Två fulingar

Fuling nummer ett påträffades när vi flyttade på kylskåpet häromdagen. En något platt och uttorkad mus fanns bakom detta. Missarna släpar in en del, men de flesta går åt eller fångas i en av burfällorna som står bakom gardinerna, dessa släpps och får en andra chans.

20140831_1

Fuling nummer två åkte framför oss när vi varit till skogen, vem kan detta va?

20140831_2

Jo den fulingen är goaste KP, han var hos Kenneth när vi skulle hämta upp honom för han ville lifta med oss till Skara han ville ha hem sin bil.

När vi vaknade till liv idag så åkte vi till skogen för att Olle behövde trimma lite vid torpet, jag klarar ju inte detta, så det är makens jobb. När vi hade anlänt så kom det en blå Volvo körandes och där var han, Jonas, han som var ”lantbrukslärling” eller nåt, när vi bodde på Hushagen. Han bodde i lillstugan, huset jämte ”Hemliga Klubben” där Ove och jag höll till när vi var små, (de gånger vi var sams). Lekkompisarna Annika och Per var också med där. Jonas hade en Grön (?) Amazon vill jag minnas. Han satt viss barnvakt åt oss ibland sa han, detta minns jag inte, men så kanske det var.

Jonas ville kolla in torpet, kanske intresserad, vi får väl se. Det är ju visning på torsdag men då kunde inte han, så han fick en egen visning. Kaffe dracks på altanen och det pratades minnen, han är hojåkare också, så det gör ju allt mycket trevligare.  🙂

När Olle trimmat klart så åkte vi till Kenneth för att plocka upp honom och då var KP där så det blev ju en liten pratstund tillsammans. Finns ju mycket att snacka om. Han åkte sedan före oss till Skara och där bröt han mot diverse trafikregler när han vände styret hemåt.

I morgon ska jag slänga alla tomatplantor och en del sommarblommor, dessa har nu gjort sitt. Törnrosas kjortel ska jag försöka övervintra, jag lyckades ju förra året så det är bara att hoppas det går vägen igen.

Ett stort grattis till Ollebror Björn och Majlis också, de har ju ingått äktenskap i helgen.

 

Eldar lite

i järnspisen. Blev lite ”röset” när det började regna så jag tände i järnspisen för att det är mysigt när det knastrar och sprakar. Kaffepannorna är på som ni ser, kokekaffe på björkeve´de ä fint dä.

20140830_2

Vi renoverade köket 2004 och valet mellan vedspis eller diskmaskin var ju inte så svårt. Speciellt inte när det var strömavbrott på 25-35 timmar om vintern, bara det att sen vi satte in spisen, så har herr strömming max varit borta i 10 timmar totalt på dessa år. Men den värmer gott, och vi eldar mycket i både kaminen i vardagsrummet och spisen i köket.

Nu renoverar vi lite i köket igen, nytt golv och lite fräscht på väggarna.

Myror i bena

fick jag idag. Visste inte vad jag skulle hitta på.Skulle ju egentligen träffat Möller idag, men hade sagt återbud till detta möte häromdagen då jag fick tråkiga nyheter.

Det såg ut som det skulle bli regn så jag ville inte sätta mej på hojen och åka iväg, men det är kul att köra bil också. Tog med mej kameran och drog ut till torpet.

Lastade några mystiska grejer i militärgrön färg som en kille på Kullen ska kolla på. Vet inte va det var för nåt.

Skulle passa på att  gå en sväng i skogen tänkte jag också, kanske kunde jag hitta några gula goda svampar. Just när jag tog första klivet in på stigen så fick jag ett meddelande med en bild. KP och Sissi var i Strängnäs, där träffade de på en gemensam bekant, troligtvis fler gemensamma bekanta också. Någon tog ett kort på Fille, KP och Sissi och skickade detta till mej. Goa kompisar.

20140830_1

Hittade jag några svampar då? Ja några stycken, de räckte till en omelett med egenodlade tomater, så det var inte så många. Jag blev mätt i alla fall.

Ha en finer lördagsafton.

 

Tyst så tyst

Åkte tidigt i morse till torpet. Härlig hög frisk luft, lite småkyligt och strålande solsken. Satte mej på bänken som står på bron och njöt av stillheten. Lycklig blir den som bosätter sej här. Tog en bild mot den fina stenmuren och framfartsvägen i morgonsolen. Solen står lågt nu så det är ju lite skuggigt på morgonen i storskogen.

20140829_1

Hade varit där en timma, då kom pappa och Maritha med kaffekorgen. Fick lite vila en stund medans vi fikade sen var det till att fortsätta.

