Man blir mör…

… av att: åka stanna för att fika, åka stanna å kolla, åka stanna å äta, åka stanna å titta, åka stanna å tanka, åka parkera i garaget. Kul har vi på våra möten!

Rolle, Anita, Åke och Mairanne åkte tillsammans med oss på en tur norrut idag. Vi skulle till Norrkvarn, det var målet. Att det sen gick via Vassbacken och Hajstorp, där vi blev motade för att stänga av hojarna. Det var filminspelning av Göta Kanal 3. Hade väl inte vi koll på! Jag blev stoppad mitt på vägen, fick inte åka längre, de gjorde ljudprov, ”gubevars”. Fick stå där en stund tills det var klart, därefter fick jag parkera bland de andra. (mutter)

Turen slutade på sisådär dryg 15 mil, inte så långt men satans vad mör man blir av att andas frisk luft hela dagen, insupa det vackra vädret och alla underbara dofter, från nyslaget gräs och syrendoft till lukten av ren koskit (det sista luktar ju inte så gott förstås).

Nu är det dags för en hårtvätt, kan inte ha ”hjälmfrisyr” när det ska jobbas i morgon. Får väl se någorlunda hyfsad ut, inte platt fall framåt på luggen iallafall, får väl fluffa till det lite.

Något skvaller kan jag inte rapportera idag, har ju inte varit hemma *L*

Ha en god kväll (nya bilder under ”hojlivet nu” på www.skat-ann.se)

Kurragömma med Smulan

Som jag tidigare sagt så kommer Smulan DIREKT när jag går ut med kameran. Sjåpar sig som den värsta diva. Idag skulle vi leka kurragömma. In bland blommor och blader. Jag syns inte, jag syns inte! Viker undan lite blad och där är hon.

Hon morrar på mej, inte störa! Jag har ju gömt mej här, du ska inte hitta mej. Mera morr!

Idag var jag ledig, passade då på att fara ner ändå till Falkängen, för att fotografera muséerna. Har lagt över detta på ett USB som webmastern får imorgon. Ingen idé att lägga ner energi förrän han har kollat på dessa. Svårt att ta inomhus.

Kamraten viskade i örat på mej när jag kom, Radio Skaraborg pratar med chefen i telefon. De ska komma på Midsommarafton och sända från Falkängen! De vill ha någon som berättar om byn också. Jag vet precis vem som passar för detta en ”solbränd snubbe” på andra sidan! Gör han detta, kan jag, kanske, kanske tänka mej att komma i folkdräkt (observera att jag sa, bara kanske, för jag har ingen *L*).

Den långe värmlänningarna var här också, nu är det andra husprojekt på G. Hoppas att det blir någon som säger jag till att hyra ut.

Imorgon är det arbete som gäller, på lördag (om det är väder) så blir det en tur norrut (tror jag) med Rolle och Anita. Därefter så är det söndag och arbete igen, massor med med gäster som lämnar och det kommer 100 gäster nya på måndag.

Stockholmare på Kinnekulle

Som skulle guidas till Läckö. (bilder finns även under hojlivet på skat-ann).

Förbaskat trevliga människor som hade kommit för att bo på Vandrarhemmet. Vi startade vid stugorna kl 10.01 för avfärd till närmaste tankställe (Källby) sedan pekade hjulen mot Läckö via små slingriga vägar. Det kändes som jag satt vid en ”tramporgel” vissa stunder, bromsa, koppla ur växla ner, koppla ur växla upp. Hej å hå men fint var det. Vädret underbart och som sagt väldigt trevligt sällskap (hoppas ni kommer tillbaka). ”Grodorna” haglade och det var ”högt till taket” hoppas ingen tog illa upp.


Här är sällskapet framför Slottet.

Färden gick via småvägar tillbaka till Falkängen och dit anlände vi vid halv fem-tiden.

När chefen hade fått rapport, så var det hem och fixa till det, för Martina och Daniel skulle komma och grilla.

Vi var ganska möra efter dagens tur men som vanligt var det kul när de kom. Tyvärr så fick jag småningom ursäkta mej för att gå upp och dra täcket över huvudet. Det skulle ju stigas upp tidigt för att jobba igen.

Skvaller idag: Christian kanske har fått tag i ett torpställe att hyra, inte alls så långt från vårt hem. Håll tummarna!!!!

Min kamera är sjuk!

Ja så sant, blir ingen skärpa. Jag har varit skvatt galen igår och idag. Men jag har åtgärdat detta. Har varit till staden, handlat ny. Ja vad ska jag annars göra då. Kameran har inget värde, den är fyra år, stenålder, säger vissa på andra sidan. Fick med andra ord skaffa en ny. Får jag ingen skärpa nu, så slutar jag! Så det så!!!!

