Allhelgonahelg!

Idag skulle vi åkt till Vinninga för att hämta virke. Som tur va så pratade jag med min pappa igår och talade om att vi skulle till brägårn. Det kan ni ju försöka med sa han, det är söndag imorgon (lördag). Satans, det hade vi inte haft en tanke på!!!! Nu får snickarn vänta en vecka med att komma hit.

Vi hölls i trädgården istället, räfsade mer löv, skottade ut ett par jordhögar (nu är dessa borta också). Fick åka ner till jobbet en kortis, värmen funkade inte i ett av rummen. Funkar fortfarende inte. Elcentralen nästa.

Vi körde folk nu på seneftermidadgen till Forshem. Å nu är jag hemma igen, å jag ska inte göra någonting, läsa lite. Olle kollar TV:n och jag tar till en bra deckare. Morgondagen erbjuder lite jobb på förmiddagen. Eftermiddagen är ännu ej klar. Hittar väl på alltid något, annars så välkomnar nog fåtöljen mej, för att inte tala om vad snuttefilten gör. Katten tycker också det är mysigt.

Apropå katter. Grannarnas (pappskallarna) Misse Måns, var borta i fem dagar. De letade, letade, letade överallt. I garderober, uthus, båten, vindar, diken, skrymslen och vrår. De var helt inställda på att nu har Misse Måns gått sin väg för att ”vandra vidare” (han är ganaska gammal). Ingela var inne i vindsgarderoben, för hon hörde ett svagt ljud någonstans ifrån. Hon låg på mage och rotade runt bakom en kista, ingen misse, då jamar det under magen.

Där är Misse, har krupit ner i en Amerikakoffert och locket har slagit igen. Ingela öppnar och upp kravlar sig Misse måns, går ner för trappan fram till kylskåpet, MAT vill jag ha. Inget fel på den katten efter fem dygn i en koffert. Jag säger bara tänk om, tänk om hon inte hört jamandet. Hemska tanke. Nu slutade det lyckligt, hoppas att han nu inte gör om detta.

Värmde oss hos

grannen igår…..

Vi var upp till grannarna Claessons (pappskallarna) igår för att prata skit helt enkelt. Olle sa när vi åkte att vi kunde ju värma oss när vi var där, de har ju säkert 24 grader inne. De hade 23,9 grader när vi kom. Bra gissat!!!!!

Har i dag varit i Lidköpings bästa elektronikaffär, Elgiganten. Vilka underbara killar och tjejer det är som jobbar där, och vilken service. Jag var där för att införskaffa mej en ”lapp”. Ja en bärbar då, så jag kan släpa runt den och sitta var jag vill. Dessutom så kan jag ju ta med den till kamraterna för att visa en del av bilderna som jag har. Håller faktisk på att flytta över dessa till ”lappen”. Har ju dessutom varit ledig idag och är likadant i morgon. Helgen blir väl lite jobb på lördag eftermiddag. Då ska vi hämta virke till balkongen på förmiddagen. Vila på söndag, sen är jag inte kontaktbar förrän efter julmarknaden……

Hörs snart igen

Julpyntet är framplockat…..

…… ur skrubben på 2:a våningen på jobbet!!!!! Ska börja julpynta på måndag!!!! Hur känns detta då, FEL! Solen skiner och det är 10 grader varmt! Men så är det, den 7 november, börjar julmarknaden och pågår till en 15. Chefen putsade fönster och jag pysslade med bland annat att plocka fram pyntet som ska användas. Hittade även massor med icke fungerande saker som jag forslade bort.

Dagen började tidigt, jag var upp till morföräldrarnas grav i Leksberg och lade på granris. Vilken otroligt fin plats detta är, så otroligt välskött. Jag var inte på jobbet förrän halv nio. Ovanligt!

