I morgon är det dax…

att börja stensätta vid altanen. Olle ska åka på semester och då får jag hjälp av två goda vänner med att släpa sten och fixa till vid altanen. Här är ett smakprov på vad han gjort av noll och ingenting sedan slutet av april.

Det är med andra ord bland annat trådslöjdarn som ska hjälpa mej. Det kommer att bli häftigt på framsidan, jag är förväntansfull.

För att skvallra lite om Lillchefen, så var han elak mot mej igår. Han saltade i mitt kaffe när jag var ut en sväng till kassan och sålde glass. Jag bara säger en sak, hämden är jävligt ljuv…… Jag väntar på ett bra tillfälle….. jag kan tala om att det smakade kriget med salt kaffe iallafall.

Mer skvaller förresten, vi har varit där nu. Var då frågar ni er. Ja, det vet bara de som vet, och det lär dröja tills nästa gång..*L*

Å varmt är det, attans varmt. Trodde det skulle komma ett åskoväder för någon timma sedan, men så icke. De säger ju att när ”Kinnekulle är torr, så förblir den torr”. Det kom fem droppar inte mer än att det blev några blöta märken på trappan.

Det är kvällarna som är ljuvliga nu, men då ska jag ju sova tidigt för att orka med att jobba.

Ett kattspråk på vägen stulit från Lilla Kattboken:

Det spelar ingen roll om du är två meter lång och bred över axlarna. Om en kattunge söker en modersfigur, så platsar du.

Snart är det kurs igen, tisdagkväll är ju kurskväll i Midsomer. Undrar vad jag kan lära mej idag. Olle börjar bli orolig säger han. *L*

Jisses vad det blev tomt….


framför huset, när ädelsyrenerna (tror jag) kapades i går.

Nu måste jag hitta på något annat i den portalen så det blir lite mysigt. Jag har redan satt Christian i arbete.

Å jisses va varmt de är då, För varmt för att hoja mitt på dagen, får vänta till kvällen. Jag har ju jobbat idag också, å det var varmt kan jag lova. Springa (!) upp och ner i trapporna. Jag gick nog ner några hekto idag.

Olle var ute och hojade med broder min igår, de var upp till residensstaden och titta de på residensrallyt (en del iallafall). Själv jobbade jag. Olle har nu gått på semester så han har det bra. Själv jobbar jag *L*.

Lillchefen har jag inte sett på några dagar, undrar om han håller sej undan (disken) eller om han har hittat någon annan att terrorisera. Ja, ja han dyker väl upp.

Nu ska vi ut i garaget och justera bromsarna på triken, så att dessa tar vid nästa tur (kanske senare i kväll).

Inget skvaller att rapportera.

Vem är hon lillchefen

… som alltid åker på att diska, frågade Christian idag när jag var nere en sväng med en sten till handikapprampen. Fick jag skrattanfall eller? det är signaturen ”solbränd” som alltid kommer med dumma kommentarer.

Christian hade varit inne på den här bloggen för första gången idag, han hade haft kul och skrattat gott. Undrar om han har läst längre ner på sidan????? Då skrattar han kanske inte mer *L*

Igår kväll blev det en tur som var varm ock lång. Vi åkte med Tolsjögänget, och hamnade på Madame Blå i Essunga. Ett gäng på 21 hojar i värmen.

Den 15 juli ska Olle vara Roadcaptain. Vart hamnar vi då tro, inte så svårt att räkna ut. Blir en tur på Kullens alla underbara småvägar….

Idag vart jag ledig igen, blir lite stressad! av att vara ledig så där, måste ha något att göra. Jag sov som tur var länge och nu har jag vattnat alla pelargoner och begonier och änglatrumpeter å dahliorna fick sej en skvätt de också. Nu är alla nöjda och glada igen.

Skvaller har jag inget. Men idag har jag och en god vän diskuterat framtidsplaner….. Det kanske kommer rapporter nån gång. Den som lever får se.

Hej hopp i värmen, en tur på hojen sitter bra till kvällen (ett kallt glas vin skulle sitta ännu bättre just nu).

