Snuvigt

Krasslig och mosig är jag, men det kan bara bli bättre. Har varit och klippt mej idag, massor, hela två centimeter rök av till saxens fördel. Efter detta var jag och provsov sängar på Jysk, fick låna täcke och kudde, därefter gick jag och sov *L*. Nej så illa var det inte, men har hittat en sängbotten som kan passa. Vattensängen får nu stryka på foten. På grund av en ”förknöcklad” nacke och axel, så har jag svårt att vända mej i denna.

ÄR DET NÅGON SOM VILL HA EN VATTENSÄNG??????? Det är en modell som går att lägga i vilken sängram som helst.

Imorgon är det jobbardax, 06.30 ska jag inställa mej i köket på Falkängen, frukost, f.m kaffe och lunch, så det finns att göra.

Gubben sitter och kollar på en DVD en sån där pang-splach-bom-krasch-bang-smock film *L* tror jag, det låter så iallafall. Nej tacka vet jag en engelsk deckare typ Lynley, Moorse, eller Barnaby. Nu ska jag gå till favofåtöljen och läsa en bra deckare, dricka en kopp te och klappa en av katterna.

Ha en god fredagkväll

En tisdag med tråkigt väder

Vad gör jag då. Jo jag hjälpe Mia att städa ”sneckeboa” på Falkängen. Snacka om att jag var dammig efter den uppgiften. Därefter var jag hos ”hon med datorn” som jag gick bet på förra veckan och gjorde så idag också. Nu får hon kalla på hjälp från någon annan. Jag reder inte ut problemet.

Har pratat med min efterlängtade vår/sommar/höst-granne idag, Ulla-Britt, ska hon inte flytta hit snart? Hon fattas här.

Trikebyggaren, ringde också, jag är välkommen till Ulricehamn med hojen den 7 februari, då ska det äntligen bli av. Kortning av bakaxel. Måtte detta förlöpa utan problem, så den kommer tillbaka och får stå i garaget igen, tills solen tittar fram…. Har även ordnat transportkärra, för jag tänker inte köra hojen, lite tidigt för detta.

Har plåtat katterna idag (igen!!) Undrar hur många hundra kort det finns på dessa troll nu. Kollade i sorteraren 1679 dagen inräknade…..

Smulan fick en pappkasse med kattmynta på botten, att leka med.

Och Snuttis har sååååååååååååå tråkigt.

Godkväll önskas från Kullen

Gårdagens träff

med MC-kamraterna med middag på rådjursstek, rotfruktsgratäng och en grönsallad var lyckad. Ett glas gott vin till de som inte körde, vilket blev Anita, Olle och lilla jag. Vi satt länge och planerade efter Rolles arbetspass, vad vi skulle kunna göra i vår/sommar. Rolle och Anita är som tur är lediga till GT-bikerrun den nionde maj, och jag har begärt ledigt den dagen vilket inte beviljades, men med lite hot och smicker så gick ansökan igenom *L* Tack chefen!

Vi ska försöka ta oss Vättern runt också med övernattning i Motala. Rolle får se till att det är vackert väder de veckor han är hemma. Några personer är redan inbokade och fler hoppas vi det blir. Datum är inte bestämt, det får bli ett snabbt beslut när den dagen kommer.

Tack Rolle och Anita för denna underbara ”tulipanbukett” som vi fick av er igår.

Dagens fikastund på Kaffestugan var väl si-så-där, det är för dåligt väder, folk går inte ut och promenerar, sen är det ju dessutom all jäkla sport som sänds på dumburken. Det blir väl bättre. Lite löst folk var där iallafall, dock inte cykelhandlarn, han var visst sjuk, men väl en bror och en syster till densamme.

Krya på er ni som inte mår bra

Idag….

….Var det jag som slet mitt hår och nästan grät en tår. Jag skulle installera trådlöst nätverk hos före detta chefen.

Det blev ingen datahämtning igår, det blev tidigt (tyckte Alf) i morse. Den fungerade som den skulle och inga problem med detta men av alla satans jävligheter så fick jag det inte till att fungera med det trådlösa systemet Jag prövade allt, precis allt. Nu får det mogna över helgen och jag hoppas få svar från magistern i Lugnås om vad jag ska hitta på.

Alf kom med ett väldigt bra tips idag (ursäkta att jag snodde detta). För att få en miljövänlig hemsida, ska man endast bruka återanvända bokstäver, det är miljötänk om nåt……

Bilden snodd från S*Musslans

Ha en god kväll

Fullt upp idag

Dagen börjar med ett besök hos Freddie på arbetsförmedlingen. Efter denna ”batalj” med honom så blir det ett stopp i Götene för att fixa lite grejer inför helgen. På lördag ska vi äntligen träffas, Anita Rolle och Ove ska komma hit. Hemskans roligt det ska bli.

Sen måste jag hem och ha mat!!! Annars blir jag grinig och det vill jag inte vara, för jag tänkte åka ner till Mia på Falkängen och prata lite, innan jag åker till Mariestad för att möta Alf.

Alf har fixat en dator till min före detta chef. Var hos henne igår för att hjälpa till med hennes nuvarande PC. Den klarar inte av bredband mm, den var lite klen. Då ringer jag till Alf och vips så trollade han fram en bra begagnad burk. Efter besöket i Mariestad, blir det stopp i Forshem för att installera burken.

