Hitta katten

En katt i TV-soffan med husse och det blev två lyktor med en antydan till rosa nos. Ven kan det vara tro.20140226

Naturligtvis är det Lurvas.

I måndags när jag skulle åka till Skara för att inhandla olja, filter och stift till hojen så sken solen och det var såååååå gött ute. Tog ett par bilder på fjolårsgräset som är lite pampigt.

20140226_2

20140226_1

Fick tag i vad jag skulle ha utom oljefilter, det fixade maken idag, i Lidköping.

Efter att jag varit i Skara så åkte jag till Katthemmet nya missar att fota. För övrigt händer det inte så där värst mycket. Jo förresten, på fredagen så hade vi meeting på Nocke i Skara, med temat ”i väntan på våren” Några hojkamarter som träffas, ljuger och fikar på fredagar vid 17-tiden,  och söndagen var vi och hälsade på David (Olles son) med familj och då kom även de övriga ungarna med familjer och på lördag ska vi Torbjörntorp och kriga. Nu är det en tuff fight i Fia igen.

I morgon ska jag åka ner till Falkängen å fika med chefen och kollegan, känner att det är långtråkigt så jag är nog kaffesugen i morgon förmiddag.

Mossa mossa på er allihopa

Många kanske inte minns Nicke Lilltroll som var på radion förr, men jag kommer ihåg honom. Finns nog att lyssna på någonstans på nätet tror jag. Han började alltid med mossa mossa på er allihopa.

Var till Götene och sjukgymnastiken på morgonen, tog faktiskt med mej stora kameran för kanske kanske kunde det bli någon bild. Lite hjortar gick intill vägen, det var bara 10 stycken. Det brukar vara större flockar, men inte idag.

20140220_1

20140220_2

Fick nya instruktioner och nya rörelser som jag ska hålla på med, hon var inte riktigt nöjd med att jag har så ont, men allt är väl svullet och irriterat efter att de grejade där inne. Kan ta lååång tid, det räcker inte med tre veckor inte. Jag är väl för otålig, ska ju vara bra nu…….

När jag åkte hem så tog jag en bild av kullen, det är lågt till tak idag. Ingen vidare utsikt från Restaurangen på toppen idag.

20140220_3

Tog en sväng i trädgården också, därav rubriken, mossa mossa.

20140220_5

20140220_4

Ha en bra dag!

 

 

 

Måndag med en djungelkatt

Frukost i fåtöljen i väntan på sotarn som skulle besiktiga skorstenen. Ska ju göras med jämna mellanrum. Olle hade ställt fram stegen och jag hörde den svarte greja på taket, sen knackade han på dörren, han ville ju kolla murstocken inne också. Dessutom ville han kolla uppe på vinden också och ingen stege inne, hade ju ingen aning om att han skulle kolla där också. Han fick faktiskt hämta trappstegen själv, för jag kan ju inte bära, så det gjorde han. Han bar ut den också ska jag säga.

Medans jag väntade så hoppade Snutteruttan upp och satte sej bland blommorna intill mej.

20140217_1

20140217_2

Tjejen blängde lite illa på mej, eller vad säger ni.

Hon klev över till bordet sen och det ser nästan ut som hon har ledsnat på mej och min jävla kamera.

20140217_3

SLUTA matte.

När sotarn hade gjort sitt så bokförde jag lite åt Katthemmet, ska ju hålla på med detta från och med nu. Eva konterar och jag matar in data. Tycker detta är så himla kul. Magen gjorde sej påmind efter ett tag så det blev en tur till Kinnekullegården för lite mat. Orkade inte laga mat själv. Sen tog jag tag i lite mer papper. Tur att jag har detta att greja med så har jag något att göra.

Herr Axel mår för tillfället inte bra, jag har ont, jävligt ont, så det blir lugna puckar, tränar så mycket jag för för sjukgymnasten, å det var inte mycket kan jag lova. Blir väl att skynda långsamt, men det är svårt, väldigt svårt.

Igår var det 15 år sedan som min absoluta favorit till musiker försvann från jordens yta. Han skrev och sjöng väldans bra låtar. Ja, jag vet att han var illa omtyckt men jag tycker att han var så jävla bra och det kan ingen ändra på.