Ett ord på vägen: ”Vi söker skönhet, balans , charm och elegans. Det gör inte katten. Den har det redan.” (snott från Lilla kattboken).

Hojat och hojat

och hojat igen! Härligt med sol och värme, hojen går som ”ett skållat troll”.

Ledig måndag-tisdag. Tvättade/städade bilen, polerade hojen efter regnskurarna som vi utsattes för i helgen. Skällde på katten som kom släpandes med mus efter mus, hon har ett skafferi i stenmuren vid skogskanten. (mutter).

Kan ju sen inte låta bli att hoja ner till jobbet, trots att jag är ledig. Om inte annat så kan jag ju alltid ”prata lite skit” med någon lämplig person. Lillchefen exempelvis, som var där i måndag när jag kom. Var dessutom uppe på högkullen och käkade lunch. Var riktigt gott om sittplatser för en gångs skull.

Tisdagen börjades med en tur till Mariestad för att leta efter en svart tröja, lagom tjock, utan dragkedja, utan luva och utan tryck, inte lätt att få tag i men jag Hittade en 99:- den tog denna direkt….. Avnjöt sedan en mjukglass. Många år sen jag åt mjukglass, men det var gott. Återfärden gick som vanligt på mindre vägar hem till Skagen. Vilade en stund, med andra ord, stensomnade, vaknade när gubben kom från jobbet.

Pappskallarna skulle sjösätta båten tisdag kväll, så vi mötte upp vid Berglöws brygga, ute på Kålland. Åkte naturligtvis hoj. Vi bestämde att vi skulle ta en fika efteråt på Skogshyddan i Lidköping, dyrt! PÅ hemvägen så blev vi stoppade av ”blanka knappen” (Polisen). De var mäkta impade av trehjulingen. Sådana ser vi inte ofta nu förtiden. Vi fick visa licenser och blåsa i apparaten, de var dessutom jäkligt trevliga. Undrar om pappskallarna fick stanna också, hoppas att passageraren fick blåsa då. Han tog ju de sedvanliga båtsjösättningsöverkörningsölen på vägen från Hällekis till Kålland. *L*

När vi kom hem så var det kurs (jag kursar på tisdagkvällarna) det var ju Morden i Midsommer. Jag har fortfarande inte kommit på något bra sätt……

Imorgon (torsdag så har jag fått fritt igen, undrar vad jag ska hitta på då. Det blir väl en tur på hojen, sen fyller David år, så det blir väl en tur på kvällen också till staden.

Skvaller: Christian har hittat ett torp, nu är det bara förhandligen om hyran som återstår.

Varför ska vi

alltid köra in en en regnskur när vi är ute och hojar. Igår vart det en skur och idag var det en skur på väg hem från Lidköping. (mutter mutter) Dax för tvätt av hojar igen då. Olle håller på nu, jag väntar tills imorgon, då får det bli både bil och trike som ska bli rena.

Idag har skvallret gått. Kamraten talade om en anekdot om en annan kamrat som fick en moppe när det var lagligt. Denne han eller hon tog på sig vita hanskar när det skulle tankas. Snacka om töntvarning. Detta är ju värre än Olles värmehandtag *ASG*.

Dessutom ville inte vederbörande ha glasögon trots att detta tydligen behövdes. Dessa grävdes ner i mammas rabatt. Detta är värre än vad jag gjorde som liten. Jag var ju alltid med pappa på åkrarna, så även när det tröskades. Då fick jag alltid fickorna fulla med spannmål. Detta gick utmärkt att så i mammas rabatter. Jävlars va arg hon vart.

Nu ska jag ringa till Christian och höra om torpet. Nyfiken är jag.

Hej hopp nu går det mot mörkare tider (säger Olle).

PS! Lillchefen fick diska igår också….. *L*

Midsommar med blandat väder

Torsdag kväll besökte jag slöjdcafét (Kaffestugan) på kvällen för att göra ett glassmycke. Det blev mersmak på detta. Detta evenemang återkommer i juli någon gång. Bäst att förvarna Lasse och Agneta att jag kommer.

