Mer vårtecken!

Nu har vi börjar med vårstädet på jobbet! Vårtecken nummer fyra tror jag. Två hus är klara och vi blir nog klara med det tredje imorgon. I morgon börjar dessutom hantverkarna anlända. Nu blir det liv och rörelse i byn igen. Kommunen kom och sopade bruksgatan idag och det var ytterligare ett vårtecken.

På eftermiddagen kom det fyra pall med pellets till Skoghall. Finns det några hugade bärare. Kanske skulle ha en langarkedja på torsdag när Olle fyller år. Inget fika förrän all pellets är i källaren. (nu är det väl ingen som vågar komma *L*).

Kompisen Rolle är liksom Olle ett aprilskämt så det blir väl att de får ringa till varandra.

Nya bilen ska jag hämta i morgon, ska bli riktigt kul. Fortsätter till Ulricehamn efter Falköping, för att hämta Skogsfolkets dator som Anders har fixat.

techsupport

Fick  även en lägesrapport från denna herre att triken är nere på golvet idag och länkarmsstagen ska krökas (äntligen). Det måste bytas fjädrar också, de befintliga är för hårda. Det testades idag.  Det höll på att bli katastrof  i garaget också,  hojen var på väg att rasa från liften. Anders fick tag i den i sista sekunden. Tack för att ingen skadades.

 

Hoppas alla mina vänner har polerat och bytt björkriset på kvastarna ,  borstat katten och tvättat hucklet  inför avfärden på torsdag kväll.

Ha en bra kväll önskar Häx-Ann

711 bilder

Äntligen klar med inscanningen av Ormens bilder. Det slutade på 711 stycken. Sen hittade jag ett antal av mina egna som jag inte scannat, bara 20 stycken eller nåt så det var snart gjort. Nu är det bara att vänta på om det kommer fler album.

Ska nu bränna en DVD i veckan och skicka till Sixten för provkörning i den spelaren som han skulle bistå med på träffen. Ingen idé att bränna några till försäljning till festen för bilderna som tas då ska ju också med.

Igår var vi i Falköping och tittade, åt kinamat och hälsade på Rolle och Anita. Kaffe efter maten skulle vi ju ha 🙂 Nu är det snart en Fia-turnering igen. Måste ta detta snart, så Rolle blir på bättre humör (han måste ju också få vinna en gång).

På förmiddagen idag så tog jag bort allt vinterpynt på bron, typ granris och mossa ljuslyktor mm. Nu kan det planteras lite påskablommor kanske. Vet inte om detta hinns med, ska ju jobba hela veckan. Äntligen!!!

Bror min hade premiärtur

Idag så hämtade Ove sin Night Train på MC firman. De hade fått hämta den förra helgen för den startade inte. Nya hojen!!! Nu hade de lokaliserat felet och Ove fick tillbaka den idag. Pappa skjutsade och naturligtvis så åkte han hoj hem. Väl hemma så vände han på gården och drog en sväng till. Det blev väl en tur på 10 mil.

Olle mötte i morse när det var nollgradigt en hoj när han var på väg till jobbet- Det kan vara så att det längtas efter att få åka nu. Vi är vana, sen flera år att åka i mitten på mars. så nu rycker det i gasarhanden.

Själv var jag till Mariestad och gjorde det jag hatar mest av allt, handlade. Avskyr affärer, dock inte blomsteraffärer, de är kul och det brukar bli dyrt. Plockade in allt på sina platser. Därefter läste jag ut en bok som det inte var mycket kvar på. Åt middag (eller lunch för finare folk). Tog sedan ut dammsugaren till bilen och städade ur den inför avlämningen nästa vecka. Det är inget kul att lämna ifrån sig en skitig bil, men det är jäkligt kul att hämta en ren bil.

Vad ska vi göra i helgen tro? Har ju ingen hoj att åka på så det blir väl annat pyssel. Det kanske är dax för Olle att provstarta hojen. Endast starta för ut ur garaget kommer vi inte än. Alldeles för mycket snö på den övre platån än så länge, och jag tänker inte skotta!!!

Ha en bra fredag!

Snygg eller!

På vägen till Ulricehamn så passerades det däringa dansstället dit alla tufsiga gråa stora fåglar kommer till så här års, de som hoppar och skuttar som typ Willy i Letsdance. Två vänsterben av trä. *L* Var en hel del pippifåglar på plats och en hel del bilar.

Stannade hos min bilskojare också, har funderat ett tag på att byta bil, har kollat runt lite och idag när jag hälsade på Anders Lantz på LP-bilar i Falköping, så fanns den där. Han visade än den ena än den andra bilen men inget så som jag föll för så där med omedelbar verkan. När vi tittat en stund så sa han – jag ska visa dej en bil till, och där stod den. En Kia Pro Cee’d Diesel med 2,0 l motor 6 växlad sport coupé. Häftig! Sen var jag såld och bilen också!!!

2010_03_24_2 2010_03_24_1

Så läcker och riktigt riktigt kul att köra. Ett skållat troll! Risk för böter i fortsättningen, så ni kommer  bara se en svart bak på kullen! Nu är det sportbilsstuket igen!

