Tranor, katter och torpet

Startade bilen i morse, mätarställning 11111 km. Lycketräff att få syn på detta innan jag rullar iväg mot Skara.

20140930_0

När jag körde på E20 så gick det massor med kråkor på gärdet, har ALDRIG fotat en trana och hade nästa lovat mej själv att aldrig ta kort på tranor, för jag tycker de är så fruktansvärt fula och tufsiga, men idag när det var sådana mängder invid vägen så stannade jag faktiskt. Blir nog både första och sista gången de finns med i min bildbank. Skulle vara om de landar i trädgården som jag kanske tar fram kameran 🙂

20140930_4

Mamma skulle fyllt 81 år idag, så jag gick i trädgården en sväng och knipsade av lite av varje. Var till minneslunden med denna och tände även ett litet ljus.

20140930_2

En tur till katthemmet blev det också, hade kommit in fem katter, en vuxen hane, JÄTTEKELIG som är infångad på soptippen. SÅ himla mysig, fyra kattungar som spottade och fräste. De är så fina och mysiga, tre lyckades hamna på samma bild.

20140930_3

När kattungarna spottar och fräser av rädsla och ilska låter de så ”roligt” sen tar man upp dem i famnen och de tystnar och slappnar av och njuter av att bli kelade. Det är LYCKA.

Därefter var det torpet som gällde. Skulle tömmas på möbler. Underbara Eva & Roger kom med två bilar och kärra. De släpade och bar. Nu är det tomt, ska bara dammsuga och torka av golven.

Stannade till hos goaste Anna på vägen hem och fick lite kaffe och en pratstund. Lillgrabben Nils ritade/skrev en teckning till mej och av Anna fick jag en liten platta med en fin text på. Tack vännen!!!

Änglatrumpeterna blommar för fullt NU, när det är dax att ta ner dessa i källaren.

20140930_1

Känner mej ganska trött så kunde jag med skulle jag krypa ner i bingen, men får väl vänta lite till. En timma iallafall.

Kram på Er

Vad trött jag blir!

Kommunen, Götene, ringde och ville ha svar på lite frågor om renhållning och återvinning. Jag svarade att ”allt brinner vid rätt temperatur”. Blir lite irriterad på frågvisa människor.

Inte nog med detta. Nu ska tydligen vi snart få en soptunna till, en brun, för hushållspapper och äggskal (som vi drabbas av). Läste på Skara kommuns sida, vad man får lägga i den nya soptunnan

Detta kan du lägga i bruna påsen:

  • Matrester (sällan eller aldrig då jag fryser in rester)
  • Bröd (ger vi till fåglarna
  • Skal av frukt, ägg och grönsaker (äggskal en del möjligtvis något apelsinskal om vintern)
  • Kaffesump, tepåsar och kaffefilter (pressbryggare och löste)
  • Ost och liknande (ges till fåglarna)
  • Vissna blomblad (hamnar i dammsugarpåsen, vilken jag inte kommer att riva isär.
  • Hushållspapper och servetter (blir väl lite emellanåt eldas för det mesta)

Detta kommer att kosta mellan 300-500 kr/år. Låter lite mycket för att slänga lite äggskal och potatisskal (vi äter c:a 5-10 kg potatis/år)

Dessutom enligt Skaras Hemsida
”Allt avfall måste ligga förslutet i medföljande påsar. Vid tömning kontrolleras innehållet i kärlet av chauffören och vid felsortering märks kärlet med en lapp. Du får då åtgärda det felsorterade avfallet och ringa oss på kundtjänst för att få det tömt.”

Ska sopegubben kolla alla påsar som ligger i det bruna kärlet så det inte ligger typ en snuspåse eller liknande där. Jisses!

Vi åker till återvinningen med jämna mellanrum, typ 4 gånger/år. Vi sorterar ifrån det mesta, men som sagt det handlar om temperatur 🙂

Nu retar jag säkert upp någon, men se det skiter jag i 🙂

Ha en god afton

 

 

 

 

Hon är där uppe

Å jag håller koll på henne må ni tro. Snutteruttan tycker inte om mej, men jag vill ju bara busa lite. Hon springer jämt och gömmer sej, gärna uppe på bokhyllor och garderober, där får jag ju inte tag på henne. Hon har ju ”övertaget” där om jag hoppar upp, men det är väldigt lockande att försöka. Tyvärr så skäller matte och husse på mej så fort jag jagar Snutteruttan eller om jag smyger och passar på henne om hörnet.

