Vad ska jag ljuga om idag då?

I går efter arbetet så blev det en tur till brofästet vid Torsö, tillsammans med Rolle och Anita. Där intogs en styck lunch. Vidare på småvägar till Hajstorp för att intaga en glass därefter via Töreboda till Ormen, där våra vägar skildes för denna gång. Olle och jag åkte in till Ormen för han hade en DVD med bilder som jag skulle låna. denna arkiverades på datorn och skickades i retur med vändande post.

Måndagen ägnades morgonen åt att sova till klockan nio!!!! Intog en frukost på altanen, vattnade lite blommor och var till grannen och bad om kattmatningshjälp. Vi ska ju åka en tur till helgen och då måste ju någon ge missarna lite mat.

Därefter så satte jag mej på hojen och tog en liten lusttur. Förenade nytta med nöje var och inhandlade lite olja och två nya lager (bra att ha i reserv). När jag sedemera återkom till Kullen så vart det en kaffe på Falkängen med lite skitprat sen åkte jag hem och svimmade i hammocken.

Detta var min måndag. Ska bara vattna blommorna igen, det behövs massor med vatten nu.

Träffat nygamla luringar idag

Vem var och fikade på jobbet idag????? Jo, Lille-Stenberg med sambo (eller fru jag vet inte). Jag kände ju inte igen dem när jag störtade ut ur köket med kaffekannor i näven, Såg bara två personer i skinnbyxor som avvek från knuttemönstret (räkmacka). Så hör jag när jag störtar in i köket , -va inte det där Ann? Jo svarar Mia det var det. Jag störtar ut ur köket  igen och där är de. Nu är det ju så att det, Lille-Stenberg var ju med förr och bägge, var med på återträffen, och nu sågs vi igen. Det tog inte 30 år!!!

Efter att jag slutat tog jag faktiskt en hojtur, till Kåken i Tidavad, där firades det midsommar, och jag var med på ett litet hörn, fick god tårta med glass och jordgubbar och en slatt kaffe. Det var att uppleva gamla minnen igen. Hoppas att de blev glada när de fick se mej igen. Ormen har fått mera bilder från “starten”. Han var så hemskans glad över att ha fått till sej Hjortens bilder, så nu får jag nog åka dit i veckan och inhämta dessa.

På vägen hem tog jag svängen om Herr och Fru Pappskalle, där var det raggarfest. Massor med bilburna människor, och faktiskt så träffade jag på en gammal  hojåkare (från den där tiden) där också, Bergman med fru/sambo och dotter. detta var ganska lustigt, för han frågade, just som jag stod bakom, den här Skat-Ann, hon bor väl här i närheten. Vad svarar Ingela, jo –hon står just jämt bredvid dej. Bergman var en kompis till Lars-Erik, och han var väldigt glad över mina “skriverier” om vederbörande och det som var förr.

Kul tycker jag!!

Nu ska jag gå till lopplådan och vila, för i morgon är en ny arbetsdag…..

Skat-Ann har ruggat

Ja jag har varit i Ulricehamn och bytt fjädrar….. Till mina gamla fjädrar. Visade sig att jag behöver byta dämparna också, den ena hade gett sig. Patrik fixar hos Calle i morgon, men jag kör på detta viset till de kommer.

Anders fixade en del annat också och i morgon kommer jag att ringa denne eminente byggare och fråga några saker.

Resan till Ulricehamn var svinkall. Fick mellanlanda på LP-bilar i Falköping (där jag köpte Ki-Ann) för att värma mej med en kopp kaffe. Denne Anders med med flera blev jätteglada över att jag kom. Vidare till garaget och den Anders gav sig i kast med hojen direkt, sen var det middag inne hos Patrik. Hemfärden startade någon gång efter 15.30 och nu mellanlandade jag i strålande sol hos Anita och Rolle, där kom maken och mötte mej, sen tog vi omvägen hem. Åkte över Broddetorp, Varnhem, Öglunda, Berg och Holmestad, med andra ord, den fina krokiga vägen. Underbar tur i strålande solsken.

Är ledig även i morgon, på kvällen är det firning av David som fyller år, i Lidköping.

Ha en bra torsdag!

Trikebyggaren

du ska inte ta åt dej vad jag skriver om triken…….. Du bara muttrade i telefonen idag när jag ringde. Vad är det för fel nu då???  Det är inget fel mer än att den har “satt sig i röven igen” ja fjädringen alltså. Som överenskommet på telefon så kommer jag på onsdag och terrar dej lite igen. 🙂 och du byter fjädrar.  Då kan ju du skruva lite också så den inte är så hysterisk :))))

Fick idag reda på att det är Midsommarfest i Kåken, attas attiraljer att jag jobbar, skulle vara kul å vara med. Det ska även firas ett försenat 50-årskalas på Skagbotå och detta missas också. Det är så när man jobbar inom turistnäringen. Får väl ta igen detta en annan Midsommarafton.

Ha en bra kväll alla kamrater!

Nu blev det en tur i dag

Efter att mått pyton sedan i torsdags kväll, skallevärk och illamående och magras, så har det i eftermiddag lugnat sig så att en tur kunde åkas. Olle målade på förmiddagen och jag städade lite bland fönster och bommor. Vid fyratiden så sa jag, nu åker vi till Mariestad och tar en fika. Vi tog den låååånga vägen över Årnäs och hamnade sedemera på fiket “Bäcken” vid Ekudden utanför Mariestad. Där inhandlades fika och jag tog en Klingens kulglass Persika/Hallon och Vanilj. Saknar dessa goda kulglassar.