Midsommarafton var en jäkligt lång dag. Radio Skaraborg anlände tidigt (tidigare än mej) jag kom dit strax efter 06.00. Vilken trevlig människa hon är den där reportern (Eva Ohlsson). Mia och Pingis berättade om Falkängen, Anita om hantverkarna, Hannu om sin trädgård och Evvert om sitt, Torben och Krika var där och drog i bälgen. Ingemar och Gill förevisade museerna (men de syntes ju inte i radion). Christian babblade om ”sina två liv”. *L*
Jag blev kvar länge den här dagen. Olle kom ner innan han åkte in till barnen i Lidköping. Han fick en present av Mia. En gul reflexväst med texten ”Falkängens akt. MC-guide” allvarlig töntvarning är det nu! De är bara Goretex-stället som fattas (sen får vi åka åt var sitt håll) *L*.

När jag åter anlände hemmet så var huset tomt. Olle var hos Herr & Fru Pappskalle på fest. Jag orkade inte, jag intog en dusch, sen var det sängläge (somnade före åtta).

Midsommardagen var hojåkardag. Vi startade med en halvhalt som blev hel och mötte Pappa och Marita på för en fika på Falkängen (trots ledig dag så åker jag dit). Det skulle komma en ”motorsågsmasakerare” (han kommer imorgon), han snidar konstverk av stubbar med motorsåg. Får fotografera detta imorgon. Därefter drog vi till Karleby, ingen hemma! Vidare över St Ek och Klyftamon (där det naturligtvis regnade)till Götene och där väckte vi Anders (som gästade fam. Willnert). Klockan var då tre på eftermiddagen, hade det varit fest eller?????? Sen åkte vi hem, å nu sitter jag här igen och nu ska jag sluta.

Bara en sak, en viss ”solbränd” har kommenterat igen och kallar mej för ”jävla skvallerkärring” undrar vad denne solbränd menar?

Midsommarhälsning från Paradiset


Vill med detta inlägg önska alla Vänner, Ovänner, Kollegor, Ex-kollegor, Okända bloggbesökare, Knallkorkar och Stolpskott,

EN RIKTIGT TREVLIG MIDSOMMAR.

Meddelas härmed att jag STORMTRIVS fortfarande efter ett drygt år på Falkängens Vandrarhem och Konferens. Det är en underbar miljö att jobba i och jag träffar hela tiden (dagligen) nya människor och knyter nya kontakter. Att sen få skryta över ett att Sveriges Paradis ”Det blommande Berget” är också ett plus i kanten.

Har du möjlighet (och är vaken) så direktsänder radio Skaraborg från min arbetsplats på Midsommarafton från 06.00-09.00 (100,3 mhz). Jag är iallafall vaken, det är till att börja tidigt den dagen. har du otur så kan du kanske höra en kraxande Skatan i etern *L*. (Ska försöka hålla mej borta från Eva Olsson)

Må så gott, du/ni är värda det. Jag mår gott och jag tycker jag är värd detta.

/Kramar från Skat-Ann

Lite funderingar i vardagen

Tisdag morgon, ledig, kämpar mej upp (kroppen värker) 06.30. Teatime med en macka på altanen. Lite kyligt men solen skiner här på baksidan. Flyttar om blomkrukorna lite som står vid dammen. Nu är det verkligen tantvarning, har köpt Begonior också!!! I alla de möjliga färger, orange, gult, vitt, rött, rosa mm. Härliga färger. Planterades i krukor som placerades vid altanen. (Ja jag vill ha blommor som blommar NU!!! Dahliorna har inte ens börjat att knoppas, de planterade jag i påskas!!!) Därför så har det blivit både Perargoner och Begonior för de blommar NU!!!!) Å jag skiter i vad ni tycker, men okej då, jag är snart kärring!!! Nästa år, må vara detta då…… men hon är en trikeåkande kärring.

Gick sedan in och såg hur jäkla dammigt och skräpigt det var på golvet, (detta är nackdelen när solen skiner), vad göra, fram med dammsugaren (som om jag inte städar annars på jobbet). När detta var klart så var klockan närmare nio, då kunde jag med att starta gräsklipparen, nu är det fint igen (några dagar). Granntanten kom och frågade om hon kunde få låna några små borr, javisst vad håller du på med då? Hon bygger en kaninbur (76 år är hon) till sina barnbarn (visst är det underbart).

