Ett plockande blev det

När jag slutade jobba igår så åkte jag ut till huset i skogen, där var redan folket igång med att fixa. Olle, Rolle och Anita hade trimmat allt gräs och RÄFSAT upp allt hö som blev efter trimningen. Pappa och Marita var var där också och tittade till oss. Pappa var så förundrad över att våra FINA UNDERBARA vänner ställer upp och hjälper oss med att röja torpet, nu när kroppaskrället inte vill vara med ordentligt också, så är det värt VÄLDIGT mycket.

Kommer de bara så där och hjälper till frågade han. Ja, så  goa vänner har vi, och det var ju ”Oves fel! att vi började umgås. 🙂 Dessutom så har vi jäkligt kul när vi håller på, glåporden haglar och vi skrattar gott.

När detta var klart så började röjningen av allt som skulle slängas i containrarna, som Rolle hade kört ut under tisdagen, en för skrot och en för brännbart. Det var redan sorterat i garagen redan och Eva kom med släpkärran och hämtade mer grejer som hon kan sälja till förmån för Katthemmet. Känns bra att kunna ge bort det som kan tänkas få nya ägare. Alltid blir det väl någon krona. Ove var ju dessutom en riktig kattvän så då känns det ju ändå bättre. Nu är det tomt i ladan sånär som på en snöslunga och en trädgårdstraktor. Själv så var jag lite överallt, jag stylade inne och på fredag ska jag fotografera inför försäljningen. Hoppas mäklaren godtar mina bilder när hon hör av sig efter sin semester. Nu är det så fin att man skulle vilja flytta in.

Efter att vi var klara för dagen *harkel* kvällen så åt vi gemensam middag på Canton i Skara. Alla var vrålhungriga. Hemkomst då var det en stor dusch, en kall öl och snarkebingen.

När jag öppnade ytterdörren i morse så låg Snutteruttan på bron, undrar om hon frusit inatt då hon dragit en dyna över sej. 🙂20140731_1

Gosekatten som fyller 9 år idag. Mattes lilla favorit.

Medans jag satt här och skrev så hoppade Snuttis upp i knät på mej och ville få lite gos, rätt som det är så blir hon helspänd, hoppar ner och springer till hallen, ställer sig där och tittar in i köket. Vi har nog besök av en röd hemlösing igen.

20140731_2

Olle går och tittar och mycket riktigt där var han, men han springer ut genom luckan på baksidan.

 

 

Vilka fantastiska vänner vi har

Vid niotiden styrde vi mot skogen igen. Det skulle hämtas vapenskåp idag av kompisar till oss. De bar upp alla tre skåpen på nolltid. Så nu är de borta från källaren. Tack!

Pappa kom farandes också och skulle kolla om traktorn startade med ett annat batteri, det gjorde den och så for han iväg igen för att  försöka få tag i ett nytt likadant och 80 cm bensinslang.

Rolle och Anita, dessa fantastiska vänner som vi har, hjälpte oss också idag.

Olle och Rolle gick med trimmer för att slå gräset, det var väldigt varmt och tomten är stor, så det tar tid.

20140728_1

20140728_2

Anita hjälpte mej att få i ordning inne och vi blev KLARA med botten- och övervåning. Källaren får vara så länge.

Pappa kom farandes tillbaka fram på eftermiddagen med grejer som skulle få igång den fantastiska Wheel Horsen som är av årsmodell 1965 eller 1966!!!!!!! Observera åldern på denna klippare!

20140728_3

 

Batteriet nytt!!! pris 200 spänn, bensinslangen gick till 180 spänn, med andra ord så var batteriet riktigt billigt!! Det mekades en stund sen var det dax, startade gjorde den och den är urstark, gick att klippa det sega långa gräset utan problem.

 

 

 

20140728_4

20140728_5

Pappa var en gång i tiden säljare av dessa trädgårdstraktorer, han sken som en sol när han körde omkring. Helt otroligt att en nästan 50 år gammal maskin funkar bättre än en ny.

Nu känns det som det är en ände på allt. På onsdag kommer Rolle med två bingar att slänga i och de ska då fortsätta med att röja gräs.

Att det finns så här underbara vänner som ställer upp när det är lite jobbigt med både det ena och det andra.

 

Bästa platsen

vem har den?

