Pappskallen…..

blev hundbiten av taxen och taxen i sin tur blev hundbiten av Jacken. Båda fick uppsöka läkarvård. Det går vilt till i djurparken på Skagbotå. Nästa vecka ska vi med våran gamlekatt till veterinären, troligtvis så kommer han att få vandra vidare. Han är gammal (inte lastgammal) men mager, trött och han bara spyr. Det blir väl lite prover och kanske röntgen, sen får vi ta beslutet efter vad detta visar.

Änglatrumpeten bars ut igår av fyra personer! Passade på när Ingela och Tomas kom för att prata skit. Var nog tur att den bars ut nu, nästa vecka hade vi inte fått ut den genom dörren, helskinnad (blomman alltså) den hade liksom växt lite.

Har pratat med Olle-GP idag och vi uppdaterade varandra lite om återträffen. Han har “suttit fast” i Spanien ett tag på grund av aska. Det gjorde inte så mycket tyckte han. Det ska vara möte i Tidavad på lördag, det undrades om jag ville medverka, men Vårrundan tar ut sin rätt i helgen. Orkar nog inte flytta mej när jag väl kommit hem från jobbet.

Några har iallafall anmält sig så i dagsläget är det väl någonstans mellan 40-45 personer som kommer. Följer dessutom respektive med så är vi helt plötsligt ännu flera. Hoppas det blir fler. Det är inte många som anmält sig från Tidaholm ännu.

I morgon eftetermiddag så öppnar Kaffestugan på Falkängen med “”påmpa och ståt” Hällekis musikkår spelar på Valborgs afton och Eva Ekhagen ska hålla vårtal.

Maken är hemma för första gången på åtta år från jobbet på grund av vrålförkylning. Snacka om att jag inte vill ha denna, jag mår så bra utan att vara förkyldater.

Det var dagens rapport från Skatbostället!

Allmän flaggdag!!!

Di flaggar på Skagbotå idag såg jag när svarta faran och jag for förbi förut. Det fylls 50 år där idag! Får skicka gratulationer via rymden till att börja med. Senare under eftermiddagen/kvällen kommer vi att besöka Herr Pappskalle och gratulera.

Nu har jag planterat ur de pelargoner som överlevde vintern. Har dessutom fått skott på Änglatrumpen av grannen. Hoppas de tar sig. Det är nog bara en av mina som överlevt. Det är den stora tack å lov. Denna härbärgeras fortfarande inomhus, men den måste snart ut, för snart är den så stor att den inte går att få ut genom dörren.

Ha en bra eftermiddag i solen!

Nu har de hittat……

….diabilderna i Katrineholm. Fick meddelande på facebook från Fille att Roys gamla bilder hade hittats. Det var många 1000 stycken var det visst, sorterade i “visningsordning”. Roger kommer eventuellt hämta dessa till helgen, sen får jag ta en tur till Töreboda när jag har en ledig eftermiddag. När jag väl har fått hem dessa är det då bara att sätta sig och börja igen då, med vadå….. scanna bilder naturligtvis. Detta kommer inte att bli klart innan träffen, troligtvis till hösten någon gång.

I morgon fyller våran granne (Herr Pappskalle) 50 år. Han är lite äldre än mej. Undrar vad det ska bli för djävulskap till honom tro. Kanske bara blir en blomma, det räcker med att komma dit på deras födelsedagar, bara det är djävulskap.

För övrigt kan jag tala om att det har varit varmare ute än inne idag och jag har haft paltkoma i hammocken för första gången i år. Det var riktigt, riktigt gött att gunga sig till söms i denna förträffliga utemöbel.

Skvaller och skandaler är lika med noll. Händer inget sensationellt på denna sidan om Kullen just nu.

Jag har även haft en vision om hur jag ska göra på framsidan med blommor och blader. det kommer att bil jättebra, till och med maken tror detta. Han får alltid “stor skälvan” när jag säger att jag har haft en vision, detta innebär ju jobb för honom *L*.

Fia-resultatet blev följande….

Olle vann omgång ett, Anita omgång två och jag vann omgång tre. Nu efter tre lördagars spel så har Rolle inte vunnit en enda gång!!!  När tar vi nästa spelkväll?

Vi hade som ni förstår en mat- och spelkväll igår igen. Det var KRIG riktig krig på spelplanen. Vuxet folk spelar Fia me´ knuff en lördagkväll, låter knäppt men, det är bara så jävla kul.

