Nu har jag testat

att köra bil.

Natten och idag har varit lite sämre än igår, gjorde en oförsiktig rörelse i går kväll å sen gjorde det jävligt on och gör så fortfarande.

Körde ner till jobbet en sväng och kontrollerade så de sköter sej där nere och det gjorde de. Var sedan till affären och handlade lite. När jag kom hem igen var jag trött, men tog tag i och installerade bokföringsprogrammet i stationära datorn och importerade säkerhetskopiorna från tidigare år, så nu kanske jag kan be Daniel komma och visa mej lite nästa vecka.

Ska till sjukgymnasten på tisdag och efteråt tänkte jag, om jag orkar, åka till Eva. Jag ligger efter med fotograferingen. Då får jag även med mej lite pärmar som ska registreras för 2013.

När jag kom upp i sovrummet så hade Lurvas gått och lagt sej.

20140131_1

Han var så söt när han låg under täcket, men han hade koll på Snutteruttan som låg uppe på garderoben. Jäkla katt!

I kväll blir det en tur till Skara för att fick med några kompisar. Ska bli riktigt trevligt.

Ha en goer dag.

Dagen rapport

från sjuklingen :O

Gick upp vid typ åtta eller så, satte mej med frukosten och datorn. Började efter detta att elda, satt och lyssnade på lite musik och STENSOMNADE vaknade klockan ett!!! Behövde tydligen sova lite till. Jag var till och med hungrig idag, så jag stekte pannkakor, orkade två sen var det stopp. Summasumarum är det riktigt hyfsat idag.

På eftermiddagen var det dax att tända i spisarna igen, sen ringde jag Anders i Ulricehamn och då gick det en timma. Vi brukar prata väldigt länge, vi satt och kollade bilderna på trikebygget på hemsidan och mindes tillbaka på hur han kämpade med bygget.

Olle fick skotta snö när han kom hem, jag var ute och sopade av bilen, för i morgon ska jag åka ner till byn och hälsa på tänkte jag, om det inte är för jävligt på vägen.

Sen en liten rapport om katterna också. Lurvas ligger och vaktar på bordet.

20140130_2Stackars Snutteruttan sitter i fönstret och gömmer sej för Lurvas.

20140130_1

Vi tittade på Antikrundan och när jag sedan skulle sätta mej i fåtöljen så var den upptagen, och Smulan flyttade jävlar inte på sej. Hon låg bara och morrade. Fåtöljen är en sådan med gungfunktion och jag fick gunga rätt bra för att hon till slut skulle ge sej. Jag vågar inte putta till henne med handen för då finns risk för blodvite.

20140130_3

Hon var riktigt riktigt sur, hon tittade inte ens på mej. Surpadda!

I morgon en ny dag nya möjligheter, godnatt!

Kö till mattes knä

är det nu när jag går hemma. Känner mej rastlös, men det är väl för att bilen står på gården, men jag får inte köra, annat är det att den står där och jag får köra men inte vill.

Sover gör jag en hel del, är mäkta trött. Det skaver i halsen och i tandköttet efter slangen, men det är ju övergående.  Har ingen större matlust heller, det smakar inte med mat just nu. Ofrivillig bantning kanske, det är ju bra. Duschat och tvättat håret gjorde jag i morse, bara det var helt underbart, få bort den där äckliga lukten från sjukhustvålen. Sen var det  massor med specialolja i håret så svintolooken försvann. Har ringt sjukgymnasten så på tisdag morgon ska jag di, min gamla sjukgymnast hade gått i pension, så nu får vi se vad det blir för tjej den här gången.

Jag känner mej hyfsat rörlig och det hugger inte i muskeln så som det gjorde innan. Då svimmade jag nästan, när det högg som värst. Tyvärr kom ångesten som ett brev på posten, det är ju ganska vanligt när det gäller mej, har väntat och väntat och värkt och värkt och helt plötslig så är man där och åtgärdad, då kommer den jävlen smygandes. Första natten då var jag tämligen sömnlös och då låg Snuttis vid min huvudkudde hela natten, hon rörde sej inte. Inatt låg hon där också, men när jag började snurra, så hoppade hon upp på garderoben.

Smulan ligger gärna i knät nu, och lurvas vill ju också gosa, men det går ju inte om det ligger en annan där redan.

20140129_2Så han får placera sej i kö.

20140129_1

Godaste vännen Anders från Ulricehamn ringde på förmiddagen och undrade hur det var med pippin. Kollegan Ingela kom förbi en sväng på väg hem, sen har jag ju pratat med pappsen också. Eldar i spisarna och lyssnar på Björn Afzelius, Hoola Bandoola och Mikael Wiehe  är vad jag gör just nu,  och snart kommer gubben hem från jobbet.

Ha en bra dag.

