Hjälp till fru papp….

Har hjälpt grannen med lite saker i kväll. Dessutom har jag fått en utförlig rapport hur festen var den 22 augusti. Hur den var, det vill ni inte veta….. så var den. Söndagen var en dag som inte finns i kalendern. Fick även lite andra rapporter om Varberg och badmössor, där vill ni inte veta mer heller kan jag tala om, men kul hade de. Dagen efter var nog mindre kul *L*

Ni tycker nog att jag är jävligt galen, men idag var jag och köpte gräs, ja ni läste rätt, jag köpte gräs och planterade lite olika sorter vid grusgången, höga gräs och låga gräs, med vippor och utan vippor rödbruna och silverfärgade. Ja, får de bara växa till ej lite, så blir det nog snyggt. Ska nog gräva upp buskarna på andra sidan gången nästa år (kanske).

Var sen ute på en del bloggar och hittade som vanligt massa kul saker (katter naturligtvis). Från Musslan snodde jag den här bilden på en liten gris.

Dagens kattcitat: En katt kan koppla bort hjärnan och koppla på autopiloten.

Inte ens Fabergé har kunnat skapa något så exklusivt in i minsta detalj som en liten kattunge.

Idag var jag ledig och i morgon så ska jag högtryckstvätta trappor och mattor på jobbet är det tänkt. Dessutom så ska det bli bra väder, Rolle och Anita skulle komma hojandes hit på eftermiddagen så det blir nog en liten hojtur imorgon, Olle jobbar ju förmidddagspasset denna veckan. Nu är det bäst att passa på så fort lampan lyser.

Hej hopp dags att välta kröppaskrället i säng.
Natti-natti

Det är den här filuren….

… som skrämmer slag på mina katter.

En ”vildkatt” som kommer och går i trädgården, äter tydligen bröd, ost, kanelbullar och kakor som jag lägger ut till fåglarna (gammalt bröd från kaffestugan). Brukar även få mat hos grannen på andra sidan vägen. Hemskans fin är den iallafall. Satt utanför, vid dammen, i morse, fick bilden genom köksfönstret. Den satt där säkert en halvtimma medans jag drack mitt morgonte. Den försvann som en avlöning när jag öppnade dörren för att åka till jobbet.

Nu är det mindre än en halvtimma kvar tills kaffestugan och hantverkarna stänger för säsongen. Jag fick sluta tidigt idag, igår blev jag hemskickad av en kollega när jag inte kunde räkna längre (trött eller bara trött). Då åkte jag hem å sov. Det var inte utan att det var välbehövligt.

Kattcitatet idag: Katter sover större delen av dagen – och försöker locka sina ägare att göra likadant. (Det lyckades igår *L*)

Nu ska jag snoka runt på nätet en stund.

Hej hopp!

Så utomordenligt gött jag har det..

…i sängen ligger jag hela dagarna när ingen är hemma. Om ni visste vad jag mår fint här på filten som matte fick av sitt gamla jobb i julklapp för måna år sedan. Långt innan jag fanns i huset. Jag får ligga här hela tiden och ingen stör mej.

Tur är väl att det inte finns sådana här gullisar i huset för då skulle det vara ”high life” större delen av dagen.

Det börjar närma sig slutet nu, mina kollegor slutar, kaffestugan stänger. Endast vandrarhemmet är öppet efter söndagen. Sen om det kommer någon förvirrad skäl gåendes på bygatan och undrar om det finns kaffe, så finns det säkert det.

Dagens citat lyder som följer
Det är en vänlig katt som avgudar följande: Buffa med huvudet, gnida med nosen, slicka pälsen och lägga sig på rygg. Den trampar med framtassarna och kräver uppmärksamhet och vill bli kliad på magen.

När du är nedstämd, kan en liten katt muntra upp dej.

Ett tips till alla som har kattungar hemma. Skaffa ett biljardbord så mamma katt kan få lite lugn och ro! *L*

Uppgifter om Poker Run

Över 500 deltog i rundturen och totalt såldes 718 starthänder, nytt rekord i år igen!

Vid målgången delades totalt 120 000 kronor ut.

Påhitt idag då, jo jag fick ju tvätta hojen efter regnskurarna och blöta vägar igår. När det var gjort satte jag mej med telefonluren i näven, ringde helpdesken i Ulricehamn (Anders) och med hjälp av honom fick jag igång det trådlösa nätverket. Så nu kan jag stänga dörren och kanske slippa att ha en slaktplats (av möss och fåglar) under sängen.

Har även fått lite mat i mej och har vattnat alla Änglatrumpeter som äntligen har börjat blomma. Klockrankan har också några utslagna blålila blommor. Olle jobbar mastodontskiftet i dag 06.00-22.00 (hur kul är det) men han var ju ledig igår *L*
Själv har jag varit ledig i HELA FYRA DAGAR. Känn på den du! Det var längesedan jag hade en sån LÅNG ledighet.

Har ju en undran också, undrar hur grannarna (pappskallarna) mår idag. Det var väl någon raggarfest igår. De ringde tidigare i veckan och undrade om Olle kunde tänka sej å va chaffis igår, men på grund av Poker Run och arbete på Söndagen så fick han vänligt tacka nej.

