Hitta katten

Smulan vill gärna ligga bland mattes blommor under Salixens skyddande grenar. Lite högre och det är skyddat. Att det sedan är en kattmynta där också gör inget.

20140530_1

Burra in nosen i svansen och jag mår så gott här, varmt och ombonat.

20140530_2

Ollefritt i helgen  🙁 Han gav sej iväg för en stund sedan, ska åka på tur med Mur’ns MC. De åter Vättern runt med två nätters halt i Vadstena. Tur att inte jag skulle sätta mej på någon hoj i morse, det var nätt jag tog mej upp ur lopplådan. Krôppajävel som inte vill vad jag vill. Nu ska jag iallafall TA BILEN in till staden och fixa lite grejer som behövs.

Ha en fortsatt fin klämdag och helg.

Cykeltävling *morr*

Det var cykeltävling är på kullen igår. Då enkelriktas bland annat vår väg. Visst helt OK men kanske måste vi åka ut. Vi behövde visserligen inte detta men grannen skulle ut. och vi HAR skymd sikt uppåt. Grannen såg inget utan ger sej ut och eftersom hon är äldre så gasar hon väl inte iväg som den värsta racerförare. Då kommer de, föråkarna i bil och en hel jävla klunga med cyklar. Det komer fort, väldigt fort och tätt. De TUUUUTAR och TUUUTAR, kan inte föråkarna i bilarna sprida sej lite grann så man observerar lite tidigare att nu kommer de. Sen hytter cyklister med nävarna, pekar finger och svär på oss som bor här. Dessutom så kastar de sina jävla tomma nappflaskor överallt, bland annat på vår tomt. Såg ett antal idag i naturen när jag var ute och åkte.

Blir vi glada när det är cykeltävlingar eller? NOT nu ska det bli en i slutet av juni igen.

De här cyklisterna visar ingen hänsyn annars heller. Kom uppifrån och möter en cyklist i backen jag håller mej på min kant men det gör inte cyklisten. Vad händer, jo han viftar och skriker håll åt sidan, han var ensam, jag kan väl för f*n inte köra i diket heller bara för han är ute och tränar. *MORR* Nog om detta.

På förmiddagen var jag ute och naturistade flå’t naturturistade  ska det ju vara. Tog med mej kameran och sökte upp nya ställen med Ramslök, var till Guckuskon igen och även stenbrottet. Här kommer bilderna.

20140526_2

20140526_3

20140526_4

20140526_5

20140526_6

20140526_7

20140526_8

20140526_9

Dax att byta till trädgårdsstassen och gå ut på tomten en sväng.

Finbesök

FB är ju jägarns bra. Fick meddelande om att Stig och Anette skulle till Karlsborg idag, kunde ju titta in på vägen hem. Hade lagt ut bilder på FB om Ramslök och Guckuskon. Telefonen ringde på eftermiddagen och vi kom överens om att mötas på Falkängen.

Fika och sedan vidare till skogen. Här sitter självaste PK i ett hav av Ramslök.

20140525_1

20140525_2

Sen vidare till Hjelmsäter igen (för min del).

20140525_5

Fick äntligen träffa Anette också. Kan bli ett besök där framledes i Dernäs.

Å ena eller andra sidan

Dagen händelse, har aldrig hänt förut, vad vi vet. Alla tre katterna på bron SAMTIDIGT!!!!

På den ena sidan

20140524_1

Och på den andra

20140524_2

Detta är också första gången som Lurvas och Smulan ligger så nära varandra. Skam den som ger sej tänker väl Lurvas. Jag ska vara nära mina tjejer, men tyvärr tycker de inte om mej, men trägen vinner tydligen.

Blommor och blommor massor med blommor

Var och handlade mina sommarblommor idag. Blir helt sjuk av att gå i dessa växthus. Hur mycket sommarblommor som helst och bra priser har han också.

En sån här blandad ampel stor som satan kostar 180;-

20140523_7

Finns alla de färger och former på det mesta.

20140523_8

20140523_9

Hem och planterade. Tog sedan en sväng ner till de snövita Munkängar. Ramslöken blommar rikligt.

