Tänt va’re här

Tände lite lyktor i mörk’ert på går’n i kväll. Blir mycket ljus som tänds i helgen för hädangångna familjemedlemmar och goda vänner som vakar över oss ovanifrån.

20141031_2

Det är ruggigt, lite regnigt och småkallt som det ska vara nu på hösten. Känns gott att sitta inne och ha en varm och kelsjuk katt i knät.

Tänk på alla dessa hemlösa missar som inte har ett knä eller en go filt att mysa i. Jag gör allt jag förmår för att hjälpa på mitt vis. Skänk gärna en slant till Ditt lokala katthem, ingen gåva är för liten. Skänk lite kattmat, en gosig filt, leksaker eller lte kattgodis, det är sånt som uppskattas av katthemmen. Många katthem tar även emot saker till försäljning, loppisar och lotterier som de anordnar. Kasta inte dina ”gamla grejer” som du inte vill ha mer, skänk dem till ett katthem.

Gör nåt för dessa dumpade oönkade katter, det finns många där ute i mörkret som fryser och är hungriga, men du kanske inte ser dem.

Ha en god kväll

 

 

Skrattade så jag hade

ont i magen i går.

Lurvas kom in genom luckan med en mus i gapet. Olle jagar ut katten på framsidan. Sätter sej i soffan, det slår i luckan, Lurvas kommer in med samma mus i gapet. Olle far upp ur soffan, Lurvas springer upp för trappan, kommer ner igen. Fortfarande musen i gapet. Olle kör ut Lurvas på framsidan, låser luckan på baksidan, sätter ej i soffan. Lurvas puttar på luckan, Olle går och låser upp luckan, Lurvas kommer in med musen i gapet, in i vardagsrummet, lattjar lite med musen, Olle kör ut Lurvas på framsidan, Olle låser luckan, sätter sej i soffan.

Lurvas puttar på luckan, Olle reser sej öppnar dörren på framsidan, låser upp luckan på baksidan, Lurvas kommer infarandes och ut på framsidan genom den redan öppnade dörren, fortfarande med mus i gapet. Nu ger han nog upp för nästa gång han kommer in så är det utan byte i gapet. Detta skulle ha filmats. Jävlar vad vi garvade.

Var ner till jobbet en sväng med lite grejer inför julmarknaden. En ljusslinga och en ordentlig grötslev, böcker som går runt bland personalen och almanackor till försäljning. En sväng till Coop med en bunt blev det också. Handlade lite förnödenheter och säsongens första

20141031_1

Griljerad och klar för avsmakning. Ärligt talat så köpte jag faktiskt två 🙂

 

Fröset

Det var kallt i morse när jag kom ut till torpet.

20141030_1

Hade stämt möte med snickaren idag. Bara en lite uppdatering och avstämning om vad som gjorts och vad som ska göras före behandling. Killarna har gjort ett bra jobb hitintills.

Råttan som sitter vid pumpen han gottade sej rätt bra i morgonsolen.

Tog vägen om Eva när jag åkte hemåt, även en tur till tryckeriet i Skara, för nu är almanackan klar. En kartong fick följa med mej till Kullen. Nu kommer den att läggas till försäljning på Coop i Hällekis och på Falkängen.

Grannen byter ytterdörr förstår jag av bankandet. Det är väl vår goe US som hjälper till.

Som vanligt så här på eftermiddagen så blir det en bra deckare och lite go musik. Inget skvaller och inga skandaler att rapportera om.

Over an out checkpoint Charlie-Sierra 🙂

 

Undrar om jag törs?

Vågar jag tro. Ta en liten godis. Snutteruttan kanske blir arg.

Snuttis fick lite godisar på bordet när jag kom hem. Lurvas kom från ingenstans och hoppade upp, nära. Inget fräs.

20141029_1

Fick ge honom en del av godisarna för han vågade inte ta från syrran.

