Så kom den då……

….äntligen. Boken jag väntat på, Simons Cat. Helt otroligt roliga teckningar, med Simons Cat.

Nu är kontoschefandet över för denna gång. Chefen var och hämtade attiraljerna för en stund sedan. Nu återgår jag till slaveriet. Kanske skulle jag ta ledigt imorgon, eller också åker jag ner och syr några uppsättningar med gardiner.

Jag har en liten undran. Lillchefens bitska kommentarer lyser med sin frånvaro. Undrar om det är Mac-haveri”. Kommentarena kanske inte orkar över till baksidan av detta höga berg eller.

Nu ska vi strax åka till min mor i Axvall som fyller 76 år idag. Har köpt en flaska likör till tanten. När vi kommer hem är det väl tid att elda i spisarna, för pelletspannan har vi inte dragit igång ännu (det är vi alldeles för snåla för). Detta kan Pappskallarna intyga, Olle fick i julklapp ett år en 25-litersdunk dieselolja, inslagen i julpapper (typiskt grannarna). Detta för att vi skulle kunna dra på lite mer värme när de kom och hälsade på.

Ett par andra kompisar kom hit oanmälda en tidig höstdag, jag hör frun ifråga säga till maken – att komma in här är ju för fasen som att komma in i ett kylskåp.

Varning utfärdas alltså. Innan ni kommer för att hälsa på oss, ring före, så vi hinner elda lite i kaminerna……

Skvaller! Idag gav jag upp, gav upp kortbyxorna, tog på mej ett par vanliga jeans i morse (det var ju frost). Känns lite instängt, har haft kortbyxor sedan i påskas, men nu så, gav jag upp.

Katten då. Glida över arbetsytor. Bli instängd i lådor.. Falla från hyllor. Huset är en lekplats för små kater.

Katter gör sig till för att ge ett bra intryck.

Jag har stigit i graderna….

från slav till städande kontorschef (måndag) och kontorschef (tisdag-onsdag). På torsdag är jag nog slav igen eller om jag är ledig……

Idag inget vettigt gjort. Efter det att jag äntligen somnade inatt, så sov jag faktiskt länge i morse. Framåt dagen så ”städade jag slakteriet” igen. Det hade varit party med rått-kött under sängarna. Ja, ja vad ska man hitt på. Kan ju inte låta de snälla keliga juvelerna vara utelåsta om natten.

På tal om att låsa ute, så skjutsade jag in maken till staden för att han skulle hämta sin bil. Därefter så åkte jag till chefen för att hämta ”kontoret”. Olle kommer hem, har ingen nyckel med sig…… Får gå in till grannen för kärringen var på rymmen *L*.

Kattens ord idag. Så lugnande det måste kännas för någon med bekymmer – att sträcka ut en hand i mörkret och röra vid en liten katt.

Tänk att en sådan liten varelse kan göra så stor skillnad i ditt liv.

Burr….

Det blev ingen hojtur idag. Det ”vinnar” så förbaskat i träden. Hoppas det slutar snart.

Olle ägnar sej åt att måla garaget. Jag tog en ”hösttur” i trädgården. Plockade ner en kasse äpplen, en kasse päron och en kasse plommon. Tar med detta till Karlsgården ikväll. Det är så förbaskat med frukt i år.

Efter en stund så tittade jag på plommonträdet, Viktoria, som jag långsamt ska ta livet av. Fy satan vad plommon det var. Tog tag i grenarna och började ruska, ruska rejält. Nästan alla plommon for i backen. Det var bara att räfsa ihop allt i en stor hög, fram med snöskyffel och skotta upp detta i en kärra sen ut ”mät i skogen”. Det kan hjortarna kalasa på, men utanför tomtgränsen.

Vi har även grävling i trädgården, grannen skotta upp en rejäl hög med lämningar igår, och jag hittade en hög idag. De äter nog plommon de också. Tycker inte om att det finns grävlingar här, det kan ställa till det rejält.

Talade om för maken att jag haft en vision. Då kan jag tala om att han håller sig för skratt. När jag får en vision, då är det arbete som gäller…… Vad visionen innehöll, kommer det kanske en rapport om, den måste bara mogna lite, men jag fick medhåll av maken *L*.

Katten säger idag följande. En hund skulle desperat söka efter bollen du kastade iväg. En katt skulle be dej att hämta den själv. (Så sant, så sant)

Vad händer då…

…medans jag sitter här och skriver om Harley. Jo det skriker på bottenvåningen. Vad betyder detta då, inget annat än att Snuttis har med sej en mus igen. Den släpper hon i vardagsrummet och musen gömmer sig under min läsfåtölj. Muttrar jag eller muttrar jag.

Här är en bild på eländet.

