Detta är mattes katt

Fick några riktigt bra bilder på Snutteruskan när hon vilade på stenarna mellan etage två och tre. (Visst låter det ”pampigt” eller?)SONY DSC

Hon har blivit ett riktigt “rumpedrag” sen Sigge vandrade vidare. Hon ska vara med jämt, ligga knät, vara med i trädgården, kommer och möter när vi kommer från jobbet. Ja hon har verkligen förändrats.

Var till mamma i Axvall och “firade” mors dag. Hon fick en klösmöbel och lite kattleksaker. Hon har nämligen blivit kattägd. En svartvit huskatt har valt ut henne som tjänare. Den kom bara hem till henne en dag. Bara att känna sig hedrad och utvald. Katten i sej var inte hemma så den fick vi inte träffa, men nästa gång kanske.

Uppdatering, vad gällerlördagens trikehaveri, antingen fel på den elektroniska tändningen eller så har tändspolen gett sig. Dessutom så ska eventuellt förgasaren bestyckas om för motorn går för “magert”. Gillar inte detta för den går så bra med dessa munstycken. Men det är väl bäst att göra som Anders säger, annars så blir väl han sur på mej 🙂

Lämna för guds skull aldrig Kullen

För att åka mot Falköping.

Skulle ner med triken till Ulricehamn. och ju närmare Falköping ju sämre väder. Det slutade med totalstopp på Shell i rondellen.

2010_05_29_1

Där blev jag ståendes efter tankning. Ring bärgarjouren i Ulricehamn för hämtning.

Det började efter Skara, gick inte rent i motorn och sen när det dessutom började ösregna då vill den inte va med längre. Tog mej till Shell macken iallafall så vi fick kaffe och tak över huvudet. Där var det även till att kontakta garaget, så de kom med kärra. När jag hade tankat så gick motorn bara på två cylindrar sköt och pangade som den värsta kanon, så det var till att rulla undan och invänta bärgning. Träffade även ett trevligt par från Lidköping, som skulle transportera (köra) ner en HD till Jönköping (damen i fråga körde bilen).

Patrik och Andes kommer med värsta släpet. Nu står den i garaget och väntar på att Anders ska kolla över vad som hänt. Vissa teorier finns så det kanske löser sig snabbt.

Det blev att åka bak på HD:n hem. Jävlars vilken träsmak i baken och minsta lilla ojämnhet i vägen kändes i nacken. När vi sedemera närmar oss Kinnekulle så är det strålande solsken. Lämna för bövelen aldrig Kinnekulle, där på denna ljuvliga plats skiner alltid solen.

Nu ska jag sura en stund kanske jag tar ett tag i min skitiga bil senare i eftermiddag, eller också så blir det paltkoma i fåtöljen.

Ha en bra lördag önskar en riktigt sur Skata

Vem stod framför mej idag?

Snacka om att världen är lite tack vare internet, hemsidor och bloggar.

Nu alla choppervänner ska ni få höra om världens mest otroliga möte:

Idag satt jag på jobbet och åt frukost, då kommer en gäst fram till mej, och säger följande.

-Jag vet vem du är, jag har varit inne på din hemsida. Jag visste att du jobbar här… 

-Ja, vad skulle jag säga? Trevligt naturligtvis!

-Jag jag har träffat dej förr.

-Huummmmm, jag både känner ingen och inte känner igen tjejen i fråga.

-Jag heter Ellike, och är syster till Lars-Erik Lennartsson,  ja Tjurn alltså.

Å visst var de lika varandra….

Snacka om jag vart som en fågelholk, en riktigt stor jävla fågelholk. Efter alla de flashbacks som inträffade i helgen, så står Tjurns syster framför mej, ytterligare en flashback. Det här är helt otroligt, helt jävla otroligt. Nu fick jag “ståpäls” igen. Hon hade pratat med Roger sa hon, och om det var den vägen hon hittat till hemsidan det vet jag inte, men men, jag har inte ord för detta. Dessutom checkade jag in henne och hennes väninna i går kväll på vandrarhemmet och hennes förnam är inte alldeles helt vanligt. Lennartsson kanske mer vanligt men Ellike nä nä.

Hon var dessutom osäker på om hon skulle ” ge sej till känna”. Hade hon inte gjort detta så hade jag blivit väldigt väldigt besviken. Lovade henne att jag ska bränna ner en DVD med alla bilder och skicka denna så fort jag kan. Jag skickar den till henne innan alla övriga bilder är inscannade.

Nu ska jag gå ut till mina blommor och ge dessa en dos hönsaskit.

Ha det gott mina vänner!

Brukar glömma

att ta upp kanelbullar ur frysen på morgonen när jag kommer först.

Igår när jag kom till arbetet så hade chefen skojat till det lite. Det hänger 2 kanelbullar i ett snöre innanför dörren. Hur ska jag kunna glömma i detta läget. Den ligger det en lapp på min kaffekopp. “Skrattar du fortfarande” var det skrivet på den. När sedan alla kakor skulle plockas fram så låg det en lapp i en av burkarna,  “hihihih” var texten på den. Det behövs inte mycket för att skoja till det bland kollegorna. Det är så gött att det är högt till tak bland oss som jobbar. Ge och ta så mycke man orkar, så ska det va.