20141029_2

Men inget fräs och här är de ju väldigt nära varandra.

20141029_3

Var till skogen på morgonen. Golvet var borta och jag åkte därifrån. Ville träffa snickaren och snacka lite. Fick tag i honom och vi ska träffas där i morgon. Åkte ut en gång till för han sa att de var där och städade. Gick runt lite och hittade en halv tidning från 1927. Den såg nästan ut som ny. Var inte ett dugg skadad av tidens tand. Kanske lite gulnad. Kan inte tro att den legat där i så många år, men tydligen så hade den gjort det.

Har läst ut en jäkligt bra deckare, Dagen Noll, lite separationsångest har jag nu. Nu blir det till att botanisera i högen efter nästa bok.

Ha en goer kväll.

Resultat

Jag har fått några förfrågningar om resultatet av världskriget mellan Torbjörntorp och Skagen under gårdagskvällen. Kan meddela att det blev oavgjort 1-1 en omgång vanns av Rolle och en av mej 🙂

Var ganska slut igår när vi kom hem, det är jobbigt med Fia. Att det var en masa god mat gjorde ju inte saken bättre, blir ju jägarns trött när man har ätit. Vi var väl hemma vid halv tolv och det blev loppelådan direkt och sov länge, dessutom en timme extra.

Kamraterna har gjort om lite hemma och det blev så jättebra, nu ska de fortsätta att måla nästa rum också. Det kommer att bli jättebra när de är klara.

Har väl inte gjort så många knop idag, fixat med katthemmets hemsida och fixat lite mat. Gubben har satt upp pinnvävsjalusi vid bron så kanske vi slipper lite snö (om det kommer någon) på trappan. Gosat med kissarna har jag ju naturligtvis gjort.

Här är världens mest bekymrade  katten i välden. Snutteruttan se alltid så bedrövad ut.

20141026_1

Men när man blir gosad så är livet toppen.

20141026_2

I morgon så blir det till att städa lite efter Julmässeutställarna på Säteriet, som alltid bor på Falkängen. Vi får väl börja julpynta också för vår julmarknad som börjar den 8 november.

God afton

Före och efter

Vi var till torpet en sväng på morgonen. Jag tror min bror hade gråtit floder om han levt och sett detta. Jag tycker det ser fruktansvärt ut. denna fantastiska glänta där torpet ligger är borta.

Framfartsvägen en solig dag i somras.20140801_1

Idag ser det ut så här

20141025_1

Då, ny klippt på sensommaren

20140829_1

Idag

20141025_5

En bit från huset då

20140801_2

Idag, inte ett träd 🙁

20141025_2

20141025_3

20141025_4

Idag sys till och med huset från allfartsvägen. Tidigare kunde man inte tro att det låg ett hus inne i skogen.

20141025_6

Vi var bara där en kortis, sen åkte vi till katthemmet. Tror det var åtta nykomlignar som fotades. Att sen Porsche fastnade på bild när han ville gosa med mej, det var ju bonus.

Visst är jag söt. Busheten lyser i ögonen på honom.

20141025_7

Här fick Olle ta över kameran, det är lite svårt att ta en selfie när katten sitter på ryggen.

20141025_8

Snart ska vi ”snögga te oss” sen styr vi en Kia mot femte världskriget i Torbjörntorp.

Ha en god eftermiddag och kväll.

Att se fram emot

Igår så gick drevet på FB. Det ska blir en Hyllningsturné

Sverigeturnén ”Tusen bitar” – en konsert om kärlek och orättvisor med Björn Afzelius musik, en hyllning till en av Sveriges mest populära låtskrivare och scenartister, sammansatt av musikerna och kompbandet Globetrotters som i många år kuskade Skandinavien runt tillsammans med Björn Afzelius.  20141024_1

Denna turné ska göra halt i bland annat Skövde och jag hängde på låset för att boka biljetter. Den 10 april på Stadsteatern i Skövde då ska det njutas av bra musik. Kul att det är en del av Globetrotters gamla lirare som ska vara med (Olle Nyberg och Per Melin). Det bästa rockband som han någonsin spelade tillsammans med, som han själv sagt.

