En vanlig dag i Lurvas liv

Börjar tidigt riktigt tidigt så där vi tre-tiden på natten med att börja busa med matte, riva med tassarna i hennes hår, bita i håret, jaga tår under täcket. Sen blir jag utsläppt i huset vi sextiden då ska jag ha mat, så då äter jag min mat, jag snor mat från Smulan och äter resterna som Snuttis lämnar.

När matte åker till jobbet så stängs jag in i sovrummet tillsammans med radio Skaraborg, leksaker, torrfoder, vatten och toalåda. Hon stänger in mej för att kattluckan ska vara olåst så surdamerna kan gå in och ut som de vill, hon vill inta att jag ska smita ut (det är ju snällt). När hon väl har åkt, så massakrerar jag hennes blommor i fönstret. Dessa blomblad är lite tjockare och urkul att leka med. Jag uträttar vissa saker på lådan och spralar riktigt ordentligt så det är sand på golvet (matte får städa efter mej!) Därefter sover jag lite, gärna under sängen, för där känner jag mej trygg.

När matte kommer hem så får jag komma ut och busa i hela huset igen. Då mördar jag mattor, flyttar på mattor och är under mattor. Jag jagar slöa vinterflugor i fönstren, uppe på bokhyllan och över borden. En genväg över mattes tangentbord är given. Därefter kanske jag får lite blötmat. Samma visa som i morse upprepas allt som går att äta, äts! När jag ätit allt och allas mat så hoppar jag upp i mattes knä och rapar i hennes öra, jag har en hemsk andedräkt för tillfället men det kan hon ha, därför rapar jag en extra gång framför näsan på henne.

Nu ska det busas igen, massakrerar blommorna i vardagsrummet, även här tjocka blad som är kul att busa med. Är vedlådan välfylld kan det hända att jag har ner några klampar på golvet när jag inspekterar denna. Kan busa lite med småbitar som lossnar från klamparna. Därefter ger jag mej på gardinerna, de ska ha sej en omgång av mina klor. Då ryar matte på mej ??? Vaffödå.

Kan tänka mej en liten gosstund efter detta, en kort sådan för när matte klappar mej då kan jag kasta mej runt och ta armtag på hennes arm och krafsa med bakbenen samtidigt som jag biter henne i handen. Detta är jätte kul (tycker inte matte). Kollar lite på dataskärmen samtidigt när jag ändå sitter i hennes knä. Slår med tassen lite på tangenterna och byter sida.

Nu ska jag ha galoppträning. Täby galoppbana är flyttad till Skagen, Skoghalls trappa är helt suverän att galoppera i. Tar några vändor, sen ska jag busa med myntamöss och mörda mattan igen. Klätterträdet ska ha sin omgång och sedan kanske jag lägger mej högts upp där och vilar lite. Rast vila 5 minuter, sen börjar jag om på ruta ett igen. Då har förhoppningsvis husse hunnit hem också och slagit sig till ro i soffan då finns det nya tår och händer att busa med.

Husse och matte suckar, jag förstår inte varför.

Hälsningar Lurvas Von Öronlurv

Så var ytterligare en helg till ända

Vad har hänt lördag och söndag då? Jo inte ett jäkla skit egentligen. Städade på lördag förmiddag, vilade, vilade och vilade lite till. Olle var och tvättade bilen i snabbtvätten i Götene och jag höll på med bilder till katthemmet.

Söndagen fortsatte med kattalbum till katthemmet. Ett album ska läggas på Djurmagasinet i Skövde och ett i Djuraffären i Julahuset i Skara för att visa vad det finns för missar på hemmet. Det blev faktiskt riktigt bra, om jag får säga det själv.

Igår var det ett inlägg i Wikkis blogg om Katthemmet. det ger säkert en hel del besök på hemsidan.

Nu jagar Lurvas flugor, han är totalt galen. Han tar genvägen över tangentbordet emellanåt, (Matte muttrar och raderar).

2011_01_30_1

Han är ett jäkla matvrak och en mattjuv, snor allt han kan komma åt från tjejerna. Igår kväll åt faktiskt han och Smulan ur samma matskål. Kallas det framsteg? Jag och Snutteruskan sov i gästrummet i natt och vad hon njöt. Spann och trajade som attan innan hon somnade tätt tätt inpå mej.

Det där med att at bort Duracellbatterierna på Lurvas, vet jag inte om det hjälpte, jag tror Eva ploppade in ett reservbatteri i nacken istället för chippet som hon skulle märka honom med. Det är bara sååååååå mycket bus i den här lille rackaren :). Härligt anser jag, han mår med andra ord fin fint efter den barndom han haft.

Han börjar bli riktigt fin också. Han ser ut som en gammal gubbe med de enorma gråa tofsar som sticket ut i öronen. Snuttegubben vad mysig du är, utom då du biter i mina händer och klöser i mina armar, och busar med mina tår. Behöver ett längre täcke för att täcka in kroppen från topp till tå så han inte ser något bart utanför detsamma.

2011_01_30_2Nu är det dax för dagens pratstund med min broder, sen deckarbokläsningsdax när den daxen är slut så är det nattedax.