390713_188327027920356_1524584585_n

 

Skitväder

och Smulan är skitförbannad på detta. Jävlar vad hon morrar för hon vill ju gå ut. Jag fick mej en rak höger på foten med klorna ute så det uppstod nästan blodvite. Hon gör skäl för sitt namn ”surpadda”. Hon springer till ytterdörren och vill ut, nej inte ut det är skitväder. Då springer hon till bakdörren samma visa där, så får vi oss en utskällning och en rak höger. Lilla Smulfia så arger hon är.

Denna vecka har jag fått hålla mej på mattan, fick bakläxa av sjukgymnasten i tisdag. Axeln hade blivit överansträngd och hade svullnat så det var till att gå ett steg tillbaka. Har bara varit ner till jobbet ett par gånger, pratat med Mia och de andra en stund. Tråkiga saker har hänt. Har fått slut av vår gode polare mitt emot oss. Riktigt tråkigt.

Har läst några bra böcker i veckan av författaren Anders De La Motte, kan väl kalla det aktuella ”datadeckare”. En ny författare och jag sträckläste de tre böcker som handlade om HP och hans syster Rebecca och Spelet.

Idag skulle pappa och Marita kommit, men på grund av taskigt väder så skjuter vi på detta möte.

Ett par bilder på kvällsgodisutdening innan läggdax. Lurventussen ska ha godis i sängen

20140215_1

 

Snutteruttan ska ha sitt uppe på garderoben, för det går ju inte att vara på samma nivå som den äckliga svartvita, hysteriska Lurvas. När han gått sin väg så hoppar hon ner för att sedan ligga tätt intill mej och spinna.

20140215_2

Blir väl inte så mycke mer idag. Grannarna kommer en sväng i eftermiddag.

Ha en goer lördag.

 

Jag flyttar mej inte!!!

Fredagen så hämtade Olle sin nya bil, vi var på LP-bilar i Falköping och hämtade Kia Ceed:en. Anders, bilhandlaren, hade köpt tårta till fikat, för fika måste man göra när man är på LP-bilar.

Kan inte tjata nog om hur bra den bilaffären är. Här sitter direktörn själv och lurar skjortan av maken.

20140209_1

Sen var det undervisning, Anders skulle tala om och demonstrera alla knappar för Olle, det tog sin tid. Vi kom hem vid typ halv åtta på kvällen.

På lördagen klockan 12.00 skulle jag vara nere i Götene för att sprätta bort stygnen i Axeln. Lyhanne hade åtagit sej detta arbete. Herrarna klarade inte av att sitta kvar när operationen skulle utföras, så de gick och satte sej i ett annat rum. Olle vet jag att han är känslig men inte att Tommie var. Läkaren får iallafall en 5:a i syslöjd. Jättesnyggt tråcklat och det blir nog inga farliga ärr. Kanske skulle tatuera ”kulhål” där han varit och grävt.

Söndag förmiddag så vaknade jag av att Olle grejade, han sotade ur pannan och efter det så bytta han kranen i köket. När han var klar så åkte vi en sväng till Loppisen i Tidan. Olle vill ju köra nya bilen. Tog svängen om Biltema i Skövde på hemvägen.

När vi kom hem så såg det ut så här i min fåtölj. Smulan ser mej INTE. Hon vill inte flytta på sej.

20140209_2

Till slut så insåg hon att det var lika bra att ge upp så matte fick sätta sej. Nu är middagen intagen och lugnet lägger sej över hemmet, nu är denna helgen till ända.

Ha en fin söndagsafton.

Då va det fredag igen

Vad gör jag hela dagarna? Måndagen vilade jag,  jag var rätt värkig, så det var bok och musik som gällde. Tisdagen var jag på sjukgymnastik, detta gick väldigt bra så nu är det lite övningar som ska göras och på tisdag ska jag dit igen.

På onsdagen tog jag mej äntligen till Katthemmet, låg efter med fotograferingen, det var tio nya kissemissar som skulle fotas. Två av dessa försvann direkt till nya hem innan jag över huvudtaget hann att uppdatera hemsidan så det var bara att lägga dem under ”flyttat” direkt.

Torsdag så gav vi oss iväg, Mia, Inger och jag. Vi skulle till IKEA i Uddevalla. Behövdes lite grejer till jobbet och vi behövde en nu vattenkran till köket.

Här är finaste kollegorna på glasavdelningen.