Jo katten naturligtvis. Att husse få balansera på kanten och Snuttis ligger bekvämt utsträckt är väl självklart, ur kattens perspektiv. Katten bestämmer i hushållet.

20140727_1

I går på eftermiddagen fick vi besök av ”reservbroder och reservsvägerskan” de var ute och hojade. Det blev en liten fika och mycket prat och skratt.

Vi har inte hojat, det är för varmt. igår var det 29,9 och då drar jag inte på mej nåt skinnställ kan jag lova. Kröppaskrället mår inte bra av värmen heller, värken blir fan så mycke värre när det är varmt.

Snart blir det ett arbetspass och i morgon blir det skogen, då ska vapenskåpen bäras upp ur källaren på torpet. Hoppas de lyckas.

Ha en goer dag.

Flämtvarmt

Snutteruttan vill inte vara ute, det är alldeles för varmt. Ändå så har hon knapp någon päls kvar, hon blir så liten om sommaren då hon fäller av sig kragen och allt burr som hon samlar på sej om vintern.

Det är bättre att vara inne och ligga hos husse i soffan och få klapp och fjäsk.

20140725_1

20140725_2

20140725_3

20140725_4

20140725_5

Vi sitter inne med stängda dörrar och dricker litervis med vatten. Svettas bara man finns idag. Var ute och vattnade förut och det är inte mänskligt att vara ute i värmen. Att åka hoj är inte till att tänka på, inte förrän typ nio i kväll kanske, nej idag blir det inget skinnställ på. Vi håller oss hemma och bara sitter någonstans.

Ha en braig dag.

FAX 410 lämnar

…familjen efter 54 år.

I går efter att arbetspasset var slut så blev det en tur till skogen. Katthemmet skulle komma och hämta grejer som hon fått från Oves boställe. Blev en hel släpkärra. Grannen kom också med kärra för att hämta fågelbord modell större, fick med oss ett elverk (till salu) och en vedklyv hem också, bäst att passa på när kärra finns till hands. Nu är det tomt på rännet, sånär som på en sån där välta-bil-i-garaget-meka-vagga (till salu) set inte vad det heter men man kan tilta en bil med den och meka lite mer bekvämt.

I morse när vi skulle ge oss iväg på en tur till var frukosten är serverad av någon misse.

20140724_1

PV:n hos Ove, skulle hämtas, den har funnits i familjens ägo sedan 1 januari 1960, då hämtade Martin (morfar) ut denna. 1974 tog min bror över den och körde på denna tills i början på 80-talet. De har sedan dess stått under en presenning, idag fick den komma ut på vägen igen men på en släpkärra 20140724_2

Den har stått på samma plats sen 1995. De hade det kämpigt för att lasta denna. FAX hade sjunkit ner i jorden och det var taskigt med väder i däcken så det gick tungt, men till slut så var den förankrad på släpet. Varför välja den varmaste dagen på året till detta projekt. Gubbsen var svettiga kan jag intyga.

Hej då PV!

20140724_3

Olle har börjat röja gräset på tomten. Det blir jättefint.

20140724_4

Klockan sju i kväll så mötte vi upp Jonny och Lena vid Herrtorps kvarn utanför Skara för en fika. Det var jamarsvarmt. De har katter på det här fiket, en Luvaskopia, jädrar vilken go misse, fick till och med ha h*n i famnen.

20140724_5

Den andra missen tog igen sej vid en blomsterlåda.

20140724_6

Det är riktigt mysigt här.

20140724_7

20140724_8

Vi satt och snackade ett par timmar. Det är så skönt att umgås med kamrater som kände Ove. Vi hade väldigt många gemensamma vänner och att ta en hojtur i ”Oveanda” känns bra, väldigt bra. De hojturer vi gjort hitintills i år har bara varit tillsammans med gemensamma kamrater och det är det som känns bäst just nu. Det är så skönt när jag helt enkelt bara kan resa mej upp å gå iväg eller bli tyst när tankarna far iväg och ingen undrar varför. Behöver inte tänka på att jag måste vara med hela tiden. Jag vill ha den här tiden så här, bara tillsammans med gemensamma vänner. När det gått en tid så blir det väl som vanligt igen, fast ändå inte.