Nu har vi kommit hem från grannen från Borås, det var körkekaffe där strax före klockringningen 10.45 för att vara mer precis.

Nu är det dag att göra ingenting, ska absolut inte göra något idag, vila krôppaskrället det ska jag ägna mej åt. Imorgon tar det fart igen, städning efter fiskana som har haft trollingtävlig i Hällekis i helgen. Sen är det slut på friden! Vårrundan startar den1 maj sen är cirkusen igång.

Nu är det bara att hoppas och hoppas och hoppas att jag kan hämta triken innan startskottet smäller av också.

Ha en bra söndag

En Fjäder på besök….

som dessutom hade en massagebänk med sig. Det kallar jag service. Tack vare fenomenet Facebook så kom hon hem till mej på besök. Ja jag känner ju Fröken Fjäder sedan tidigare men idag skulle hon ut och massera några kunder. Detta berättade hon på FB på morgonen och detta råkade jag se och kommenterade genast i hennes logg. Fick då till svar att hon skulle upp till torpet (på kullen) och då hade hon ju ändå bänken i bilen, så jag tar svängen om ditt, och ger dina axlar en omgång. Så gött det var!

Det var vad som hänt idag. Igår var jag till Björnol, utanför Falköping, min mor hade önskemål om att åka dit. Det var bäst att passa på innan cirkusen drar igång. Hon hittade inga mattor, men jag hittade, både till hallen och farstun. Plast-garn trasmattor, lätta att tvätta när Sigge-spykatt har varit i närheten eller rättare sagt på mattorna och gjort själ för namnet.

Det snöade som satan i och utanför Falköping, men det smälte ju bort med omedelbar verkan. Tack och lov. Har hört från kamrater som bor i Katrineholm, idag en decimeter snö och i Örsundsbro snöade det för fullt. Här har ju solen lyst gul och fin hela dagen. Ingen överhängande värme men det gör inget.

Pratade även med gubbsen i garaget, jag blir ju inte något förvånad över de rapporter jag får. Nu hade någon kapat av mina länkarmar 3 cm för mycket……….. Så nu var Patrik i Borås och jagade nya. Rören och tallrikarna lackas i morgon. Toppen åter från Borås på måndag, nya gänger för vänstra bakre stiftet. Hopskruvning, sen ska den vara klar för provkörning på torsdag……. Nu är det bara att hålla tummarna igen då.

Tänk om jag kan hämta på fredag, för sen är det jobb som gäller. Onsdag den 5:e maj är jag ledig… Ja herre jisses vad det ska krångla jämt. Pappsen kanske får ta med broder och hämta den med kärra annars. Ska ju besiktiga  den 12 maj, sen är det GT:s race den 15 maj och återträff Choppers MC den 22 maj.

Kan tala om en annan sak också, just nu ligger maken i soffan och snarkar!!!!

Gratulerat….

Lillchefen idag, vi var till Smörbyttan (mejeriet) på Råbäck. Det var ju lite jäkelskap som vanligt. Eftersom solen alltid skiner på framsidan så fick han en dadelpalm (härodlad) med andra ord väldigt liten, en vinare, en liten uppblåsbar “båt” till den pool där han sitter under palmerna, små parasoll  och sugrör med glitter till drinkarna. Han är allt go Lillchefen….. Det är högt till tak och grodorna hoppar vilt när vi träffas.

För övrigt har inga skandaler inträffat och skvaller har jag heller intet att förtälja. Därför ska jag nu sätta mej framför TV:n och kolla på NCIS. En helig timma, med 20 minuters reklam insprängd……….

Ha en god kväll!

Nu är den på G

triken alltså (hoppas jag) Kanske kanske kanske kan få den till helgen. Sista chansen att hämta den på ledig helg före besiktning den 12 maj. Om detta inte går i lås, får jag be någon vänlig själ skjutsa mej till Ulricehamn mitt i veckan. För nu börjar turistcirkusen med Trollingtävlig, till helgen, då är inte fiket öppet = ledig, Vårrundan den 1-2 maj (puuuuusssstttt) då blir det fullt drag i Kaffestugan = jobb. Kanske Lillchefen kan skjutsa mej en dag mitt i veckan :). Trikebyggaren var positiv, vad gäller att den ska vara färdig i rättan tid.  Jag längtar så.

Efter att jag varit och jobbat idag så vart det inte något speciellt gjort på hemmafronten. Jag tog mej faktiskt en tur till kamrat Roy och hans fru Lisbeth. Lämnade en DVD med bilder, och försäkrade mej om att han/de skulle komma på återträffen den 22 maj. Detta lovades!

