Det otroliga har inträffat

Nu vad det årets händelse alldeles nyss. De kom och satte upp SNÖPINNARNA i vägdiket!!!!!!!!!!!!!!! Helt otroligt…… Som vi har tjatat, men det gav resultat. Undrar hur många som fart av vägen i helgen bara för att pinnarna inte funnits. Det är svårt att veta var vägen är över Högebogärdena.

I går så gick planerna om familjens överraskningsmiddag för mej åt pipan 🙂 Sa till maken att vi åker inte någonstans idag för det är full snöstorm, han blev lite ställd, gick genast ner i källaren för att sota ut pannan och fylla på pellets, men han pratade där nere, med någon i telefon. En stund senare ringade pappa och bad att få prata med Olle och då föll den sista pusselbiten på plats. Jag är ju en misstänksam skata och nu var pusslet klart. Jag sade till fadern att det är ingen idé, ni är avslöjade, så prata rent språk. Det var meningen att det skulle ätas middag på Öhns gård utanför Skövde och det var en del som skulle möta upp där, men detta gick om intet på grund av väder. Så kan det vara när födelsedagen inträffar under vintern.

Får väl bokas om till en annan gång.

Idag har jag jobbat lite, men fy faen vad kallt det var, elva minusgrader och det skulle bäddas i elva rum och värmen skulle dras på eftersom vi inte är på plats under onsdagen. Vi har inte på värmen i lägenheterna när de är tomma och gamla stenhus blir utkylda väldigt fort. Jag var smått genomfrusen när jag kom hem och då var det till att ELDA!

Katterna är tvärsura, rastlösa och vresiga! Det går ju inte att vara ute i denna kyla. Går ut en kort sväng, sen in genom luckan en tvär högersväng och in på lådan………

Hjortskrällena har varit framme också, nästan ätit upp mina lagerbuskar som har gröna fina blad 🙁 Det som är kvar har jag idag “dragit” nätsäckar över och hoppas att de överlever.

Nu blir det tekoppen och en macka och en god bok!

Godafton!

Bara måste lägga ut……

en favorit i repris. Jag tycker den är så underbar!

2010_11_23_1

idag har det inte hänt mycket precis, sopade bilen ren från snö, åkte till byn för att köpa lite ost och mjölk. Passade på att fika på jobbet för chefen och Gunnar var där. Åkte sedemera hem igen och återgick till fåtöljen med boken som kom i tisdags eftermiddag med posten. Brothers on wheels, så är den utläst 🙁 trist att den tog slut så fort, å andra sidan behövde jag ju inte sträckläsa 🙂 .

Dagens händelse nummer ett uteblev (posten inställd) dagens händelse nummer två (snöplogen) har passerat flera gånger.

Eva ringde på kvällskvisten, en katt Tott, är bokad ända från Växjö, de hade hittat hemsidan och ringde OMGÅENDE och bokade Tott. det blir långresa för honom i januari när han ska flytta. Härligt, jag blir så glad när kattungarna får egna hem. Marco flyttade i dag , till Skultorp och Morris von Fräs flyttar tillsammans med Knoll till Ninnie i morgon.

Eftersom det var kollegan som hittade Morris von Fräs, så vill hon gärna ha ett kort på ”sin katt” så jag får åka hem till Ninnie och plåta, jag tar mej inte ut till katthemmet på grund av snön.

Nu ka jag försöka få tag i en snubbe som blästrar och pulverlackar. Han bor i närheten och bror min ska blästra och lacka om sin hoj i vinter. Hoppas han svarar.

Ha en bra afton!

En klok liten padda

stannar inne när det är ruskeväder. Frågar man damen i fråga. om hon ska gå ut,  så kan jag tala om att det morras.

Det  mycket ovanligt att hon lägger sig i klösträdet, men idag kröp hon in i lilla huset. Där låg hon väldigt gott och väldigt länge.

SONY DSC

Sen är det ju det här förbannade lappmöglet som bara vräker ner, hur kul är detta. Allt blir så besvärligt igen. Trappan hittar man inte när man går ut, bilden är översnöad och måste sopas osv osv.  Var nere på jobbet och det sista efter julmarknaden städades, pulsade runt där i snön. Tvi!

Tur att pappa och Marita flyttat till staden så de slipper besväret med att ploga på gården. Här har vi skottat två gånger och det fortsätter att vräka ner och blåsa halv stor så frågan är väl om maken tar sig till arbetet i morgon. Själv är jag ledig, tror jag, så jag kan hålla mej inne och elda i spisarna. Dessutom kanske det blir lite adventspyntande  i morgon. Torsdag ska jag ju vara hovkattsfotograf hos Eva (om jag tar mej dit), fredag är det lite annat pyssel.

