Isträd och Isväggar

Vi tog en promenad till Björneberg på förmiddagen. Det är så häftigt där i det gamla stenbrottet. Alla “fluffiga” träd.

 

SONY DSC

 SONY DSC

SONY DSC

 

Nu har ju det frusit till is utefter väggarna. Tänk er en belysning på dessa väggar om kvällen. Urhäftigt!

 

SONY DSC 

 

SONY DSC

 

 SONY DSC

Härmed önskar Skat-Ann alla kamrater på bloggen och alla övriga som letar sig hit Ett Gott slut på 2009 och En God början på 2010.

Kallt kallare kallast

Olle och jag har varit hos Mannen i Kvarnen idag och hälsat på- Olle har inte varit där sedan i somras, när han just flyttat in så det var en del förändringar.

Nu i kväll när jag var ute och tände ljusen på trappan så vände jag och hämtade kameran. Måste försöka få detta vackra på bild. Massor med snö och rimfrost. Det är 13 grader kallt så det blev till att snabba på, annars så hade jag väl fruset fast därute. Smulan var snabb ut för att ge en hjälpande tass också.

SONY DSC

 

 SONY DSC

Å den som inte tycker bilderna är OK, behöver inte titta på dem 🙂

Vilken jävla dag!

Idag har jag – levt på Alvedon. Legat – i sängen. I ett – svalt sovrum. Med – nerdragna persienner. Med – en filt över huvudet.  Och – en katt vid fötterna.

Vad betyder då detta jo HUVUDVÄRK!!! Har gått i flera dagar med en molande skallebank, idag bröt den ut totalt – vilket innebar blixtar och dunder.

Kallt är det också, svinigt kallt och så sken ju solen idag. Jädrans vad det gnistrade i snön. Detta kunde inte avnjutas, tyvärr.

Olle har åkt till staden för att fixa lite, sen ska han till Skövde för att gå på bio. Avatar eller nåt hette viss filmen. Jag är ju nollställd vad gäller sådant. Har inte varit på bio sedan 1982 tror jag. Sista filmen jag såg på bio var Göta kanal (den första).

Ska försöka intaga någon form av föda nu. Det börjar kurra i magen, men samtidigt så vill jag inte ha. Får se vad det blir. Troligen bara en kopp te.

Sippo skrev för ett tag sedan att hans kompis spelade persiennharpa. Undrar om den här kattungen går en kurs i nyttjandet av detta instrument.

!cid_9B227A54A66D41CD9C52F2EF95F350CB@AnnsBilden är naturligtvis stulen/lånad från någonstans!

Ha det gott i kylan!

Nu börjas det….

Helvetet med nyårssmällar. Nu var det någon som var strax utanför och smällde på lite. Smulan “far” upp ur husses knä och börjar “stissa” runt. Stackars lilla Snutteruskan Smulan. Det är så synd om henne. Hoppas hon lugnar ner sej, och att de slutar att smälla!!!! Jag vet vad som väntas på nyårsafton. Stackars liten.

Hur kul är det här då????

Det som var så fluffigt och fint med ett lätt täcke av snö, visserligen djupt, men fint var det. Visserligen så avskyr jag all denna snö, men det VAR fint.  Nu har det töat idag så snön har sjunkigt ihop till ett jävla dasslock och nu i kväll så har der frusit till ordentligt.

Hur kul är detta! Nu är det spårigt jävlar, kastas hit och dit på vägen. Kom knappt upp för Slanthallsvägen när vi var klara på Falkängen.

Till råga på allt elände, så är det snart fullmåne också. Då blir det sömlöst igen. Det blir kallt om rumpan att sitta på trappan och yla!

Kan inte se nog av denna

Den här är bara så underbar!!!

!cid_image001_gif@01CA6DB5

Jag har den på min hemsida, jag vet inte hos vem jag hittade den men den är bara såååååååååååå……… och jag har lånat den på livstid! Jag gör mej aldrig av med denna lilla filmsnutt, så det så!

