Å den långa ludna svansen

Här kommer en meter svans och en katt

SONY DSC

En avvaktande Snutteruska

SONY DSC

Men tvätta sig är ju ett måste!

SONY DSC

Även om den där ligisten sitter intill på trappräcket

SONY DSC

Matte kan du ta med den där tonåringen och kasta lite boll med honom på baksidan?

SONY DSC

SONY DSC

Ja visst, lydig som matte är när det gäller att vara Snutteruskan till lags så busar vi på baksidan en stund.

 

Nu är det sommar

En solig och VARM dag är det, just nu 27,4 grader på norrsidan och det är liiiite för varmt för att jag ska trivas.

Snutteruskan låg i mitt knä i morse

Hon njöt, spann och pekade nästan ”långfinger” åt Lurvas som

låg på ryggstödet i den andra fåtöljen och blängde avundsjukt :).

Var in till staden och hämtade makens bil som nu är nyrecondad, lämnade kvar min bil för att den ska få samma behandling av bästaste recondare som vi alltid anlitar. En sväng till Kinne Vedums handelsträdgård blev det vid 10-tiden och plantering av lite mer blommor. Uj uj vad fint det blir med alla färggranna växter. Årets tema är nog iallafall rött och vitt.

Lurvas var ju självklart med och grejade, men det är varmt för den svartaste katten med den långaste svansen. Han dör emellanåt på någon skuggig plats.

SONY DSC

Samtidigt måste han ju hålla koll på allt, flugor och fjärilar är till för att jagas.

Ha en bra dag i sommarvärmen!

När husse är borta dansar matte

med skurtrasan……

Maken har ju åkt iväg på semester med 3 MC-kamrater till utlandet. De gav sig iväg igår morse eller snarare natt 04.00 startade Olle HD:n och for iväg. Jag kröp under täcket igen. Det var mycket varmare där. När jag väl kravlade mej ur lopplådan, så plockade jag en stor bukett med Syrener, Kaprifol och Jätterams till Mamma. Åkte till minneslunden och satte ner buketten där. Vidare till Sannebo för att kolla lite innan loppisen drog igång. Jäklar vad grejer det hade dukats upp. Klockan 10.00 anföll spekulanterna. Innan jag for därifrån så fick Eva en morsdagspresent av Lurvas. Urmatte måste ju få en present.

Jag fick av Eva ett Royal Kattungehus som jag monterade ihop när jag kom hem. Smulan parkerade dig DIREKT där inne.

Kollade vad detta var för påhitt. Lurvas ville naturligtvis hälsa på lilla Smulan i det nya hemmet.

Men se han var inte välkommen. Morr-morr fräs-fräs.

Arbetade eftermiddagspasset igår, det var inte speciellt mycket folk, denna jäkla blåst plus mycke andra aktiviteter så blir det så. Nu är  jag lite ledig och är så ända fram till kl. 13.00 på onsdag. Morgonen började med SOVMORGON ända fram till 08.30, när hände det senast, intog frukost tillsammans med datorn sen tog jag tag i skurtrasan. Storstädade fiseriutrymmet (toa) och det tog en stund plockade om alla mina armbandsur som hänger på väggen. Pappa kommenterade en gång – att det var som att komma in till urologen.

När detta var klart var det dax för lunch med tillhörande paltkoma, sov i 1,5 timme så skönt. Därefter var det nya tag denna gång blev det skafferiet.

Så nu är det städat och urplockat där också.

Har naturligtvis även pratat med den bästaste bror man kan ha. Han skickade mej en bild på ett besök som han haft idag. Den skulle jag inte vilja möta en mörk afton.

Se ut som Hin-Håle själv, men samtidigt väldigt vacker.

Ha en bra kväll för det ska jag ha.

Finaste Lurvas

med långaste morrhår och ögonbryn.

Har förföljt Lurvas lite idag och försökt få till nåt bra kort. Ska sedan gå igenom dessa, men hittade detta där morrhår och ögonbryn är så härliga.

SONY DSC

Nu ska det lagas lunch sen är det dax för ett eftermiddagspass på Falkängen igen.