Nu väntar en tuff vecka med jobb (sista veckan Kaffestugan är öppen). Till helgen är det avslut i Hantverksbyn med diverse påhitt. Hembränt och något mer stog det att läsa i evenemangskalendern. *L* Irlänsk musik är det också, på söndagen.

Hej hopp, nu ska jag vila med en ny deckare i näven.

Ett kattcitat innan jag slutar: Dansare tittar på kattr och sucka av avund.

En katt har kanske ett begränsat ordförråd, men den kan berätta precis vad den vill och accepterar absolut inga ursäkter.

Pokerrun 2009

Idag var det dax igen. Poker run Skaraborg. Vi samlades vid den nya MC-affären i Skövde (flyttad från Tibro). Vi hade bestämt med Rolle och Anita 10.30. Hejåhå vad folk det var och det var hojar överallt. Det var lång väntan på ”startbiljetterna” men det var det värt. En underbar tur från Skövde mot Tidaholm-Falköping-Varnhem med mål i Väring. Hur många startande det var vet jag inte ännu, men det var många. Rekordet har nog slagits igen. Insamlade summan är också okänd ännu, men beksked kommer vid senare tillfälle.

Vädret var perfekt, utom mellan Tidaholm och Falköping, där fick jag stanna på vägen för att lägga en tejp mellan rambenen så jag slapp att få in vatten i förgasaren. Det regnade med andra ord. Den lösningen var bra. Anders får fixa en permanent lösning på detta till vintern, kan ju inte fara omkring med tejpad ram…..

När vi gått i mål i Väring, (där jag förresten träffade en gammal jobbarkompis med make sedan tiden på KSS. Blev jag förvånad? Svar ja. Annica var inte dem jag kunde tänka mej i skinnställ (åtminstone inte på den tiden). Det har blivit ”folk” av henne också *L*. Det var i alla fall kul att träffas…) så blev det fortsatt tur till Skövde för att intaga ett mål mat och de var inte fel så dax. Sen åkte vi hem, en annan väg än vi tänkte från början, men då slapp vi regnet.

Vid stoppet i Varnhem ber nog Olle till någon däruppe om en bra pokerhand eller? *L*

Ett kattcitat måste jag ju skriva innan jag slutar för kvällen. Sätt dig vid fönstret med din katt och lär dig att se!

Katten fick en gång klorna för att jaga, slåss och klättra i träd. Århundraden senare har deras användningsområden utökats med att klättra i gardiner, öppna dörrar, lyfta på lock och möblera om bland prydnadssaker.

Skvaller idag är lika med noll.

I morgon är det tvätt av trike som gäller

Kvällsmys på altanen

Satt igår kväll på altanen och fick för mej att ta kort på det mysiga framför mej. Som jag sa i tidigare blogg så skulle nog en trädgårdsarkitekt kräkas men jag myser. Det skvalar i fontänen och det är så mysigt med belysningen i trädgården.

Snart är det dax att åka ner till jobbet för att göra dagens kneg. Eftermiddagspasset 14.00-20.00. Det är inte många dagar kvar nu tills Kaffestugan stänger för säsongen. Trist men ganska skönt. Blir lite lugnare, dax att varva ner lite och ladda inför nästa anstormning.

På lördag så är det dax för Pokerrun Skaraborg, med start Mariestadsvägen, intill Granngården. Hoppas det blir uppehåll och gott soligt väder. Detta är en tur som vi gärna gör för att insamlade pengar går till välgörande ändamål. Hoppas det blir många startande och att det blir mer pengar än förra året som slutade på 110000 och närmare 500 startande.

Följande text är hämtat från Pokerrun Skaraborg

År 2001 bestämde sig länets McKlubbar för att göra ett gemensamt evenemang för intresserade motorcyklister, och valet föll på ett så kallat Poker Run.
Ett Poker Run är en rundtur på motorcykel över ett antal mil, med stopp utmed vägen där deltagarna får dra spelkort för att till slut ha en komplett pokerhand vid målgången. Bästa pokerhänderna belönas med fina priser.
Iden med pokerrännet vidareutvecklades till att bli ett välgörenhetsevenemang för att samla in pengar till behövande barn i Skaraborgs Län, och första året samlades drygt 23000 kr in som skänktes till barnavdelningen på Kärnsjukhuset i Skövde.
Under de kommande åren växte evenemanget närmast explosionsartat och slog nytt rekord under 2008 med 110000 kr i insamlade medel och närmare 500 deltagare!

Ett kattcitat ska vi ha oxå: Den äldsta, fulaste och mest illaluktande katten, kan ofta vara den kärleksfullaste.

En katt är snabbt på plats när du ställer upp ett fotbollsspel, bodtennis, biljard eller monopol. Och den vinner alltid

Det är natten och bara jag vaken

Kan inte somna för det var för varmt, för varmt om fötterna, så barfota ute gör susen.

Gjorde iordning en kopp te och gick ut till altanen för att njuta av trädgården i belysning av alla lampor. Det är rätt häftigt med all belysning av buskar å blommor på natten. En trädgårdsarkitekt skulle väl kräkas, men jag njuter.