20140207_3

Om kvällen skulle SMulan ha hussegos!! Jag ska ha gos, då är det bara för husse att parkera sej i soffan.

20140207_1

20140207_2

Å Lurvas den tokfjanten, han saknar nåt, hjärnceller, ett stort antal.

20140207_5

I morse hade han ställt till det igen. Här ligger han under mattan.

20140207_6

Snutteruttan låg uppe på garderoben när jag skulle sätta mej för att redigera bilder. Hon är rätt trött den damen.

20140207_4

Gosetjejen. Mattes favorit.

I eftermiddag ska vi åka till LP-bilar, för nu har äntligen Olles bil anlänt och den är färdigpreparerad. Nu har han äntligen en automatväxlad bil, en ”gubbräcer” Kia Ceed.

I morgon ska jag åka till Lyhanne i Götene, ho ska plocka stygnen i min axel. Tog bort bandaget häromdagen och nu har jag tre kulhål i axeln. Har haft ett fult sår efter ett myggbett som läkaren frågat varenda gång om vad har du gjort där. Myggbett svarar jag. Nu gick han nog in med verktygen i det ärret så jag slapp ytterligare ett ärr.

Ha en god fredag.

Inga bilder idag!

En tur till bästa jeansaffären, Westis, utanför Timmersdala. Massor med modeller, färger och storlekar. Två par jeans och en tröja hittade jag. Olle köpte ett par jeans. Otroligt vilken service de har, de plockar fram och kommer tillbaka och frågar och passar det inte så hämtar de ett par andra byxor. Eventuell uppläggning görs direkt och d¨får man kaffe och kaka medan man väntar. Där är vi stammisar så att säga. Tyvärr så för de inte cowboystövlar längre, detta gjorde Jens när han hade butiken i Skövde.

Efteråt åkte vi till pappa och Maritha. Det var pizzatajm och kaffe efteråt. Satt några timmar och pratade om allt och ingenting.

Det var rätt skönt att komma hem och få vila Axel lite, han var trötter och lite värkig, lite gnällig med andra ord.

Igår kväll ringde chefen och förmanade mej att hålla mej lugn. Inte göra några hastiga, konstiga rörelser eller liknande. Hon frågade även om slaven ville följa med till IKEA i Uddevalla någon dag nästa vecka. Hon tänker på sin sjuka, uttråkade personal 🙂 mår jag bara bra så vill jag nog följa med.

Tillönskar alla en god afton och en trevlig måndag.

I väntan på våren

så tar vi en gofika på Nockes i Skara en fredagskväll.

I går så träffades Siis, KP, Kenneth och vi i Skara för att vänta på våren. Det går ju att ta en räkmacka och en kaffe även om man inte åkt hoj till fikastället. Det var ett jävla snö. och blåsväder men det hindrade inte. Två timmars tjôt och mycke skratt. Detta kommer att göras om, den 21 februari klockan 17.00 så ska vi träffas igen, då har Kenneth kommit hem från Afganistan igen. Han ska dit och serva stridsvagnar i 16 dagar. 20140201_3Vaknade tidigt som attan, men jag har sovit gott inatt. Gick ner för att intaga en kopp te. Lurvas hade full jakt i hallen på en näbbmus som han kom in med i går eftermiddag. Lilla musen har övernattat bakom tvättmaskinen, men nu så kom den fram.

20140201_2 20140201_1

Full koll har han, mattorna ligger inte där de ska kan jag lova. När jag senare skulle ta på mej kläderna så låg lilla näbbisen mördad på badrumsmattan. Nu ligger den ute i snön på tredje etaget.

Dagen får Olle ägna åt att flytta på snön antingen manuellt eller maskinellt. Själv ska jag försöka att ägna mej åt lite tvätt och eventuellt umgås med snabeldraken en stund. Olle får dock bära ner den från övervåningen då jag inte får belasta högersidan än. Kan/vågar inte gå i trappor utan att ”hålla mej i”. Jag vill inte stupa i en trappa.

Nu på morgonen så satt jag och chattade med en gammal kollega från ODAL/GG tiden, hon var också vaken så vi hade en trevlig pratstund. Får nog ta telefonen nästa gång. Finns många minnen, vi kämpade på i Enköping tillsammans under en ganska lång tid.

Ha en bra vinterdag.