Telefonsamtal med min Mor, vi ska åka till Björnol utanför Falköping. Hon vill dit för att köpa en matta, vilket jag också behöver. Måste ha något som är lättvättat och som torkar snabbt eftersom vi har en spy-katt. Talade även med min bror, han hade sänkt sin Night train idag, nu var den lite mer lättmanövrerad, men inget går upp mot hans härliga chopper anser han… Får väl se vad som händer. Även fadern ringdes upp, de väntar på besked, på något positivt. Jag håller tummarna.

Blir kanske några dagar ledigt i veckan, då ska jag leka jordfräs. Blir nog en tur till en handelsträdgård igen. Ska även göra om mina lampor i trädgården. Har fått reda på ett ställe där jag kan hämta skrotsten, ska bara fråga om lov först……

Nu ropar lopplådan.

Piggelin är jag inte

idag. Gångjärnen överallt behöver smörjas upp rejält. Jävlars vad de gör ont och det tar emot när någonting ska böjaseller krökas. Det är väldigt, väldigt långt ner till golvet också. 🙁

Igår pratade jag med Boberg från United MC Karlskoga.  De kommer att skramla ihop ett gäng, med en del av de gamla medlemmarna för att besöka återträffen i Maj. Det var trevligt att pratas vid en stund. Inga rapporter från Tidaholms-regionen, mer än att en har anmält sig till Lena. Talade just med henne i telefon, hon var lite urblåst, hade varit på Ålleberg i stormen.

Morgonpasset började idag 06.30 med en jäkla massa frukost och fika till en konferens. Eftermiddagen har ägnats åt att göra ingenting. Olle har varit hos granntanten, de ha meckalt lite vid dammen så nu är sommarvattnet inkopplat. Då kan man tvätta bilen på det övre etaget vid garaget. Det är bra!

Kvällen ska åter ägnas åt sällskapet Lisbeth Salander och Michael Blomqvist.

Om jag är bättre i lederna imorgon, ska vi åka och kolla på kattutställningen i Lidköping. Då får man kattsjuka igen.

En gammal arbetskamrat sitter förresten fast i Barcelona. Förhoppningsvis så åker de buss hem, tidigast på måndag. Heja Stina!

Ha en bra kväll!

Piggelin igen

Smulan har inte ont i benet längre, nu springer hon som vanligt. Behövde aldrig kontakta någon veterinär, alltid skönt att slippa detta.

Dagen till ära, så har jag varit kocka idag. Det var riktigt kul att fixa med lite mat. Snickarskrället har bytt rännor och lite annat trix. Har tätat där det kom i vatten i vintras vi balkongen. I morgon ska ha ta det som är uselt inne. Sen är han klar för denna gång.

Varmvattensberedaren är på plats. Herr pappskalle,var här och hjälpte Olle med att montera upp denna i går kväll. Den är nu startklar. Blir nog att vi släcker pelletsbrännaren i helgen. Det ör nog så pass varmt så vi slipper elda. Vi kan ju tända en brasa i kaminen och järnspisen om det blir för djävla kallt.

En gammal kompis till bortgångne kamraten Tjurn ringde i går kväll. Vi pratade länge, har aldrig pratat med honom förr. Lättsnackad människa. Han ska åka till Katrineholm inom det närmaste, hoppas han kan ta med sig Roys gamla diabilder hit så jag kan hämta dessa i Töreboda.

Vad gör vi då resten av veckan, nu är det ju fredag imorgon IGEN! Satan vad tiden går fort. Jag ska iallafall jobba i morgon och lördag. Kanske är jag ledig på söndag, då skulle jag vilja åka på kattutställningen som är i nya Hallen i Lidköping i helgen. Sen är det måndag igen vilket innebär att det är jobbläge.

Snart ska jag bli rik i Antikrundan, jag säljer allt jag kan *L*

Rapport om Smulan

Sent i går kväll tog hon sig en promenad ute i mörkret, men kom in efter en stund. Skulle väl bara “lätta på trycket”. I morse ville ha mat massor med mat, därefter ville hon gå ut igen. Haltar gör hon, ordentligt, men verkar iallafall piggare. Hon har nog gått ut till någon av favoritplatserna, och ligger på en skön plats i solen och gottar sig.

Kanske kan jag ta mej en tur till någon handelsträdgård  i närheten. kliar i blomsterfingrarna…….

Ha en bra dag i solens underbara strålar.