Då var julmarknaden över

nio dagar med skinkmackor och grötkokande. Har jag ont i tummen eller…..  Har numera så kallad gröttumme igen…. SMS-tumme, tennisarm, golfarmbåge, varför inte gröt-tumme?

Nu är det iallafall slut på julcirkusen för denna gång. Nu ska det vara städas upp och delar av julgrannlåten ska plockas ner. Sen ska grannlåten upp igen, fast i hemmet ….

Veckan som kommer så ska jag som sagt jobba ett par förmiddagar med att städa, en dag ska ägnas åt Evas katthem och fotografering, en dag ska det väl pyntas för advent hemma, Fredagen ska Mia och jag fixa inför personalfesten. Söndagen ska maken bjuda mej på födelsedagsmiddag någonstans säger han.

Ska börja “renovera” min hemsida. Jonas ska hjälpa mej lite sen fortsätter jag i egen regi (hoppas jag). Ska byta layout och fixa lite nya bilder bland annat och den ska byggas i WordPress. Jonas har tjatat länge nu, så det är väl dax att byta “stenåldersprogrammet” Frontpage mot något mer tidsenligt…. Det får ta den tid det tar så ha tålamod sen när renoveringen påbörjats. Får ta en “byggsten i taget”

Lika bra att meddela även på detta sätt, att jag kommer INTE att fira min födelsedag. Ska ut på studieresa/inköpsrunda med arbetet, så jag kommer inte att befinna mej hemma.

Glada nyheter

Svarte Petter bokad, den katten som kollegan hottade i ett dike i Forshem, är bokad tillsammans med Knoll, en av de kattungar som hittades på torget i Lidköping. dessa två mysisar kommer till samma hem, detta meddelade Eva mej via FB i går kväll. Jippi!!!

Idag har jag varit ledig, detta var behövligt. Kroppen är lite värkig så att säga, så idag bytte kollegan med mej.

Blev en tur till Skövde för att kolla skrivare, den jag inhandlade härom veckan är inte till belåtenhet, alldeles för små bläcktankar fick fylla på 3 ggr i går kväll när jag skulle skriva ut…… De hade inte någon bra i Skövde så jag fortsatte till Mariestad, där fick jag tag i vad jag (nästan) ville ha. Nu är det ovanligt att skrivarna har en DVD/CD-släde, så det går att printa på skivor, så jag får ha kvar min gamla MP610 till detta.

För övrigt har det inte hänt så mycket utanför grötagrytan. Har varit trötter om kvällen när jag anlänt hemmet, därför inget uppdaterat på bloggen.

I nuläget är det fåtöljen, tekoppen och eldande i spisarna som gäller, det är röset ute och då vill det till att hålla  elden i kaminen och järnspisen vid liv. Det blir attans så kallt inne annars.

Lägger ut en bild också från S*Räserråttan den var hemskans så söter. Lycka till med kattungarna Kia!

Gulli--4v-1

Te möra smäller det

Då öppnar Falkängen sin årliga julmarknad. Allt är förberett sånär som på 70 vörtlimpor som Lillchefen i detta nu är och hämtar på bageriet i Lidköping.

2010_11_11_1

Nu ska här värmas gröt och bredas skinkmackor i dagarna nio. Ska bli så kul så kul. När sedan det stänger kommer jag att vara fullkomligt slut. Då krävs det vila!

Under denna vecka kommer det nog inte att hända så mycket här på bloggen och icke på Evas katthems sida heller. Har helt enkelt inte ork för detta. Ett kort inlägg kanske det blir men det kommer inte att hinnas med något fotograferande därmed inga nya bilder av hovkattsfotografen ”Skat-Ann”. Detta får jag ”ta igen” efter den 22 november.

Det är julaklätt på jobbet och det är riktigt mysigt. Stakarna lyser i alla fönster och granarna är så gröna och granna överallt så en blir nästa gråtfärdig för det är så vackert. Nu jävlar ä de jul igen *L*

Ha en bra fredagsafton!

Jag skrev till vägverket

för vi har inte fått upp några snökäppar på våran väg. På våren så har jag vid ett flertal tillfällen påmint om att de ska ta in dessa och nu fick jag påminna om att de ska sätta upp dessa jag fick följande svar på mailen nu.

