Advent = kattens dag/helg

Ja då var det advent igen med allt vad detta innebär. Pyntet klarade jag av under torsdagen och fredagen ägnades åt mej själv.

För tredje året i rad så var jag på Mörk & Söner i Götene under lördagen och representerade Katthemmet. Jag får ha ett hörn där tillsammans med Lotta och hennes förbaskade stora katter, varav den ene av dessa två ALLTID förstör min skyltning på bordet. Han kliver omkring där som om han ägde hela stället. Ja de spatserar omkring där bägge två egentligen. Välter ner grejerna, snor kattmyntaleksakerna, osv osv. Lotta har väldans dålig pli på sina katter 😉 😉

Här har kattaskrället parkerat sej på högen med almanackor.

20141130_2

Annat var det med Nisse som ägs av Mörk jr han bara bara låg och busade i sitt krypin. En underbar misse som visserligen var busig och ville jävlas med Lottas stora ouppfostrade katter.

20141130_3

När jag kom hem från detta evenemang så kom pappa och Marita samtidigt som jag svängde in på gården. En födelsedagspresent hade de med sej också. Vi åt middag och fikade, sen hade de brådis hem.

Mycket prat blev det också vi bollar olika idéer och försöker lösa diverse världsproblem. Min hjärna går på högvarv med olika lösningar på allt som dyker upp.

Det blev tidigt möte med lopplådan men sova funkade inte, så jag vandrade ner för trappan och satt och funderade på många saker.

Kattens dag fortsatte under söndagen. BIK hade klubbmästerskap på Focus i Skara, så det blev en tur dit. Kollade lite på missarna, drack lite kaffe och pratade med sådana som vi kände.

Eftersom det var kattens dag så samsades Snuttis och Lurvas vid maten idag. Lurvas var så nära så nära, vilket jag inte fick någon bild på. Han åt nästan ur samma skål, samtidigt, som Snuttis och hon tillät detta, att han kom så nära. Hon hoppade inte ens ner från bordet.

För husfridens skull så började han äta ur den andra skålen istället.

20141130_1

Han tog sej sedan till klösträdet för att reta Smulan istället, hon ligger högst upp som en kanelbulle. Morrar och fräser åt äcklet. Att han inte kan låta bli, älskade Lurventussen.

Falköping i morgon och ett besök hos tandhygienisten och en sväng till LP-bilar naturligtvis, när jag ändå är i Falköping.

Orkade inte längre

Näe nu orkade jag inte se skiten längre. Var ner till Götene på förmiddagen och när jag kom hem och efter jag ringt till pappsen så orkade jag inte längre.

Jag var bara tvungen, finns en viss gubbe (Axel) som protesterade vilt men jag bara måste. Jag klarar inte detta längre. Tror det är ett arv efter min pappa, jag HATAR att ha en skitig bil.

20141128_1

 

Går inte att kliva in utan att kläderna blir skitiga, Går inte att öppna bakluckan utan att bli alldeles nersölad av geggig skit, det var bara för Axel att bita i det sura äpplet. Avfettning, vattenslang, hink och svamp. Kallt var det dessutom men fan den som ger sej.

Ser ni skillnaden????????

20141128_2Att den sen är prickig av diverse tjära och asfalt det får jag ta, blir en recond till våren eftersom dagens miljövänliga avfettningsmedel inte tar bort tjära och asfalt. Dessutom så använder man väldigt mycket mer, men det är ju miljövänligt så det gör väl inget.  Får väl ta till lacknafta eller fotogen någon gång under vintern om det blir för djävligt.

