Så kom han då till…..

….Falkängen. Stängseltråden kung, Kung Christian. Härligt att se dej igen. Tänk vilka underverk som kan göras av vanlig galvad stängseltråd. Det kommer att glittra och glimma bland ljus, lyktor, blommor, blad, vatten och allsköns pynt. Idag så målades det i gamla bagarboden, nästa gång så kommer det möbler och skyltmaterial. Det kommer att bli så fint så fint.

Det var mycket kramande idag, många hantverkare som var där idag och det var så kul att se alla igen. Kram hit och kram dit. Hejåhå, nu är det liv i luckan igen……

Hemma är gräset nyklippt och det luktar så gott. Det är något visst med att klippa första gången på säsongen. Nu är det fint till vårrundan.

Skickade även ett mail till Götene kommun idag och undrade när de skulle ta bort snökäpparna. Hög tid, tycker jag. Kommer väl knappast mer snö förrän fram i november (förhoppningsvis). Undrar om ”Sagolika Götene med Kinnekulle” har glömt bort lilla Kullen. *L*

För övrigt så har det inte hänt något uppseendeväckande.

Hej hopp

En karl för sin hatt…..

…. eller mössan kanske. Pappskallen fyllde som sagt år igår. Han erhöll bland annat, tre ”Norrlands Guld-mössor” (vilka vidriga saker). Han kan nog vara med i reklamen för nämnda öl. Han är inte pratsam av sig (i telefon). Då är det -Jo, visst, schu (en Norrlänsk dammsugare med dåligt drag). Sen avslutar han snart med.
– Nu vill jag inte prata med dej längre, hej då.
Sen åker han på ”mopperallyn” också (gör de inte detta i en del reklamavsnitt?)

Ja, ja, vad gör det, han är som han är, som det framgår av bilden…

Han blev även lite svettig, han hade nämligen sagt till en hel del att.
– De som inte kommer på min 49-årsdag kommer inte att bli bjudna nästa år. De ä te å va kaxig. Tur att fru Pappskalle hade fixat.

Och, kära grannar och vänner som läser detta. Nej, han blir inte arg på mej för dessa påhopp…. (han har själv skickat bilden till mej) så det är ingen idé.

Idag klipptes gräset för första gången i år på jobbet. Vaktisen har hämtat sej nu (han slog i revbenen i påskas) så han har varit ”vig som ett järnspett” ett tag, men nu är det bra igen. Själv städade jag och ”vinylglansade” plastborden.

Det var en så kallad mellandag idag, och är nog så imorgon också.

Hej hopp, hörs en annan dag.

Fyra bugg å en Coca Cola

…. Nej fyra pilsner å två påsar jordnötter, det är vad grannen, han pappskallen som jag skrivit om tidigare, får idag. Han fyller år, 49 år blir han. Snart ska vi åka dit och gratulera….

Idag har det inte hänt något speciellt. Jag jobbade som vanligt. Uj uj vad pilsner fiskarna har druckit i helgen. Var det för att dränka sorgerna för det inte blev så mycket fisk tro. Har mest trasslat omkring och fixat smågrejer idag, de andra städade och fixade.

Jag ska städa stugorna i morgon. Kanske kan det bli något ledigt i veckan, ska ju bli jättevarmt.

Nu ska jag ta och ”svida om” från kort- till långbyxor sen ska vi fara upp till pappskallen.

Jag har fått rapport….

..från maken om vad som hände idag!!!!!!

Kennet, tanka innan du får soppatorsk*L*. Nu har även du fått ett smeknamn. Ove ”bälten” Larsson, Kennet ”soppatorsk” Karlsson. Olle ”värmehandtaget” Westbeck…… ska jag fortsätta?

Jodå, jag har också fått soppatorsk, men det var Anders som var orsak till detta. Jag körde en sista tur runt kullen innan inställning för vinter, och min tanke var att så länge jag inte slår på reserven, så tar jag mej hem (jag höll mej bara runt Kullen). Det var bara det, att Anders hade inte ”kopplat in någon reservfunktion” på tanken (då svor jag).

Tänkte även tala om att det var ett halvt lik under sängen, som jag trodde.

Död för omvärlden…..