Lurvases snigelhus

Ja han är ju korsad med en snigel eller kanske en eremitkräfta. Detta ”hus” bär han omkring på ryggen på bottenvåningen.  Han ser så rolig ut när han kommer skuttandes med kattungegymmet på ryggen. Han kastar sej handlöst och kryper in under tyget. Han kurar ihop så han inte syns. Lilla goa levnadsglade Lurvas.

Här är några bilder på katt-snigel eller kanske är han en sköldpadda 🙂

Ha en bra afton!

Slapparstajl

har hon lilla damen på bordet i vardagsrummet.

SONY DSC

Här ligger jag gott, lite högre så jag har utsikt över golvet där den där svartvita saken med fyra ben far omkring som ett yrväder.

Har idag inte gjort nåt egentligen. Struntade i att åka till staden för uträttande av ärenden. Den enda jag gjort, var att åka ner för att fotografera i ett hantverkskollektiv kl 10.00. Det tog lite längre tid än jag hade tänkt mej, för det var inte uppskyltat som jag hade begärt. En kopp kaffe ihop med chefen hann jag också med. Efter detta åkte jag hem, gick ner till Ulla-Britt och pratade med henne en stund. Har naturligtvis även pratar med bästaste broder och bästaste pappsen också. Detta måste göras varje dag, annars så stämmer det inte.

Nu blir det nog en macka med pannbiff. Lite hungrig är jag, sen är det duschen och sen är det kvällen.

Ha det bra!

arr

Massor med frukost och grill

Efter en saftig frukost med 85 gäster så bar det av till  bästaste broder, som fyllde år igår och som vi firade idag. Det bjöds på hemmagjorda hamburgare med sallad och tillbehör. Oves hamburgare är nåt helt annat än MC Donalds, det är smaskens med andra ord!

När vi satt oss tillrätta så mullrade det i skogen och kamrat KP kommer dånandes på framfartsvägen, som vanligt fladdrar armar och ben åt olika håll på honom. Här har han iallafall fått stopp på ekipaget.

Efter en stund kommer även KP sambo Sissi och även hon får sej en grillad hamburgare och en kopp kaffe. Kennet kom också mullrande på sin Harley genom skogen.

Här sitter alla utom syskonen, en befinner sig bakom kameran och den andre är och hämtar Snutteruskan Charlie.

Men se hon ville inte vara med på partyt så hon gick sin väg igen.

Nu öser regnet ner och jag mår gott i fåtöljen, har en ledig dag framför mej. Ska bara…… och ska bara….. och så ska jag bara….

Måste även tala om att när jag skulle hem idag från jobbet så var det inte det enklaste. Det var nämligen en sån dår jävla cykeltävling på Kinnekulle och då är vår väg enkelriktad. Detta innebär en lång omväg via Medelplana. När jag sen skulle svänga av in på vår väg, i rätt riktning, så skulle jag inte få åka in där. Då blev jag riktigt, RIKTIGT sur. Jag bor här och jag ska hem NU! Då tittar gubben sig omkring och säger – ja du får väl köra riktigt fort då….. Det är faktiskt bara 70 på vår väg. Dessutom så var en annan alternativ väg avstängd på grund av reparation vid järnvägsövergången så det blev omväg till broder också. Snacka om samordning. Stackars Kinnekullebesökare som inte vet var de alternativa vägarna går. För det var jäkligt dåligt skyltat också.

Nu har jag gnällt en stund. Kram på er alla!

Öppet hus men först….

ett bildbevis på Lurvas och Snutteruskan. I fredags kväll när jag gick ut för att kolla Snuttis, som alltid ligger på farstubron, så kan jag äntligen föreviga dessa två på samma bild. Lurvas ligger nästan alldeles tätt inpå Snuttis som ligger KVAR på sin favoplats. När jag hade knäppt ETT kort så flyttade hon på sig, går ju inte att ligga intill en sån äckelpotta som Lurvas. Erkänner hon aldrig att hon har gjort…..