En bild på min gamla Kia som var riktigt skitig, men som hjortarna gillade för det var mycket salt på den.20130321_2

Innan jag gav mej i kast med detta projekt så tog jag vägen om väldigt snälla och hjälpsamma grannar, en flaska vin till dessa goa grannar. Conny har vid ett flertal tillfällen hjälpt mej  under den senaste tiden med bouppteckning och diverse andra grejer. Nu hjälpte han mej med goda råd igen häromkvällen hur jag ska skriva ett arvsskifte och hur ska vi göra här och hur gör vi här. Conny och Kristina är väldigt hjälpsamma och dessutom jäkligt trevliga och det är ju inte fy skam 🙂 men å andra sidan får jag inte hjälp så betalar jag inte byalagets räkningar så så har vi ingen gatubelysning, Conny är ju ordförande och jag kassör, så det är jag som håller i pengarna 🙂 🙂

Olle jobbar över ikväll så jag har ”fritt” några timmar till så jag tror jag tar mej en liten lur eller också blir det en bok. Adventspyntade gjorde jag igår, nu när skymningen faller så tänds det i fönstren, det blev riktigt fint i år också. I morgon ska jag representera katthemmet hos Mörk & Söner. På eftermiddagen kommer Pappa och Maritha en sväng.

Ha en braig fredag.

 

 

 

 

Tänkvärda ord

En kamrat på Facebook fick denna text av en annan vän. Jag tyckte den var så underbart fint skriven, så jag bad om tillåtelse att kopiera den här.

Vännen…
Jag kommer aldrig kunna känna det du känner
Jag kommer aldrig kunna se den nyans av svart du sett
Jag kommer aldrig till fullo förstå banden som binder
Jag kommer aldrig kunna gå på den väg dina skor gått.
Jag kommer aldrig kunna bära din ryggsäck ..
Det enda jag kan göra är att för en liten stund om än bara för en sekund fördela vikten av det som tynger för att underlätta så du mäktar med tyngden.
Det enda jag kan göra är att ödmjukt gå bredvid och hålla dig under armen när benen inte bär.
Det enda jag kan göra är att stå fast och inte vackla..
Det enda jag kan göra är att vara din vän för det är just det vänskap innebär..inte att alltid att göra något..endast att alltid visa att man alltid finns.
Om man bara vågar vara en vän vågar man gå bredvid och vara tyst när tystnad krävs ..lyssna när orden kommer ..tala när när sinnet behöver det.

Vänskap är respekt och inget mer behövs

Martina Falkenfjärd

Vintersäkrat

Idag var vi och vintersäkrade torpet för eventuella vattenfrysasönderskador.

Varmvattenberedaren kopplades ifrån och tömdes, hydroforpumpen (liten) kopplades bort och bars upp till badrummet där det kommer att vara frostfritt under vintern. Samtliga kranar öppnades och duschblandaren kopplades bort och rören blåstes. Spolarvätska har hällts i alla vattenlås. När snickarna sen är klara kommer underhållsvärme att dras igång. Kan vi göra nåt mer för att förhindra förfrysningsskador? Blir det strömavbrott eller att jordfelsbrytaren löser ut av någon anledning så blir det som det blir. Kan ju inte åka dit var och varannan dag för att kontrollera.

Utegranen är klar för att bara sätta i kontakten nästa helg. Gubben har rensat pannan och nu bär han in ved och eldar i spisarna. Jag sitter och mår gött i fåtöljen. Snuttis ligger på utsikten, Smulan i klösträdet och Lurvas busar. Nu är allt som vanligt igen.

 

Solen visar sej

och vi åker till Tidaholm för en fika med riktigt goa vänner.

Vi startade strax före tio och när vi kommer ner på släta marken så lyser det så väldigt konstigt längre bort

20141122_1

Å ju längre bort vi kommer ju konstigare blir det. Detta visar sej vara solen!!!! Solen bryter igenom och när vi kommer närmare Tidaholm så börjar det skina riktigt ordentligt, det är så att ögonen blir irriterade och solglasögonen åker på.