Herr och Fru Pappskalle var här och fikade nu ikväll. Alltid lika roligt att höra dessa två sitta och “gnabbas” över händelserna hemma på Skagbotå. Vad som händer med katter, hundar, hästar  och diverse annat smått och gott.

Nu ska jag pallra mej upp för trappan till snarkebingen för att vila, för nu ska det till att jobbas imorgon!

Snuttis råkade bli…

utelåst inatt, men hon mådde prima i en varm källare.

Jag vaknade vid 6-tiden i morse av att Sigge mådde illa. Tvätt av köksmatta igen!!!! Sen undrade jag var Snuttis var någonstans. Hon låg i pannrummet, Husse hade släppt ut henne i grå kväll och glömt att låsa upp kattluckan. Jag fick bära in henne för hon ville INTE  gå i snön.

Och snö hade det kommit inatt. Satan vad snö det var. Vi skottade hela förmiddagen, och mer trillar det. Vi har förberett oss för den eventuella strömlöshet som kan inträffa här i obygden.

Så här såg det ut i morse

Massor med snö i ljuslyktan

2009_12_26_2

Här under snötäcke är det egentligen en trapp till 3:e etaget på tomten!

 2009_12_26_3

En översnöad entré

 2009_12_26_6

Sigge tycker inte att husse är tillräckligt snabb med snöskyffeln. Han jamar i protest.

2009_12_26_4 

Här kommer granntanten 77 år (snart) med snöslungan i “högsta hugg” å hon bara skrattar. Hon älskar att vara ute i snön!

2009_12_26_5 

Olle fick låna slungan senare för att få bort det vita från parkeringen.

2009_12_26_7

Efter allt detta flyttande på detta kalla vita så hade vi tillsammans med granntanterna Snöskottarlördagsförmiddagskaffestund. Det ni, det är det inte alla som har….

Det blir väl att flytta på mer vitt imorgon.

Å just nu kom snöplogen och la upp en ny vall vid vägkanten.

Väsen i kattluckan

Sitter i godan ro och kollar runt på nätet. Det börjar “slå” i kattluckan på baksidan! Gamlekatten Sigge kommer infarandes i vardagsrummet, hoppar upp på bordet och ser skräckslagen ut.

Jag tassar ut i köket, där sitter en jättefin, långhårig, katt med påbrå av Perser, och äter i en av matskålarna. Den blir naturligtvis jätterädd och ger sig av ut.

När jag går ut på framsidan så sitter den vid trappan, springer inte iväg, den jamar lite övergivet. Detta är en nästan hemlös katt, som oftast är hos grannen på andra sidan vägen, där får han mat och kommer nog även in till honom. Det är en riktigt grann, vilsen katt, lite tilltufsad i pälsen. Samtidigt som jag står kvar på trappan och kollar när han lufsar iväg, så kommer grannen hem. Jag hoppas han fick komma in i värmen och fick lite julgott.

Juleafton

Med snö, massor med snö. Olle skottade på morgonen och jag gick runt med kameran. Favoritmotivet är ju Smulan.

Tack för att du spårar åt mej i snön Matte. Husse blir ju aldrig färdig däruppe sp han kan skotta en stig till mej!

SONY DSC

Det är inte lätt det här med snö upp till magen och lite till! Husse skynda dej med  med snöskyffeln!!!!

 SONY DSC

Om jag kliver i dina fotspår så kanske det blir lite mer behagligt.

SONY DSC 

Nu är jag inne igen, men jag kan inte gå ordentlig för jag har hela pälsen på undersidan av kroppen full med snökocklor. Får gå bredbent som en sjöman. Titta vad is jag har i pälsen!!!!!

2009_12_24_4

Nu har jag tinat lite så jag kan posera för kameran.

2009_12_24_5

Ja är med när du sitter här

 2009_12_24_6

Å nu vill jag vara med dej vid datorn, när du skriver om mej.

 2009_12_24_7

Nu är det vandrarhemsjour. Chefen kom med telefonerna och pärmen vi ett-tiden. Ingela och Tomas kom med julklapp, en hel låda med mjukost (vitlök) underbart.

Ha en underbar jul alla goa glada människor!!!!