 

Då är han ingen hane längre….

…. utan en ”det”. Igår var det dax för borttagning av ”Duracellbatterierna” på Lurvas  hosdoktor Bremer i Skärv. Det var ett snabbt ingrepp, c:a 5 minuter. Petra hade med sig två jourhemskatter där det skulle göras samma ingrepp och Eva hade med sig två honkatter, där stygn skulle plockas efter kastrering. Alltihopa medans vi väntade.

Har kommit på det att den lille rackaren kan nog inte jama, det var några hesa ynkliga försök när han satt i buren. Vid hemkomst så var han hyfsat pigg men lite irriterad på bakdelen, undrar varför 🙂

2011_01_28_1

Han är lite dataintresserad också, undra om han ska bli en bloggkatt, såsom Wikki, Sippo, Frasse Klosterkatterna och alla de andra som tassar omkring på nätet.

2011_01_28_2

Vill gärna vara med och kolla när matte knappar på den däringa lådan och det rör sig på skärmen. Muspekaren är väldigt intressant när den far fram och tillbaka över bildskärmen.

Idag har jag jobbat en del, vi är klara med ytterligare två hus vad gäller byte av täcke, kuddar madrasser, överdrag mm. Nu är det endast två hus kvar dessa ska vi fixa på måndag så tvättbilen får med sig det resterande på tisdagen. Därefter så får hustomten gå runt och fixa lite som är löst, byta lite armaturer här och var, sen kan vi börja vårstäda………

Nu blev Olle väldigt godissugen, tog bilen ner till affären, det skulle jag aldrig orka, bara för lite godis…. Det kallas kanske för dålig karaktär.                                        ¨09äö-ty—t5rlofr jkjhufrjkihlhjujhölhölghtfikjudhusgs å där skrev Lillemannen en truddelutt

Ha en bra fredagskväll!

Finfint ställe att ligga på

Husse och mattes vedförråd vid kaminen, där är det fint att busa och mysa!

SONY DSC

Just nu så morras det lite, Snutteruskan ligger vi elementet och den lille rackarn kan ju inte låta bli att gå nära. Han har blivit modig Lurvas!

Veckan började med ett besök i Skara för att fixa in internet hos Yvonne. det var en kod och lite lösenord som skulle reggas, å nu fungerar det som det ska.

Idag var jag till Falköping med bilen, hade fått kallelse, en batterikabel skulle bytas på den här modellen. Medans verkstaden gjorde detta så var jag ner på LP-bilar som ligger i andra änden av staden och busade med dem.

Världens underbaraste bilaffär, 3 bilar får plats i hallen. Anders han som har hand om firman sedan fadern gick bort är en riktig rackarns busgubbe. Mamma Idegun snart 83!!! år, den enda som använder och har dator, sköter kontoret. (När Olle var och tittade på den bilen han har nu så var inte Idegun på kontoret, då gastade han på mej så fick jag sköta förfrågningarna på datorn) Därutöver så är det Arne som är anställd som säljare. Å jädrans vad bilar de säljer å det är alltid lika roligt att komma dit, det kramas och det ska fikas och det ska skojas. Dessutom så blev jag bjuden på lunch också.  Det finns inga slips- och kavajnissar där inte :))) Så är det någon som går i bilbytartankar – åk till LP-bilar i Falköping!!!!

I morgon är det jobb som gäller, jippppppiiiii!

Ytterligare framsteg!

Här sitter Smulan och Lurvas och äter ur samma matskål. Han är återigen på jakt efter all blötmat som serveras!SONY DSC

När jag kom  hem från Eva så förväntades det servering av blötmat.  Smulan skulle ju få, men hels inte den Lurvige, han är lite dålig i kistan, men skam den som ger sej, han skulle bara ha god blötmat. Så där satt de bägge två och smaskade ur samma skål!

Det var snabbt fram med kameran och det fick bli som det blev ingen hysteriskt skarp bild men dock ett bevis.

Vad snäll Smulan var och lämnade resterna till mej

SONY DSC

Så här bra…..

……går det nu (ibland).

SONY DSC

Snuttis och Lurvis på samma ställe.  det går bättre och bättre som ni ser.

Lurvas är på jakt efter blötmaten som Snutteruskan har fått, men se det kund han glömma. Snuttis gjorde ett fräsande sen ville hon ut. Jag får vara lite försiktig med blötmat till den lille för han fiser så förbannat illa. Det får bli fisk och nötfärs igen tror jag.

Om en stund ska jag åka till Eva och fotografera 9! nyinkomna katter…. Var kommer alla missar ifrån? Tänk om folk kunde kastrera sina katter. Då skulle ju antalet oönskade kattungar minska i alla fall.  Lite nyinkommet som ska in på säljes-sidan det är myntamössen som ska fotas den här gången. Undrar om jag får vara kontrollant i lottdragningen som ska ske idag 🙂

Ha en bra dag!

Busis

Mattan är jättekul att busa under. Smulan älskar mattor och vill gärna vara under dessa.