Det snurrar även av idéer i skallen. Nu är ju snart säsongen slut och då börjar det snurra rejält. Vad kan man göra till nästa år. Vad kan man göra i höst, osv osv. Då håller jag mej vaken kan jag tala om och inte är det fullmåne. Just inatt gör det inget för jag är ledig imorgon, så i värsta fall så går det att sova länge, vilket jag tror går åt skogen, brukar vakna jävligt tidigt ändå.

Christian börjar att plocka ihop och avrunda vid bagarboden, mycket som han planterat både av växter och galvad tråd ska nu bort, det kommer att bli så jävla tomt när alla slår igen på gatan. Det är dax för vila några veckor, för sen är det dax för julmarkanad!!!! Lördagen den 7-15 november, då drar grötkokandet igång!

Vad har jag för skvaller då? Jo en viss MAC-frälst Lillchef har inhandlat en PC!!!!!! Kan ni tänka er. Så mycke skäll som jag fått för jag har PC. Nu sitter han där. Han vill väl testa *L* det är vad jag kommer att få höra hihihih. Ja ja det blir väl folk av honom också *L*

Det får bli ett kvällscitat från katternas värld: Det är fantastiskt hur lång en katt kan bli när den vill sno ett grillat kycklinglår.

En katt är alltid på fel sida om alla dörrar.

Nu ska jag återgå till kudden och se om John Blund möjligtvis kan komma med lite sömnpulver som glittrar. Natti-natti

Ett litet knyte

i en stor hand.

Blinka S*Musslans katteri har fått ungar. Här är en bild på en av småttingarna.

Lotta! Nu kommer jag att sno bilder från dej i ett antal veckor. Hoppas det går bra.

Å imorgon är jag, enligt ett telefonsamtal från chefen, ledig!!!! Fint väder ska det bli så då MÅSTE jag ut å åka lite.

Dagens citat från kattvärlden: En katt har mycket litet tålamod, såvida den inte bevakar ett byte.

Missan roar sig med att spela död när vi kallar på henne. Hon ler när hon märker att varje egenhet får oss att älska henne ännu mera.

Snuttis på högre höjder

Vid kvällsvinet på altanen igår så rasslade det till nere vid uppgången och där helt plötsligt så spatserade Snuttis högst uppe på spaljén över grusgången. Därefter så parkerade hon sej där och där satt hon länge och spanade.

Här fick hon nog syn på Sigge-surkatt som kom ut på trappan bakom mej.

Idag började jag kl 06.00 burr fick stiga upp mitt i natten *L*. Röjde i Folkets hus efter gästerna och dukade fram för förmiddagsfikat. Sen röjdes detta bort och eftermiddagsfikat dukades fram. Sen gick jag hem, åt och sov!

Nu har jag varit runt till granntanterna som inte kan hålla sig hemma och matat blommor och vattnat katter. Sen tog jag tag i våra blommor en del röjde och klippte lite här och där. Dessutom snodde jag med mej ett par skott av Ulla-Britts taklök och tre skott på en Dr Westerlund. De ska väl växa som satan nu när de utan vetskap är stulna *L*. Taklöken har jag nu planterat i gamla täckdikningsrör av lera vid dammen. Börjar bli fullt vid dammen igen. Får nog utöka med ett varv till. Olle ska ju eventuellt på långtur nästa sommar *L*. Då vet man aldrig vad som händer!!!

Dagens kattcitat: En hund som har haft sönder något, är full av ånger. En katt, svär på att den aldrig ens varit i närheten.

Ingenting i hela världen kan känna sig så kränkt som en katt.

Laxhall

Efter jobbet igår tog vi en tur till Laxhall på Torsö. Tur var att vi åt på restaurangen vid brofästet, för när vi kom till laxhall var maten slut!!!! det enda som fanns var räksmörgås för 95 spänn glass och kaffe. Det blev kaffe på maten där ute på bryggan. Rolle och Anita var med på turen, de hade aldrig varit på Torsö.

I morgon ska det bäddas och bäddas och bäddas 72 konferensgäster kommer imorgon. Vi avverkade 19 bäddningar idag, resten ska göras imorgon. Tur att jag inte är själv, vi är ett helt gäng som ska fixa detta.

Dessutom så ska jag vara kattvakt Marcos matte ska åka bort några dagar så jag ska mata blommor och vattna katten. Å den andra grannen är också borta, så jag får väl ta en titt till hennes växter också. Kanske finns det tomater och gurka som jag kan stjäla. *L*

Dagens kattcitat: Finn dej i ditt öde. Du kan antingen ha katt eller möbler.

En del av nöjet med att leva med katt är att du aldrig upptäcker alla dess hemligheter.

En katt låter dej sova i sängen. På kanten!!

För övrigt har det inte hänt något, utom att Åskar varit på besök idag och en rapport från garaget i Ulricehman. Mina axlar har kommit tillrätta, så nu borde det bli kortning i vinter plus lite annat smått och gott som behöver bättras.

Nu är det teatime. Må väl tills nästa gång.