Jag går fortfarande som i ett vakuum efter fredagen. Det var så himla kul att träffa gamla kompisar. Det kom ju folk som jag definitivt inte kände igen. Då knackade man någon av de kända kamraterna på axeln och väste lite i ena mungipan – vem är det där som står och pratar med den eller den. Hon i brun jacka vem är det, vad får man för svar ur den andres väsande mungipa – jag vet inte, känner inte igen. Andra kände man ju igen direkt. Det var kramar till höger och vänster. Detta tar tid att ”smältas”, jag har inte gjort detta riktigt än. Jag sitter och granskar bilder gamla och nya och minns. Ja det var ju hon/han, som bodde där och åkte på den hojen och så vidare.

Min ickebragåendebil var inne för ”efterservice” igår så nu har jag en bragåendebil igen. Känns bra!

Funderade lite…

på eftermiddagen på mina bilder, jag saknade en del, de fanns i albumet men var inte inskannade. Fick tag i min låda med negativ, och se vad hittade jag så småningom. Jo ett kuvert med mer bilder från Choppers. Det var till att börja skanna igen då. Var nog sisådär 80 bilder som upphittades idag. Så nu är det jobb igen…..

Dörren har kommit, den är jättefin. Nu så är det bara snickarmäster som fattas, kommer nog nästa vecka.

Har varit till….

Skara och lämnat in min MC-jacka för att byta dragkedja i denna. Passade även på att köpa ett helt gäng med CD/DVD skivor. Mailen droppar in från folk som vill ha bilderna från tiden med Choppers MC. Konstigt, världen är liten i cyberrymnden.

Hoppade in på apoteket i Skara när jag ändå var i närheten, vem träffar jag där, en gammal kändis, det också Jonas, som jobbade som ”lantbrukselev” eller dräng eller anställd hos oss på Hushagen (40 år sedan) träffade honom senast när jag jobbade som butikssäljare på VL i Vara. Vi satt och snackade över en kopp kaffe i en timma. Detta är också en MC-åkare. Han lovade att vi skulle få komma ut till Brommö, där är det också 40 år sedan jag var (tror jag). de har en sommarstuga där.

Åkte vidare till ÖB och handlade näring till katterna, därefter för att få lite näring i mej själv på Kinnekullegården. Där träffade jag grannar Britt-Mari och Richard. Sen var det näsan hemåt och kollade vad som hänt i ”nätvärlden”. Ytterligare ett mail från någon som vill ha bilder. Detta är ju skitkul!!!!

Nu blir det filten och en bra bok en stund, hoppas att någon katt håller mej sällskap. Bäst att passa på, imorgon ska det arbetas igen.

Olle ska hämta våran nya balkongdörr efter jobbet idag. Det ska bli en snackedörr (tvådelad) typ stalldörr. Hoppas den är snygg.

Tog en promenad……

..till grannarna (Pappskallarna) där var det ingen hemma! De var i Skåne på fest med andra ord så fick vi ingen 11-kaffe klockan 10.00 (klockan justerades ju i natt).

Kaffe fick vi däremot hos Stig och Britt-Inger, de kom gåendes nerifrån och vi uppifrån och då blev vi tillfrågade om vi ville ha 11-kaffe….

Nu på eftermiddagen så tog jag ett tag i min krage igen då, fixade lite med bilder som jag fick en idé om häromdagen. Kamrater från förr och hur ser de ut idag. Fick ju en del färska bilder häromdagen.

Nu ska jag göra i ordning ett bildspel, för det är några som hört av sig och vill ha gamla Choppers MC kort.

Ha de så bra.

Nu är hemsidan…..

uppdaterad med bilder från gårdagen.

Idag så började vi med att elda upp en stor jäkla rishög. Klippte sönder alla de löv som trillat ner hitintills. Våran ängel till granne, Göran, kom med lastmaskinen och jämnade till ovanför garaget och dessutom så grusade han upp efter sej. Tack snälla Göran för hjälpen.

