Det gick inte klona Eva

i massor med Evor. Vi hade kattamöte igår på Katthemmet. Vi gjorde allt för att klona Eva i sisådär 5 stycken likadana ettriga kattetanter, inför Kattens dag den 26-27 november, men se det gick inte. Vi andra som var med fick alltså dela upp oss för att kunna stå runt om i länet och informera om katthemmet, sälja julkort och almanackor.

Maken hjälpte Chefen och Lillchefen att flytta ut från smörbyttan. De har skaffat sig ett hus på Trolmen.  Där kommer det att bli jätteläckert när de är klara med renoveringen.

Idag har vi varit ute i trädgården och tagit bort lite löv, allt har ju inte trillat ner än, men det som är borta är borta. Naturligtvis så började det regna, så vi fick avsluta ärendet ganska snabbt. Grannen kom ut och hojtade att det var tajm för körkekaffe så vil la ner arbetet ute. Kaffe med nybakade brödkakor blev det, brödkakor är gott när de är nybakade.

När vi kommer in så ligger kungen, Lurvas Von Örontofs i soffan,

och vräker sig på hela skinnfällen. Ingen plats för husse där inte. Vi fick ta tag i nästa söndagsuppgift, rensa köksavloppet, därefter så bakade JAG bröd, tre drömstadslimpor. Den lilla konferensen i morgon ska få smaka av detta mycket goda bröd.

Snar ska Olle åka till Kalle för att hämta sina blästrade och pulverlackerade vinterfälgar, sen får Björken fixa nya vinterskor till Olles gubbräcer. Kian fick sina vinterskor i fredags så nu kan snön komma.

Ha en riktigt bra eftermiddag!

Anfall, klösa, bita fjäska

I morse när jag hade klätt mej anständigt och kom ut från badrummet, så anfaller en svartvit sak mina fötter. Håller stenhårt fast med sina kloförsedda tassar.

Därefter börjar den svartvita saken bita mej i tårna.Detta gör faktisk ONT.

För att jag inte ska bli ”skadad för livet” så börjar väl rösten att höjas, då släpper den svartvita saken taget och börjar att visa upp sej. Se vad fin jag är!!!!!

Å visst är han fin lilla Lurvas von Örontofs.

När vi hade pratat och gosat en stund så var det dax för några timmar i byn. Kollegan och jag skulle fixa lite i smedjan, de fönstren var nog inte putsade på 15 år. Hualigen va de såg ut. Det var lite städ också i rummen. Eftersom det är julmässa på Hällekis säteri fredag-söndag, så var det även en hel del lägenheter där värmen skulle startas. Nästan fullt i helgen.

I morgon ska jag till bästaste Linda i Götene och klippa kalufsen lite. Brukar försöka göra detta före julmarknaden i november.

Lördag är det möte på katthemmet, vi ska försöka att klona Eva i 5 delar så hon kan vara på alla ställen när det är Kattens dag sista helgen i november. Undrar om det är möjligt.

Nej nej får inte…..

nej jag ska inte , nej nej det går inte, men visst blir man sjuk av en liten Prusseluska

SONY DSC

Eller en liten Prilla

SONY DSC

Eller en lite Pytte

SONY DSC

Har som ni förstår varit hos Eva idag och fotat de som kom in i går kväll. Sex stycken ljuvliga små pälsbollar på 7 veckor.

Nej vi ska inte ha någon mer katt men visst blir man sjuk. till och med Olle ojade sig över hur fina dessa var. Skulle kunna ta hem allihopa sa han. Nej nej nej vi SKA inte har mer katter.

Vad vi gjort i helgen kommer jag knappt ihåg. Fredagen var jag iallfall en sväng till jobbet och visade hantverkare en lokal som de ska vara i på julmarknaden. Checkade in lite folk och drog på lite värme här och var.

Lördagen firade vi pappa som fyllde år (på söndagen) Ungdomarna fick komma på lördagen och di gamle fick komma på söndagen. Alla får ju inte plats på en gång nu när det flyttat från 8 rum och kök till 3 rum och kök.

Söndagen gjorde jag inte ett jäkla skit, läste och vilade. Igår bakade jag havrekakor till en konferens som ska vara nästa vecka och dagen tillbringade jag med att köra min Kia till Falköping, sen var jag och tjatade nere på bilfirman och fick en kram av försäljaren som jag brukar få. Kaffe fick jag ju naturligtvis av försäljarens mamma, 83 år, som sköter kontoret! Hon är den mest datakunniga på den firman!!!

Fick en lånebil på verkstaden, så jag for hemöver via katthemmet, var med till veterinären i Skärv, några kastreringar och en vaccination. När detta var klart så var det åter till Stenum för fotografering av pälsbollar. Nu är katthemmets hemsida uppdaterad med dessa.

I morgon 06.00 ska jag åka och hämta min lilla Kia som har fått en ny EGR-ventil. Hoppas den är lite piggare nu.

Packat godis

Måndagen så fixade jag och kollegan lite i kaffestugan. Jag bakade (ja jag bakade) matbröd två “Drömstadslimpor” jättegott och jättelätt att göra. Var hos grannen en sväng också.

Tisdagen möblerade jag om i min datahörna och det blev jädrans så bra, sen gjorde jag nog inte så mycket mer den dagen.