Detta är kopierat direkt från mailen. Jag fattar inte vad de svamlar om.

Hej.
Dem är till för snöplogen, så finns dem inte nu, så finns det risk att dem inte kommer upp alls. Då driftområdet har dem som riktmärke, om dem känner sig osäkra på vart vägen går, om det är mycket snö.
Kontakta även do området, ifall du har ytterligare frågor, på 0104761531. Eller så ringer du in till oss dygnet runt på 0771921921

Lite konstig svenska anser jag.

Jag skickade ett svar med följande text

Vi har alltid haft snökäppar på denna vägen. Alla vägar runt omkring oss har  snökäppar. På våren är ni sena med att ta in dessa, då har jag fått påminna om detta vid ett flertal tillfällen, jag tror helt enkelt att vi är bortglömda.

Är detta den enda vägen på Kinnekulle som inte ska ha snökäppar? Detta är nog inte lämpligt eftersom det är mycket trafik till och från skidliften. Dessutom så är det oftast turister och ”utsockens” som kommer den här vägen. Vi som bor här klarar oss men de andra ligger snart i diket eftersom plogen inte har något att rikta in sej på, och då ”plogar utanför vägen”.

Undrar vad jag får för svar*L*

Har idag varit hos Eva och plåtat flera katter och besökte även ett jourhem där det fanns en vuxen med 3 ungar. Nu är Evas hemsida uppdaterad med dessa småttingar och storingar.

Lillkissen, Svarte Petter, som kollegan hittade i ett dike i måndags, ville inte bli fotograferas, så han får vänta ett tag. Han får bli lite “kaxigare” först. Han sprang bara och gömde sig.

Hände massor idag!

Uppe före tuppen, vakande 03.15! Lygens att somna om. Slumrade lite i fåtöljen framemot sjutiden. Var sedan och klippte mej hos Linda i Götene, så nu är jag julmarknadsfixad i kalufsen.

När jag kom till Falkängen så åkte tomtar, ljusstakar, juldukar och allt annat julpynt, utom granen, fram. Granen fixas på fredag.

Fick en bättre begagnad dator också av Inge, som stod i ett förråd på jobbet. Har ominstallerat och rensat den nu ska fortsätta med detta i morgon.

När jag kom hem lastade jag mina vinterdäck för dessa skulle på i eftermiddag. Jag åt lunch, satte  mej sedemera för att uppdatera Evas hemsida, då ringer min kollega, jag har hittat en kattunge i ett dike, vad ska jag göra? Akut utryckning blev det, hämtade kattbur och for till Inger.

En lite svart mager krake hade suttit i diket i flera timmar. Jag ringde naturligtvis till Eva och fick komma. Inger följde med mej. Nu leker h*n med fem andra kattungar i Evas datarum *L*. Så liten och försiktig. Efter detta så blev det brådis hemåt, skulle ju vara hos Björken klockan 17.00, Olle tog den tiden jag var framme tjugo över.

Nu är vinterskorna på och det ska bli snö, massor med snö i morgon, jag som ska åka till Eva (igen) och plåta minst fem katter, sen kommer det in två till imorgon kväll. Varför kan inte folk ta ansvar för dessa små varelser. Katter är ju det bästa som finns!!!

Nu är det natten. Blir nog bilder på den lilla svarta under morgondagens kväll..

Akututryckning

till Eva blev det idag. Hon kunde inte öppna den fil med korrekturet på almanackan som kom igår, så då ryckte jouren ut. Fanns två katter att plåta också. Åkte därefter till Rolle och Anita, vi skulle ut och käka lite och detta passade ypperligt då jag skulle plåta ett par skyggisar i Gudhem också. Nu är detta gjort. I morgon läggs de ut på Evas sida.

Fick eller rättare sagt snodde några bilder på Harley när vi var hos Rolle och Anita, Han har det bra där.

2010_11_06_32010_11_06_42010_11_06_2

2010_11_06_1

När vi åkte hem från Gudhem och skulle ut på Skara-Falköpingsvägen så kom det en tradare och den chauffören måste varit jävligt mörkrädd. Han hade säkert hundra lampor i fronten, var som den värsta julegran. Dessutom var det säkert femtio i aktern och lika många på vardera sidan också. Han måtte ha ett reservaggregat i lastbilen för att driva alla dessa lampor *ASG*

I morgon bär det av till loppisen i Tidan för att kolla denna. Ska visst vara alldeles bedrövligt stor. Kan bli kul att se detta.