Nu skiner solen på allvar, med andra ord hojläge. Gräver upp några plantor med Lammöron för leverans till Christian. Första stoppet Falkängen alltså (var jag ledig eller). Därefter en sväng på småvägarna på Kullen. Det blev inte så långt, det var lite kyligt. Hem för att äta, dagen stora problem, vad hittar man på. Stekte upp ”hänt i veckan” med ägg (pytt-i-panna alltså). Sen var det sovamiddagstid, och nu sitter jag här.

Hade lite funderingar när jag gick här på förmiddagen. Vi har ett tre-luftsfönster i köket, och hur i he…vete putsar men rutan längst bort? Oservera! utan stege eller annat fusk (svara på detta någon). Måste vara en av hankön som kommit på denna jäkla design. Det är ju stört omöjligt att nå utan att riskera livet (har en källartrappa udner fönstret). Okej då, det går att använda en stege eller en skrapa med långt skaft. Men hur gör de som bor på t ex tredje våningen, dit stegen inte når?????

Fundering två. Lappar i nacken på tröjor och skjortor mm. Varför ska dessa vara så stora och så förbannat vassa. De är ju bara så irriterande, saxen åker fram med omedelbar verkan när inköp av nytt har skett (vilket är väldigt sällan). Onödig grej tycker jag, gör dessa lite mindre och mjukare. Om jag hade varit lite mer ”inne” så hade det ju fungerat, där sitter ju märkeslapparna på rätsidan, ännu mer korkat. Är nog en designer av hankön där också. *L*

Nu ska jag telefonera till min bror och höra hur han mår.

Hej hopp!

Det ringer på dörren

…. när jag i godan ro sitter och tittar på den sista DVD:n med kommissarie Lynley. Tror i min enfald att det är någon av granntanterna. Så var icke fallet, där står två av mina forna kollegor från GG-tiden. Mari-Anne och Anders, snacka om att jag vart som en fågelholk i fejset. De var på väg hem till Enköping. Kul att de inte glömt mej. De som jag mår också bra trots att vi inte jobbar på GG längre.

Vi hade Kristinakören från Stockholm hos oss på Falkängen i helgen. Snacka om en ”förvirrad busschaufför”. Att han kommit tillrätta på alla småvägar och vet var han har kört dessa skönsjungande damer är ett under (han hade GPS tack och lov) *L*. Ett ställe de inte besökt, trots att vi hade förordat detta, var ”grustaget”. Vad han egentligen menade var vårt fina stenbrott. Detta kommer vi att skratta länge…..

Till sist, så har jag fortfarande inte snokat reda på några skandaler ej heller något skvaller. Misströsta inte, snart så kanske jag hör eller ser något som är värt att rapportera. Jo förresten, Lillchefen fick diska igår…. hihihi.

Skolavslutning 1968 !!!

Det fanns två saker vi avskydde jag och bror min. Det första var varandra, det andra var att klä upp oss. Vi fullkomligt hatade detta. Kolla bara på nedanstående bild. Vi står så långt ifrån varandra som det någonsin gick och är sura som ättika för vi är uppklädda.

Jag hatade klänning!!!!! Hatar fortfarande klänning, skulle ALDRIG kunna tänka mej att ta på mej en sådan ej heller en kjol. Detta har jag skrivit om förut i samband med våran arbetsklädsel som var på tapeten för ett tag sedan (huuummm). Som riktigt liten så var man ju inte modemedveten så därför kunde jag ju se lycklig trots att någon hade satt på mej en klänning. (jag var ju till och med riktigt söt). *L*

Vad gäller att vi avskydde varandra jag och Ove så kan jag tala om, att det gör vi definitivt inte idag. Vi umgås så mycket som möjligt istället och har samma intresse och kamrater (men det vet ni ju redan).

Kom att tänka på dessa kort idag när alla barn som slutade skolan idag och var och fikade med mamma och pappa, mor- och farföräldrar. Jag nämnde detta för Mia och hon ville någon gång se dessa och det kan hon göra nu.