Efter att vi ätit så sov jag, jag sov och jag sov. Gårdagen sög rejält, så vilan behövdes tydligen. Har under hela dagen tänkt på alla kompisar som återsåg varandra igår. Jag pratade med min bror och han sa samma sak. Det var en dag som vi kommer att bära med oss länge, länge.

Olles alla barn kom på seneftermiddagen, alltid trevligt när hela högen kommer. Jag hade satt mej för att uppdatera hemsidan för jag såg på räknaren att många hade varit inne för att titta efter bilder från igår. Nu är de på plats, så det är bara att kika in.

Tack än en gång till Stompers och Unrooatbles (undrar om jag stavade rätt) och Lars-Eriks familj i Katrineholm. Vi kommer alltid att minnas honom.

En gripande dag..

blev det idag. Många intryck att smälta.

Vi träffades i Hova 10.30. Vi Ove, Lena och jag kom tidigt, sen ramlade de in. Stickan (som jag inte sett på 28 år) Stenberg, Jonny och Gringo (har jag träffat på bland annat vid Poker run). Bengt-Ove, Folke, Toivo, Ormen, Schultz, Annelie Krokarn, Svisa och så vidare. Det var 11 bilar som lämnade Hova för färd till Stompers i Katrineholm.

Väl framme så stannade vi till en stund vid ”kåkarna” sen var det mat som gällde. Vi räknade med att det skulle ta tid i Kapellet så det var bäst att få lite näring i sej. Tid tog det, de hade räknat med 100 personer ungefär, det kom 238. En MC-kortege som hette duga anlände strax innan det var dax. Sen fyllde kapellet och det fylldes och det fylldes. Folk stod utefter väggarna och i entréhallen. Vi fick helt enkelt inte plats. Det var massor med blommor och en ”MC-pastor” sände kamraten vidare.

Efteråt var det mycket snack utanför. Jag träffade gamla kompisar från både det ena och det andra stället. Mitt i all bedrövelse så var det ett glatt återseende. Jag tog många kort och hemsidan kommer att uppdateras i helgen (hoppas jag). Vi åkte tillbaka för en fika hos Stompers innan vi vände näsan hemåt.

Tack alla, nu måste vi träffas för en ”återträff”. Det ska inte behövas en begravning för att vi ska ses igen. Tänk på detta, alla ni gamla kamrater.

Nu har jag en uppmaning till alla ”gamla” Choppers MC från Tidavad och Tidaholm, skicka ett mail till mej för att vi ska få en adresslista, så en inbjudan kan skrivas för en ”återförening under nästa år.

Detta får bli en början på planeringen.

Gasa in på hemsidan/bloggen emellanåt, där kommer det att finnas information.

Tänd ett ljus i höstmörkret och tänk på kamraten som gick vidare idag och tänk på de som är kvar.

Hjort eller va de en mus….

som Snuttis bar in i natt till slaktundersängenplatsen, jag hade mina funderingar. Det var ett gnagande och mumsande i natt och kattaskrället höll på länge, så jag trodde att hon släpat in en mindre hjort eller, en harpalt iallafall, men det var en mus, troligen modell medelstor.

Har varit ledig idag och är ledig flera dagar till, till och med söndag iallafall. Har varit till stora staden, valde att åka till Skara idag. Där träffade jag på Fru Marberg, fick tag i ett par skor, som skall användas under julmarkanden, lite vin och massor med te. Nu klarar jag mej nog året ut på det som inhandlades idag. Var dessutom på Apoteket Röda Näsan, köpte lite vin till mej och whiskey till Olle.

Nu håller jag på och bränner några CD-skivor som jag ska ha med mej på fredag, ifall någon vill ha, av de gamla kamraterna. Fick även mail från Fille i Katrineholm om att de ”drar upp” en av mina bilder som ”minnesbild på Lars-Erik” till begravningen på fredag.

För övrigt så hämtar jag upp mej från min förkylning och jagar någon som kan byta dragkedja i min MC-jacka. Svårt fall, kanske har fått napp.

Eldningstime och teatime är det nu.

Må så gott!