20140928_5

Ingen återvändo

Det är bara att konstatera att det är HÖST.

När jag åkte nerför berget igår på väg till Sannebo, så ställde jag mej på hejdaren. Vilken fin lönn i vacker höstskrud det stod vid vägkanten. Det är höst nu i alla fall om man tittar på träden, de är så otroligt vackra i sina gula, orangea och röda färger nu. Framförallt är lönnen den vackraste om hösten tycker jag.

20140928_1

I morse så bestämde jag mej för att IDAG ska jag putsa fönstren. Fick låna en maskin utav pappa när jag var där tidigare i veckan. Denna fönsterputsmaskin eller gummiskrapa med vattendammsugare kanske är ett bättre benämning. Jäklar vilka fina fönster jag har nu. Denna rekommenderar jag väldigt varmt. Ringde till pappa och sa att det var en jäkla bra grej, får nog skaffa en likadan. Han kontrade med att jag fick hyra hans 🙂  egentligen är det ju lika bra att vi samsas om en maskin, men det är ju de, jag vill åtgärda fönstren nu och då vill jag ju ha grejer hemma.

20140928_2

Olle klippte gräset och fixade lite ute. Jag bar in dynor och sådant, höstade lite med andra ord. Det var ju världens solsken så det kändes ju lite dumt att plocka in dynorna, men det blir nog inte mer utesittande trots solsken. Då får vi sitta på bänkarna vid entrén.

Nu är det tänt i spisarna och Snutteruttan ligger i  mitt knä och spinner. Den enda av katterna som hörs när de spinner. Hon låter som ett tröskeverk, medans Lurvas och Smulan inte hörs alls.

Ha en trevlig söndagsafton alla goa vänner.

Vann idag igen

Katthemmet hade ju loppis på Sannebo idag och jag åkte di på förmiddagen.

Träffade några goda vänner som var där för att bland annat hjälpa till och dels för att kolla om det fanns några fynd. Lotter fanns ju också.

Det var ju lite kul, för i torsdags när jag var hos Eva så såg jag en iller i drängstugan. En sån skulle jag vilja ha, ja det är en lotterivinst fick jag till svar. Så idag när jag stod och pratade med Ingela C så tog hon några lotter och sa att den där illern skulle jag vilja vinna, jag också kontrade jag.

Ingela köpte sju  lotter – ingen vinst 🙁 så gick hon iväg, då köpte jag sju lotter och se på f*n så fick jag vinst och inte vilken vinst som helst utan, ja just de illern………. Så jag gick efter henne med vinsten i näven och lotten i den andra – JAG vann illern 🙂

Tog med denna upp till Lurvas som låg och gottade sej i mon obäddade säng, han var väl lite sisådär intresserad.

Kan ju hålla om den lite och nosa

20140927_1

20140927_2

 

Nja du var en konstig filur.

20140927_3

Nu är det kvällen och jag tänker inte göra så mycket mer idag. Önskar alla en god afton.

Tunneln avklarad

men inte utan lugnande.

Det slog tvärnit när jag skulle åka in i magnetröntgens tunnel idag. Panikångest så det skrek. Det var bara att få lite lugnande i omloppet tre skvättar fick han ge mej innan det funkade plus en handduk över ögonen.

Kände egentligen inget av det medlet, men det funkade tydligen. SÅ nu är det över för denna gången. Vet nu till en eventuell nästa gång att det är lika bra att få meducin direkt.

Nu är det bara att vänta till den 24 oktober, då ska jag till Ortopedmottagningen igen, får vi se om det visade något på MRT.

Satt en stund och fikade och så efteråt, sen åkte jag hem. Fick ett telefonsamtal om att jag vunnit en tävling på vägen hem.

20140926_1

”Det var många som gav oss rätt svar i gårdagens bildtävling. Och visst är det albumet ”Vem är det som är rädd” från 1974 som spelas in på bilden. Björn Afzelius första soloskiva. Snabbast på avtryckaren var Ann Westbeck i Hällekis! Stort grattis till två biobiljetter till TUSEN BITAR!”

Första tävlingen som jag deltagit i på Facebook och då vinner jag. Tyvärr så klarar jag inte av att sitta i en biosalong så jag bad om en DVD istället, men den släpps inte förrän till våren, då sa jag – Ge biljetterna till Peter Karlsson i Göteborg, jag väntar och lyssnar på hans musik tills den kommer på DVD.

Nu blir det en deckare igen. Tar det lugnt i eftermiddag.