..har jag varit idag. Har fått ”sota” för att jag har haft trevligt i två dagar. Åkt hoj mm. Men så var det stopp idag. Maken, Ove, Rolle och KP (kanske fler) åkte till Bike i Trollhättan. Det gör inte så mycket för jag gillar INTE att åka till Trollhättan. Jag låg hemma utslagen, läste och sov istället. Sen är det ju arbetsdag imorgon igen, får väl fortsätta att vila mej där
Nej då, det blir nog full fart från klockan sju. Tur för mej att det är fler än jag som ska städa efter trollinghelgen.

Fram emot sena eftermiddagen kom Nyberg på besök, Olles arbetskamrat, vi satt och pratade över en kopp kaffe. Vi pratade mest datorer och bilder. Problem och icke problem med detta.

Nu ska jag ”snurfa” runt lite på nätet och se om mina kamrater har lagt in något nytt. Missade Lotta och Paul igår när de var på Falkängen och skyltade. Hoppas rapport kommer på bloggen. Sen hoppas jag att Räserråttan har lagt upp några nya bilder.

Apropå råttor förresten, så får jag nog ta en koll under sängarna, jag har i bakhuvudet att den lilla musjägaren, jamade sitt ”nu kommer jag in med ett byte och tänker lägga mej under sängen och äta upp detta”, så det är väl bäst att kontrollera.

Må gott tills nästa gång.

Snuttis i papperskorgen..

…och vi är ute å åker.

Vad har hon hittat på nu då. Jo, jag hade stängt dörren till ”utsikten”, vad gör man då. Jo, det går bra att ligga i mattes papperskorg också. Krypa in i sopsäcken som är där, blir varmt och gott.

Idag hade vi ”sovmorgon”. Olle gick upp 05.30 och jag sov ända till 07.00. Tänka sej vilken vilodag.

Änglatrumpeterna åkte ut från källaren i morse och veden som låg staplad på pall sedan flera år tillbaka ligger nu i vedskjulet. Nu är det klart!!! Nu kanske vi kan be någon att skava av gräset på den övre platån, så vi kan grusa upp där istället. Detta med tanke på när vi får hem ved, tvätt av hojar och bilar. Det blir inte så kanigt då. Om ni inte vet hur Kinnekullelera beter sig, så kan jag tala om att den är JÄVLIGT hal och den ”bygger” under skorna (modernt med platåskor?)

Därefter blev det en dagstur, inte så många mil, men vi var runt en sväng tillsammans med Ove, Hans, och Björn. Så gööööööött det var. Vilken MC-dag. Vi avslutade med kaffe och jättegod kaka hos KP och Sissi i Axvall.

KP fick inte följa med idag, han skulle måla men han var lika glad för det. Nu är det ju gjort.

Vi tog omvägen om Skärv, Lerdala Timmersdala och slutligen Falkängen på vägen hem. Sen var det ett glas vin på altanen och rundringning för morgondagens åktur.

Nu är jag ganska mör av solsken och hojåkande, så snart är det natti-natti.

Ha! – bara en liten…..

….present vi hemkomsten idag. Mattorna låg återigen som ett trassel och en liten, liten halv mus, hade hon lämnat till mej som middag. Plus det, att hon själv hade ätit middag under sängen, något fjäderklätt var det på menyn… Alltid något att städa bort. Ja ja jag är van.

Tänk när katten i fråga kom hem, endast 6 månader gammal, med en harpalt i munnen. Då kan jag tala om att hon kämpade, jävlar vad hon kämpade. Tack och lov så var bytet dött. Hur kul hade det varit med en skuttande hare inne.

Dagen började med sovmorgon, till klockan 07.30. Frukost en timma senare på jobbet. Därefter tog jag tag i arbetet med att kopiera upp information, lägga detta i plastfickor, som sedan ska in i informationspärmen, som sedan ska ut i alla lägenheter. Nu fattas det endast två blad, dessa lovade chefen skulle vara utskrivna tills i morgon bitti.

I helgen är det trollingtävlig i Hällekis. Fullt på vandrarhemmet och gästerna har börjat anlända, men de flesta kommer under morgondagen. Hela byn kommer att vara full med bilar, båtar, båtvagnar mm mm. Hoppas det går ”smärtfritt”. I helgen kommer det även en hel del hantverkare också. De ska skylta upp inför premiären den 1 maj. Fick just mail från Mosslotta, de kommer sen på fredag kväll.

