Ingen hård sadel

Mor ringde igår, det får inte vara någon hård sadel, på den antika cykeln som jag ska försöka få Cykelhandlare Persson att snoka rätt på till henne. Hon får så ont i rumpan när hon cyklar till Skara om sadeln är för hård. Den är ju utbytbar så det löser sig väl.

Nu är det nästan färdigt i köket, på Falkängen, nu ska det bara bytas en frysbox.

Utsiktens kaffestuga ska byta ägare, Mia ska sälja med andra ord.Det är visning på söndag. Blir lite lättare för Mia att få ihop alla ”trådar till en knut” om hon slipper Utsikten.

Kollade en DVD med kommisarie Lynley i dag. Attans vad bra dessa engelska deckare är. De är njutbara, inget pang-splash-bom-krasch (jag hör att maken tittar på en sån film nu *L*) utan lugnt, klurigt och sansat. Senare ikväll ska Martina (Olles yngsta dotter) och Daniel (måg-aspirant)komma och hämta Olles bil som de ska låna i helgen. Daniel är en hejare på datorer och han ska få kolla upp min dator. Nu är allt så jäkla slött på nätet. Inte bara jag som har dessa problem i närområdet. Har kontaktat Telia men Daniel får ”proffs titta” innan jag går vidare.

Var ute och kollade lite på kompisars hemsidor, hittade två fina bilder på grannen, han pappskallen, Det är de som visas här nedan (om ni undrar vem det är). Visst är han söt!

Ska bara kolla….

Om det går att lägga till en bild idag då. Igår försökte jag så många gånger och till slut tröttnade jag.

Hurra nu funkade det. Nu finns bilden här som jag tänkte lägga in igår kväll.

Får jag presentera Doris från S*Räserråttan. Hon är på bilden endast 2 veckor och mycket charmerande tycker jag. Hon skulle passa in här på Kullen, hos oss på Skagen *L*.

Nej, inga fler katter!!!! säger gubben. Får väl bara titta och njuta istället.

Undrar vad jag ska hitta på idag.

Varför in i glödhetetaste….

Är det så svårt att logga in på bloggen. Tar ju för bövelen hur lång tid som helst. (mutter mutter)

Dagen till ära så monterade Mia och jag ner ett skåp i köket idag, det gick faktiskt över förväntan. Bra blir det nog också när det som ska stå där står där….

Min mor vill ha tag i en begagnad cykel med stora hjul, en gammal modell, typ. Det får inte vara några växlar mm. Undrar om cykelhandlare Persson kan fixa fram något antikt till ett bra pris. Han får väl komma hem från semestern, innan jag antastar honom med detta problem.

Fick tag i trikebyggaren idag, axlarna ska skickas till Calle i veckan, sen är det ju bara 14 dagar kvar till hemleveransen (då den ska vara åter på Skagen). Nu är kapningen ökad från 12 cm till 12,5 *L* Det var visst svårt att bestämma om det skulle vara 12 eller 13 cm, så det fick bli 12,5 *L*.

Har även varit ute och gluttat lite hos Räserråttan, de har väldigt fina kattungar. Skulle gärna vilja ha en. Doris är en riktig sötis. Kolla om du är intresseras på www.raserrattan.se för någon bild går inte att lägga in på bloggen idag (nu svär jag igen).

Mer snö

Det bara snöar och snöar, måtte det sluta snart. Jag vill inte ha detta längre!!!!!!

Igår var vi bortbjudna på middag till ett par vänner. Gott, riktigt gott var det och en stund blev ”lite slirigt under tofflorna”, som värdinnan uttryckte, men det var mycket roligt, vi skrattade så vi tjöt emellanåt. Bara en sak, det var jävligt kallt när vi kom hem. -10,5 ute och +16,3 inne. Tills i morse hade det blivit ännu svalare inne.

När huset var någorlunda uppvärmt av eldning i köksspis och kamin så åkte vi en sväng till Axvall och hälsade på hos min mamma, det blev middag där också. Va bra, då slapp vi laga mat idag. Undrar vad maken bjuder på imorgon (jag jobbar ju och är hungrig när jag kommer hem).