Taskigt väder är det, massor med regn inatt och en rejäl skur under dagen. Skit samma, bara det blir solsken imorgon. Vi ska ha en MC-tur med Stockholmarna som bor på vandrarhemmet. Trevliga människor. De vilade idag och lekte, bland annat så spelade de minigolf. Jag undrar hur det gick för han som missade. Lång näsa fick han från mej, när jag gick förbi. *L*

Igår fyllde min underbara bror år. Det var Klingens glasstårta (tradition) och kaffe. Härligt. Vi satt ute i fluffiga dynor och njöt av solen. Fick även träffa Lena, som jag inte sett på 30 år. Underbart kul, måtte det bli flera gånger……

Charlie, katten i storskogen som min bror bor hos (Charli regerar där) har frisknat till ordentligt. Härligt att se henne med lite ”hull” igen, inte bara massa päls.Hon skulle naturligtvis vara med hon också,

medan Putte (också katt i storskogen som Ove får bo hos) var ute på äventyr och pinkade in reviret.

Håll tummarna för bättre väder imorgon.

Lite skvaller också, imorgon kommer första flyttlasset från Skåne, till Korsgården.

Missköter mej gör jag.

Har inte rapporterat på några dagar. Fy skäms! Vad beror detta på då, jo en webmaster som aldrig blir nöjd (jag förstår honom) en skata har ju inte så stor hjärna men men. Jag ska skärpa mej och ja, jag har skickat efter ett polfilter nu. Hoppas det kommer per omgående, snarast möjligt, helst imorgon. Önsketänkande.

Med andra ord så står jag bakom kameran och sitter framför datorn, när jag inte klipper gräs eller svimmar i hammocken. Nu har jag iallafall suttit här en stund och väntar på vad han på andra sidan ska ge mej bakläxa på idag. Bara så jag vet vad jag ska göra imorgon klockan sju.

Det har kommit en svätt regn, behövdes, men det är inget kul, för då vill man inte hoja. Pratade just med broder Ove, han fyller år på torsdag. Undrar vad jag ska få för dumma idéer till present….

Ska nu intaga en stycken kvällsmacka och en kopp te, därefter är det dags för en uppfriskande dusch och NCIS på TV, det är ju tisdag. Kanske jag hinner surfa lite före detta. Knappast, klockan ränner iväg.

För övrigt har inga skandaler inträffat på Skagen under de senaste dagarna.

Hej hopp!

En sådär lagom tur…

i lördags med Rolle och Anita.

Vi startade vid 10-tiden hemma på kullen och mötte kamraterna i Ållebergsrondellen i Falköping. Därifrån så var det fina vägar till Gällstad och lager 137 förlåt 157 ska det vara., 137 var ju visst en ubåt….. Det såg vi ingen.

Vidare till Ulricehamn och for ut en sväng till garaget. Mina kortade axlar till triken har fortfarande INTE kommit….. Tur att jag drog i handbromsen.

Tillbaka till Falköping och ett sista stopp hemma hos kamraterna. Kaffesugna!!!!! Vi var åter på kullen vid sjutiden. Ganska mör måste jag erkänna (eller väldigt mör egentligen men det vill man ju inte tala om). Tack för guidning på fina vägar, kaffe och trevligt sällskap. Det slutade på cirkus 28 mil.

Tidigt i ”snarkebingen” för jag började jobba klockan halv sju idag, söndag. Frukost för 75 personer. Det blir lite rörigt, trots att man tycker att läget är under kontroll, så blir det alltid rörigt det sista.

Olle var på hemlig resa med Lidköpingshojkamraterna, när jag jobbade idag. Är det fuskigt eller bara fusk. *L*. Får väl ta igen det en annan gång.

Eftersom jag inte ens vet vilket land som vann melodifestivalen igår, så ska jag faktiskt surfa lite nu och ta reda på detta.

Hej hopp!

SÄPO, FBI och Pelargoner

Har nu konstaterat att det är nog läge för att skicka in ett nytt fingeravtryck på min tumme till SÄPO, FBI och CIA. Tummen är sej inte lik efter klockan tio igår förmiddag, när vassaste kniven anföll min högertumme. Ett skärsår och då är det kanske bäst att uppdatera registret *L*

Allt det här med pelargoner är Falkängens, Christians och Agnetas fel. Jag har alltid avskytt pelargoner. Kärringblommor har jag ansett att detta varit. Mina forna arbetskamrater köpte en pelargon till mej, bara för att jävlas. De visste att jag inte tycker om dessa blommor. Men jag har ändrat mej. Kan detta ha med åldern att göra. Förra året började jag långsamt övergå, från att hata, till att tycka om (inte mer) dessa ”kärringblommor” Jag började med att köpa två, och det är enbart Agnetas fel….