Undrar när jag är hemma, så jag får ta min värkande lekamen och lägga den under täcket för nattvila.

Ha en bra dag

Lunch i staden

Tillsammans med före detta chefen. Hon ville ha lite hjälp med att få tag i en skrivare och lite annat smått och gott till datorn. Vi var in till Lidköpings bästa elektronikaffär Elgiganten, Hemskans trevlig personal där, alltid lika glada och hjälpsamma. Tack för vänligt bemötande.

Imorgon ska jag se om jag kan hjälpa vederbörande Forshemsbo med att koppla ihop allting, sen så ska bredbandet kopplas in på torsdag. Hoppas allt kommer att fungera när jag har varit där och trasslat bland kablar och kontakter :)…… Den som lever får se. Annars så får jag väl ringa till min privara helpdesk, Anders i Ulricehamn, han har ständig jour :).

Sen måste jag erkänna ang. våffeljärn så har jag farit med osanning. Jag har faktiskt ägt ett sådant. Fick ett av min dåvarande sambo i 21-årspresent, tror jag, som jag aldrig använde. Detta lånade sen min mamma på obestämnd tid, jag tror det var till Axevalla marknad 1983, sen har jag inte sett röken av detta. Men nu har jag köpt ett eget….. så cykelhandlarn med fru kan stanna till nån gång…

Lev väl, imorgon är det en ny dag!

Vad trött jag blir…..

Nu är det fullt med sånt där äckligt, kallt, luddigt, vitt som kommer uppifrån och lägger sig som ett täcke på marken.

Hade svårt att sova inatt och när gick ner i köket vid tretiden så såg jag detta hemska hade lagt sig och det fortsatte att falla. Nej nu längtar jag efter våren, solen och värmen.

För de som inte vet, en förklaring till varför Ove Stelben (bror min) nästan kroknade när han skulle starta Harleyn igår. Han har ingen modern hoj det är en stelbent (därav namnet), choppad Harly från 1948 och den har ingen elstart! Det ska vara kick, och igår fick han kicka och kicka och kicka. Detta är förklaringen till varför han kroknade. Ove har en jäkla ordning på hojen, det hör till ovanligheterna att den INTE startar på första försöket.

Ska åka till Skövde och tandhyginisten (typiska att det har snöat då) ska bli skönt att rensa bort lite sten mellan gaddarna. Gamla tänder blir som nya!!

Hej hopp

Han blev nöjder….

…Cykelhandlarn, han åt två!

Riktigt kul idag, eller det är det ju alltid. Mycket folk och mycket skratt och prat i lokalerna. Ingela satt hemma och pluggade men Thomas med föräldrar var där. Ingela blev dock inte utan Thomas fick ta med sig fika hem till henne :).

Nu ska jag få lite mat i magen och kanske ett glas vin till detta.

Fick just en rapport, telefonledes, från Ove stelben, han har åkt en sväng på hojen idag, inte så långt men ändå. HD:n var tjurig att starta, inte ofta Ove kroknar, men det var visst väldigt nära.

Vidare rapporter kommer så småningom.

Ha de’

Hemlighet

Jag kan väl avslöja en hemlighet då inför morgondagens kaffestund på Falkängen. Jag behöver inte ta med mej någon sladd, Mia har köpt ett nytt våffeljärn!!! Hur ska detta gå, Mia har inte gräddat våfflor på 15-20 år och jag har ALDRIG gjort detta. Har aldrigt ägt något sådant……

Tur var väl att hon köpte ett med termostat och kontrollampa, det lyser visst grönt när det är färdiggräddat. Utförlig rapport om detta äventyr och om cykelhandlarn blev nöjd eller inte, kommer vid senare tillfälle :).

Hej hopp!

Senaste Nytt

Ny slipper vi inte undan längre. Cykelhandlare Persson kom med tips om sladdarna till våffeljärnen. Han hade varit runt i stugorna (och ”fikat” efter kaffe troligtvis) för han kom med tipset att sladden till perculatorbryggare bör passa till järnen.

Han hade inga sådana på lagret, å då så kom jag på, att vi har ju en sådan bryggare och eftersom jag är på Falkängen och Olle alltid kommer ner för en räksmörgås, så finns det ju ingen hemma som behöver använda den här sladden, för det kommer ju inte någon och hälsar på om vi inte är hemma.

Om jag bara kunde hålla min stora….. nån gång!

Nu slipper vi ju inte undan det här med att baka våfflor på söndag. Persson ville dessutom ha ut skyltar vid infarterna till byn att det serverades kaffe med våffla. Han har stora krav den gubben…. Jag kanske kan råka glömma sladden….

Syster Persson kommer ner till kullen från Stockholm fick vi höra också, undrar om de kommer på söndag.

Har fått kontakt med trikebyggaren också, via mail, han vägrar nog svara i telefon när han ser att det är jag som ringer. Han har börjat att jobba med mina bakaxlar (mutter mutter) så nu vill han ha ett mått från örat till länkarmsfästet (tror jag det var) ska kolla detta i morgon…. Kanske den blir kortad till våren ändå.

Hej hopp!