Så här såg det ut iallafall i går morse.

2010_05_27_1

Har framkommit önskemål om bilder på min nya plantering på framsidan. Här kommer den

2010_05_27_3

Till sist en bild på Snutteruskan när hon smyger omkring och njuter av solen

2010_05_27_2

Nu är det dax att studsa in i duschen för att sedemera bege sig till arbetsplatsen.

Ha en bra dag!

Måste upprepa mej lite!

Jag vill bara sända en stor eloge igen till Tidavad MC som ordnade den fantastiks tillställningen i Helgen. Jag har fått massor med mail och kommentarer om hur “in i helvete kul” det var. Att återse alla gamla polare, dricka pilnser och ljuga, precis som det var förr.

Som sagt i Tidavad händer det mycket, men tiden står på någon förunderligt sätt stilla. Allt var som förr.

Nästan!

– Förr kom det unga grabbar på gamla hojar, nu kom det gamla gubbar på nya hojar! Känn på den ni!

Än en gång

TACK ALLA NI UNDERBARA VÄNNER!!!

Stort tack till Tidavad MC

som gjorde ett jättejobb med den här återträffen, som slet i baren och slet med mat och hade slitit med alla förberedelser. Ni är helt underbara där i Kåken. Tiden står still och man känner sig så välkommen när man kommer dit.

Tack till alla underbara gamla/nya vänner som kom till denna återförening. Ingen nämnd ingen glömd.

Tack för alla positiva ord till mej, om min hemsida,  alla mina bilder och DVD:n som ska fixas.

Tack Ormen för de orden du sa till mej innan jag åkte. Jag blev rörd till tårar över detta du sa.

En kamrat saknades, men som jag sa till många, han vakar över oss och den här festen. Han fixade även så att vädret blev underbart.

Det har varit en underbar dag som ni kanske förstår. Jag har gått med “ståpäls” och tårar i ögonen och bara mysit hela dagen. Det har varit en kramdag utan dess like. Så underbart med alla som kom och hade kul. Det surrades och pratades, det dracks öl och det grillades och alla bara var. På vägen hem så rann tårarna kan jag lova.

Det var fler som vill ha en fortsättning på detta. Det ska inte behöva ta så många år igen, vi kan inte bli 300 år innan vi träffas igen.

Med risk för att bli tjatig men TACK!!! Vi möts snart igen.

Nu ska jag försöka “landa” och ta igen mej, sen ska det verkliga jobbet börja, alla bilder som jag fått och kommer att få…….

 

Hebbe har landat hos Ove-i-Skogen

Han landade tillsammans med sonen hos min bror. Det hade väl inte kommit några “gamlingar” till Tidavad ikväll så han drog till Ove. Pratade just med honom och det kändes som igår. *L*

Nu är det bara kvällen kvar sen smäller det imorgon. Ölen hade anlänt, maten hämtas imorgon, därefter är det bara folket som ska anlända.

Det känns länge sedan som planeringen började, men nu är vi där. Broder var och satte upp sin ”bostad” (tältet) idag och han tycker det är så kul att ha återknutit kontakten med “kåken”. Jag tycker också det är jäkligt kul.

Undrar hur lång tid det kommer att ta innan jag har ”landat” efter alla återseenden. Det tog väl någon månad innan jag landade efter att jag träffat många när vi var i Katrineholm.

Det börjar kännas i kröppaskrället att det är kvällen, jag klev  ur lopplådan kl 04.00 i morse så det kanske inte är så konstigt att jag börjar bli trött. Dax att sova några timmar igen.

Återkommer nog på söndag med rapporter från den ”historiska händelsen”. Hoppas nu bara att väderguden är med oss i morgon.

Ha en bra kväll!

"Blanka papper"

Jag hade fått en återbudstid på besiktningen i dag. Skulle varit där förra veckan egentligen men då var det så jävla kallt så jag tog en chansning och fick en ny tid. Det var tur kan jag tala om. Nu har de inte någon tid förrän i juli.

Tjugo minuter innan jag skulle åka så börjar det naturligtvis regna. Första gången på alla år som det regnat när detta evenemang ska inträffa. Det första Anders sa när jag kom i in hallen var “jag provkör INTE” så du bara vet detta. (Det är den vanliga kommentaren nör jag kommer “provköra får du göra själv”). Sen gick han ett varv medan jag blinkade med lyset, bromsar och blinkers. Sen gick han ett varv till och ryckte i parkeringsbromsen, kommentaren på detta varv var “snygg väska du har i bak, handgjord?” Sen tog han ytterligare ett varv och sen var det klart. ”Utgå, vi ses om två år” Det var den besiktningen. Klar,t blanka papper (som vanligt). Det är bara ett problem, min hastighetsmätare har lagt av igen, jag saknar min hastighetsmätare och trippmätare.  Försökte fixa detta, men troligtvis blir detta ett fall för Ulricehamn vid nästa besök.

När jag kom hem var det dax för tvätt, fasen vad skitigt det blev på den här turen passade på att vaxa lite oxå. Måste vara snygg tills på lördag!

Detta var dagens händelser och för övrigt har jag inget att skvallra om.