Vad är det som händer

Ja sen jag senast skrev så har pappsen blivit inlagd på Kärnsjukhuset igen. Hjärtat krånglar eller kärlkrampen  rättare sagt kanske. Han har gjort arbetsprov igår och detta var OK. Så just nu skulle jag tro att han genomgår en kranskärlsröntgen igen. Stackars lilla pappsen.

En sådan här sensommar vill jag ALDRIG uppleva igen. Har bara hänt för mycket.

Snöret Vilja saknar jag fortfarande och kommer nog att göra så under lång tid, tänk att man fäster sig så fort vid ett litet snöre med fyra tassar och ett “tyck synd om mej” jam…… Fanns en fördel med att Snuttis inte kom in under den tiden Vilja var här, det släpades inte in några möss!!!! Inatt har det varit slakt av två under sängen…….. Men så mattiga/hussiga de har blivit. Helt oroligt.

På måndagseftermiddag kom Carl&Flora (Christian och Lotta) och rensade i träden hemma, alla päron och äpplen som gick att skaka ner tog de hand om. Det är jättebra för då slipper vi köra ut all frukt i skogen. Så nu behövs den inte plockas upp innan gräsklippningen.

Skulle väl egentligen sätta mej på hojen, ut och gasa lite nu när det är så fint väder, men jag är lite trött och mör. Vi har nämligen börjat med fönsterputs på jobbet. Detta är inte något lättvindigt jobb. Det är jättegamla fönster, kitt och färg lossnar och det är innanfönster som ska plockas ut, putsas och skruvas tillbaka. Pust….. Sen är det ju inte så att det är 10 stycken utan det är …. jag jag vill inte ens räkna.

Här är i alla fall en som är ute och hojar med sällskap. En liten kul video. Klicka och kolla Katt på hoj.

Hur som helst, ha en bra eftermiddag och kväll!

Det läker väl

broken_heart2_thumb

Det är ju tomt, fruktansvärt tomt, men glädjen i att se Smulan och Snuttis komma in frivilligt för att äta och dessutom lägga sig i knät och gosa är, så underbar.

Smulan gillade läget omgående. Snuttis fick bäras in och hållas fast med milt tvång för att kunna gosas med. Hon ville inte erkänna att det egentligen var riktigt gött. Efter att vi varit i Skövde och hälsat på i går eftermiddag, så kom hon in frivilligt. När jag sedan tog fram burken med kattmynta och en laserpekare…… Då var allt bra igen. Hon har demonstrativ vänt ryggen åt mej när jag klappat henne när hon legat på trappan.

Hon busade länge, och det är längesen hon busade, hon har liksom växt ifrån detta, det är inte hennes stil, hon är ju en cool katt 🙂

När det sedan blev sovdax så slog det i kattluckan, och vem kommer upp och ska sova hos matte, jo Snuttis……. Underbara lilla Klump, Snutteruskan!

Ska höra med Helen i veckan nu hur det går för Vilja. Håll tummarna!!!!

Vi har nog, trots allt….

….fattat rätt beslut, vad gäller Vilja. Nu tycker ni nog att jag är “dum i huvudet”, men efter att ha pratat med en god vän, som i sin tur “kan prata” med djur, så förstår jag att beslutet var rätt.

Hon hade känt av gammelkatterna igår och de tyckte inte om nykomlingen, för hon tog för stor plats, det finns inte plats för en till. Dessutom var hon så mörk i färgerna (troligtvis så uppfattade de inte hennes ögon). Det var dessutom något som inte stämde med matplatserna längre, Vilja åt ju ur alla matskålar. Smulan kunde tänka sig att accepterat den lilla, men Snuttis, aldrig. Hon har det för bra för att bli störd av en liten unge.

Det här med att prata mej djur, fnyste jag åt förr, men inte nu längre. Smulan vart ju konstig och rädd helt plötsligt en dag när hon var mindre. Så fort det kom någon som stannade på parkeringen så stack hon. Jag sa att det har nog varit någon här som inte varit snäll. Kontaktade en “djurpratare” och mycket riktigt, hon hade blivit sparkad av en som varit på besök när vi inte varit hemma, dessutom hade han skinnställ. Klassa mej gärna som en knäppis men jag tror på sådana här saker mer och mer.

Nu har jag dessutom  fått rapport från Viljas nya matte att hon nosar runt i huset, hon lägger sig i fönstret när barnen blir för närgångna, och hon hade krupit upp till matte när barnen sov middag. Det låter tryggt. Hon hade ätit och varit på lådan. Så hoppas hoppas att det går bra.

Men hon fattas oss!!!! Bustrollet, Snöret, Hjärtat Vilda Vilja och all vad hon nu fick heta när hon var här.