Harley har kommit hem…..

nästa alldeles frisk, spikar lite enligt maken. Vill ha högre oktantal i magen. Blir till att tanka 98……

Häromdagen började vi sy gardiner till vandrarhemmet den ena stryker den andra syr. Nu har vi satt upp i några rum, sen satte vi oss och beundrade resultatet. Tänk att lite tyg kan göra så mycket.

I morgon ska vi ut och hoja om vädrets blåsmakter lugnar sej lite, ja det blir nog att åka iallafall. Harley behöver testas så då är det väl till att hänga på då, jag är ju ledig HELA helgen, så någon dag ska jag väl kunna hänga med. Det är just nu bara den där förbannade värken som inte vill ge med sej. Får väl preparera kröppaskrället lite, om jag börjar ikväll och fortsätter i morgon bitti så kanske det kan funka.

Sen är ju saken den att, jag har så jäkla lite att skvallra om, jag får inte tillräckligt med rapporter. Kan någon vara snäll att rapportera lite skvaller som jag kan skvallra vidare om……..

Katten idag, älskar ett hus med tapeter. De är utmärkta när den ska slipa klorna..

Doften av sommar följer med hem i kattens päls.

Ev väldigt liten katt, kan fösa en väldigt storväxt människa mot kanten på dennes säng. Och, om så krävs, över den

Harley är kvar

på lasarettet. Nu är visst doktorn sjuk så det är ingen som kan köra honom i bänken. Ska ju köras i bänk i två timmar för att mäta oljeförbrukningen…..

Har varit ledig idag också, eller kanske vägrade jag att åka ner och jobba (nej så illa var det inte). Passar på att vara ledig när det är mindre att göra, med andra ord så ska det jobbas imorgon. Var nere till Apoteket ”Röda näsan” köpen en flaska att ge bort i present på lördag. Har ingen inspiration till att hitta på något, så det fick bli en flaska rött. (Hoppas inte födelsedagsbarnet läser detta före lördag).

För övrigt har jag inte gjort någonting, mer än vilat min värkande lekamen, vattnat änglatrumpeterna och rensat bort lite vissna blommor. Snart är det tid för att hösta i trädgården. DET ÄR INGET KUL…… men ett nödvändigt ont om det ska bli blommor nästa år också.

Vad säger katten idag. Hundar bor hos dej, katter med dej.

Kattens morrhår fladdrar, det rycker i tassarna. Den drömmer om möss.

För en katt är en människa en korsning mellan en lopputrotare och en varmvattenflaska.

En katt som inte vill, VILL INTE..

Bilden lånad från Daily Kitten. Där finns massor med härliga katttbilder.

Snart dax att knyta sej för natten.

Ska hämta Olle

på jobbet om en stund. Harley fick stanna kvar hos doktorn (verkstaden). Kanske får denna komma hem i morgon, senast fredag.

Har ägnat mej åt att tvätta hojen idag,efter söndagens åkande i regn. Enda jag har gjort förutom att läsa en god bok och gillra råttfällor (Snuttis har släpat in igen).

Höstrusk….

Även Smulan lycker det är ruskigt. Hon har alltså boat in sej i min snuttefilt i min fåtölj. Jag har ingenstans att sitta och läsa. Har ju inte hjärta att köra ner henne från detta mysiga. Jag får väl hämta en annan filt och lägga mej i soffan istället.

Nu har jag iallafall tänt i kaminen och järnspisen så snart blir det lite varmare inne, endast drygt 17 grader när jag kom hem idag.

Fick en bild från Rolle just nu. De åkte ju Vänern runt härom lördagen. Vad tror ni Olle gör här. Jo han fyller på olja, som de kanske missade vid senaste verkstadsbesöket…….. Eller också är det något annat vajsing med Harleyn, den ska iallafall till doktorn imorgon.

Naturligtvis så började….

det regna, spöregna, när vi var på väg hem…. Mutter mutter.

Vi tog en lite hojtur idag, jag och gubben. Till Rolle och Anita i Torbjörntorp. Där fick vi middag (vi ringde först och kollade hihihi) och kaffe efter maten. Gott, jättegott.

Det är så typiskt när vi varit på hojtur till dessa kamrater, så är det alltid, ALLTID regn när vi åker hem. Det började inte förrän uppe på Klyftamon tack och lov. Hojen gick bra, nästan ända hem, trots regnet. Får nog tejpa lite mer på frambenen (ramen alltså).

Vi var lite blöta när vi ställt in hojarna i garagen. Alla skinnkläder hänger nu på tork inne framför öppna spisen och järnspisen i köket.

Idag kanske det är dax för ett kattcitat: Ett katt kan förminska ett stort ego bara genom att göra ögonen smalare.

Även den mest allvarliga katten kan delta i roliga timmen.

Sen kan vi ta en liten bild med Elvis och doakören. Hoppas det kommer fler bilder som är lite bättre skärpa i på någon annan hemsida.

Grannen pappskalle är hon längst till vänster *L*

Nu ropar Kommisarie Winter på mej att jag ska fortsätta att umgås med boken en stund.