Jajaja jag är en nörd av hans musik!! 🙂
Var till Ortopedmottagningen i morse tillsammans med herr Axel. Denne Axel ska nu in i datortomografen för nya bilder och sen blir det en ny renovering troligtvis. Vad jag fattade på läkaren så var det nåt fel på muskeln också. Han är ju lite svår att förstå, han pratar väldigt for så jag får vara helkoncentrerad på honom.

I morgon förmiddag ska jag fotografera ett gäng katter igen. Bäst att passa på då de ska gå ut i jourhem på förmiddagen. Sen på kvällen så blir det säsongsstart av Kriget mellan Torbjörntorp och Skagen. Det är alltså Fia med knuff som gäller i morgon.

Nu sitter jag bekvämt tillbakalutad i fåtöljen, tänt i spisarna, musik på stereon och nu blir det även en bok framför ögonen.

Ha en trevlig fredag.

Vilken överraskning, dagen är räddad

jag fick denna ruskiga höstdag.

Hade ett paket att hämta i våran fina butik i Hällekis, ett par hörlurar hade kommit som jag beställt. Fick med mej en papprulle som legat LÄNGE i affären enligt Sandra. Jag såg nog ut som en fågelholk, jag har inget jag väntar på.

Jag fattade ingenting

 

20141022_1

Kommer hem och tar ut innehållet och blir mycket överraskad. Visade sej vara en filmaffisch. En film om bäste artisten Björn Afzellius. Nu trillar polletten ner.

20141022_2

Jag vann ju en tävling på FB för typ en månad sen. Det var två biobiljetter till denna film. Eftersom jag inte klarar av att sitta i en biosalong så ”skänkte” jag dess biljetter vidare till en vän, Peter. Kanske är det ett tröstpris eller också ligger Peter bakom denna poster.

Hur som helst, jag blev jävligt glad, är väl lite av en nörd när det gäller Afzelius, Hoola Bandoola och Mikael Wiehe. Jag bara älskar denna musik. Jag får hålla tillgodo med DVD:n när den kommer, den ligger på bevakning hos CDON.COM

Nu ska de nya lurarna testas, musikvalet är väl givet…

Luckan flyger

all världens väg och hamnar i farstun.

Hörde ett fasligt väsen och reser mej upp och kollar läget. Där sitter Lurvas och blänger ute genom en kattlucka som var borta. Den hade hamnat inne i farstun för herrn kom nog med en sabla fartt och tog med sig ovan nämnd in. Blev väl jagad antagligen.

Hade rengöring av en styck Kia idag också. Behöver ju inte lasta och köra massor med grejer längre. Det var behövligt med en städning. Allt är ju borta från torpet och nu så ska det snickras och grejas med golvet där i skogen, men det finns folk som har åtagit sej detta. Hoppas de sätter igång snart.

När Kian var klar så tog jag en kopp kaffe och så var det en massa telefonsamtal igen. Ringde den och den och den  tredje ringde upp osv osv. Gick ut i garaget och plockade lite, det har ju samlats en del där, men nu ser jag ljuset i tillvaron där ute. Hojarna syns och arbetsbänken också.

Pappa kom en sväng och vi fikade och snackade lite, strax innan han åkte kom Tomas och Ingela också. Tomas hade inget att läsa, så han fick med sej en kasse böcker hem.

Idag har jag även haft ett givande samtal med han Max från Antikrundan. Ska kontakta honom i slutet av november, sen blir det en resa norrut. Tänkte att eftersom jag börjar bli rätt antik så skulle han få värdera den svart-vita pippin 🙂

Nu är det kvällen igen, å jag har en ny deckare på G. Härligt!!!!

Ha en god afton.