Kanonershelg

Sicket väder, har varit helt underbart gott och varmt i helgen. Men det är nåt som inte stämmer. Julkaktusen blommar för fullt.20140330_1

Lördagen börjades med att bära ut alla dynor till trädgårdsmöblerna. Samt att bära ner möbeln som målats från garaget. Sen så togs allt hjortskydd (nät) bort från växterna. Fikagäster kom på  förmiddagen och det blev premiärfika på framsidan. Satan i gatan vad gött det var i solväggen. 20140330_2

 

När gästerna åkt, så plockade Olle fram alla grejer inför starten av vedhanteringen. Jag fotade Smulan

20140330_3

Söndagen så drog Olle igång motorsågen, kapen och klyven. Nu har han sysselsättning ett tag framöver. Jag fixade lite i trädgården. Var till Coop Nära i Hällekis och köpte täckbark till rabatterna, ett snabbt sätt att rensa. Nu är det jättefint i landen och lådor.

När jag skulle fylla på i lådorna så hade Smulan lagt sej till att ruva i en av dessa. Det var på nåder att hon flyttade på sej.

20140330_4

 

Var vänlig stör mej inte!!!

20140330_5

 

Sen var det en tur på hoj, premiär för min del. Jag var väldigt nyfiken på om det skulle fungera med axeln att köra. Kan ju säga att det var ingen höjdare, men det var jävligt kul, som vanligt. Vi var in till staden och käkade middag, tog vägen om Tord och Annika när vi åkte hem. Som vanligt så var det högt till tak, satan vad vi garvade.

 

 

20140330_6

Eftersom vi tappade en timma inatt så är det redan kvällen och det är ljust ute. Härligt med sommartid. I morgon en sväng till staden, sen blir det lugna gatan resten av veckan. Blir väl en sväng för att fota katter men det är det enda. Hoppas det blir gott väder för då blir det till att gotta sej i hammocken med en god bok.

Ingen aktivitet alls idag

Fi fasen, idag blir det att göra som alla katterna gör. Vila!!!

Var på ortopeden igår och det var inget kul alls, han ryckte och bände och vred och jävlar i den vad ont det gjorde och vad jävligt jag har efteråt. Kvällen och natten har inte varit snäll mot mej.  Det blir fortsatt utredning med ny magnetröntgen och ultraljud, och beroende på vad han hittar, om han hittar något så blir det en ny renovering. Den dagen den sorgen. Bad iallafall om en öppen kameraröntgen, tycker inte om att åka i den där jädrans tunneln, jag var inte ensam om detta sa han, och det förstår jag. Finns (fanns) en sådan kamera i Falköping.

Efter besöket var jag och gratulerade min gamla kollega, snart den enda av de gamla kamraterna som är kvar. Satt och pratade en stund. Sen åkte jag runt hela sjukhuset för att kolla hur det ser ut idag. Det var mycket som var ändrat, om- och tillbyggt. Nu ska det byggas ut ytterligare. Det har hänt mycket sen jag slutade där 1990.

Parkerade sedan på baksidan och gick  hälsade på en av ”mina bonusungar” (unge och unge hon blir 35 till vintern). Hon är för tillfället inlagd på KSS, så jag var där ett par timmar och tjötade med henne. Hon är på bättringsvägen från sin influensa ”from hell” tack å lov.

Idag skulle jag åkt till minneslunden, för att tända ett ljus hos mor, det är ju årsdag idag, tre år sedan hon gick vidare till regnbågsbron. Ljuset får jag tända här hemma istället för idag gör jag inget som jag inte MÅSTE.

Jag gör som pälsbollarna slöar och vilar

20140327_1

20140327_2

20140327_3

20140327_4

Nu blir det en kopp kaffe och lite undervisningslitteratur i mord, en deckare med andra ord.

Ha en riktigt fin dag, trots att det är gråväder.

Byte modell större

kom han in med nu, han den svartvita katten, som endast har två hjärnceller. Han måste ha kämpat bra, förhoppningsvis så var pippin inte riktigt frisk.

20140325_1

Som tur var så var jag hemma och fick syn på detta omgående, annars hade det väl sett ut som om en dunkudde hade exploderat här inne.

Varning för otäcka bilder nedan.

En av kattungarna som kommit in till Eva var skadad. Men nu efter veterinärbesök så mår hon mycket bättre. En liten kämpe som jag ska gosa med nästa gång jag åker till katthemmet.

Eva skriver ”Kan bara säga att hon skadad sig själv på grund av slarv där hon kommer ifrån. Hon har haft dränage men även tratt och ingen luft kommit i så blivit värre, idag mår hon bättre det ser bra ut så men är inte utplaceringsbar på länge. Är tillsammans med sina syskon. Hon får antibiotika och smärtstillande. Nu  är hon först framme vid matskålen”

20140325_2

20140325_3

Lilla snutteruskan kämpa på!!!!

I morgon är det återbesök till Ortopeden på KSS, undrar vad läkaren har att säga tro. Därefter ska jag besöka bästa Tezzan på  avdelningen.

Fotoutryckning

blev det idag. Det hade kommit in en del kissemissar i helgen.

Det var väldans dimmigt idag, när jag rattade Kian mot Katthemmet. Vid Kinne-Kleva så gick det en liten å då säger jag LITEN flock med hjortar. Stannade till och plockade ut kameran ur bagaget. När jag tagit ett gäng bilder, så började de bli lite oroliga, så jag packade ner och drog vidare. De kunde väl få äta ifred.