SONY DSC

Klockan nio så startade jag triken och for till Eva, öppet hus. Hjälpte väl alltid till med något iallafall. Rogers ögonsten Skorpan, hade varit uppe på taket på morgonen och det hade varit ett jagande. Undrar om det ingår olycksfallsförsäkring i Agrias kattpaket.

Eftersom denna lilla herre är väldans nyfiken av sig så skulle han ju kolla varför husse satt uppe vid vägen, han var ju parkeringsvakt på gården idag. Husse fick bära ner honom till huset igen.

Det kom mycket folk och alla lotter och allt kaffe (nästan) gick åt och det bokades katter och det hämtades katter och det lämnades pengar i bössorna och det handlades. Hoppas Eva fick in många välbehövliga kronor till sitt katthem.

Lite senare kom en tjej och hon hade med sig en liten vovsing, den skulle ju naturligtvis hälsa på gårdskatten, ja Skorpan då naturligtvis.

Nu ska jag vila mej för i morgon är det 80  personer som ska käka frukost!!!! Hujenamej, tur att kollegan kommer in tidigare. Efter att jag slutat i morgon så ska det bäras av till broder för att gratuleras, han fyller ju år i dag bästaste brorsan.

En ledig dag

Vilken jag ägnade åt att ta en tur till Eva för att fota nya katter som kommit in. Vilka fina fyrbenta luddrumpor det var. En var sååååå gooooosig så det gick nästan inte att ta kort på henne. Den lilla damen döpte jag till Ruskan, vi har kommit så långt som till R i alfabetet sanslöst vad bilder det har blivit. En annan mysig misse som var upphittad i Falköping, så mager han var kraken, men också ett riktigt gosetroll. Hoppas han får ett bra hem. Hoppas alla katterna får ett bra hem. Det är ju ”öppet hus” på katthemmet på lördag. Tänk om alla kissarna kunde få ett nytt härligt gosehem.

Uträttade lite ärenden i Skara när jag ändå var nästgårds, var och hämtade ett gäng med linnedukar som jag hade lämnat på kemtvätt. Det är värt varenda krona att lämna sådant till de som kan. Blanka fina manglade släta och vikta. Så nu ligger de i den gamla spökande byrån snyggt och prydligt.

Vad gäller våran ”hjärncellslösa” vildkatt – så artar han sig allt mer och mer. Det är så kul att stå och titta på honom när han jagar flugor, blomblad och allt annat som rör sig. Han slår kullerbyttor och volter i luften. Klättrar eller snarare rinner upp och ner i träden. Ljuvliga Lurvas, vilken livsglad katt.

Det är till och med så att Snutteruskan inte tycker han är så äcklig längre. De kan faktiskt vistas i samma rum numera och de kan ligga på samma bänk ute på farstubron.

Nu small det i kattluckan så nu kom någon, troligtvis Lurvas in. Det smäller ofta i luckan nu när han kommit på hur det fungerar.

Ha det gott govänner!

Hjärncellsantalet

ökar från dag till dag. Nu har Lurvas tre hjärnceller. Han går BÅDE in och ut i luckan nu alldeles på egen tass.

Rapport från Eva, mammas katt Skorpan är nu opererad för navelbråck. Han kommer att ställs ut till sensommaren i Borås. Den katten är långt ifrån klok eller kanske väldigt klok. Han ska vara med precis överallt. Han ska kolla badkaret och handfatet vara med och diska, och läsa tidningen. Lägger huvudet på sniskan och tittar undrande på dej – pratar du med mej, ja ja jag förstår vad du säger….. Lilla Skorpan du har kommit till en bra husse och matte. Gammelmatte kollar in dej från sitt moln där hon sitter och dinglar med benen och klappar sina hundar.

Det är öppet hus på katthemmet i helgen lördag, hoppas några missar får nya hem då. I dag kom det in nio stycken från ett ställe i Vara. Akuta jourhem sökes.

Jag sänder mina tankar till Daniel som inte finns hos oss längre. Detta besked fick vi i söndagskväll och det var ett mycket sorgligt besked.

R.I.P Daniel

ljuset

Du fattas oss