Det garvar rejält….

framför TV:n just nu. Grannarna (Ingela & Tomas) är här så de har filmkväll. Jag sitter på övervåningen och håller på med mina bilder. Tycker inte om TV.

De äter godis också bland annat så finns det Motorcyklar för möss (ostbågar) på bordet. Jag gav en krok till Lurvas innan jag gick upp till datorn. Lurvas gillade ostkrokar.

SONY DSC

Han har just kommit in och han är lite skräpig i pälsen. Lilla Lurvas, goe pissekatten. Han har snart varit hos oss ett år. Den 6:e januari 2011 hämtade jag hem denna då illaluktande, skitiga, vettskrämda katt. Tänk vad han har blivit stor och fin nu. Mat är fortfarande största intresset, nummer två på listan är nog att reta Snuttis, tre är att reta Smulan, men då åker han på däng.

Har uppdaterat katthemmets hemsida flera gånger under senaste veckan. Det ramlar ut katter från katthemmet. Häromdagen tror jag det var 206 flyttade/bokade under 2011. Det är fler som flyttat, men en del har jag inte tagit kort på. De har gått ut direkt från jourhem. Visst är det bra gjort med så många omplaceringar. Heja Eva, som sliter så för de fyrbenta.

Hoppas ni får en bra kväll.

En nyårshälsning från

The four Amigos i Katrineholm.

Blev så överraskad och glad när jag hämtade posten. Ett brev från Katrineholm och ett kort med en nyårshälsning från gubbsen där.

stompers_mc_3stompers_mc_4

Det innehöll även ”lite presenter” några dekaler och en västmärke ”In memory of Lars-Erik Tjurn Lennartsson”.

Dekalerna kommer att placeras på hjälmen, då ser jag det varje gång och skickar en tanke till kamraterna i Katrineholm.

stompers_mc_1

stompers_mc_2

I morgon ska jag posta en överraskning till dem. Hoppas de blir riktigt glada, kanske det är en idolbild på mej 🙂 Den kan de sätta upp på väggen i klubbhuset *mohahaha*

I kväll kommer alla barnen Westbeck med respektive och barn, då blir det liv i luckan. Hörselskydd rekommenderas. 🙂

Det blir nog ingen resa till Ulricehamn i veckan, jag hör ju så illa så det är ingen idé att åka ner för att prata med dem. De kan ju komma med vilka förslag som helst och jag bara säjer – ja visst gör så, det blir nog bra, så jag avvaktar tills lurarna har blivit bättre. Dessutom så åker väl Anders hit till Götene för att fira nyår. Kanske det går att träffa honom här.

Som vanligt, ha en god eftermiddag och afton.

Investerat igen

Idag har maken och jag investerat igen. Igår vart det ju en pelletsbrännare, idag blev det var sitt par mjuktofflor (träskskor med mjuk sula istället för ale). De kostade hela 249:- paret.

Vik åkte vidare till Torbjörntorp och våldgästade Gustafssons. Fru Gustavsson var inte hemma, men vi åkte in till Falköping och hämtade henne när hon slutade sitt pass, sen åt vi lunch tillsammans. Efteråt var det kaffe i Västerbo. Rolle fick telefon från sin ”chef” så han skulle iväg och jobba. Ända till grums skulle han åka, sen kör han lastmaskin hela natten.

När vi kom hem hade jag ett meddelande på FB, handmålade julkulor på väg.

2011_12_28_kulor

Sigge, Snutteruttan, Smulan och Lurvas Von Örontofs. Dessa har Nalle målat. Hon målar så attans fint. Besök hennes hemsida och kolla vad hon målar.

Senare i afton ska vi åka till grannarna igen. Igår hade jag kurs för Herr Claeson hur han beskär/förminskar/förbättrar bilder i Photoshop. Idag ska han lära sig att lägga ut dessa på nätet.

Som vanligt så tillönskas ni en goder afton!

Blev ingen ny glödspiral

det blev en helt ny brännare som kostar sisådär runt 11000. Så var det med det.

Christer ansåg att det inte var någon idé att byta glödspiralen utan det var mer ekonomi i att byta hela brännaren. Kanske var lika bra det. Den har krånglat lite under året och snar så går väl kretskortet sönder och sen så går väl nästa grej sönder. Nä lika bra att byta. Brännarröret som vi bytte tidigare i höstas á 5000 monterar vi bort på den gamla och sparar, för det passar även på den nya och det är ju förslitningsgrejer.

Vårt hus är ett fantastiskt hus till att hålla värmen, trots att det inte är tilläggsisolerat eller nåt sådant. Vi eldade i spisarna i går morse och när vi kom ner idag på morgonen så var det 18 grader fortfarande. Det är ju inte så kallt ute precis men det blåste ju av bara he***vete i natt men det var helt acceptabelt att komma ner i morse.