 

Mörker bakåt

När jag körde ut på E20:an idag efter jag hade uträttat diverse ärenden och varit och fotat på katthemmet så kollade jag in hur det såg ut bakåt. Jädrans vad mörk det var bakåt. Tog fram lilla kameran och fotade backspegeln.

20140925_1

 

Här hade jag svängt av highway  och var nu på gamla E20:an tog ett par bilder innan jag körde vidare hemåt.

20140925_2

20140925_3

Tio nya kattre var det idag. Eva grymtade lite på mej för mamma soptippskatt inte fanns med på hemsidan. Var ju inte så konstigt, för hon hade tagit bilden själv och lagt ut den på FB, jag var över huvud taget inte inblandad här *skrattar*. Fick gå ut en gång till i karantän för att ta ett kort på henne också. Då låg hela familjen från soptippen och mådde gott av att få ha kommit in i värmen.

20140925_4

Mamma katt är SÅÅÅÅÅ kelig och snäll och tar hand om sina ungar. Säkerligen är mamman dumpad på soptippen och har fått sina ungar där. De ska till veterinären senare idag. Ungarna är LITE frås fräs men det går att klappa dem och de är ljuvliga. Hoppas de får riktigt fina hem när de är tillräckligt gamla.

Uppmanar även eller snarare VÄDJAR till er som läser mina inlägg. Sätt in en slant liten som stor till Katthemmet på PG 157 9999-2  som kämpar för varenda krona, inget bidrag är för litet. Eller beställ en almanacka med fina katt bilder (Som jag har tagit 😉 ) Denna ”går till tryckning” i morgon, så lägg en förhandsbeställning, på info@evaskatthem.se.

Katthemmet har också en sida på FB ”Skaras hemlösa katter” sidan har 3 321 ”gillare” tänk om ALLA dessa kunde bidra med en tjuga det skulle bli 66 420 kronor. En femtiolapp blir 166 050.

På lördag har katthemmet Loppis på Sannebo, strax bortanför Marie kyrkogård i Skara (mot Axvall) här säljs allt som snälla människor skänker. Nästa lördag, den 4:e oktober är det öppet hus på katthemmet, gör ett besök och titta vilka fina katter det finns där och alla dessa vill ha ett eget hem.

 

 

Bland det trevligaste

jag träffat.

Pappa och jag var ute i skogen idag för Lantmäteriet skulle komma och ”leta rätt på” gränsmarkeringarna. Det var nog den trevligaste person jag träffat (som jag aldrig träffat förut). Det blev många goa garv.

Han hittade naturligtvis järnrör nummer ett omedelbart. Han hade ju i och för sej en metalldetektor som han fuskade med. Detta att vi inte hittade den här, det fick vi höra *ler*

Att pappa och jag inte hittade den kan bero på att den var begravd under vägen.

20140924_1

Sen gick han bet, den gode Lantmätaren, här hittade vi inget

20140924_2

Nästa ställe gick han också bet på. Både han och jag hade glömt kartorna, men efter ett telefonsamtal med maken så fixades dessa uppgifter.

20140924_3

Nu åkte GPS-stolpen fram och jädrar i min låda, alla fyra stolparna är nu markerade.

20140924_4

Inte konstigt att vi inte hittade, två av dem var gömda inuti stenmuren och en var under markytan och vid den fjärde så hade det växt upp sly. Nu sitter det TYDLIGA rågångsstolpar gula med röda toppar så ingen ska missa dessa.

Nu var grannen här en sväng, ville ha några bilder utskrivna, sen ringde han på vägen hem, och frågade om jag hade tjötat högre makter, för vi har fått riktiga orangea snökäppar i år i stället för de där salixpinnarna som vi haft de senaste åren. Nu kommer vi att att hitta rätt när vi kör över Högebogärdena.

Hej hopp!

Gottgottigottgott

Eller hur var det de sa i reklamen.

Smulan är MYCKET förtjust i vaniljglass. Jag tog lite efter att jag ätit middag och hon tiggde kan jag lugnt säga. Jäklar vad hon blängde på mej

20140923_2

20140923_1

Hon fick en liten klick det sista och tallriken behöver INTE diskas. Lilla Smulan, nu ligger hon på fällen i soffan och myser, hon får ha soffan alldeles för sej själv då husse jobbar eftermiddag.

Telefonen har varit klistrad i örat även idag, fast idag var det om eftermiddagen. Började att läsa en ny deckare men fick lägga denna åt sidan. Nu kanske jag kan ta tag i denna igen och samtidigt som det spelas lite musik i bakgrunden.

Go kväll på er!