Igår var Snuttis rastlös

När jag höll till i köket och grejade, öppnade jag blan annat luckan till övre hörnskåpet, vem satt där inne efter 2 sekunder, ju Snuttis det klart. (tyvärr fick jag ingen bild på detta). Fyllde sedan upp hinken med torrfoder, vem stog där och käkade direkt ur hinken, jo Snuttis.

När jag kom hem idag, så låg mattorna i hallen i en enda hög, och högst upp i högen låg en sork, och det var ingen liten sork, det var en bjässe. Tog kort på denna men vill inte lägga ut bilden för känsliga personer kan ta illa upp *L* (skickas på begäran på e-post).

Grannen såg när jag bar ut mattan för att skaka bort liket, hon tittade ut och frågade om det var en stor svart sork, ja var mitt svar. Hon hade sett katten i fråga, komma travandes med huvudet högt, bärandes på sitt byte från hennes vedbacke, över gräsvallen och in genom våran kattlucka *L*.

Uppenbarligen så smakade den inte gott, utan lämnades till matte för destruktion med andra ord vidarebefordrad till mina släktingar, skatorna. Den var bara lite typ, halshuggen och provsmakad. Tur att jag är van!!!!

Nu ska jag gå ner och tända i spisarna för det är lite svalt inne. Ha en bra eftermiddag. Kommer snart med nya hemska rapporteringar*L*

Att han bara kan med….

..att tala om att han och kollegan varit på Parroc i Hällekis. (mutter)

Gåbbajävel, min söndagsbästegåbortkollega, på den tiden det begav sig, har varit på besök i Hällekis. Det talade han om idag när han telefonerade på förmiddagen, just då jag ”stog på huvudet” i en trappa och torkade bort lera

Å han ringer inte till mej när han är här!!!!!!!!!
– Har varit i dina trakter, jag och Pär sa han (alltså två före detta kollegor!!).
– Jaha, var har du varit då, var då min fråga.
– I Hällekis svarar han.
– I Hällekis, vrålar jag. Hur in i pipsvängen kan du åka till Hällekis utan att meddela mej.
– Vi var lite sena. Också en ursäkt.(mutter)
– Hade du gått över genomfartsvägen, 200 meter kanske, så hade vi träffats.
– Ojdå, var det så nära till ditt jobb.

Tänk om vi hade fått träffas. Då hade jag kunnat ”pussa han på flinten” som jag brukar göra så fort vi träffades. Har nu skrivit ett mail till hans chef (också en gammal kollega) och framfört mina klagomål på hans medarbetere *L*.

Skulle varit hos broder nu, men våffelbaket blev inställt. Han hade inte fått de papper från ambassaden som han skulle ha. Vi får skjuta på denna träff. Kunde ju åkt dit ändå, men jag är trött, så jäkla trött. Har idag varit en ”värkande robot”. Det har gått på rutin idag. Hela kröppaskrället är en värkande hög. Får vila idag och hämta nya krafter tills imorgon.

Tar en bok och förkovrar mej i ett par mord…

Sen om Anders läser detta Stort grattis på 55-årsdagen. Har skickat ett mail, men det läser du väl inte *L*.

Så kom de då äntligen…

….Mosslotta och Skotten, upp från Skåne för att kolla hus/torp/gård, någonstans att bo med andra ord. De har varit och kollat på några ställen. Vi promenerade runt i byn och kanske, kanske finns det hopp för dem att flytta hit. Många ställen där de skulle vilja bo, som visserligen står tomma mesta delen av året, men kommer nog inte ut till försäljning/uthyrning. Vi ringde även till en lång man i Värmland, skratt skratt, skratt. Nu ses vi nästa helg allihopa. Sen är friden slut *L*

Morgonen började med städ- och fönsterputs (de som målade här förra året har målat igen fönstren, de går inte att öppna, endast två rutor på BV och en ruta på ÖV är öppningsbara NISSE!!!!!!!!!!!*L*). Tvättade alla mattor, och torkade bort alla ”leriga kattspår”. Nu känns det rent och fräscht igen. Sen hölls vi med veden en stund (nästan klara) Olle får ta det sist imogron, innan han får fritt för att åka till MC-konsult. Det är ju öppet hus där i helgen. Själv jobbar jag imorgon.

Nu är jag ganska trött så det får snart bli till att sova. Imorgon så ska jag upp tidigt, frukost serveras kl 08.00 till 33 gäster (inkl chefen, som har sin familj på besök).

Lev väl tills nästa gång