Like? = not

Gillar inte den här planeten när den är full!

SONY DSC

Men nu är den väl maxad vad gäller berusningen denna månaden så förhoppningsvis så vänder det nu vad gäller sömnen.

Ett trevligt meddelande på Facebooken när jag kom hem idag. Stuff är infångad och sitter i sitt tillfälliga hem och gosar med “jourmatte”. Kan bara tänka mej vad lättade Matte och Husse var när de fick höra i morse att han hade gått i fällan. Nu får han väl stanna här tills de dumma grannarna har flyttat, sen kan han komma hem och gosa med Elaine, Lillnisse och alla kattungar som kommer till Evas Katthem.

Plötsligt så händer det…..

Igår när jag skulle gå och lägga mej, så händer det, jag satt och pratade med Snopen lite, han satt under köksbordet, sen ger jag Lurvas lite godisar och sträcker även fram handen med godis mot Snopen och han fräser inte, han backar inte, i nästa sekund börjar han att stryka sej mot benen på mej går runt i en åtta. Böjer mej ner och klappar honom.

Ler Ler
Vilken lycka!!!!!
Ler Ler

von_snopen

Problemet som uppstår är, JAG FÅR INTE SLUTA KLAPPA. Han buttar och puffar, följer efter mej. Vill så gärna bli klappad mer mer mer. Han han försöker lägga sej intill Lurvas, men det går inte riktigt än, men nästan.

Tänk katt gå från en skygg vildkatt,till en trygg innekatt på drygt två månader… Vilken känsla. Han flyttade in, låg under sängen, flyttade till fönsterbrädan, åt på nätterna, lärde sej att det finns en låda istället för att gå ut i kylan och nu den 25 februari går det att kela.

Förstår känslan när man tar hem en skygg katt och väntar tålmodigt, fjäskar och lockar, lugnt och stilla – sen plötsligt händer det!!!

 

Olles nya dator :P

 

Olle har tagit över min gamla laptop, men först skulle Anders, the best, kolla upp den, tyckte ju att den luktade bränt, men det var inga fel på den sa han!

Förvånad

 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Men nu kanske det är riktigt mycket fel på den.
Ler med tungan ute

Vi har ju haft en riktigt obehaglig lukt av bränd el i vardagsrummet, jag har sniffat runt överallt, i alla kontakter, lampor, TV osv osv. När datorn var igång luktade det som värst. Jag var alldeles tårögd och fick huvudvärk av denna förbannade brända lukten. Anders trodde också att det “gick för varmt” i PC:n. Hur som helst så var vi och lämnade denna i söndags och tog en fika med herrn.

När vi kom hem så hade jag fått ett mail, inget fel på datorn…….  Det lukade fortfarande i vardagsrummet men inte alls så starkt som tidigare, börjar leta igen, inga kontakter eller förlängningssladdar som stank. In med skallen i bokhyllan, där kom det en liten doft, Olle plockar upp en kattmyntaleksak av något slags plast/gummimaterial ur den nedersta korgen i klösträdet, som är placerad invid bokhyllan,den är alldeles klibbig och luktar faaan, bränt, Troligen har den röda vildkatten som springer här och jävlas med våra katter varit inne å pinkat där…. Kattpiss känner man ju igen när det händer en olycka, men när det träffat en leksak av plast så kan jag säga att det var en helt annan doft.

Var ju lite rädd och skrajsen när vi inte kunde lokalisera doften, för tänk om det var en kabel som låg och brände någonstans, så kåken skulle brinna upp. Hemska tanke.

Nu är vi rejält lättade över att vi hittat vad det var, men jävlar om den katten kommer in en gång till!!!!

Hjort idag!

Nöden har ingen lag, sägs det, och inte hade jag nåt bättre med mej än mobilen. Mobilkameror i all ära, men definitivt inget för mej. Små och besvärliga är de, finns inget att hålla i, fingrar framför linsen, dålig zoom osv osv. Nä då blir det så här.Nä tacka vet jag en rejäl stor kamera som går att hålla i, stadig tvåhandsfattning och bra zoom.

2013-02-20_1

Det enda jag hade med mej i kameraväg var mobilen, men jag kunde ju inte låta bli. Framför vagnsmuséet låg han, länge, sedan så reste han sej upp och stod kvar. Här är det ungefär 10 meter mellan oss, nästa steg jag tog så lommade han iväg.