20140523_10

20140523_11

20140523_12

Vidare till Hjelsäter och Guccuskon. Det fanns en hel del av dessa också.

20140523_13

20140523_14

Därefter blev det en glass på Falkängen och sen hem till hammocken och en god bok.

Go kväll på er.

Feber men inga sår

Lurvas hade lite feber när vi kom till veterinären, vi hittade dock inga sår eller liknande. Han verkade inte halta speciellt mycket heller när vi var där. Så snäll och lugn som han är hos veterinären är han aldrig annars. Protesterade inte ens när han protesterade inte ens när han fick en termometer in i rumpan. Vi fick vända och vrida på honom utan att han sa ett pip. Däremot så pep han när vi var på väg dit och hem. Han som aldrig jamar annars, han kan ju inte jama, men när han sitter i buren DÅ jamar han. Hittade senare under kvällen ett sår på svansen igen. Kan vara det som febern kom sig av.

Här låg han hela eftermiddagen i väntan på transport.

20140523_1

Här ligger han och Snutteruttan i ”våningssängen”  på bron. Snuttis blängde lite till att börja med, men sedan så brydde hon sej inte.

20140523_2

Igår var jag till Eva och hämtade en fälla, ska se om det möjligtvis går att fånga in den röd/vita ”vildkatten” för nu har han skadat Lurvas fyra gånger.

På väg hem igen så stannade jag till på den vackraste kygkogården- minneslund som finns. Det är ju mors dag på söndag, så jag var där och tände ett ljus.

Det blommar och blommar och så blommar det lite till.

20140523_3

20140523_4

20140523_5

20140523_6

Om kvällen så åkte vi upp till Utsikten, numera Sjöutsikten för att kolla hur det hade blivit nu när det var nya ägare. Det var jättefint och trevlig personal. Coop-Eva var där och hjälpte till, så då fick man ”slänga käft” lite igen. Hoppas det går riktigt bra för de nya ägarna.

Nu blir det en tur till Götene för att klippa av mössan på huvudet lite, ett stopp i Kinne Vedum för att handla lite blommor på hemvägen. Plantering av dessa och kanske tar jag med mej kameran på en tur till Munkängarna idag. Ramslöken blommar för fullt, det ser ut som om det snöat. Fortsätta till Hjelmsäter också och kolla Guckuskon, har bar varit där en gång tidigare, trots 16 år på Kullen.

Ha en riktigt bra dag.

 

En mås har flyttat

till Skagen. H*n bor vid vår lilla damm och håller uppsikt. Fick måsen av Art Ceramic, för h*n behövde ett nytt hem.

20140520_1

Han Lurvas här nedan, blev jagad av den röd/vita vildkatten igår. Ja  troligtvis även Smulan för förs kom hon in som svedde #¤&&( genom luckan och Lurvas efter som om han hade eld i rumpen. Sen var han spak vill jag lova. Samma sak händer inat vid fyratiden. Hör ett fasa väsen och luckan slår som om han hade med sej den in i köket.

När jag kommer ner på morgonen så ligger han vid Olle i soffan. Han är full med skit i bak så han har väl blivit så rädd så det har hänt en olycka. Tvättar lite och han gnäller.

När jag kom hem från jobbat idag så ligger han vid blomlådorna på gruset. Vill inte vara med, han går sin väg när jag kommer närmare. Ser då att han haltar ganska mycket. Telefon till veterinären. Får komma i afton så ska han kolla på honom. Nu ligger han vid dammen i skuggan och är väldigt däven och vaksam. Hoppas han ligger kvar där så jag får tag i honom senare.

Lille goe Lurvas.

20140520_2

Efter en häftig

Fredag, så kom det en häftig lördag.

Denna lördagen var vikt till Märkeskampen i Falköping. Vi skulle samlas vid Coop i Skara 10.30. Vi var tidiga men strax kom KP.

20140517_0

 

Sen anläne hojarna en efter en. Till sist så var vi elva hojar som drog till Falköping med KP gasandes i täten.