När jag bytte om till ”reskläderna” så kom det en bil på vägen. Förmodligen en svampplockare, men han /hon fick vackert backa hela vägen för jag hade ställt min bil så att det inte gick att vända *skrattar gott*

Vid hemkomst då fick sej Kian en ordentlig rengöring både utvändigt och invändigt. Detta har jag inte gjort på hela sommaren. Har bara tutat och kört. Det märktes att det har fått vara en ”packbil” i sommar. Jägarns vad gräsigt, grusigt, dammigt och sandigt det var i kupén, och utvändigt var den väldigt igengrodd av damm, grus och flygfän. Hursomhelst nu glänser den igen och det känns bra, för en skitig bil är bland det värsta jag vet.

I morgon blir det nog en hojtur, om det är väder, Olle jobbar tyvärr, men vi kan ta en tur på söndag, förhoppningsvis tillsammans med goda vänner.

Ha en riktigt go fredagsafton, tänd gärna ett ljus när mörkret kommer.

Passeras 60000 i morgon tro?

Kan man undra. räknaren tickar på till höger i marginalen och kanske passeras 60 000 i morgon eller kanske redan ikväll. Undrar vem det blir?

Min fina pappa och sambo har varit här och hälsat på idag, de hade med sej fikabröd, bestående av räkmackor, sådant gillas, framförallt av maken. Det var inspektion av kök och farstu. Tror det blev godkänt. Blir bättre när mattläggaren kommer nästa vecka.

I veckan närmare bestämt den 26:e så var det mycket ”fyror” 10+4 år som gifta, bästa mågaspiranten fyllde 44 år och Lurvas fyllde 4 år.

I onsdags så skulle jag kollat in en massagefåtölj som jag troligtvis kommer att lägga ”vantarna” på men säljarna var så förkylda så Tezzan ville inte åka dit med tanke på infektionsrisken, så jag avvaktar till nästa vecka med att kolla in denna. Kan bli väldig bra om jag får inhandla denna så kröppaskrället får lite massage om morgonen innan jag ska gå och arbeta.

Pratade med mäklaren igår och det är tre som är intresserad och vill komma på visning. Hoppas att det nu flyter på så det blir sålt snabbt. Det vore gött att slippa att ha ett extra ställa att ta hand om. Ska dit ut i morgon och fixa lite och pappa med sambo skulle komma med kaffe vid 11-tiden.

En hojtur kanske det blir i helgen på söndag i så fall, denna dag är Olle ledig och jag känner att jag måste komma ifrån och bara höra vägens sång en stund. Får ju inte bli någon långtur men några mil i däcken gör inget. Vore jättekul att få koppla av lite, för det är den bästa avkoppling som finns. Det är ju ganska jobbigt emellanåt i skallen så det behövs verkligen. Vädret ska ju bli bra ganska lång tid framöver så kanske kanske kan det bli några turer till.

Lev väl och var rädda om varandra. Tänder några ljus ikväll. Tankarna går till mina fina vänner ikväll.

Då har vi kommit så här långt

att det mysiga torpet är till salu. Känns lite konstigt för det är en mycket fin plats. Det är fyllt av ro, jag blir alldeles lugn när jag kommer dit. Det är så tyst så man får ont i öronen.

Klicka på bilden så kommer du till mäklarannonsen.

20140801_2

Den som köper och fixar till det här huset får ett underbart boende. Hoppas det blir ”rätt köpare” som bosätter sej där.

I eftermiddag är det jobb som gäller, ska nog pilla lite med nästa års kattalmanacka om  det är lite  gäster, eller så sitter jag och svamlar med Mia.

Inget pokerrun idag

Det blev inget pokerrun för vår del idag. Kröppaskrället orkade inte, den sa helt enkelt ifrån, att nu är det bra. Det är så jävla typiskt, denna begivenhet har jag längtat till i flera månader, såg tidigt till att vara ledig denna lördag och så blir det så här, shiiiit också.

Olle passade på att åka ner till miljöstationen med vårt gamla köksgolv som han rev ut i början på veckan. Vi har ju målat och tapetserat i köket och farstun. Golvläggaren kommer den 3 september.

Attans vad ett nytt golv ställer till det, gick ju inte att ha de gamla väggarna. Nya tapeter och panelen blev antikvit istället för grålaserad. När detta var klart så ju farstun inte klok ut med det som var så det blev nya tapeter och målat där också. Även ytterdörren målades på insidan. Den är numera ljusgrå istället för trä (teak) så där blev det mycket ljusare också. En ny hatthylla, med små korgar för diverse vantar och mössor och en skohylla med bänk ovanpå, så Lurvas kan ligga bekvämt och vakta vid kattluckan. Han fick en blå filt att ligga på också.

20140823_1

20140823_2

Vi har i familjens ägo, haft ett par vagnslyktor, som pappa en gång fick av Volvohandlaren Anton Andersson, vi bodde då på Hushagen mellan Axvall och Varnhem. Dessa har sedan följt med i diverse flyttningar. Nu hade bror min dessa liggandes, men nu så sitter de monterade vid vår entré. De är riktigt maffiga.