Hemfärden, efter tankning, gick över St Ek, Böja, Klyftamon, Kinne Vedum, Kesta och Österplana. Blev en tur på sisådär åtta mil. Lite småkallt men så gött. Solen sken och inget blött upp-i-från.

Hojen är lite hysterisk men det kan lösas med lite skruvande tror jag. Anders ska ju komma till Götene i Midsommar så han får fixa detta.

Pratade även med min bror när vi kommit hem. Han ska åka till Ormen i veckan och jag har funderingar på att åka dit jag också. Han har ju lite mer bilder som jag vill låna. Även Skinkan hade kommit dit idag, alla var så glada. Festen som gick av stapel för en månad sedan har tydligen “skrämt liv i flera” än mej och bror min 🙂

I morgon ska jag göra något som jag verkligen HATAR, jag ska åka och storhandla. Sen är det jobb som hägrar på eftermiddagen.

En award har jag fått också från Inkan & Ligan

HAPPYCATAWARDmay(2)

När man får denna Happy Cat ska man berätta fem saker som gör en glad!
Här kommer våra 5 saker:

1. Sommar och sol
2. Massor med mat
3. Bus
4. Sova i knät
5. Jaga möss och fåglar under mattes säng

Jag skickar inte denna vidare utan ger den till alla goa bloggkompisar som jag har i cyberrymden.

Kram på er alla!

Då står triken…..

…. i garaget igen då, ja garaget hemma alltså. En underbar tur var det när jag åkte hem från Ulricehamn idag. Direkt till jobbet. Blev en timme sen men det var ju föranmält så det var helt OK.

När passet var slut på kvällskvisten, ja då blev det en liten omväg hem……

Nu är Skat-Ann på G igen.

Ska åka och hämta hojen snart!

Var nere till garaget i går och kollade läget. Efter att allt, tändmodul, stift, tändspole mm mm och till sist en ordentlig genomgång av alla munstycken i förgasaren (det var någon skit i ena luftmun-stycket) så går den som den ska!!!! Det var stora leenden i fejsen på de närvarande igår kan jag lova. Nu är den rapp i gasen igen, svarar direkt.  Underbart säger jag bara.

Nu sitter jag och väntar på att grannen ska ringa, hon ska “åka hem till Borås”. Hon är snällheten själv och kör via Ulricehamn så behöver vi inte krångla med ledigheter och transporter. Jag hade kanske tänkt mej att köra den hem igår kväll, men Anders ville justera gången lite, och köra den en sväng. Så då blir det att köra idag istället :)))))

Har anmält att jag kanske kan bli lite sen till arbetet i eftermiddag, jag ska ju börja klockan 13.00 men vet i tusan om jag hinner fram i tid. Inger lovade att stanna kvar tills jag kom, så det är lugna gatan.

Nu önskar jag alla en riktigt bra dag!!!

Senaste nytt

Nu får förgasaren ordentligt med bränsle, triken går, men går inte bra (enligt Anders). Det kan ju vara så att den har gjort detta hela tiden, för lite strulig är den att köra. I morgon byter han till de munstycken som hör till trimmet. Han styckade om, på begäran av mej tidigare. Är det nu så att den inte är OK  enligt experten, så åker jag ner till garaget i morgon efter jobbet, lyssnar och provkör. Det kan ju vara så att den har varit så här hela tiden. Jag borde ju känna igen symtomen i så fall.

Är den då OK, enligt mej så tar jag hem hojen, åker med grannen ner på torsdag och hämtar bilen.

Håll tummarna för bövelen!!!!

I kväll ska vi till Korsgården och gratulera Moss-Lotta. Det ryktas om att det ska bli mat i kväll. Finns ingen som kan gissa, mer än Christian, vad jag har inhandlat till denna kära Lotta. Rapport om detta kommer en annan dag, för hon kanske läser detta och då blir det inget kul…..

På väg..

…är han, Anders, till Jönköping för att inhandla en ny bränslepump. Sådant gillar jag. Om den nu blir färdig så kan jag åka med Ulla-Britt på torsdag då hon ska hem till Borås en sväng. Vore ypperligt om dessutom vädret är bra då.

Nu ska jag ut i trädgården och njuta en stund!

Det är nog så i alla fall

att det vilar en förbannelse just nu över min pärla, triken!

Anders har i dag provkört en längre sträcka, c:a 10 mil och nu börjar helvetet igen, Missar skjuter och smäller, svarar inte på gasen. Han har offrat sig i regn och rusk för att testa. Stackarn han var genomblöt när han kom tillbaka till garaget.

Nu ska han testa bränslepumpen i morgon. Vad har jag gjort för ont??? Det frågar jag mej. Nu hade jag ordnat så att jag kunde byta pass i helgen så att hämtning skulle kunna ske på söndag när det skulle bli bra väder.

Han begriper inte vad det är som krånglar, hoppas att det nu är pumpen, då kanske det kan fixas en ny imorgon och då är det bara att hoppas att det blir klar till söndag.

Håll tummarna kamrater!!!!