För övrigt kommer det inte att hända något speciellt idag. Blir väl till att läsa lite eller nåt. Är bara så satans trötter, så jag orkar nog inte göra nåt.

Ha en braig dag!

Glödtändaren i pelletsbrännaren

har slutat glöda. Alltså ingen värme inget varmvatten. Om man inte har det så bra som vi har det. En varmvattensberedare (den används på sommaren) som bara är att starta igång. En järnspis i köket och en kamin i vardagsrummet. Bara att elda och värmen sprider sig till övervåningen.

Olle ska åka och kolla hos servicekillen Christer om han kanske har en glödis på lagret, har han inte det så är det trist, men vi klarar oss. Varför ska alltid saker gå i sönder när det är helg. Förra gången det hände så var det också helg men då var det  massor med minusgrader också. Nu är det ju nästan vårtemperaturer ute.

Lurvas byter vi snart bort han är galen, måste gett bort sin sista hjärncell i julklapp till någon annan. Han har totalfnatt. Undrar om ångerrätten gäller fortfarande, är inte den ett år.

Ha en bra annandag!

Nu är det gjort

Äntligen har jag städat och renoverat på hemsidan.

Det var lite nervigt att trycka på knappen, tänk om jag sabbat alltihopa, men det gick vägen. Det är lite stökigt när jag inte har hållit på med detta på väldigt länge. Ladda hit och dit och koppla länkar hittan och dittan. Bilderna i rätt mapp och så vidare. Nu är det gjort. Pust!

Inget annat har hänt idag på juladagen, det blåser som kattsingen och jag undrar hur längen herr Ström stannar. Har lagrat upp en stor kastrull med vatten om han nu tänker gå sin väg.

Det är liiiite skillnad på väder i år och väder 2010 och väder 2009. Jag har en väderdagbok som jag skriver i. Under vintern 2009 och 2010 så står det snö, kallt, snö kallt, vad gjorde man då, jo skottade snö, skottade snö och skottade lite till. Det är väldigt skönt att slippa detta men det är hemskans omysigt när det är mildväder och grönt.

I morgon vet jag inte vad som händer, men en av dagarna i veckan så har Olle och jag tänkt oss ner till Ulricehamn för att tända en blåslampa och elda i röven på Anders lite så han börjar att meckla med min hoj. Det är ju ingen brådis, men tiden går jäkligt fort och snart så är det vår igen och då vill vi ut och lyssna på vägens sång igen.

Ha en bra fortsättning på julen….

En klassiker också!

jul tips

Snart är det över!

Julen alltså. Idag har jag bakat lite bröd för jag har tröttnat på köpebröd och detta är så enkelt att bara röra ihop och ner i två formar och in i ugnen. Inget jäsande hot och dit och klenande och kladdande med deg på bänken. Nä rör ihop och in i ugnen. Dessutom så är det jäkligt gott.

Griljerade skinka också (det är bara den 4:e i år) kan väl säga att jag och katterna gillar julskinka.

Läste ut en bra bok gjorde jag också. En spännande deckare med massor med mord. När den var slut kom Ingela och Tomas med en julblomma. Fikade lite, att ha besök eller att över huvud taget träffa folk just nu är en katastrof. Jag hör inget.

Hörselgångseksemen är ett helvete just nu, har totalt svullnat igen i lurarna, så att höra vad någon säger är som sagt katastrof. Jag blir väldigt trött när det blir så här i och med att jag hela tiden måste vara illkoncentrerad när någon pratar. Jag svarade säkert upp åt väggarna idag när Ingela och jag satt i rummet. Olle och Tomas fick sitta i köket, för de babblar ju förbaskat och då hörde jag definitivt inte vad Ingela sa.

Nu har jag pratat med Eva i telefonen, Skorpan har flyttat idag, den var ju mammas kisse som Eva behöll när mamma vandrade vidare. Han har fått ett nytt hem utanför Mariestad och har en hel skog som sitt alldeles egna revir. Han får det bra nu utan otrevliga grannar. Var även några andra katter som flyttade idag så jag ska uppdatera hemsidan.

Ha en riktigt God lillejulaftonskväll och en God Julafton.

GODER JUL önskar Skat-Ann er alla.

De stod som fågelholkar

bägge två. *hahahaha*

Jag älskar överraskningar. Till idag så hade Maggan och jag planerat överraskning och det blev det.

I går gjorde jag i ordning två godjulkorgar , en till Eva och en till Alexandra.  Vi var flera tjejer som skrammlat till detta.

