Det är tuffa dagar

Att någonting kunde vara så jävla tufft, kunde jag för mitt liv inte föreställa mej. Jag har jobbat på ute hos Ove i skogen, som broder kallades. Förra torsdagen så körde vi bort hans Harely, här kickar Kp igång maskinen. Detta ljud som denna hoj har ger med ståpäls. Har en filsnutt som jag ska försöka lägga in vid senare tillfälle. Ljudet ska konverteras till en ljudfil och läggas som ringsignal i Olles och min telefon.20140629_3

Det rullade på under veckan,  på onsdagen fick jag hjälp av fyra goa gubbar, Möller, Ålrud, Rolle och KP. De hjälpte mej med massor av praktiska saker. Tack underbara ni.

Igår så jobbade jag på förmiddagen, det var tufft må jag lova. Tårarna kom och gick. Klockan tre mötte vi upp Rolle och Anita i Skara, åt en god middag och åkte sedan it till skogen. Väl där så var vi och lade blommor hos Ove. Sen var vi inne i huset och kände av lite. Därefter var det start av Chevan. Rolle ska köpa denna, så han tog hem den redan nu för lite fix och besiktning.

Så har snabbt har nog den bilen aldrig kört på grusvägen. Ove körde lugnt, väldigt lugnt.

20140629_1

Vi följde till tappen i Axvall, det var lite tomt i tanken, ville kolla så han kom fram.

20140629_2

Nu är det söndag och det är dax för kyrkekaffe hos grannen, sen är det ett arbetspass som gäller.

Ha en god söndag.

 

 

Oves Begravning

ljuset 3ca66732acd60a1f9ec5aab114ed5efd ljus_2

begravningsannons

Ett jättetack till alla som hört av sig via telefon, mail, och på FB. Ni anar inte hur mycket detta betyder. Nu ska vi skicka iväg Ove på sin sista resa till sina kompisar i det blå.

Ett ännu större tack till de som bistår oss med hjälp med att ta rätt på hans hem och allt som han sparat på.

Tack ALLA

Vila I Frid Ove

Min käre bror Ove har mycket hastigt lämnat oss, mej, min make sin far med sambo och alla vänner i en fruktansvärd sorg och stor saknad.

ljus_2 3ca66732acd60a1f9ec5aab114ed5efd ljuset

I veckan gick  Ove vidare över regnbågsbron, han var på väg till eller från postlådan, sin dagliga promenad, som gick genom skogen bort via gamla järnvägsbanken till postlådan och tillbaka. Han hittades i skogskanten invid trädgården. Han fick en hjärtinfarkt eller en stroke. Vi får reda på vilket om några veckor.

Ove var en mycket fin människa, han hade ett mycket stort hjärta, vilket visas nu i alla telefonsamtal och meddelande som familjen får.

Ove var en mycket omtyckt och respekterad soldat på de fyra FN-bataljoner han varit ute på. Det betygar både kollegor och hans befäl.

Vi hade många MC-turer tillsammans med Ove ”Stelben”. Han körde i sakta mak omkring på sin älskade Harley, stelbent, naturligtvis. Det är dessa stunder som jag kommer att sakna, och framförallt minnas, när vi alla rullade runt på vägarna tillsammans, åkte och fikade någonstans med de goaste kamrater man kan tänka sej.

Vår älskade Ove Vila i frid!

Ove och Rolle kommer och besöker oss

SONY DSC

En av många stopp på vägarna, här var det GT-biker run

SONY DSC

Ove tillsammans med sin älskade katt, Charlie

20140620_3

Tillsammans med sin bäste kamrat KP

SONY DSC

Ett tankstopp, 3 liter på 10 mil, den gick snålt HD:n

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Så här såg det ut igår

Tog ett kort på dammen från sovrumsfönstret.

20140616_1

Ett på Snuttis när hon ligger och sover på sitt alldeles egna ställe, garderobstaket. Humhum tar den som försöker att komma dit upp.

20140616_2

Däremot så kommer hon gosar när jag har sovmorgon, försiktigt kliver hon över mej och fram till huvudet och kollar om jag möjligtvis är vaken så hon kan bli lite klappad. Om jag inte va vaken så vaknar jag när hon kliver på mej.

20140616_3

Tog en tur till Lidköping när jag vaknade, bunkrade upp med olika tesorter från Amalias Fröjd. Där skulle jag vilja kunna doftblogga från, så gott det luktar i en te/kaffeaffär.

Kollade runt lite i trädgården när jag kom hem. Hittade en gul Akleja.

20140616_4

Pionerna blommar och här skulle det behövas doftblogga igen.  Dedoftar nåt så vansinnigt gott, en stund, ute, för sen blir det för mycket och med doftallergi så blir det bara att gå förbi och köra näsan i dessa i förbifarten 🙂

20140616_5

Maken är över till granntanten, hon har kontaktsvårigheter med Herr Ström, så hon kan inte hållas med veden.

Ha en god kväll

Tre veckor senare

så är buketten fortfarande väldigt fin.

20140615_1

Var inne på Lidl och handlade en fredag för tre veckor sedan, kassörskan sa till mej att du kan ta en blombukett där om du vill, vi ska ändå slänga dem. Så tre veckor senare så är den fortfarande hel och fin.

Det blev en liten hojtur efter söndagens mastodontfrukost på jobbet, 108 frukostgäster, hualigen!! men det flöt på riktigt bra, Ducatiklubben kom tidigt, sen kom det lite annat löst folk, sen kom folket från Vincentträffen släntrandes och sen lite mer löst folk och helt plötslig så hade alla varit där. DÅ åt Mia och jag frukost, jäklar vad gott den smakade. 🙂

När jag kom hem så startade vi hojarna och det blev en färd till Lidköping för att äta, där träffade vi Martina och Gustav och tillsammans så åkte vi till familjen Wiberger/Westbeck, en kaffeslurk och lite goa skratt, blev det där. En LITEN omväg blev det när vi åkte hem. Nu blir det endast kvällen för en sleten skata.

