Social dag

Igår var vi till Torbjörntorp och spelade Fia med knuff.

2010_02_28_1

Från början så vart jag utsedd att jagas och knuffas ut, ständigt. Jag kom inte runt första hörnet förrän jag åkte ut. När jag väl fått in min första spelare i mitten så blev jag utputtad. Vi kör ju med reglerna att man får stå kvar i mitten tills man får en “tvåa” det blir ju mer spännande då. Utputtning från målet skedde inte bar en gång, utan det upprepades MÅNGA gånger. Det här går åt pipsvängen. Som en envis skata så hämtade jag faktiskt upp mej, och det rejält….. Jag VANN till slut! Kampen var hård, men jag gick segrande ur striden. Tack Gustavssons för en god match! Var hemskans kul!

Snutteruskan i Torbjörntorp ville också vara med i spelet!

2010_02_28_2

Efterverkningarna av FIA-vinsten igår, blev en social dag med en tur till Mor i Axvall,  med middag,  kåldolmar med potatis och lingon. Hade med mej den lilla “lappen” så hon fick se lite bilder från Skoghall. Katter och snö.

Därefter vidare till Karlsgården i Väring  för att fylla på bläck i pappas skrivare och köra en ccleander i deras dator. Där blev det kaffe och goda kakor. Lika kul varje gång för en skatunge har ju faktiskt en lika skataktig far! Det är högt till tak och grodorna hoppar frisk ur näbbarna!

Nu är vi hemma igen och har satt igång byggfläkten på övervåningen, vi har ett litet läckage från taket intill balkongen. Lite fuktigt på väggen och tapeterna ser inte roliga ut. Hoppas det finns en rulle i reserv, för jag vill INTE tapetsera om hallen uppe och nere. Trappan är ju så förbaskat besvärlig, men visst det skulle vara kul att förnya. Det var iallafall 10 år sedan som vi renoverade den biten. Men vi trivs med våran hall och trappa så varför tapetsera om??!!!!

Olle rapporterar just nu från soffhörnet att det vräker ner med vitt fluff igen. Som jag sagt tidigare, så ser jag inte detta från min lilla hörna!!

Ras från tak

Olle har varit ute idag och jobbat med snön! Det har rasat från taken och nu kommer vi varken åt det ena eller andra!

Här var det en skottad gång till vedbon, den finns inte längre! Vi får ta ved ur det andra förrådet resten av vintern!

SONY DSC

Längst bort i hörnet har vi utedasset, dit kommer vi inte heller. Tur vi har WC inne *L*

SONY DSC

Massor med snö på taket, varav en del rasade när Olle ställde stegen mot kanten. Risken finns ju att det faller ner när vi går ut genom dörren på baksidan.

SONY DSC

Det är ju en del kvar.

SONY DSCJag själv gör absolut ingenting. Kan knappt röra kroppen för, min kompis värken,  är inte snäll idag. Som vanligt så är det mitt eget fel, jag ger mej ju aldrig!

Så idag blir det en vilodag för min del, vad ska du göra?

En liten historia

Fick denna på e-posten nu på morgonen.

En  polisbil rullade sakta fram utanför O´Learys i Gällivare precis efter stängningsdags. Precis då vinglade Pekka ut genom dörren, praktfulltpå lyset och med bilnyckeln i högsta hugg.

Polisbilen stannade och konstaplarna betraktade med häpnad hur Pekka beslutsamt kämpade sig fram mot parkeringen, där han provade nyckeln på inte mindre än fem bilar innan  han hittade sin egen och mödosamt tog sig in bakom ratten.

Där satt  han sedan alldeles stilla i tio minuter, varpå han startade vindrutetorkarna (det var en vacker sommarkväll och inte ett moln på himlen. Därefter tände och släckte han strålkastarna några gånger,  tutade och slog på och av varningsblinkern. Sen startade han motorn och la  med ett skrapande i en växel. Bilen tog ett kort skutt framåt och motorn  dog.

Han försökte några gånger till, alltmedan parkeringen tömdes på  bilar. Till sist, när han var ensam kvar, lyckades han få bilen att  börja rulla framåt, tog sig ryckigt ut på gatan och satte kurs  norrut.

Poliserna, som väntat tålmodigt, slog nu på sirener och blåljus  samt körde fram och stoppade Pekka och bad honom blåsa. Dom trodde knappt sina ögon när apparaten inte gav något utslag!

-Du får lov att följa  med oss och ta ett blodprov, det måste vara fel på apparaten, sa en av  poliserna.

-Tvivlar jag på, flinade Pekka. Det är jag som är lockfågel  ikväll.

Ha en bra  dag

Menykörkort har jag fått idag

Var hos kollegan idag, vi gjorde examensprovet i Livsmedelshygien tillsammans, så nu är detta klart. Det här bakterier och mögel och sporer och fan och hans moster det är invecklat Nu är det bara att invänta diplomet.

 Just nu vräker, FULLKOMLIGT VRÄKER, lappmöglet ner utanför husknuten. Jag blir så trött.

En av missarna hade fullständigt frispel förut, for omkring som en skållad råtta, upp och ner, under mattor över mattor, upp i klösträder rev och slet i sisalen. Hängde lite i gardinerna, och så vidare. Det var Snutteruskan, vår IQ-befriade katt som husse säger. Hon ser helt enkelt ut så säger han! Jag tror ju istället då att hon är jävligt smart, hon bara gör sej till för att bli ompysslad 🙂

I kväll finns återigen ingen chans att bli rik. Ingen Antikrunda, det är bara OS. Snart är det slut tack å lov.