Oförskämt pigg är jag

Ja då var renoveringen genomförd. Måste säga att personalen på op/anestesin i Falköping är underbara. Sov gott i ungefär 3,5 timmar. Massor med smärtstillande före och efter, och som vanlig tvärpigg när jag vakande. Fick kaffe och macka och nyponsoppa, det smakade smaskens. Flera av de jag träffade i operationssalen kom och hälsade på mej efteråt, kommentarerna var – är du redan vaken och påklädd…. Tydligen så hade jag väldans om sa de, jag hade reagerat så fort de hade petat på skulderbladet och axeln fast jag var rusig.

Han formaterade om lite i skulderbladet och nyckelbenet tydligen, var nog fortfarande lite omtöcknad iallafall när han pratade med mej efteråt, men operationsberättelsen kommer på posten så jag får läsa vad han gjort.

Efteråt när Olle hämtade mej åkte vi ner till staden och käkade, sen vaar vi hos världen bästa bilhandlare och fikade. Fick tillfälle att jävlas lite med Anders när vi var där, skällde lite på honom, för Olle har ju inte fått sin bil än, men nu var den i Sverige så om tre veckor kanske han får hämta den. Det hade ju varit hemskans bra om han redan hade fått den för då kunde vi byta lite så jag kunde köra. Olles bil kommer nämligen ha automatlåda och jag får inte köra bil med manuell låda på ett tag. Jag kommer att få lappsjuka om jag inte kan köra bil.

Min gamla Kia har gått hädan, talade Anders om, hon som köpte den hade blivit påkörd i Falköping och försäkringsbolaget löste in den, Den var helt intryckt i bak. Snyft! Det var nog meningen att jag skulle byta annars så kanske det hade varit jag som blivit påkörd. Nä så illa kunde det ju inte varit. Tjejen klarade sej utan skador som tur var, lite ont i nacken, men för övrig helt OK.

Nu ska jag be Olle om att få bli serverade en kopp te, börjar känna av halsen, den är lite öm och rosslig efter slangen som de körde ner för att hjälpa mej med andningen, Därefter ska jag byta kylomslaget som jag fick. Påsarna som ska bytas har tinat och de som ligger i frysen kanske har blivit till is nu.

Ha en goder kväll.

Totalspel

fick Snutteruttan i går kväll, uppifrån  garderoben så öppnade hon den ena dörren och skulle balansera på den.

20140125_4

Sen hoppade hon ner mitt framför näsan på mej mellan tangentbord och datorer, höll på rätt länge med den lilla PC:n igår, gjorde en liten ominstallation. Därefter flög hon in i kattlådan, har ställt en extra i sovrummet för Lurvas ligger och vaktar på den som är i tvättstugan. Därinne fick hon som sagt totalspel, for runt som en galning där inne rullade runt och krafsade så sanden for åt alla håll, hon var busig med stort B!!!

20140125_2

20140125_3

20140125_1

Å Lurvas den token sitter och tigger – Matte!!! har du en korvmacka där, jag vill också ha.

20140125_5Idag så har det städats och grejats lite. Förbereda det som går att förbereda, i morgon blir det byte av sängkläder och plocka fram rena kläder, desinficera sej på kvällen och en en gång på morgonen. Ska vara på operation 07.30 på måndag. Det blir ingen sovmorgon sa sköterskan, men å andra sidan så får jag ju sova några timmar på sjukan. Hoppas det blir bra efter den här renoveringen.

Ha en trevlig lördag.

 

Nu är det snart slut

på värken hoppas jag…
Har fått en tid på måndag på operation i Falköping. Blev lite hastigt på men jag hade ju sagt att jag kunde komma omgående om det blev någon ledig tid. Nu är det förberedelser som gäller.  Var ner till apoteket idag för att köpa Descutan, måste ju desinficera fjädrarna innan jag åker dit. Lite andra förberedelser också. Ska lära mej att bokföra. Ska överta detta arbete från en tjej som fixar detta nu åt Evas katthem. Så nu ska jag bli ”kassör” åt Eva 🙂

Pratade även med grannen som är revisor så han hjälper mej igång nästa vecka, som även kan bistå med goda råd om jag får problem.

Har ju som sagt även börjat scanna in gamla papperskopior av alla mina gamla bilder. Högen till höger är klar. Börjar med den stora under helgen tror jag.

20140122_1Sen är det en kartong med diabilder som ska fixas.

20140122_2

Därefter så är det bara 21 album där bilderna är limmade så det tar väl sin tid.

Har redan fått lite respons på att gamla kollegor vill ha bilder  från tiden med VL-ODAL-Granngården. Finns några hundra i denna kategori. Våran gamle VD ville bland annat ha bilder som bevis till sin familj att han stod på scen och sjön New York New York, en gång i tiden.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADetta har han fått nu så jag hoppas familjen tror på honom.