Vad gäller triken så ser det mycket lovande ut. Den kommer också att bli störtfräck i bakändan, 26 cm smalare. Anders lovade (!) om 2-3 veckor så ska den vara klar. Detta har ju jag hört förr ett antal gånger! Hoppas han talar sannig den här gången.

Skogsfolkets dator var verkligen drabbad av maskar och trojaner den fick lämnas kvar hos datadoktorn. Jag orkade inte vänta, hade nog tagit några timmar till. Så den hämtas när jag hämtar bilen!

Äntligen en förklaring

Nu förstår jag varför de flesta i min bekantskapskrets är lite stissiga.

Enligt Kamrat Fille från Katrineholm har de drabbats av ADHD “Always Drive Harley Davidson” (hooopppss)

Nu sitter jag och väntar på att chefen ska komma, möbelhämtning i Götene. Ska plocka upp en dator också som jag ska ta med till Ulricehamn i morgon som Anders har lovat att fixa till. Tydligen Virus, trojaner och maskar i denna.

Ha en underbar dag!!!

Kôrkekaffe och Blåsippa

Nu har vi tagit upp traditionen igen med kôrkekaffe på söndagar. Ibland åtminstone, det är ju inte alltid det klaffar. Ulla-Britt och Lotta var också med. De kom till Skagen idag för att fixa med blommorna bland annat. Snart flyttar Boråsgrannen hit, till Påsk kommer hon och stannar sedan kvar.

Hittade, eller rättare sagt, Lotta hittade den första Blåsippan idag. Jag gick och skaffade ett bildbevis på denna. Ingen utslagen men det syns att det är en blåsippa. Livsandarna återvänder!!!!

SONY DSC

I eftermiddag ska vi åka in och gratulera Matilda Som fyllt hela sju år. Tiden rusar!

I veckan ska jag åka ner till Ulricehamn med en blåslampa, nu börjar det brinna i knutarna. Tomas var klar med tankpaden så jag ska åka ner med denna och passa på att hetsa gubbarna lite!!!

Katt i påse

En för djävlig natt utan sömn, har det varit. Vad tråkigt det är!!! Kan ju inte börja städa mitt i natten, läsa eller kolla datorn är vad jag kan ägna mej åt. Dricka te också för den delen. Inte fasen kom John Blund med sin sömnpulverpåse, i natt, han hade behövt en hel säck. Inte är det fullmåne heller!!!! Tog igen lite sömn på förmiddagen i söndagsbästegåbortfåtöljen.

Efter att jag städat och så vidare, så bjöd jag Smulan på lite Kattmynta i en påse. Här kommer några bilder på detta

Katt i påse ett

SONY DSC

Katt i påse två

SONY DSC

Katt i påse tre

SONY DSC

Katt i påse fyra

SONY DSC

Nu efter den “Kattmyntakicken” så gick hon ut,  kanske ska kolla om det finns några fjäderkotletter eller någon mus vid fågelbordet. Hjortarna är också där ofta, men de är nog lite mastiga att bita nacken av.

En fördel med denna vinter är att Snutteruskan, storjägaren, INTE har släpat in massor med möss.

Har också idag postat de inbjudningar för Återträffen till de som vi vet namn och adress till. Hitintills 29 stycken. Väntar på att Ormen och GP ska lösa vissa frågetecken. Sen är ryktesvägen en bra väg att skicka inbjudan på också.

Ska ni kolla tranan i kväll Willy alltså. Jag ska inte göra detta men det är nog väldigt många som kommer att göra och även rösta på han med två vänsterben av trä.

Ha en bra dag!

Grusgrus! vår vår?

Igår den 17 mars anlände den då, den första av tiotusentals som kommer hit varje år och tävlar i Let´s dance. Med andra ord tranan, den där långbenta, smutsgrå, tufsiga pippin som har liksom Willy två vänsterben av trä.

Ett annat vårtecken, ljuset vilket innebär att Snutteruskan väcker matte för att hon vill gå ut när det börjar ljusna. Detta består i att hon tar en tur över mina ben (ingen reaktion) då tar hon en tur över min rygg (ingen reaktion) då är det ner på golvet och börja klösa i något lämpligt (då har jag tröttnat och går upp).

Luckan har ju varit låst nattetid sedan julaftonen, då jag hade oväntat besök av en strosarkatt. Nu väckte hon mej strax efter fem i morse, det började ju ljusna lite. Nästa vecka är det ju mörkare på morgonen igen så det kanske ändrar sig ett tag.

Igår hade även ovan nämnda husdjur, storfnatt. Studsande, galopperande, hoppande, kanande, jamande for hon runt i huset. Snacka om att en katt kan roa en hel församlig. Vi satt och skrattade bar åt ljudet hon åstadkom när hon for omkring. Kan ju inte påstå att hon smög precis, snarare förde hon, så mycket oväsen, som hon bara kunde åstadkomma.

Ha en bra dag i molnigheten.