Ett fruktansvärt beslut….

fick vi ta i morse. Vi är tvingade att flytta på Vilja. Smulan kom och var dyngsur, hade inte varit inne och ätit på ett par dygn. Snuttis har heller inte varit inne och ätit. Hon ligger bara ute och är jättesur, vänder demonstrativt ryggen till mej, vill inte prata med mej! Vi vill definitivt inte riskera att de ger sig iväg till någon annan.

Det var bara att fatta det beslutet att Vilja kan inte vara kvar. Kollade med Eva. Var det OK att min arbetskamrat fick ta över henne? Fick klartecken från Eva, så det bar iväg till Österäng med lilla gumman med tillbehör. Detta var inget kul kan jag säga, men det var ett val. Kan inte låta våra andra katter lida för att en ny skulle vara här. Smulan och Snuttis är trots allt de som går först. Det  känns faktiskt för jävligt och jag bara gråter för att det blev så här. Som vi längtat efter lilla Vilja!!!!!!!!!! Så gosig som hon har varit mot oss och så lekfull och busig. Den damen vet var skåpet ska stå.

Hoppas hon nu får det riktigt bra i sitt nya hem, om inte så måste Helen höra av sig till mej för då får vi försöka lösa detta på nåt annat sätt. Vilja ska ha det bra!!!!!!! Hennes liv började med ett helvete.

Fy fasen vilken dag, den vill jag inte ha tillbaka!!!!

Bilservice

i Falköping var det idag. Var där strax efter nio och lämnade Kian. Fick en lånebil och åkte ut till Rolle och Anita. Träffade lille Harley. Det går bättre hos dem än hos oss, de har också två honkatter innan, men det är bara lite fräs där.

Hämtade bilden strax efter tolv, 3200 spänn fattigare, hualigen. De hade desinficerat filtren i AC-systemet, för det luktade “sur disktrasa” när jag startade. Jävlar vad det luktade. Jag blev faktisk jävligt dålig. Ove och KP mötte mej utanför Skoglunds, sen for vi och åt. Jag skakade hela jag. Fick väl lite andrum under tiden vi käkade, men sen skulle jag hem också. Väl hemma däckade jag, sprängande skallevärk och svidande ögon. Undrar vad det var för gift i detta medel.

I kattlägret är det inte bättre det är numera Smulan Morr, Snuttis Fräs och Vilja Räser här. Den lilla far som en skållad iller över hela huset och hela tiden piper (pratar väl) hon.

I natt bar jag in Smulan så hon fick mat sen stannade hon kvar inne. Vilja är ju instängd i sovrummet. Snuttis ligger i källaren, så där har jag ställt ner mat så hon åtmiståne  får nåt annat än möss till livs. Bar in henne förut, men så fort hon får syn på Vilja, ut igen. Ja, ja det lugnar sig kanske.

Nu är det snart dax för horisontalläge, blev helt plötsligt väldigt matt:)

Pip-Lisa

heter hon numera. Hon piper  å piper efter oss, hon går “fot” som en hund inne och hon skrämmer slag på Smulan och Snuttis.

Busas hela tiden

2010_09_22_1

Sen är det mer av samma vara

2010_09_22_2

Men det går faktiskt att ligga still också, men inte länge

2010_09_22_3

Men jag blir ju såååååååå trött av allt busande.

Jag har varit ute ganska mycket idag, när jag kommer in så har hon gått upp till sovrummet och lagt sig i bokhyllan, känner sig väl trygg där inne.

Tvättade bilen i morse vilket var en anstängning, ont som fan,  har sedan “höstat” lite i trädgården, kastat alla vissnade sommarblommor, börjar förbereda lite inför kommande inflyttning av alla frostkänsliga växter. Får ta det lugnt med kröppaskrället känner jag

På kvällskvisten var vi uppe i Korsgården och kollade deras förberedelser inför Ljus och Eld som går av stapeln på kullen i helgen. det kommer att bli jättemysigt där, kolbullar serveras i kolmörkret, levande musik, Skogsfolket säljer hantverk, Carl&Flora säljer marmelader, sylter och saft. Drakfältets keramik är på plats och någon mer som håller på med medeltidssaker. En spännande blandning!

I morgon är det servicedax av Kian. Under tiden fördrivs ett par timmar hos Rolle och Anita. Ska även möta broder Ove  och kamrat KP i Falköping. Ove har med sig en kasse  kantareller, så jag vet vad jag får göra när jag kommer hem… Just det, rensa svamp.

Må så gott!!!

Det finns ingen

… on/off knapp på Vilja!!!! Hon busar å busar å busar, jamar eller väser snarare, hon kan inte jama, sen kastar hon sej på rygg i knät. Sen tar vi rond två och börjar om. Dessutom så ska hon helst ligga på tangentbordet när jag har datorn i knät.

De andra två, kommer in och äter, tycker Vilja är jätteäcklig morrar lite och går ut. Smulan kanske ligger inne om natten. Snuttis ligger definitivt inte inne om natten. Hoppas att de snart, snart kan samsas. Tycker det är trist när inte alla kan vara på samma plats, saknar tjockisen Snuttis i knät.