Vände igår

Satte mej i bilen igår för att åka till Eva, det var nya katter att plåta. För första gången så fegade jag ur och vände, provade en annan väg, men jag fegade där också. Det var så igenyrat och det låg bilar lite här och var där dessa inte skulle vara. Kände mej faktiskt jävligt osäker på väglaget eftersom jag hade en känsla av att inte kunna parera en sladd på grund av att axeln är så kass.

Jag vände Kian hemåt och tände i spisarna, arkerade mej i fåtöljen och då kommer Smulan omedelbums. Nu ska det fjäskas.

20140118_01

Vi åkte på idag förmiddagen istället. Olle fick köra eller han erbjöd sej att köra, han vågade väl inte åka med mej 😉

Nu är Evas hemsida uppdaterad men några nya katter. Två blev lite korniga på grund av högt ISO-tal då den ena katten fullkomligt flög i luften när blixten brann av. Jisses så rädd han blev, han bara låg och skakade efteråt. Sen är det det där med att fota ”plåster” som är så jäkla besvärligt. Så fort jag böjer mej ner, då kommer katten och ska kela, jag flyttar på mej, förbereder, å då kommer katten å kör näsan i objektivet. Detta har blivit vanligt förekommande nu. Mycket irriterande. Är katten inte som ett klister på mej, så är han som en bit silvertejp på Eva. Vad gör vi, jo vi garvar och försöker igen. Det får bli som det blir.

Nu är det kvällen och jag bloggar för första gången i WP, hoppas det fungerar. Tänkte att den gamla ska gå i träda, har fått hjälp, naturligtvis av Lillchefen, att flytta över till WP, men den gamla måste tydligen ligga kvar. Varför vet jag ej, får prata med honom på måndag.

Önskar er en god natt

Nya hemsidan

är uppdaterad, ordentligt uppdaterad, den är helt nybyggd och MASSOR med nya bilder. Har suttit ganska länge med att kolla bilder, redigera bilder och lagt in bilder. Byggt om hit och dit, flyttat kategorier hit och dit, lagt till och tagit bort. Nu är jag nog klar så här långt.

Nu ska det scannas in GAMLA bilder, de som inte finns i det digitala systemet….. är ju några tusen det också, men först ska jag till Eva och fota nya katter och vinster i morgon förmiddag. Därefter så kan jag ta itu med.

Nu är frågan ska jag scanna från negativen eller från bilder som sitter i albumen. Vilket blir bäst tro. Å andra sidan så blir det bara de bästa bilderna om jag ta dem ifrån albumen.

Visserligen så sitter alla negativ i pärmar, ordentligt daterade, men en hel del av bilderna är ju bortsorterade för de inte var bra. Det blir nog att plocka isär albumen. De kommer ju ändå att kasseras sen. Finns ju ingen mer än jag som är intresserad av mina gamla bilder.

Må så gott.

Snön kom

när julen var slut. Nu är det helt plötsligt julstämning ute. Tog en bild på utegranen genom fönstret innan jag åkte till jobbet i morse. Fin den är våran bröllopsgran. Vi fick den utav en kompis som heter Grahn i efternamn, det passade ju bra. Nu har den växt till sej ordentligt.

20140113_1

I helgen har jag hållt på med bilder, Jag ska ju bygga en ny hemsida och ALLA tusentals bilder ska gås igenom. Nu är jag klar till och med 2012 och det blir mycket bilder. Vissa sidor på hemsidan är redan klara och ska be Jonas kasta ut sidan på nätet så snar han hinner, sen uppdaterar jag allt eftersom.

I helgen så skaffade jag en liten smidig scanner, snabb som fasen är den en sekund per bild ungefär, scannar både negativ, dia och papperskopior. Nu ska jag digitalisera ALLA gamla bilder och det är en jävla massa. Det var lite knixigt att få dit negativremsan, men det blir väl en vanesak. Jag har ju en gammal flatbäddscanner med dia/negativhållare, men den tar ju sådan tid, 30 sekunder per bild tror jag det tar. Satt ju en hel jul- och nyårshelg och scannade alla negativ jag hade från tiden med Choppers MC och det var bara drygt 700 bilder. Nu går det snabbare….. Jag vet vad jag ska göra i vinter när jag inte jobbar.

När jag blaskade med framkallning själv så klippte vi/jag alltid ner rullen till negativremsor om sex bilder på varje remsa. Framkallningslabben klippte ju fyra bilder vilket jag inte tycker om. Hållaren tar remsor om sex bilder. Så de svart/vita jag har framkallat själv kommer att gå mycket fortare.

När detta är klart, kan jag slänga alla gamla album som bara tar plats. Det blir digital förvaring på en liten hårddisk istället, med DVD-kopior i kassaskåpet på jobbet.

Nu är det kvällen och det snöar igen. Ha det så gott!

PS Det var katten Sören Fernströms husse Lars som var besökare 50 000.