, det är ett FÅGELBORD. Det största fågelbord som finns, med belysning. Bygglov finns det – svar nej. Högt monterat för att inte hjortarna ska äta upp fågelmaten.

Det lilla fågelbordet som finns intill huset är inhängnat med elstängsel!!!! Så ni förstår problemet. Hunden som ligger på soffan under husses tröja, går ut och gör ett gläfsande ibland, när han orkar, men vad bryr sig hjortarna om detta.

Efter uppsättningen bjöds det på ”fågelbordsuppsättningswhisky”.

Strålande sol

Vi gick en långpromenad idag. Det var ju strålande solsken och 3 grader kallt, vem kan sitta inne då. Vi mötte lite grannar som också var ute i skogen, bland annat ”pappskallen”. I morgon ska Olle hjälpa honom att sätta upp Skagens största fågelbord. Det är stort, det lovar jag. Kommer att ta kort på morgondagens aktivitet.

På hemvägen så hälsade vi på Inger och Eivor som är nere från Stockholm och firar jul i sitt, under renovering, hus. Det kommer att bli jättefint när det är klart. Ni är välkomna att flytta hit omgående, det ska bli kul när ni är här jämt eller nästan iallafall.

Eftersom jag inte hade kameran med mej, så lägger jag med en bild som brorsan knäppte på sin juldagspromenad. Droppsjön i Skärvaskogen.

Julaftons tidiga kväll

Vi var hos grannanrna, han ”pappskallen” (finns tidigare i bloggen) och hans fru på elva-kaffe och önskade God Jul.

Satte mej på eftermiddagen och läste en jättebra bok av Jo Neesbö, Snömannen. Då kommer Snuttis och hoppar upp på bordet intill mej. Jag hämtar kameran och tar ganska många bilder av min ”fluffiga” katt. Hon sitter och tittar så anklagande på mej, men hon har fått mat och hon har fått smaka på julskinkan. Här är hon iallafall min lilla Fluff-Fia.

Ska nog ta och printa ut en av bilderna som jag tycker jag lyckades med ikväll.

Dan före dan

Var uppe tidigt och en fin soluppgång bjöds det på idag. Fluffigt värre (eller hur Rolle och Ove). Nu har det ju vänt så snart är det dax att plocka fram de fluffiga dynorna.

Var ner till Falkängen för att städa och dra igång värmen i familjevåningen. Nu sitter jag och väntar på att den familj som brukar fira jul på vandrarhemmet ska ringa och säga att de är på väg.

När incheckningen är klar tänkte vi åka upp till grannarna och önska God Jul. Undrar om hon har fått tag i någon Feliway. Ska testa om Smulan blir lite lugnare av denna nu när det snart är nyår. Stackas liten, hon är så förbannat skotträdd, så Nyårsafton och Påskafton är det bäst att stanna hemma. Hon kryper utefter väggarna och gömmer sig i bokhyllan. Tur att hon inte ser ut så här, som Lottas katter gjorde när någon ”hoppade igång” dammsugaren mitt i natten.

Olle klättrar på väggarna

Olle har köpt ny TV-antenn. Klättrade upp i solskenet och bytte ut den gamla. Nu blev det ju inte riktigt bra iallafall, så ett nytt längre fäste får införskaffas. Det blir väl till att byta den på julafton som vanligt.


Vi var hos min mor i Axvall och käkade julens middag. Det var ingen julmat tack och lov, det fick vi igår, utan vanlig stek med grönsaker och potatis. Jättegott!

I fredags när jag skulle snika till mej en kopp kaffe hos Gunnar, så passade jag på att fotografera den här gamla telefonen, som hänger i trappuppgången. Tycker det är ganska mysigt. Kontigt att den får vara ifred, det brukar ju alltid finnas någon klåfingrad typ som ska göra sönder allt.

Snart är det jul och på fredag är det över.

Julmat

Idag var vi på Karlsgården och fick oss lite julmat. Tack det var gott. Vi satt och pratade om släkt och vänner. Kom då på att min äldsta kusins yngsta dotter fyller 30 år idag.

Bilden är på Maria och hennes syster Pernilla när JAG fyllde 20 år, så det är ett tag sedan.

Stort grattis på dej Maria!

En regnfri dag

Var nere till byn på förmiddagen, tänkte fått en kopp kaffe hos arbetskamraten Gunnar. Han var inte hemma. Tog svängen om affären för att köpa veckans Clint-film och en krysstidning. Så var det bara att åka hem igen.

Senare tvingade jag min värkande lekamen ut på en långpromenad. Tog en omväg till postlådan kan man säga. Det var ju inget regn idag och jag börjar bli ”skvatt galen” på att inget göra. Idag såg jag inga hjortar på promenaden, vilket är MYCKET ovanligt. Brukar alltid se åtminståne en flock på 10-15 djur, men idag var det bara spår på marken.

Igår när jag skulle ner i källaren då var det 9 djur på gräsmattan (mutter) det finns mat i skogen, ge fasen i våran trädgård. Har suttit och kollat in ekorrarna också, vi har sex stycken som kommer och äter här. Katterna tycker det är kul, men de har inte en chans. Dessutom är ju ”maten inhängnad” så de är skyddade för katterna och fågelmaten är skyddad från hjortar.

Ha en bra helg. Snart vänder det mot ljusare tider.

Fåtöljtjuv

Smulan har snott min fåtölj! Det börjar bli en ful ovana från hennes sida, men det är tydligen hon som bestämmer (hon är ju katt). Ve den som försöker flytta på henne, då morras det. Fortsätter jag att försöka flytta på henne då kommer klorna fram, om jag då inte ”ger mej” då kan även tänderna användas. Ja ja vi bor hos katterna.

Det är långtråkigt att vara arbetslös, jag vet inte vad jag ska hitta på, det finns ju inga jobb att söka heller, konstigt. Vädret är ju inte så inbjudande heller att gå ut i, och det är ju definitivt inget väder att trika runt i heller. Får vänta på våren. Nu vänder det ju om några dagar, ljusare tider.

I går blev det en tur till Skara, träffade broder över en lunch på Tai-restaurangen. De är försvinnande gott som alltid.