Idag blev det MASSOR, i alla de möjliga färger. Jag måste erkänna, det blev 28 stycken. De lyser nu upp på altanen, trappan och farstubron. Undrar hur många det blir nästa år, då fyller man ju kärring dessutom, men jag bjder på detta.

Nu tror väl mina före detta kollegor i Lidköping att jag både fått fnatt och blivit tokig, men jag bjuder på detta också.

I morgon har jag lovat (om vädret är OK) att ta några nya bilder till herr webmaster, hade totalt fel ISO-tal när jag plåtade ute. Ska skärpa mej…

Ska dessutom avverka två kollektiv till med tomtar, troll, katter, träslöjd, kläder, tavlor mm mm. Attans vad mycke det går att tillverka bara idéerna finns.

Apropå katter, inatt var det fågeljakt i sovrummet, under sängen naturligtvis. Skrället kom in strax efter ett och hade sitt jagharbytemedmejläte. Sen jävlar drog det igång. Flax-flax, pip-pip tass-tass- jaga-jaga, hur i helskotta fick hon tag i en pippi mitt i natten??? Sover inte de högt uppe i träden eller så. Hon har väl klättrat kanske. Hur som helst så somnade jag om och i morse låg det ett lik och fullt av fjädrar i sovrummet.

Attans jävlar…..

… vad jag skar mej i tummen idag. Hade avslutat detta jätteprojekt som jag skrivit om flera dagar. Firade detta med en glass och en kopp kaffe, skulle sedan hjälpa Mia med lite i kaffestugan. Vad gör jag då, jo jag sätter den vassaste kniven vi har i min högertumme!!!! Blodvite uppstod. Förbannat!!!!

I går kväll klockan halv tio, när jag normalt faktiskt har dragit täcket över huvudet (jättekvällstrött är jag), vad händer då, jo en lastbilschaffis ringer och säger att:

– Nu kommer jag med pellets.

Blir att rusa ut och flytta om bilarna, så pallarna kan ställas längst in på parkeringen för att sedemera bäras ner i källaren. Attans tid att komma med varor, mitt i natten *L*. Undrar om vi ska börja det projektet idag? Pappskallen kanske kan komma och hjälpa till….*L*

Ska nu sätta mej och redigera bilder för ett av kolletiven på Falkängen. Det kommer att ta en stund, jag lovar. Får väl besked vad det lider om de duger åt webmastern.

Lev väl!

Fotograferat herr och fru…..

Pappskalle med deras fina raaaaaaaaaaaaggarbil idag.

Dessutom har jag fotograferat i ett par av kollektiven också. Blev mycket bilder och massor att kolla igenom. Undrar om något kommer att bli tillräckligt bra??????

Min bror kom en snabbvisit och ville ha lite hjälp, och det fick han. Han kom naturligtvis på hojen, bilen startar väl inte längre. Det är bara hoj som gäller…..

För övrig har jag inte några skandaler eller annat viktigt att rapportera. Det enda skvaller jag kan bidraga med är att Christian inte kommit idag. Han kommer imorgon, Han var tvungen att rita färdigt en balklänning innan han far till Kullen.

Nu kommer snart Pappskallarna för att kolla bilderna.

Hej hopp!!!

Söndag förmiddag så

lämnade ett gäng ”veteranmoppeknuttar” Falkängen, efter att ha tillbringat kvällen och natten på vandrarhemmet. Jäklikt trevliga ”gubbar”

Lördagen ägnades åt att åka med GT på hans årliga Kinnekulletur, lika trevligt som vanligt. (nya bilder finns på hemsidan).Ett antal av 66 hojar mullrade genom Lidköping med siktet inställt på berget (fikastopp vid Råbäck). Det var ömsom sol och ömsom regn och det blåste aom bara f….n. Tack för en trevlig tur! Olles töntvarningsvärmehandtag och ruta var bra att ha sa han. Huuummmmm

På eftermiddagskväll så var det grill med Anita och Rolle. Fick grilla ute och äta inne. för samtidigt som de anlände så började det regna och bli kallt. Vi var ”lite klena” som Ove skulle säga, så det blev intag av måltiden i köket.

Bägge dessa personer är lite av ”mediummänniskor” eller vad man ska säga. Det kände av våran spökande byrå som finns på övervåningen. Den ”kändes” inte bra kan jag tala om.

Nu är det kvällen och dags att sova snart för att orka med morgondagens strapatser.