I dag var jag till Skövde och kollade, nu har Pappsen och Marita definitivt flyttat in till Skövde. Flyttbilden var och hämtade alla möblerna som vi inte har tagit tidigare. Så nu är det tomt på landet. Efter att Olle kom från jobbet så åkte vi en sväng till Ove och hjälpte honom med en lite ommöblering och fick lite fika. Pratade lite strunt en stund också.

Morgondagen ska ägnas åt en biltvätt, ska in på service på torsdag, och ev. en hojtur för vädret ska tydligen bli bra. Övrig tid får väl ägnas åt buskatten Vilja…..

Ha det så gott!

Hur ska det gå?????

Vilja har tagit över här i huset, de andra damerna ligger ute, vill inte vara inne med den nya individen. Dessutom gick kattluckan i “baklås” inatt så Snuttis kunde inte komma in. Då som nu vart hon skitsur, så hon ligger på altanen och vresar.

Våran nya katt kan inte jama, hon låter som hesa fredrik, det bara väser i gapet på henne. Låter så roligt, men det hörs knappt. Inte bra ifall hon skulle råka bli instängd.

Leker gör hon, hon “vet inte till sig” bland alla EGNA leksaker. Hon stutsar från den ena till den andra. Mattan är också go, att kloa i. Hos Eva hade hon ingen matta på golvet av förklarliga skäl. Hon älskar att dra sig fram och tillbaka på den vid spisen. I natt sov jag i min reclessfåtölj, Vilja sov på min axel. Där låg vi hela natten.

Hon gillar datorn också som framgår av bilderna. Den får jag inte använda, jag ska ägna mej åt henne.

 2010_09_19_5

2010_09_19_6

 

2010_09_19_3  2010_09_19_2 2010_09_19_1

2010_09_19_4

Får väl ägna mej åt lite bus igen då.

Nu måste snart våra andra katter komma in och STANNA inne…  De kommer in och äter, men sen, ja sen ska de ut igen…..

Mycke frääääs

blev det när vi kom hem med Vilja, men det var Vilja som fräste värst. Då gick de andra ut och var skitsura. Snuttis har varit inne en vända men ville ut igen. Fräs och morr från bägge sidor, detta ska förhoppningsvis lägga sig och det blir lugnt i flocken. Vilja har utforskat en del men är lite försiktig av sig och så ska det ju vara. Ett nytt ställe och det är såååå stort mot där hon varit tidigare i endast ett rum med sin familj, mamma Sara och broder Harley.

Här har jag precis kommit hem

2010_09_18_1

Här ska klätterträdet utforskas

2010_09_18_6

Så lång jag kan bli

 2010_09_18_5

En av blommorna undersöks

2010_09_18_4

Braskaminen

2010_09_18_3

Nästa fönster

2010_09_18_2 

Å nu är jag såååå trött

2010_09_18_7 

Återkommer med nya rapporter och bushistorier när jag blir lite varmare i pälsen.

I morgon………

…. ska vi hämta våra efterlängtade kattunge, Vilja. Som har överlevt tre veckors instängning tillsammans med sin mamma Sara och broder Harley, utan mat och vatten. Vilken underbar livsgnista mamma Sara hade som tog hand om sina ungar trots dessa svåra förhållanden. Tack Annelie för att du räddade denna underbara kattfamilj. Tack Eva för att du fortsatte kampen med kattfamiljen och alla andra katter som både du och alla andra räddar. Tack också för det förtroende du ger oss, att ta hand om en sådan underbar liten kattunge. Söt som socker är hon.

Nu ska vi få en buskatt till oss i morgon. Undrar om vi har några blommor och gardiner kvar i fönstren på söndag. Tapeterna kanske hänger i sjok efter att lillan försökt att klättra i dessa. Smulan och Snuttis kanske är hjärtligt frustrerade över det lilla yrväder som kommer och stör deras lugna tillvaro här på Skagen.

Vi kommer att slita vårt hår över alla upptåg den lilla ställer till med, men vad gör det.

En katt har fått ett hem hon några som kommer att älska denna lilla Vilja villkorslöst. Hon kommer att få mat, värme, omvårdnad och kärlek av två kattälskande tvåbenta slavar. Hennes Vilja är vår lag. Som vi längtar tills i morgon så vi kan åka och hämta det lilla livet.

Lilla älskade bustroll. Vilja den förskräckliga!!!! Nu kanske Roger kan få sova sött på andra sidan väggen i Stenum, när åtminstone en av huliganerna försvinner i morgon, men tyvärr så kommer det nya, många nya hemlösa kattungar.

Jag återkommer garanterat med rapporter och om kommande upptåg.

Idag har jag och broder hjälpt pappsen och Marita med diverse saker i staden. Kört lite lådor och sådant så de har att plocka med i helgen. Nu kommer de att sova första natten i nya lägenheten i natt. Hoppas de kommer att trivas i Skövde.