20140823_3

Nu så ska jag bara fixa rörlampor till dessa, då en vanlig lampa inte ”bottnar” i sockeln, utan det måste vara långa smala lampor. Elaffären på måndag alltså. Typiskt nu när vi är så nyfikna på hur det ser ut (det är solen som blänker i den högra lampan).

Hoppas det blev många pengar insamlade på körningen idag. Nu blir det bok, lite go musik i lurarna och en pisse i knät. Ha en bra afton.

Det lunkar på

I tisdags så hade pappa och jag träff med mäklaren ute i skogen, kan ju bara säga som så att det REGNADE när jag åkte dit. Jävlar vad det regnade.

20140822_1

Å det var kolsvart bakom, kolla i backspegeln. Här hade jag kommit ut på highway mellan Skara och Axvall, det såg mörkt ut över stora staden Skara.

20140822_2

Medans vi satt och pratade med mäklaren så dånade det av skyfallet. Hon fotograferade inte denna ovädersdag utan jag mailade henne bilder som jag tagit vid tidigare tillfälle.

Har hört och sett att det svämmar över på diverse ställen i Sverige. Förstår detta! Kompisen Rolle, han länspumpar både här och där, i helgen så får han vakta länsar i Jung, mellan Skara och Vara. Där surfar de på åkrar och vägar. (bilderna snodda från SKLT)

20140822_4

surf_haralds_3

Stackars folk som är drabbade av denna väta.

I går så hämtades det sista objektet ur ladan i skogen. Nu är allt där borta. Det var en snöslunga, bästa att vara beredd. Tur att inte allt detta vatten kom snö, då hade det varit meterdjupt som det var vintern 2009 och 2010. Hoppas på en snöfattig kommande vinter.

Var ute i skogen idag också och tittade till det. Det ser lite öde ut, men det är snyggt och klippt nu, så vi får hoppas att det blir många spekulanter som är intresserade.

20140822_3

I morgon så går Pokerrun Skaraborg av stapeln. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir uppehåll. Lite skvätt gör inte så mycket, men inte ihållande regn. Har visserligen konstruerat ett regnskydd till förgasaren, så inte vattnet skopas in från framhjulet, om det nu fungerar vilket jag förutsätter. Får väl se om vår Herre, Tjurn och Ove ser till att solen skiner i morgon över oss hojåkare. Kanske kan vi slå förra årets insamlingsrekord på 128 000 kronor,som oavkortat går till välgörenhet för barn och ungdomar.

Återigen i Tidavad

Var till torpet igår, för igår hämtades, vältabilvaggan, bly till kulstöpning och ett militärt elverk. Nu är det bara snöslungan som ska hämtas i veckan, sen är det tomt i uthuset.

Var sen till Sofielund en sväng och pratade med Anna och hennes familj, det är de som ska bo i mitt gamla föräldrahem. Hennes pappa Claes var där också – är det skator som är ute och flyger, det var hans hälsning. Han är tydligen en av mina läsare, fasen vad du skriver mycket sa han. Sen har han fått Rolf, VolvoAndersson, att läsa bloggen också, hahaha. De hittar mej di gamla gubbarna :O

Åkte till Tidavad efter detta möte. Skulle lämna ifrån mej Oves nycklar till kåken, hans västar och en minnesbild att hänga på väggen. Det var ju kräftskiva på kvällen så det var mycket folk och lika trevligt som alltid. Naturligtvis så hade jag kameran med mej.

En jamars snygg hoj stod utmed garageväggen.

20140817_1

Kmety hade snott ihop en jägarns god korvgryta, han är alltid kock på kräftskivan. Kamraterna måste ju ”botta med nåt i magen” innan alla pilsner ska intagas.

20140817_2

Björkebacken är alltid befolkad

20140817_3

20140817_4

Den här maskinen var på besök

20140817_5

Skulle startas kl 16.00 där av alla människor framför som kollar läget. Det var motor på den kan jag intyga, och LJUD

20140817_6

Det är klass på toaletterna på stället, Kristallkronor i taket, vad annars-

20140817_7

Allmänt tjöt om allt och med alla.

20140817_8

 

Han till höger, är nybliven husvagnsägare.

 

 

20140817_9

Det tog lång tid för KP och Kent att ta sig hit idag, de väntade och väntade och väntade på att regnet skulle ge sej. I Tidavad var det solsken som vanligt, i Axvall-Eggby spöregnade det.

20140817_10

Gänget från Forshaga

20140817_11

 

De djuriska damerna, som de själva kallade sej, Hjortmyr och Björnmyr är ju efternamnen på dessa galna tjejer.

20140817_12

De får avsluta dagens inlägg. Jag garvade gott med tjejerna igår.

Tack kamrater, tjejer och killar, i Tidavad för att ni finns, det är alltid lika kul att komma till er och hälsa på, ta en öl och prata lite.