20141122_2

Idag tog vi tag i ärendet ordentligt, nu skulle vi träffas. Det var ju ett tag sedan, tror inte vi träffats sen i mitten av juli, närmare bestämt den 15 under betydligt tråkigare omständigheter. Men idag blev det av, vi skulle träffa Jonny och Lena dessa goa människor. Det är inte svårt att umgås med dessa, det tjötades och det kollades bilder och det fikades och så tjötade vi lite till. Lyckade även kränga två almanackor till dem.

Tiden rinner iväg. Lena hade uppdraget att vara mormor och Johnny skulle spela på kvällen. Vad som var ett måste det var ju ett besök i deras lokal, en trevlig och stor sådan. Där fanns det flera hojar.

Jag tror bestämt att Lena är ensam tjej i garaget, detta syns ju, hon protesterar lite med ”sitt rosa hörn” En ny dyna har fixats och i vinter skulle regskylten flyttas till ena sidan.

20141122_3

En detaljbild av Jonnys verktygsväska eller om det fanns en flaska kanske en liten reservdunk med bensin. Snyggt var det.

20141122_4

Hela hojen syns här

20141122_5

Mys, öl eller kaffehörna. Snyggt och prydligt.

20141122_6

En detaljbild av väggen.

20141122_7

Sen var det ju så också att vi hade blivit hungriga också, Lena skyndar till sitt mormorsjobb men Jonny följer med och käkar på en Asiatisk krog. När vi ätit klar så kommer Lena och barnbarnet promenerandes och de kom in så det blev en stund till med mer tjöt.

Framemot juletiden när det är lite mer ledigt så ska de komma hit. Vi ska guida dem på Kullen i bil och kanske kan det bli en omgång Fia också.

Söndagen ska vi ägna åt att åka ut till torpet, vi måste tömma ur vattnet ur systemet och vv-beredaren så det inte fryser sönder, för det verkar vara lite kyligare väder på G.

Trevlig lördagsafton!

 

Vad vill du

det är JAG som ligger här

20141121_1

Du tror att du ska få sitta här, glöm det matte.

20141121_2

Fick rycka lite i filten och till slut efter mycket morr så behagade damen flytta på sej.

I kväll så skulle hon mörda mattan

20141121_3

Ja jag ska ta ihjäl mattan

20141121_4

men den förhatliga, äckliga skitkatten Lurvas kom och förstörde alltihopa

20141121_5

Var på bilfirman idag, den där jäkla tanten i ratten svarar ju inte när jag trycker på knappen. Men hon svarade killen i verkstaden, kräsen är hon också tydligen. Sen hämtade han mej och nu skulle vi testa igen. Ha ha svarade hon, nope icke när jag var där. Jag återvände till bilhallen och drack lite kaffe. Sen kom han och sa att anmälan till KIA var gjord och det kommer en ny radioenhet, för det är nog den det är fel på, men nu funkar det. Jo jag tackar jag, pyttsan heller när jag kom utanför gården så svarar inte kärringen. Jag tvärvände i rondellen och meddelade mekanikern, hon är tyst!!! Ja det är nog så att det är fel på enheten. Bra att problemen kvarstår när man är på verkstad. Det går som tur är på den generösa KIA-garantin för radion kostade visst 16000.

Tog vägen om Ugglum på hemvägen, tänkte Lennart Hultkrantz skulle få bjussa på fika och att jag skulle få hälsa på deras senast införskaffade kisse. Mannen i fråga var inte uppstigen, fick jag senare veta när han ringde. Lennart erbjöd sig även att hjälpa mej med vissa kontakter med diverse instanser senare. Får hälsa på honom vid ett senare tillfälle.

Nu är det kvällen och i morgon ska vi åka till Tidaholm och hälsa på Jonny och förhoppningsvis Lena, om hon kan slita sej från barn och barnbarn en liten stund.

R.I.P fina Indianlampan

som jag fick av maken när jag fyllde 40 år gick i tras inatt. Vaknade av ett herrans väsen vid femtiden. Trodde det var Lurvas och Snuttis som bråkade, men det visade sej vara vildkatten som hade vågat sej in och upp på andra våningen och in i sovrummet.