Onsdagen var vi i arbete på Falkängen igen, var sen till Katthemmet och fotade lite katter. I och med detta så fick jag ju naturligtvis uppdatera hemsidan sen också. Oves katt Lurvfina ska vaccineras andra gången på torsdag meddelade Eva så till helgen kan hann hämta henne. Kul för Ove att få en “liten” i huset.

Idag var jag till Distriktsköterskan med “mina öron” fick lite nya droppar så jag hoppas att jag kommer att höra någorlunda normalt snart. Var sedan hem till kollegan för att “diskutera konferensen” den 31 oktober.

Fick ju ett gäng godis av bästaste Lena i lördags. Detta packade jag om och det blev hela 51 strutar som ska säljas. Tjugofem spänn är väl inte oskäligt tycker jag. Allt går ju till katthemmet. Tack bästa Lena för bidraget.

En härlig hög blev det. Kom även på idén med att göra etiketter med katthemmets logga också.

SONY DSC

Nu ska jag sniffa runt lite i cyberrymden, därefter tar jag del tre i Jonas Moströms serie om Johan Axberg vis Sundsvallpolisen, och börjar läsa lite.

Ha en riktigt bra torsdag!

Rösta på Evas Katthem

Hjälp Katthemmet att vinna! Rösta på Eva!

Klicka på bilden för att komma vidare!

serlas tavling

Tänk om katthemmet kunde vinna 50 000, vad skönt det vore för Eva. Kanske en byggnad till eller en utegård till kattungehuset eller bara till veterinärkostnader, mat, sand, leksaker eller bara att Eva kunde slappna av lite när det gäller katthemmets ekonomi.

Snälla rösta med ditt eget namn och med någons anhörigs namn. Det går att rösta fram till den 15 december!

Rösta på!!!

Smulans relaxavdelning

Lilla Smulan har också en relaxavdelning, ingen som hon delar med någon annan utan det är BARA hennes. I den lilla soffan ligger en fårskinnsfäll över ryggstödet. Den är hennes egna plats.

SONY DSC

Det märks att det börjar bli höst, rusket och kallt ute, då kommer Smulan in, annars så syns hon bara när hon vill ha mat. Skulle vara kul att veta var hon håller till på dagarna. Troligtvis uppe i det gamla dagbrottet ovanför vår tomt. Finns massor med kul gömställen där, och där får hon nog vara i fred från Lurvas.

Det var nog sista rapporten idag.

Grannen ringde och frågade om hon fick låna en transportbur i morgon, Marco haltar och har tydligen förlorat en klo på en framtass. Hon ska ringa veterinären i morgon. Buren har jag ställt ut för jag jobbar ju i morgon.

Kamraternas sista

tur för i år.

När jag lutat mej lite lätt tillbaka och pratade med med pappsen i telefonen så mullrar det till utanför. Där kommer kamraterna Hannibal och KP som var ute på sin sista tur för i år. När de kommer tillbaka till Axvall så ska hojarna parkeras i lokalen. Stollarna har INGA jeans eller långkalsonger under skinnbyxorna. Fy faen vad kallt det skulle vara. Nä ett rejält underställ är det som gäller om vi ska åka och det är så här svalt.

SONY DSC

Bror min backade på turen idag för han har varit rejält förkyld så han skulle nog kurera sig ett par dagar till, innan han åkte igen. Frågan är om det blir någon mer hyggligt bra dag i år för att åka hoj.

 

Relaxen

Husses relaxavdelning (soffan) är för tillfället upptagen!!!

SONY DSC

Det ligger ju en”adlig” katt där Von Örontofs. Det går ju inte att flytta honom hur som helst, eller hur? Husse får helt enkelt relaxa i den lilla soffan och ska han sova middag så får han kröka ihop sej lite…..

Det är vinternattat nu

och påklätt med nät för att förhoppningsvis skydda mot hjortarna.

Det som är vintergrönt är nu ombundet med kycklingnät och flamingosalixen, murgrönorna och den stammade salixen är nu omgärdade av nät väl förankrat i lådorna med skruv och buntband. Måtte dessa klara sig i vinter nu och inte gnagas sönder av de omättliga hjortarna. Det är ju trist att behöva bädda in det som är vintergrönt men vad göra när man bor i en hjortpark.

SONY DSC

SONY DSC

Allt är nu inburet i väntan på vinter buurrrrr. Jag vill inte ha vinter. Det är bara löven som ska trilla ner också sen ska väl allt vara färdigt. Vattenpumpen från dammen är fortfarande kvar ute, men Olle tvättar bilen idag och jag ska nog tvätta min i morgon, efter att kollegan och jag har putsat fönstren i kaffestugan. Det är ju snart dax för julmarknaden, bara fyra veckor kvar. Olle har även ställt in snöslungan i garaget idag, den ska vara lättåtkomlig. den ska fixas lite också. Brytpinnar och släpskor, kan man kanske kalla det.

Det blir väl en tur till katthemmet också i veckan, det kom in två hittekatter (från en trappuppgång) i går en var halt och en hade brända morrhår. Stackars små sissar. det kommer även in hen hona med fyra ungar i kväll eller i morgon. Ungarna är en vecka gamla.

För övrigt inget nytt, inget skvaller och inga skandaler. Det är med andra ord lugnt på rapporteringsfronten.

Vad göra nu, kanske en bok eller nåt. Kanske en stunds paltkoma efter middagen. Jag får välan se va de blir.

Ha en bra söndag i solen.