20140324_1

Blev inte så tydligt, men dimman låg tät över Kullen.

Väl på katthemmet så får man se de ljuvligaste pälsbollar man kan tänka sej. Väntar på rapport från Eva i eftermiddag innan alla läggs ut på hemsidan.

20140324_2

Ett litet smakprov går ju att bjuda på iallafall. Hoppas de får riktigt goa, varma hem när det är dax.

Ha en bra efermiddag.

Bara dynor som fattas

och lite grönska på altanen, sen är det fikadax.

20140322_1

Idag åkte nya solskydd upp och möblerna skurades och slänter räfsades. Nu är det bara dynorna som ska ut, kanske lite tidigt än, sen är det bara att fika på altanen.

Lite grönska skadar ju inte, men det kommer så småningom. Hammocken hamnade på framsidan i år och Olle slipar och oljar just nu möbeln som också ska stå där.

För min del är det vila just nu. Har inte gjort så väldigt mycket, men det känns.

Ha en god eftermiddag och kväll.

Två veckor sen sist

Nu var det dax igen, en fika på Nockes på fredagseftermiddagen/kvällen, Gruppen ”i väntan på våren” växer sej sakta större, skickar inbjudan till alla tänkbara personer via FB, eftersom jag är ”samordnare” till denna förträffliga fikastund.

I kväll var vi åtta personer. Idag var Anita och Tomas nykomlingar. Tomas, Sissi och jag vi pratade gamla minnen från Eggbytiden.

20140321_1

Sen var det mycket hojsnack, kommande resor och mål. Fikaplatser som vi ska besöka osv osv. Tomas kommer att sparka igång sin hoj också, hoppas det blir lite åka av tillsammans. I maj, närmare bestämt den 17 så är det märkeskamp i Falköping och sista helgen i maj är det Vättern runt. Hoppas hoppas att jag kan åka med i år. Hoppas på ledig helg och hoppas på att herr Axel är med på noterna. Är en del Tidaholmare med på den resan, gamla kamrater från Choppers MC kanske.

Vad som händer i helgen vet jag inte än, men för min del blir det nog ganska lugnt. Har tänjt i gummibandet lite för mycket tror jag.

Ha en goer helg.

 

Kö idag

Katterna turas om idag, ena stunden så vill Smulan ligga i knät och nästa stund så ska Lurvas vara där.

20140320_1

20140320_2

Idag hade pannan gått i strejk, märkte detta när jag skulle diska på förmiddagen, inget varmvatten. Ner i källaren och startade om pelletsbrännaren. Hade nog stått still länge för det var inte många grader i pannan. Tände även i spisarna för att det skulle vara lite varmare för jag skulle få besök av två gubbar. Träna axeln hann jag med också innan de kom. Vi fikade och pratade lite skit, som det brukar vara. Det var ett kärt återseende.

Fick ett trevligt brev på posten också som jag blev väldans glad över. Nu har jag haft en högtidsstund. Har kollat på Minnenas television med konserten från Hovdala slott 1989 med favoritartisten Björn Afzelius.

Fredag kväll så blir det ett besök på Nockes ihop med fina hojkamrater, I väntan på våren är ju temat varannan fredagsafton. Snart kan vi hoja till fiket.

Ha en god afton.

Dagligt slagsmål

Smulan och jag vi ”slåss” om fåtöljen. Jag hinner inte ut ur vardagsrummet förrän hon smiter till fåtöljen och där boar hon omedelbart ner sig i filten.

20140317_1

När jag återkommer och ska sätta mej så får jag skaka lite i filten så hon flyttar på sej. Hur många gånger per dag detta händer går inte att räkna.

Idag på förmiddagen satt jag ute på bron i solen och läste i flera timmar. Det var jätteskönt. En besökare från Kling hade jag också. Det är ett av  honungsmannens bi, nedanför kleven , som kom och hälsade på. Jag borde ha bra rabatt  av honom när jag köper all min honung där, alla bi som surrar här i trädgården kommer med all säkerhet från honom.

20140317_2

Det bästa med våren är iallafall, när man kan slänga upp dörren på vid gavel utan att det blir iskallt inne. Det blir en helt annan luft inne och det känns inte så instängt när dörren står vidöppen.

20140317_3

I morgon är det sjukgymnastik och ett besök hos bästa frisören Linda som gäller. Vad som händer sedan vet jag inte. På onsdag ska jag iallafall fika med Lyhanne, det ska bli mycket TREVLIGT.

Ha en fin dag

Vatten och missar

Hämtade nya läsglasögon igår eftermiddag, detta var inte bra!!! Nu idag när solen sken så upptäckte jag väldigt många smutsfläckar på skåpluckor, dörrar och karmar. Trasen fram alltså.

Innan jag tog fram trasen var jag ner till apoteket Röda näsan, köpte lite gott och blandat till Fru Pappskalle som fyller år idag. Det blev en kort visit där idag, de skulle iväg på fest. Kaffet får vi ta en annan dag.

Kameran är ju ofta med mej och igår blev det lite bilder och så även idag.

En liten porlande bäck.

20140314_3

Smulan, linslusen, som kommer med svansen i vädret.

20140314_4

Lurvas som har spanat i skorstenen på grillen.

20140314_5

 

Å det är så gott att rulla sej i gräset.

20140314_6

En annan porlande bäck.

20140314_7

Nu är det kvällen och det blåser och det spöregnar. Undrar hur morgondagen blir.