Hemfärden från fiket var svalkande och väldigt mysig. Nu blir det natten och i morgon så ska det vilas.

Mycke att göra både här och där

Fixade en del i stora staden Skara i fredags, bankärenden, ett besök ho Bo för att hämta FN-fanan och medaljen som var på kistan, sen var det en SNABB sväng inne på Jula, jag gillar inte att vara där inne, för numera hittar jag inget, får fråga efter varenda pryl man ska ha. Gillar inte att springa runt och leta.

Åkte vidare till Eva, det var 20 nya katter som skulle fotas. Det tar LITE tid att fota kattungar, dels sitter de inte still och dels så måste man ju gosa och nosa i varenda kattungepäls.

Den här var populärast hos mej den här gången. Så jäkla söt. En liten Porsche, han är så lik kompisarnas Porscha, som också kommer från katthemmet.

20140720_1

Men han var inte ensam om att vara fin, alla var lika fina, svanslösa, halvsvansade och helsvansade. Å vilket busande det var. Alla 12 ungarna for omkring och bråkande, mammorna bara låg där och suckade, ungar!!!! lugna ner er. Alla tre mammorna tog hand om alla ungarna tillsammans. Rätt som det var så diade de den mamman som var närmast.

Et tur till skogen stod också på programmet, var och stängde av vv-beredaren och tömde avfuktaren i källaren. Plockade och sorterade en del i garaget, sen var det ett stopp hos Kenneth Karlsson på hemvägen, så vi inte får skäll igen 🙂

Om kvällen kom en mycket gammal vän till mej tillsammans med sin sambo och hälsade på. Han var dessutom lumparkompis med Ove och vi har ett gemensamt intresse, kameran. Han tog ett foto av vårt hus sett från ovan. Han hissade upp ett sju meters stativ och plåtade. Det var häftigt. Ett flygfoto med enkla medel.

20140720_2

Lördagen var det vila från allt nästan. Uppdatering av hemsidan med alla katter medans Olle hyvlade av gräset. Sen, var det dax för avkoppling, hojtur till ett par kompisar utanför Lidköping, vi åkte sen allihopa till Spiken och åt mat. Senare så följde de med oss till Falkängen, för natten mellan fredag- och lördag så brann Folkets hus ner till grunden. Ville kolla lite hur det såg ut. Detta ligger ju precis i anslutning till min arbetsplats, och allt som Hällekis musikkår, en av landets äldsta, hade i sina förråd brann upp. Noter, uniformer, instrument, fanor osv osv finns inte mer. En 100-årig historia togs av lågorna.

Senare idag ska vi till skogen igen. KP och Sissi kommer också, ska plocka lite i meket.

Ha en bra söndag och var rädda om er.

En bildbomd från gårdagen

När jag kom hem från jobbet igår så hade Martina ring och frågat om vi ville följa med ut på sjön och grilla, det ville vi. Vilade en stund innan vi åkte ut till Spiken, där Gustav har sin båt liggandes.

Det blev mycke kramar och massor med skratt. Håll till godo, detta är de tokiga döttrarna till Olle och mågaspiranterna och massor med vatten.

20140717_1

 

Henke är numera korthårig.

 

 

20140717_2

Martina tappar hakan när hon får syn på Henriks nya frilla.

20140717_3

20140717_4 20140717_5

20140717_6

20140717_7

20140717_8

20140717_9

Alla fem ska förankra skeppet vid ön.

20140717_10

20140717_11

20140717_12

Henrik fryser om skallen 🙂

20140717_13

20140717_14

20140717_15

20140717_16

20140717_17

20140717_18

 

Där kom Läckö slott snabbt förbi 😉

 

 

20140717_19

Tack för att vi fick följa med på en tur och garva lite. Stora kramen till er Martina, Gustav, Therese och Henrik.

Åter en dag

med fina vännerna.

Idag var det jobb igen, det är skönt att skingra tankarna med vardagssysslor. Det var förberedelser inför kvällens musikafton på Falkängen. När jag kom hem så åkte vi en tur gåbben och jag. Till Persgården i Karleby, det var våffeleftermiddag där. Pappa och Maritha skulle dit och några andra ur släkten träffas där varje onsdag.

