Firad igår

vart jag. Jag råkar ju fylla år i dagarna och igår var Familjen här. Å kan ni tänka er jag fick presenter. Av Pappa och Marita glögg och vin, av Broder och Lena ett hjärta så fint. Undrar om det betyder något*L*. Så här ser det ut iallafall.

Det var tomtegröt och julskinemacka på menyn (känns den igen). När de hade åkt hem så lurade jag Smulan lite. Kattmynta i kartong det är kul. Då ska det undersökas.

Sen måste det ju tvättas efter buset.


Hon var till och med inne hela tiden det var folk här, men hon hade gömt sig på övervåningen.

Den lilla hon ligger där hon ligger och blir så gosig när jag kommer in i rummet så hon kastar sig på rygg och vill ha magen kliad.

Så mysigt det är!

Nu ska vi åka till grannen som bor i Borås men som befinner sig i Götene just nu. Hon ska bjuda på middag. Hon har även fyllt år så det ska uppvaktas med en blomma hade vi tänkt.

Vad gjorde jag i går

Jo jag var kontorschef och jag mecklade ihop lås och trycken i dörren. Adventspyntade med stakar och stjärnor (kort kommer nån gång). Jag läste och vilade. Sen kommer jag inte ihåg mer.

Idag så har jag också varit kontorschef. Jag hade besök av grannen Ingela vid lunchtid därefter åt jag lunch och föll i en djup middagskoma. Medvetslös var jag. Som jag sa i ett tidigare inlägg så är den här fåtöljen livsfarlig.

Jag har även fått besked om att jag får besök på lördag. Pappa och broder med respektive kommer och hälsar på. Jag får väl ”hitt på nåt” som de kan stoppa i magen när de kommer, jag har redan en idé, men den kan jag ju inte berätta om, för de läser ju den här bloggen.

Lena skulle ha med sig gamla bilder från Chopper-tiden, så det blir till att scanna och uppdatera hemsidan på söndag. Tänk om jag kunde få in lite mer bilder! Dessutom så är det julmarknad i Karleby på söndag kl 14.00. Ingen stor sak, men vi brukar åka dit, träffar alltid någon tokig släkting *L* Jag brukar alltid köpa saffranslängder som är bakade i Persgårdstuga. De är bara så goda! Får väl se vad det blir av.

En liten stulen bild också: Rör inte min kompis!

Meckla med lås….

ska jag göra imorgon.

Var till stora staden idag och köpte delar till lås, trycken och vred. Altandörren ska förses med lås i morgon. Jag testade i eftermiddag, men mörkret föll och jag hade ingen lampa på balkongen. Så under morgondagen ska det monteras. Då blir det även dragfritt, då det kommer prylar i hålen, som är till för att sättas igen med skruvar, trycken låskolvar mm.

I morgon är jag dessutom kontorschef. Chefen ska åka bort i morgon, så då avancerade jag snabbt, bara en dag. Dessutom så kan jag pynta till det lite inomhus (svårt att vara ute på vift när jag måste släpa på telefoner och bokningspärmar mm) det är ju advent nu. Lampomanens favorittid!

Nu ska jag gå och natta mej.

Reklam ska………

………jag ägna mej åt lite. Det är skönt att vara ledig och jag tänkte att jag kunde ägna mej en stund åt att göra reklam för Trådkrökarkungen!

Christian som använder stängseltråd och glas och gör de mest fantastiska ljuslyktor. Det är som att komma in i en skog, när man öppnar dörren till hans bod.

Han är en jäkel på att pynta till det också.

Måste ju bara reklamera fl’åt rekommendera den här trådkrökaren. Han är dessutom väldigt trevlig (ibland). Han hjälpte mej i somras med att fixa till det vid dammen och det blev riktigt bra med alla växter och stenar och lite annat krafs.

Till hans fördel bör väl sägas också, han är kattfrälst.

Jag har en totalt

LIVSFARLIG fåtölj, jo det har jag. Placerar jag mej i den fåtöljen efter frukost, så garanterar jag att jag stendör i minst två timmar. Händer alltid när jag är ledig. Det hände igår och det hände idag, jag var uppe strax efter 06.00 och nu är klockan helt plötsligt 09.00. Jag har suttit här hela tiden, och jag har inte märkt någonting, alltså föll jag i frukostkoma.

Nu är det riktigt nära

att det är klart.

Mycket getingbo när den gamla dörren plockades ut.

Nu kommer han imorgon igen och fixar till foder på in- och utsidan samt en plåt så vi inte får in vatten i väggen. Det blev så snyggt. Eller vad tycker ni?

Vi har Skagens snyggaste entré och det tycker nog Smulan som kommer gåendes upp för gången också. Nu äntligen så kanske hon får lite lugn och ro. Hon är ju livrädd för främmat. Så hon har inte haft det lätt nu under den tid som snickaren sprungit här och fört ett herrans oväsen.

Vet inte var hon hållit hus, men hon kommer in, så fort hans bil är borta från parkeringen. Sen när husse kommer hem så ”vallar” hon honom till soffan för då ska det fjäskas i husses famn. Ligga på armen å få gos, det är skönt.

De andra katterna bryr sej inte ”ett skit” om främmat, gamlekatten Sigge, går helst upp i knät på de som kommer, han kanske kan få en klapp. Snuttis ligger på andra våning i sängen och sover, snacka om att inte bry sig.

Nu är det dax att laga till lite mat, falukorv och potatismos. Det är godis det.

Ha en trevlig söndag (det som är kvar).

En Lördag i november

Vad kan hända då? Jo snickaren har varit här och bytt dörr och fixat lite diverse annat. han kommer även i morgon för han behöver två extra händer (Olles), när han sätter upp ”innertaket”.

Min käre bror som har köpt en Japans HD, han hämtade denna idag. Det var som att köra ett lok, nu kom han till och med upp i tresiffrigt på hastighetsmätaren (100 km alltså). det var/är sällsynt på choppern. Nu står den iallafall i meket hos Ove i Skogen. Skulle tro att han och Lena sitter med var sitt glas vin ikväll i meket lyssnar på Beatles, polerar och drömmer om sommarens ljumma vindar.

Har äntligen också fått reda på var Vimsan håller hus. På lasarettet! Hon återkommer nog i ärendet på sin blogg när hon är hemma igen. Tack Wikki för att du inte gav upp. Nu slipper vi vara oroliga.

Har fixat till bilderna från Falkängen idag, när jag varit utan Internet Var illa piskade att koppla ur sladden till telejacket under tiden dörren byttes, men nu är det kontakt med yttervärlden igen.

Ha en god kväll!

Trappan är tvättad

och likaså fönstren på utsidan. Sen har det inte varit så mycket mer aktivitet.

Jo, jag har agerat helpdesk till Christian. Men nu så ska jag gå upp och sätta mej med bilder och uppdatera hemsidan. Det är ett måste. Har ju fått lite bilder från diverse gamla kamrater och tydligen så ska jag få fler. Jag väntar med spänning. Dessutom så ska jag gå igenom alla bilder från Falkängen som jag förevigade under julmarknaden. Sen ska de vidare till webmaster (Lillchefen) för granskning.

Undrar om Ove och Lena varit i Lidköping idag? Jag får nog slå honom en pling och kolla läget.

Ha en bra fredagkväll i soffan!