20140517_1

 

Den första jag får syn på när jag parkerat där ingen annan parkerade för det parkerades efter vad märke man kör, det var Bilhandlar’n Anders. Han hade tagit ledigt idag.20140517_2

Vi tog en fika tillsammans med Ollebror Björn och Majlis, som kommit från Ulricehamn. Efter denna stärkande kopp kaffe så gick vi en sväng. En riktigt snygg Indian plåtades.

20140517_3

Hojar hojar hojar, premiären av märkeskampen blev 321 deltagande hojar. Bra jobbat Murns MC i Falköping.

20140517_4

Ett hundratal hojar deltog i ”Körsbärsturen” på Billingen. Vi avstod denna för att köra kortege med MÅNGA hojar är lite jobbigt, men det är väldigt mäktigt.

20140517_5

Vi åkte till O’learys för att få lite mat i oss, nu var alla hungriga.

20140517_6

Grillade revben, ser inte så gott ut kanske, men det var riktigt smaskigt, till detta drack nog alla en liter vatten. Man blir törstig i värmen. Har man dessutom skinnställ så blir det väldigt varmt. Jackan och tröjan låg visserligen på hojen, men det blev varmt ändå.

20140517_7

Alla smaskade med god aptit. Det var ett specialerbjudande till deltagarna i Mäkeskampen.

20140517_8

När vi satt där och gottade oss så kom det en Svensk Tiger, mycket pratsam tiger, den stackar’n han var offret för en svensexa. Mycket trevlig och pratsam.

20140517_9

Vi var väl hemma vid halv fem, då var jag slut helt slut, så det blev fåtöljen och vila. Nu är det kvällen och läggdax för mej, för i morgon är det Falkängen som gäller igen.

När jag hade giltig frånvaro från arbetsplatsen så var det mopperally där. Kika in på Hällekiskurriren för att läsa om detta spektakel som för tredje åren anordnas av våra goa grannar och deras raggarklubb.

Go’natt

Tur att det var vänster

Axel som hon satte sej på.

Var till Eva med skyltar som ska säljas på Utställningen i Falköping i helgen. Det hade kommit in en ny kisse. Hon var sååååå kelig. När vi höll på i buren och försökte fota henne, så sitter hon på fönsterbrädan och hej hopp så sitter hon plötsligt på min vänstra axel. Tur att det var den den vänstra, annars hade jag nog ”knäat” och hon hade fart i golvet.

Det är hemskans bra att ha en vinklingsbar skärm på kameran. Jag vänder på kameran och ton en ”selfie” nästan, det var ju katten som skulle fotas, men jag kom med på ett litet hörn.

20140515_1

Vinklingsbar skärm är väldigt väldigt bra. Om katten ligger i ett för eller inne i en låda i ett klösträd eller liknande. Håll kameran lågt, vinkla skärmen och vips så ser jag perfekt, UTAN att behöva krypa eller lägga  mej på golvet. Tack SONY för detta.

Nu är det läge att lägga sej i hammocken med en deckare. Maken får ta hand om gräset när han kommer hem. Fixar inte något sådant för tillfället.

Om lördag är det mopperally på Kullen start kl 10.00 från Falkängen. Vi missar detta i år för vi åker till Falköping på Märkeskamp, HD kommer väl att vinna och jag hamnar väl på jumboplats.

Ha det gott i solen.

Så det kan bli

Snutteruttan fick frispel igår kväll. Mattan skulle det brottas med. Detta gick nu inte helt enligt hennes planer. De kom nämligen en antagonist, som undrade vad i helsike hon höll på med.

I detta läge är det till att rycka den kamera som finns närmast. Har några småkameror som ligger lite här och var. Den stora var inte att tänka på i detta ögonblick.

Den svartvita odågan undrar vad hon gör. Vi fick övervaka så han inte började att bråka med henne.

20140512_1

Sen undrade Snuttis, hur ska jag komma ifrån det här nu, när den där hysteriskt dumma svartvita bråkstaken sitter och vaktar.

– Matte kom och hjälp mej!!!!

20140512_2

Vilket jag också gjorde, fick bära undan Lurvas *ler*

God afton på er.