Till kvällen kommer nog grannjävlarna och hälsar på, han ville ha lite hjälp med inplastning av medlemskort till raggarklubben. Det fixar vi under tiden då vi tar en fika. Sen ska jag skicka med den gamla lamineringsmaskinen som jag har, den är helt OK, men den värmer för dåligt när det är mycket som ska plastas.

Rapporten från Von Snopen är att han mår ganska bra i värmen ovanför elementet i det ena rummet på övervåningen. Han lyfter lite på ögonlocken när jag kommer dit, sen blundar han igen och sover vidare.

Nu ska jag nog slå igen de gröna en liten stund Förvånad

Ha en goer eftermidda och afton.

Ja då var han hemma igen

Det slog lite försiktigt i luckan och när vi tittade så satt han där igen Von Snopen. Han såg allmänt välmående ut men är nog lite hungrig. Lurvas var ju där direkt och kollade.

Hoppas nu att han ligger på sin plats i fönstret i morgon bitti.

 Ler

Har varit i Skara på arbetsförmedlingen idag. Det är inte speciellt upplyftande att gå dit men ibland är det tvunget. Säsongen drar ju snart igång igen så det är lugnt på den fronten.

Nu är det snart nattendax.

Ha det bra alla vänner, och Speciell Grannjävel som har fått sin dröm uppfylld idag. Attans granne som hann först! Stort GRATTIS till dej!!!!

En lång rump

I gårkväll fick ägaren till denna yviga rump fnatt, tokfnatt. Han skulle bara bråka med Smulan. Här ligger han på ryggstödet till en fåtölj och passar på henne. Smulan ligger mellan fåtöljen och mitt tomtesamlarskåp.

Ja ni ser rätt! Ja, jag har alla mina FINA tomtar framme året om i ett vitrinskåp, Det är alla Jenny Nyströms tomtar som gavs ut av Kalmar läns museum under många år  det är flera olika serier. Sen köper jag en handmålad tomte varje år och ibland får jag en Rolf Berg-tomte när jag fyller år. Skåpet är ganska fullt, men en tomte om året ska flytta in. Viktigt är att den ser go och snäll ut.

Vad ska man göra idag då, det ve i fasen. Håller på att kurerar Herr Axel med en massa piller så den håller sej lugnare idag. En god bok framför brasan är inte fel en mulen, kulen dag som det är idag. Måste även göra rätt på en massa papper, ska till AF på måndag och de ska ju ha papper på allt.

Ha en bra lördag alla. Nu längtar vi till våren!

PS! Kollade i min dagbok, den 17 februari 2007 kom bror min på sin HD hit och hälsade på. Då sög det i gashanden.

 

Jag vill ha mer godisar

Snopen lyser med sin frånvaro, men de övriga är lugnare när han inte är hemma.

Har nu varit hos Eva och fotograferat, en ny katt och omfotografering av några. Ha även fotat vinster till medlemslotteriet. Uppdaterar säkerligen under kvällen.

Har fått några påsar med godis av Eva. Snutteruttan, den som är den mest kräsna katten, gillar dessa skarpt. Går inte att ha en påse ståendes på bänken.

Jädrans gott godis Förvånad

En bra fredag tillönskas alla!

Det var nog inte

populärt att jag tog med Snopen till veterinären. Han gick ut tidigt tidigt i morse och sen har han inte kommit tillbaka. Han kommer nog så småningom han vet var matskålen finns och vi är snälla mot honom. Huvudsaken är att han var frisk, vid gott hull, närmare tjock, och han är nu framförallt KASTRERAD!!!! Inga kattungar som han kan bli skyldig till.

Vi är lite annorlunda på denna sidan kullen, tycker vissa personer. Här är väl ett exempel, här har vi krokiga istappar *ler*

20130214_1

Så det kan bli när man bor på fel sida kullen.

Imorgon ska jag åka till Eva och fota lite, grannens bonusbarnbarn, Inga ska följa med. Hon frågade mej när vi träffades hos grannen när hon fyllde år, om hon fick prya hos mej. Hon älskar katter, så i morgon får hon busa med Lill-Nisse.

Alla Hjärtans dag är det idag, en sorgens dag för en del av mina kamrater. Det var  dax att ta farväl av Anders idag, i Mariestad. Kunde inte närvara men tänder ett ljus för kamratens son.

ljuset

Ett litet hjärta skickar jag till alla mina vänner.

20130214_3

Nu ska jag kolla antikrundan, undrar om jag blir rik, för jag skulle sälja allt som de visa upp *asg*

Ha en goer afton