2011_01_18_1

Lille Lurvas gillar att busa med lasern men här är det mattes tår som får mer uppmärksamhet.

2011_01_18_2

När han ligger i klösträdet finns det en rolig tomte/vätte att kolla in även en glasskål med en liten fontän och belysning som är väldigt intressant.

2011_01_18_3

FÅR jag leka med den vätten som du har i bokhyllan matte????

För den allmänna informationen kan meddelas att han har varit nattmössa i natt också. Jag gav upp vid tre-snåret och gick ner till lilla fåtöljen och fick lite sömn Ler.

 

Nattmössa

I natt har jag haft nattmössa på mej :). Lurvas har legat som slickad på mitt huvud. Framben om ena sidan av skallen och bakben på andra sidan. Har puttat undan, vänt på kudden, lyft undan, flyttat på mej inget har hjälpt mot denna värmande mössa. Har med andra ord inte sovit så där jättebra precis.

För övrigt går det ganska hyfsat. Alla är på sin vakt, framför allt den lille, så fort någon rör sig så upp för trappan, halva trappan, sen ner igen och kolla läget, för nyfiken är han. Det är bara i sovrummet som han är riktigt trygg.

Pratade med Eva på katthemmet idag också på torsdag ska jag fotografera nio!! nya katter…. Katter ut = katter in. Vi bestämde även att nästa torsdag så är det dax för att göra Lurvas till en ”det”. Mycket uppbokat nästa vecka och det är inte bra för min psykiska hälsa. Då blir Skat-Ann väldigt stressad. Har i alla fall inte bokat mer än en grej/dag. Kan inte ha två saker inbokade samma dag, då blir det panik!!!!

I lördags var kamraterna Anita och Rolle här. Vi spelade naturligtvis Fia och jag vann bägge omgångarna…. Härligt. Söndagen ägnades åt att slappa lite och grannarna kom med en kasse från Göteborgs kex, jag hade varit kattvattnare och blommatare i två dagar.

Måndagen började med ett besök på apoteket, ja det vanliga apoteket, inte röda näsan. Efter detta så var jag till Mörk och Söner och köpte kattmat för småkatter, efter det äntligen dax för ett besök hos Linda, söndagsbästegåborthårfrissan, jag hade  tid för den årliga permanenten så nu är det lockar igen. (behöver inte sticka fingrarna i kontakten som Peter gör när han har tråkigt) Nu är det inte platt fall när hjälmen snart åter tryckas ner över skallen. Kanske lite tidigt att tänka så men det är bara så jäkla gött att få ordning på håret igen.

I morgon ska det arbetas, vi ska göra färdigt i 64:an och i 68:an ska vatten och värme på, det blir en del städ också och massor med skitprat, med andra ord som vanligt :). Tur att jag har en underbar chef och underbara arbetskamrater.

Borde ha ringt bästaste Lena i helgen, men det blev inte av, får göra detta  på onsdag när hon är ledig (?).

Nu en stund på Facebook, sen natten, förhoppningsvis utan mössa.

 

Lurvas vågar

Lurvas ligger högst upp i klösträdet, där hittades lite kattmynta!

2011_01_14_1

Sedan var det bus med laserpekaren! Den var kul, skitkul….

2011_01_14_2_

Han springer snabbt upp för trappan så fort någon rör på sig i närheten av honom, men han blir mer och mer ”tam”.

Kolla in bilderna hos Max och Måns när det är jakt på mössling! Härliga bilder

Nu är Sôlta (64) huset omstajlat

När vi började att göra i ordning 64 huset igår så blev vi helt enkelt så jävla less, så vi åkte och shoppade, jag och chefen. I detta hus är det fyra lägenheter om två rum och kök som används som vandrarhem.

Vi gick hårt ut på morgonen, men vi kroknade snabbt. Vi måste göra nåt åt detta, jag får fixa det någon dag sa Mia. Efter en stund så kom slaven med förslaget, vi åker nu. Ner till Second Hand i Götene, köpte fyra jättefina soffor och en fåtölj. (Dessa levererades under fredagen). Vi fortsatte därefter till Jysk i Skara och handlade massor med nya grejer, täcken madrasser överdrag mm.

Idag stajlade vi maken och vaktis fick rycka in som bärhjälp! Så snyggt det blev!!!!!!! Vi gick omkring och myste det sista, så bra blev det. Jag har under den tiden jag jobbat på Falkängen, hatat att städa dessa lägenheter, men nu blir det riktigt kul att gå dit upp.

Vad gäller katterna så funkar det väl hyfsat. Snutteruskan ligger numera på tvättkorgen i badrummet men igår låg hon på översta platån i klösträdet och Lurvas satt på platån under!!!! Senare så låg Smulan framför kaminen och bastade och Lurvas låg cirka en decimeter från hennes svans!!!!! Kallar jag framsteg.

Katter har ju en förmåga att se bedrövade ut och det gör tjejerna, framförallt Snuttis, hon har sålt smöret och tappat pengarna. Det skär i mattes katthjärta.Men det är bara att härda ut.

Nu tillönskas alla läsare en riktigt trevlig helg. Första helgen utan julpynt!