Vad ska ni göra ikväll?

Har inte tjötat på några dagar

För egentligen har jag inget at tjöta om. Det händer inte så mycket här bland drivorna. Skottning är det enda som behövs och maken har varit uppe på taken och balkongen och skottat bort det senaste ovädret.

Jag har inte gjort något egentligen, läst, surfat, eldat, löst korsord och sovit. Jag har med andra ord vuxit fast i fåtöljen.

Jo en sak har jag aktiverat mej med. Livsmedelshygienkursen, har gjort alla förprov och i morgon ska jag “ta examen” tänkte jag. Får väl se om jag blir godkänd 🙂 Mycke man inte får göra och som man måste göra, när man hålls med mat.

Har klippt ner alla Pelargonier idag, en del är även omplanterade. Undrar om de överlever. Änglatrumpeterna får jag vänta med lite, måste ha hjälp med dessa.

Vad gäller övriga rapporter så kan här meddelas att Herr och Fru Pappskalle är hjärtligt trötta på snön och i söndags startade inte traktorn. Eländes elände.

Bror min svär över att han köpte en ny Harley, han skulle köpt en lastmaskin istället, sa han, så kunde han lyfta bort lappmöglet.

Snart är det natten, ska bli gott att ta en bok och lägga sej för att läsa lite. Snart är det fullmåne också, det är inget kul.

En liten kattbild sitter väl inte fel.  Fritte 3 veckor. Kolla in de vita “tårna” på framtassen. Bilden är naturligtvis stulen, denna gång från Räserråttan.

fritte1-3v

Idag kroknade jag

Det är inte ofta jag kroknar på jobbet, men idag så gick det inte. Det kändes inte bra att lämna och gå hem, men jag var illa piskad. Vartenda jävla gångjärn i krôppaskrället knarrar och gör ont idag. Nacken och axel helt åt det varmare hållet (han med bockfot, horn och eldgaffel ni vet). Jag fick trösta mej med en vacker om än butter kissekatt när jag kom hem.

SONY DSC

När jag vilat lite, var jag ut till fågelbordet och fyllde på mat- Vad ser jag där, jo resterna av en fjäderkotlett. Undrar om det var Snutteruskan eller en rovfågel som varit i farten. Det fanns inga rester i huset i alla fall.

Grannen från Borås var här också i torpet. Gick dit och hälsade på henne. Där hade varmvattensledningen frusit. Dessutom så har taket på jordkällaren fått skägg eller snarare en “godag” (mösskärm).

SONY DSC

Ska nu fortsätta med min bok. Vad jag gör i morgon, beror på hur jag mår, men borde åka till staden.

Olle rapporterar från soffan att det “snöar rätt bra”. Han har utsikt mot gatlyktorna från soffan. Jag slipper se skiten där jag sitter.

En liten bildrapport

om dagens snöhändelser!

Här mäter snödjupet 130 cm

SONY DSC Entrén lite inbäddad

SONY DSCFrån parkeringen sett

SONY DSC 

Här har en av katterna vågat sej utSONY DSC

Smulan ber nog om hjälp skulle jag tro SONY DSCHör ni ödmjuka tjänare, kan ni vara vänliga att skotta!

SONY DSC 

Jag kan ju inte gå här!SONY DSC Baksidan

SONY DSC

Här ligger det en driva på grinden till skogen

SONY DSC

Här kommer det en skyffel med snö från källartrappan

SONY DSC

Snögubben på bilden är våran grill

SONY DSC

Våra bilar på parkeringen

SONY DSC

Finingången till huset

SONY DSC

Dagens händelse snöplogen, vilken gång i ordningen vet jag inte

SONY DSC

Undrar var vi ska göra av nästa snöomgång

SONY DSC

Mitt i allt kaos så fick vi även fikabesök. Det är alltid kul med fikabesök!!

PROBLEM!!!!!!

Vi har jätteproblem nu på morgonen. Det går inte att öppna dörrarna!!!! Kan någon vänlig själ komma hit och skotta lite, så vi slipper hoppa ut genom fönstret!!

När ni ändå kommer och hjälper oss så kan ni lika gärna fixa gångar och parkering också-

Jag har sagt det förut denna vinter och med risk för att tjata men jag säger det igen.

FY FAN FÖR SNÖ 

Nu får det räcka!

Finns inte längre

Det två senaste dagarna är strukna ur almanackan. Kommer aldrig att kommas ihåg och kommer aldrig att återupplevas. Om allt ska jävlas så ska det jävlas ordentligt.

Som om måttet inte vore rågat, så när jag kom hem så hade Trikebyggaren ringt och mailat. Krångel igen då med mitt beryktade bygge. De stötdämpare jag har i bak passar inte tillsammans med den nya kortade bakaxeln. OK sa jag, beställ nya från Moheda. Men so för att trösta mej så sa byggherren att den blir snygg, kaxig och läcker.

Sen var det ju inte slut med detta, det där vita, fluffiga som kommer uppifrån, det ska komma mer, massor med mer. Enligt klart.se så ska det till och med den 4 mars komma cirkus sisådår 108 cm snö. Jag går och lägger mej!

Så om ni vill rapportera mer jävligheter, så göra det före kl 00.00 inatt så är allt klart.

De senaste dagarna finns inte och har aldrig existerat!