Jag satt och kollade in en äldre herre som gick varv efter varv runt hojen. Han gick och han kom tillbaka, han kollade och fotograferade. pillade lite på motorn och så gick han sin väg och han kom tillbaka en tredje gång och då ställde han sej där och började klia sej i skallen. Kunde inte låta bli att ta fram kameran och ta ett kort.

20140716_3

När vi sen skulle ge oss iväg så hoppade faster Berit upp och provsatt, sken som solen i Karlstad gjorde hon också.

20140716_4

Tog vägen om Axvall, fika hos Sissi och KP, vi satt och pratade lite om gårdagen. Alla tycker det var en fin dag. Mycket imponerande MC-kortege och ett värdigt avsked. Känns skönt att det var uppskattat. Ville ge min bror det finaste farväl jag kunde tänka mej. Nu är det till att ta nya tag och försöka komma vidare, men det är många tankar och så kommer det att fortsätta att vara länge länge.

Kenneth och Kenneth följde sedan med oss till Falkängen. Det var en fin tur idag. Där satt vi och ljög en stund till och sedan skildes vi åt, för att snart ses igen. Ut på nya äventyr, tillsammans med alla goa kompisar och mer fikastunder tillsammans. Tack för att ni finns!!

Ha en god natt alla där ute.

Ett väldigt fint avslut

blev det idag för min broder Ove.

Vi kom tidigt till kapellet, jag var först och tände ett ljus i minneslunden och sedan gick jag till kapellet. Där hade många redan kommit. FN-folk, hedersvakterna och musikerna, sen kom lite släktingar och SEN KOM kortegen med hojar. Vet inte hur många det var men det mullrade, det kan jag lova.

Här står de i en fin snygg rad utanför kapellet. Kamrat KP körde Oves Harley, och vissa kommentarer sa att den hojen har aldrig fått bekänna färg så som den fick göra idag. Ove var nämligen inte gasglad.

20140715_7

Jag var inne i kapellet före akten började, jag kände att jag ville möta kistan själv innan, för att jag inte skulle bli chockad, som jag blir av sådana saker. Kände mej stark just då. Med jag var inte stark lite senare. Sådana här tillställningar är fruktansvärt jobbiga.

Två hedersvakter stod och bevakade och hedrade.

20140715_1

 

20140715_2

Han fick även sin medalj postumt, Silvermedaljen för ”sårad i strid”.

20140715_8

Det var en väldigt fin tillställning, med musik, mycket Ovemusik och musik som jag också gillar. Sång till Friheten med Björn Afzelius och Den jag kunde va med Hoola bandoola band. Ove skojade nog med oss lite när CD:n med Den jag kunde va skulle spelas för det ville sej inte riktigt.

Därefter tog Johnny Bergman och Roger Sand över och spelade lite blandat under det att vi alla tog avsked av Ove. Gasolin bland annat, det var ju Oves favoriter. Sist som utgångsmusik spelades Yesterday.

Efteråt så hölls en minnesstund för närmaste släktingar och vänner.20140715_3

20140715_5

20140715_6

Den svåraste dagen i mitt liv är över. Jag hoppas att alla som var där tyckte att det var ett fint farväl.

R.I.P älskad och saknad broder, son, svåger och kamrat.
Tack för att ni var med oss idag.
Hälsningar
Valter & Marita
Ann & Olle

 

 

 

 

Det var skönt att jobba igår

Ja efter några dagar ledighet så var det skönt att komma tillbaka i normalt tillstånd, åka till jobbet och koncentrera sej på helt andra saker än tråkigheter och att allt ska gå i lås på tisdag. Det är ju bara lite typiskt, jag trodde att jag hade kväll och morgon i helgen och det var ju tvärtom.

När jag kom hem så åt vi middag och sen blev det lite medvetslöshet i hammocken. När vilan var klar så tog vi tag i trädgården lite. Hade lånat häcksaxen på jobbet och nu skulle buskar klippas, de växer som ogräs och vi hade svårt att se vägen när vi ska ut från parkeringen.

Ett glas vin på altanen blev det om kvällen och sen ringde min kusin för att fråga en del angående tisdagen och sen även påminna mej om vissa saker. Nu var det funderingar igen.

Frukosten är nu intagen, ska kolla på hylla in trappan om det finns en god bok att ta tag i och koncentreras sej på. I eftermiddag blir det jobb.

Ha en braig dag.