 

Så underbart vacker

Har varit och fotat 16 nya katter hos Eva. Bland annat så har den här underbart vackra paddan kommit in. Jag är SÅ KÄR!!!! Det är nog den vackraste katt jag någonsin har fotograferat. Jag vill bara ha henne. Hon är SÅ gosig och mysig. Hon har en medfödd skada på höger framtass, men det är inget som hon har ont av. Vackra vacka Darling.

20140611_darling

20140611_darling_2

20140611_darling_3

Jag låg på golvet i utegården där dessa underbara katter var, det klättrades på mej, de tvättade mej i ansiktet och bet mej i näsan och snodde runt benen på mej. Vilken total avkoppling det är att umgås med katter.

Resten av dagen har jag ägnat mej åt att uppdatera katthemssidan och gjort tre nya vykort.

Ha en god afton.

Latar mej

Idag har jag latat mej hela dagen. Det enda vettiga jag gjort är att jag pratade med ortopeden, förlängd sjukskrivning och mer medusiner blev resultatet av detta telefonsamtal.

Därefter har det varit hammockläge, god bok och god sömn. Attans gott jag sover ute i skuggan 🙂

Nu kära kamrater är hemsidan uppdaterad med bilder från Pingstaträffen. Välkomna att kika på lite bilder.

Margita och Dennis får representera det trevliga återseendet.

Pingst 20140607_2

HA en trevlig afton.

Där tiden stått stilla

…. där var jag igår. För femte gången anordnades Pingstaträffen i Tidavad och jag tog en tur dit i går kväll. Där står tiden still på något vis. Samma känsla infinner sej varje gång, det är som när jag var där på 70-80 talet. Det är en ganska märklig känsla. Kompisar från förr pratar man numera om att de har gått i pension, men hallå eller. Bilder från denna tillställning kommer senare under veckan som kommer.

En bild från gårdagen bjuds det på ialla fall. Det var så otroligt vackert när jag åkte hem.

20140608_0

Idag söndag så tog jag hojen för att åka till Ulricehamn och hälsa på Ollebror Björn och hans sambo Maj-Lis. Olle åkte ju dit redan på fredagen och nu skulle jag åka dit så vi kunde ta en gemensam tur hem.

Stannade som vanligt vid Basta kvarn. En kaffe och mjukglass blev det.

20140608_1

En bild på fontänen

20140608_2

En skaplig hjälm som skulle passa en skata, för visst är det en skata lackad eller: Det kommer fram två herrar och pratar med mej när jag ska åka, de vill prata om triken. Det visar sej att de kom från Lundsbrunn och det ligger ju inte mer än sisådär 2 mil härifrån.

20140608_3

När jag kom fram så gick jag och pratade med Ollebror Björns granne Per, som jag är vän med på FB, nu har vi även hälsat in real. 🙂 Här spanar hans ena hund in läget på gatan.

20140608_4

Det var mat, kaffe och efterrätt, vid tretiden vände vi styrena hemåt, Björn och Maj-Lis gjorde oss sällskap till Falköping, där blev det tank- och glasstopp. Där skildes våra vägar för denna gången.

20140608_5

Blev ju några mil, typ 26 stycken, och det satte sina spår. Nu är det ajajaj och sängläge. Måndag morgon i morgon och då är det hela sju gäster som ska ha frukost.

Ha en god natt på er.

Husse är inte hemma

så jag snor hans plats i soffan och softar lite.20140607_1

Det är bäst att passa på. Å andra sidan så flyttar han inte på mej om han är hemma och ska sitta här, utan då sätter han sej i den andra lilla soffan. Jag har fostrat honom väl.

Skulle tagit en tur igår, det var en ny turistled utmed Vänern som skulle invigas, de ville ha med mycket hojar. Jag fick avstå, som vanligt. Kroppen var lite knöcklig så det blev att sysselsätta sej hemma när det hade knöcklats ut. Siktar på morgondagen, söndag, åker ner till Ulricehamn och möter Olle hos Ollebror, Björn. Ollebror Björns sambo Maj-Lis har visst bakat paj till morgondagen. 🙂

Har uppdaterat katthemssidan idag med nya fina katter, en underbar långhårig grå godsak, som hittats mellan Myråsen och Hangelösa. H*n hade ganska mycket tovor när jag var där, men dessa rakades bort, jag höll lite lätt i h*n, men det var inga protester. Enda protesten var när Eva kollade rumpan för att se om det var en hon eller han. Förståligt, för vem vill bli kollad i aktersalongen :O Vi får avvakta tills veterinärbesiktningen nästa vecka. Då får vi veta 😉

Ha en god pingstaftonseftermiddag.

Svärmors tunga

För några år sedan så ställde jag ner min planta i kaffestugan. Den ville sej inte i vårat hus. Nu är den delad flera gånger om så det finns nog fyra krukor med tungor på jobbet. I förra veckan såg jag nåt som jag aldrig set tidigare det var en blomstängel i en av plantorna.

20140604_1

Doftar väldigt gott också, lagom starkt om jag säger så. Jag som har väldans ont av dofter numera.

Sen ett kattkort också naturligtvis. Snutteruttan har belägrat min TV-soffa och ikväll är det ju NCIS. Hoppas hon flyttar på sej, annars så får väl jag sitta på golvet. Katten kan man ju inte flytta på 🙂

20140604_2

I morgon är jag ledig och det är beställt fotografering av nya katter på hemmet 😉

Ha en goer afton.