Åkte vidare till Ove i Skogen (min bror ni vet). Hans lilla katta klarade operationen igår. Men vad liten hon hade blivit nu när all vätska hade försvunnit ur kroppen. Veterinären hade ALDRIG sett en så stor livmoder, tacka fasen för att Charlie inte mådde bra. Nu är hon i allafall på bättringsvägen, hon hoppade till och med upp i soffan, när jag hade satt mej, ville väl ha lite fjäsk, vi kommer rätt bra överens hon och jag *L*.

Nu är det time for tea, en bra bok och en kelig katt

Önskar även cykelhandlare Persson med fru en trevlig semestertripp till Teneriffa, tror jag det var.

Snart är det fredag igen

Tiden går fort, alldeles för fort, på sommaren framförallt. Vi har börjat storstäda så smått nere på jobbet. Det är tufft för det är kallt i lägenheterna. Men snart är även februari slut, sen är det vårmånad (sägs det). Svårt att tro, men den 18 februari förra året var det 8 grader varmt och solsken. Broder hade hojåkarpremiär. Läste detta i min dagbok igår.

Charlie, Oves lilla katt, hon är sur på honom för hon får ont i magen av medicinen hon fick av veterinären. Operationen är uppskjuten tills på fredag.

I morgon ska jag till min f.d chef igen, jag ska visa henne lite om hur hon ska göra för att ta in filer

Besök på lördag kväll

”Pappskallarna” kom med en muta (kanske), en ask med geléhjärtan, det är ju alla hjärtans dag, de tyckte nog att gubben behövde detta. De har ju nollkoll på våra födelsedagar så det var väl en kompromiss. *L* Vi missar ju aldrig när de fyller, så det har blivit lite ”sport” i det här och det är jäkligt kul *ASG* Så är det på Skagen, när man har trevliga söndagsbästegåbortgrannar.

Det blev en, två, tre ä fyra var det nog, vrålåksbilköparwhisky, ihop med gubben, så lite sluddrigt blev det. Tyvärr blev det ingen pizza för deras del, för bagaren stänger kl 21.00.

Glada över bilköpet var de och vi var inte sena att gratulera. Undrar om vi får en provtur till våren????? det kanske inte går att ha med två knuttar i en raaaagggarbil…. När de ska hinna fara runt i tvålkoppen (den fina båten)i sommar.

Tack för att ni finns!!!!! Det var bonusen när jag köpte huset på Skagen (kanske inte ni tycker, men det står vi ut med).

Jag har lovat att inte tala om vad de mer har gjort, och då gör jag inte det. Han med papper runt huvudet har varit lite orolig att jag skulle skriva om detta, men det gör jag inte *L*.

Nu ska jag ta och välta ner min värkande lekamen i sängen och försöka sova, fullmånen är ju över. Då kanske jag orkar baka våfflor till cykelhandlare Persson med fru och förhoppningsvis syskon i morgon. Undrar om de känner sig ”piskade” att äta våfflor varje söndag istället för något annat gott. *L*

Natti-natti

Grannens vrååååålåk

Gubben har städat järnspisen och kaminen idag. Detta var välbehövligt. Annars så har det varit en riktig ”latardag”. Har inte gjort något förutom att städat lite. Kände inte för att göra mer idag. Bäst att ta vara på ledigheten medan den finns….

Fick ett mail från ”de där pappskallarna till grannar” med en bild på deras nyss införskaffade vrålåk. De tillhör numera Kinnekulle Raggers.

Vi har ju klubben Kinnekulle Knutters, den klubben består av endast två medlemmar, jag och min man. *L*

Ses vi på en fika imorgon tro????

Sorgligt besked idag

En f.d. kollega ringde idag på förmiddagen och meddelade att vår gamla chef ”Dacken” inte finns mer. Efter en tids sjukdom så var det slut.

Han var en jättetrevlig, snäll och trevlig chef.