Jag for ur sängen och tände i taket, kattstackarn fick ju panik. for runt som ett jehu och kastade sej mot fönstret flera gånger, lampan gick i golvet, en krukväxt samma väg och stackarn hängde i en ampel som finns i fönstret. Jag fick tag i gardinerna och drog för så att han inte skulle se fönstret då for han upp bland lite andra grejer som finns och till slut så hittade han dörren och ner för trappan och ut genom luckan. Lite svarta tottar låg det bland allt skräp också, Lurvas fick sej väl en hurring i den allmänna förvirringen och skräcken som uppstod.

Det är en hantverkare på Falkängen som tillverkat lampan och den fanns bara i ett exemplar, får väl hitta nåt annat efter att adventspryttlarna har gjort sitt sedan.

20141120_1

Hoppas att inte vildkatten skadade sej. Snuttis låg uppe på garderoben och kollade på spektaklet.

 

Skövde igen då

Ja ett besök på ortopedmottagningen idag för att få besked om den senaste röntgen, vilken visade – ingenting. Har sliter sej i håret och förstår inte varför jag har så ont. Så fick han en ”ny idé” nervsmärtor så det blev en ny spruta på ett nytt ställe och hitintills ingen förbättring. Undrar hur lång tid det ska ta (om den verkar). Han ska rådgöra med en specialist nästa vecka och återkomma till mej. Eventuellt så blir det en träff med bägge läkarna för ett rådslag. Hoppas på detta, specialisten är kanske lättare att förstå, då min läkare bryter på utrikiska.

Jag är så jävla trött på detta nu, vad fasen är det som gör så djävulskt ont?????

Var till pappa och Marita efteråt och fikade. Fick en snygg vinterväst av pappa som han inte använde, den är vit så jag får väl ha den ”till fint” då jag har en förmåga att skita ner ljusa kläder. Det är bra med väst, behövs oftast bara lite värme om ryggen innan det blir svinkallt ute. Jag lider inte av att det är lite kallt.

Tog vägen om Eva när jag åkte hemåt, en katt som skulle fotas, å nu är jag kär igen 🙂

Kvällen på er!

PS!!! Har almanackor här hemma nu om det är någon som är intresserad.

 

Nu var det över

för denna gång, grötakokandet och skinkmackefixandet. En hektisk men trevlig vecka. Massor med folk och det surrades, åts och trivdes i en mysig kaffestuga.

I går så åkte vi efter jobbet till LP-bilar i Falköping. Världens bästa bilhandlare har flyttat från små lokaler till STORA lokaler, Gustav Johanssons, Opel en gång i tiden, har huserat här. Hoppas att familjen KIA blev glada när vi kom.  Tror iallafall detta fick jukramar av både VD:n och verkmästarn och de övriga.

Mamma, still going strong, 87 år och sköter fortfarande kontoret. Det är som sagt underbart att komma dit. Vi var där sent och de var nog rätt slitna allihopa, hade varit massor med besökande och lyckönskanden. Det var mycket blommor som kommit, försökte få jobb som blomskötare, men det var hopplöst 🙂

20141116_1

Ni ser här både att både Anders och Tony hugger rätt bra, som vanligt väldigt högt till tak. Slängde väl till den nåt skitord när de poserade 😉

20141116_2

Massor blommor var det.

20141116_3

Arne ler och vinkar till vadå 🙂

20141116_4

Idag har det varit vilodag, jag har bara skickat ett mail till VRR med förslag på gåvobrevet, som jag fått äran att göra, har skrivit ut och laminerat några stödmedlemskort, eftersom Eva slarvat bort dessa. Uppdaterat hemsidan med två aktiviteter. Skulle läsa lite tänkte jag med har svårt att få ro i kroppen.

I morgon blir det lite jobb och onsdag blir det återbesök till ortopedmottagningen.

Ha de´