Jag körde ut så jag var där vid 10-tiden. Jag smög in tillsammans med Maggan hos Eva och då ropar hon från övervåningen, –behöver du rena filtar, jag smyger vidare och säger till Eva att jag fryser inte så jag behöver inga filtar. Svaret vad f*n är du här…….. Hahahahah

Alexandra och Veronica hade under tiden smugit sig in i köket och Eva och jag går ner. Ytterligare en kommentar från Eva – men vad håller ni på med. Jag nickar åt Maggan att hjälpa mej att bära. Vi kommer in i köket och jag ger Alexandra en korg och Maggan ger Eva en korg. Hahahahah jag älskar överraskningar.

Nu blir Alexandra som en fågelholk, men ska jag ha den, det var ju Eva som skulle firas och god julas. Ja men du ska också godjulas…. Hahahaha jag älskar överraskningar.

Eva fattar inget hon heller och Maggan, Veronica och jag, vi bara myser. Det är kul med överraskningar….

De blev riktigt lurade bägge två. Då är det riktigt kul

Maggan hade även köpt en jättegod ”tårta” och Eva hon fick naturligtvis bjuda på kaffet. Vi hade riktigt mysigt en stund.

Här är Evas födelsedags/godjulkorg

2011_12_21_1

Å här är Alexandras godjulkorg.

2011_12_21_2

Evas blev ju ingen korg utan det blev en förklädd kartong, det var lite mer godis i Evas för hon fyller ju år också……

Ett stort tack till Eva och Alexandra för det jobb ni lägger ner på katterna!!! Det är ett jäkla slitgöra, men det ger ett fint resultat. Ni är värda så MYCKET mer än en God Jul korg.

Igår fotade jag inga katter

utan jag fotade Surikater. Den här lille rackaren tror nog att han är släkt med dessa djur i all fall. Han var nog mer ståendes på bakbenen än på alla fyra.

2011_12_19_leo

Eva och jag var i två jourhem och hälsade på i Skövde under gårdagen. Den här lille rackaren och en av hans systrar stannar kvar hos jourmatte. Förstår att hon har blivit kär. De kom in utan mamma till Eva de var väl ett par veckor och jourmatte har handmatat dem. Så otroligt fina, gosiga och tillgivna.

Vi var även hos O-ligan och fotade. Bilder på dessa finns på Evas  hemsida. Ungarna var helt sanslöst busiga, men mamman var fortfarande lite skraj. Jourmatte kunde ta upp henne en liiiiiten kort stund i famnen och hon är nyfiken på vad som händer.

Idag tillbringade jag,  av förståeliga skäl, dagen med att gå igenom alla bilder,m redigera och uppdatera hemsidan. Sen helt plötsligt var det kvällen, förstår inte var dagarna tar vägen.

I morgon är det väl vintersolståndet och sen VÄNDER DET MOT LJUSARE tider igen.

Nu har det hänt – igen

Tidigt i morse när jag startade datorn så läste jag de hemska, Töreboda katthem, hade brunnit. Samtliga katter 80-90 stycken vandrade vidare till regnbågsbron. De dödades av den giftiga röken. Förhoppningsvis så slapp de lida, utan somnade in efter några inandningar av gaserna som bildades.

Sänder en tanke till personalen på katthemmet som får genomlida denna fruktansvärda händelse.

Vad har Skat-Ann pysslat med sen sist då. Jo fredagen så arbetade jag tillsammans med chefen i Kaffestugan, årets sista konferens handlade det om, det var drygt 20 personer som satt på övervåningen och konfererade.

Lördagen ägnades åt att koka gröt. Pappa, Maritha och Over kom vi tvåtiden och då var det ”lillejul” för familjen. Vi träffas alltid helgen före jul och äter gröt och skinksmörgås tillsammans. Lurvas var i ”sitt esse” den han kan roa en hel församling, får han dessutom en skinkbit också så är det total lycka. Han är för kul den där trasselsudden. Leker, anfaller, bits och kastar sej handlöst i knät eller intill någon i soffan. De andra två damerna de visade sej inte.

Idag har vi inte gjort många knop, har mest vilat. Kallt är det också och sånt där j%&/a vitt kom det inatt. Tycker inte om detta!!!

I morgon ska jag åka och fota katter i jourhem, två stycken ska vi avverka. Det ena jourhemmet har fyra kattungar och det andra tre så det tar väl en liten stund. Får se om Eva orkar följa med eller om jag åker själv.

Under nästa vecka ska jag börja att bygga om och renovera tänkte jag, inte i hemmet men på min hemsida som jag inte så mycket som rört sedan augusti förra året. Skäms!!! Nu har jag lite idéer om hur jag ska göra. Framför allt så ska det ”skäras” ner på de olika kategorierna. En del känns väldigt inaktuella. Det kommer att ta sin lilla tid, så jag har lite att pyssla med i julhelgen.

Ha en bra söndagskväll!