Kort stubin hade han *L*, ett sjujäkla morgonhumör *L* (vi hörde på ”steget” i trappan vilket humör han var på) han var lättretad (det var som en orkan när man ”sa något dumt” och det gjorde vi ofta *L*). Han var irriterad på det mesta, hästar (kunde han inte med) miljötänket (i början var irriterande), jädrans vad jag retade upp honom en gång *hi-hi-hi* men kul hade vi. Han hade ett hjärta av guld.

En som sagt underbar människa att få jobba tillsammans med. Vilken berättarglädje han hade och vilka historier (oftast sådant som inträffat och lite kryddade). Han kom ofta upp och hälsade på i korridoren efter han gått i pension. Kommer aldrig att glömma bort ”Dacke”.

Jag var på Falkängen när jag fick beskedet, när jag kom hem ringde jag till en del gamla kollegor som ”skingrats för vinden”, efter alla turer som varit kring oss och jobbet.

Oves katt var till veterinären igår också. Hon satt helt lugnt i knät på honom i bilen (hon har aldrig åkt bil i hela sitt liv, hon är ca 10 år). Jag hade en bur med mej, men den behövdes inte. Lugn och fin hos vet. rörde inte en ”min” när hon fick sprutorna. Men när hon kom hem försvann hon som ”en avlöning” upp på rännet i uthuset. Ove hade fått hämta in henne. På tisdag ska lilla Charlie steriliseras. Hoppas det inte är något annat som spökar.

Katter, möss och fullmåne

Å denna förbaskade fullmåne. Jag sitter nästan, hårig som jag är, och ylar på trappan på nätterna när det är fullmåne. Lögn i pipsvängen till att sova. Inte blir det bättre av att minstingen i kattfamiljen kommer dragandes med en mus mitt i natten, jamar och skriker, talar om att hon kommer med ett byte. Sen släpper hon den naturligtvis (levande) under min säng.

Nu uppstår den ultimata jakten. Snuttis njuter, hon riktigt trummar med tassarna mot golvet och den stackars skogsmusen, sitter bakom ett ben, piper och försöker gömma sig. Bytet fångas så småningom och bärs ut i hallen, men hon kommer tillbaka, för att sedan släppa bytet lös under sängen IGEN (fortfarande levande). Allt börjar om!!!!

Jag går ner och lägger mej i fåtöljen, somnar så småningom. När jag sedan går upp i sovrummet så ligger det ett halvt muslik på golvet (mutter mutter). Men jag är härdad vid det här laget. Det värsta hon släpat in, cirka 6 månader gammal, var en harunge (död tack och lov) men då fick hon slita och släpa, kan jag tala om. *L*

Det här med musjakt inne, är en ofta förekommande föreställning av min lilla charmiga skitkatt. Det går ju inte att bli arg!!!!

Nu ska jag åka till Kling och köpa en låda honung, den är tvärslut. Därefter ska jag ringa min bror och höra hur hans litta katt mår. Hon ska till veterinären i morgon. Hoppas att detta förlöper på ett bra sätt.

Halka inte i snön som faller och har fallit hela dagen (mutter).

Nog var han på humör alltid

Trikebyggaren ringde igår och undrade hur bred min packväska var. Den är 65 cm, så nu har han bestämt, att det blir 12 cm på var sida. Hela 24 cm smalare!! Tänk, sen behöver jag inte ”slänga ut” ena bakhjulet i diket vid möte, på vägen mellan Blomberg och Hällekis säteri, inte mellan Stenum och Axvall heller för där är det smalt. Jag behöver inte hålla järnkoll på bakhjulen när det är trångt mellan fordonen i staden och på parkeringar. Jippie!!!!!

Nu är kamraterna tillbaka med ALLA grejer i ”smörbyttan”. ”Kortaste” boendet jag varit med om….*L* Hoppas att det blir bra nu.

Det var bok- och filmbytardag på Falkängen i söndags, riktigt mycket folk. Trevligt att botanisera bland lite deckare, men tyvärr så hade jag läst alla som fanns med. Den 8 mars då blir det en ny bytardag. Får väl ta med mej några kassar med utlästa böcker. Finns knappt några bokstäver kvar i vissa *L*.

Må gott