Himlen var

ovanligt vacker idag. En strof i en Afzeliuslåt tror jag bestämt, men himlen var ovanligt vacker i morse när jag åkte till Skara. Var på banken och betalade ett par räkningar och var på apoteket Röda näsan, sen var det en tur till missarna för en fotosession. Ett gäng nykomlingar. Alla pissarna var jättekeliga och jag föll ju naturligtvis för en liten lurvig sak. Nej vi ska inte ha mer katter, men å andra sidan kanske Lurvas låter bli att reta ”de stillsamma” damerna om han får en liten polare.

20150130_1

 

20150130_2

Har bekymmer med min kamera *muttrar irriterat* får fläckar på bilderna. Har gjort rent enligt alla konstens regler och har kontaktat expertis, hoppas det inte är pixeldöd. Har haft en fläck ett tag men har inte tänkt så mycket på det, har mer trott att det varit en fläck på väggen när jag fotat katter, det är då jag sett det, men nu så såg jag fler liknande fläckar.

När jag kom hem så lyssnade jag på webben på Kamraten, Jonny Bergman, som gästade Replokalen i Radio Skaraborg idag tillsammans med kollegan Anna.

20150130_3

Fotot ärligen snott från Radio Skaraborgs hemsida

Klicka här så kan du lyssna. Nu gnager låten Socker i skallen på mej, gillar den, sen gillar jag ju Jonny också och det är jag nog inte ensam om.

Klart slut från Skoghall Skagen

 

Softar

Lurvas å jag softar i fåtöljen. Det är eld i spisarna och han värmer sej efter att ha varit ute i snösörjan.

20150129_1

Inget uteväder idag precis, halv storm emellanåt och lappmögel i ganska stora mängder. Inget som lagt sej som tur är.

Skönt är det iallafall att slippa gå ut, bara gotta sej inomhus, det är faktiskt det jag gjort idag. Luftade endast dammsugaren lite, hade tänkt ta en tur till staden, men la ner det projektet, blir en tur till Skara i morgon istället, måste till banken och betala lite igen.

I morgon fredag, måste ni lyssna på Radio Skaraborg kl 11.00, då ska Jonny Bergman spela i ”replokalen” tillsammans med Anna.

Nu år det klart slut från Skoghall.

 

Värkmästare

Kan jag nog kalla mej idag. Undrar om det finns någon verkmästare som kan åtgärda problemet.

När jag kom hem från jobbet idag så blev det snuttefilt och brasa.

20150128_1

Satans för***else och skatan i gatan, idag har jag mycket värk till salu. Finns det någon hugad spekulant som är intresserad. En liten auktion kan jag ordna till förmån för VRR. Där auktioneras det ut många fina grejer på deras Facebooksida. Anslut dej till dem du också och buda på bra grejer. Samtidigt så hjälper du en Veteran som har det jobbigt.

I helgen som gick samlades det in hela 33 700 spänn till en kille som hade det besvärligt. Återigen så skriver jag. Bakom varje soldat – finns en kamrat. Attans vilken kamratskap och vilja det finns bland dessa människor. Tror att gruppen har samlat ihop typ 400 000 på ett år till behövande kompisar. Ingen kan göra allt men många kan göra mycket tillsammans. Det är likadant som i kattvärlden, en tjuga här en femtilapp där, det ger resultat när man är många. Jag är nu månadsgivare i VRR.NU.

Jag skänkte även några saker efter broder dit, bland annat en kniv, den såldes för 4000 spänn, Han som budade hem denna, han skulle bara ha den för han var på samma bataljon som brorsan, ett snusdoselock med FN-loggan fick högsta bud på 800, hölstret som ligger ute  på sidan nu, är uppe i tusenlappen. Bättre att någon annan får glädje av prylarna istället för att de ligger i en låda till ingen nytta. Dessutom är det kul att det ger lite pengar. Gruppen ligger mej varmt om hjärtat och jag kommer att stötta dem så gott jag kan. Har sett och hört/hör mycket elände av vänner till mej som jag lärt känna genom denna gruppen, när det blir bekymmer med hälsan och myndigheter. Att man på köpet dessutom skapar  kontakter, som kan vara och är mycket värdefulla i andra sammanhang. Var inne och kollade på en del kommentarer nu, tydligen så har även jag blivit en ”veterankamrat” 🙂 Jag som knappt har varit utanför Sveriges gränser *hahaha*

Facebook på gott och ont, för mej är sociala medier, ett bra sätt att skapa nya värdefulla band och nå ut till många på ett snabbt och enkelt sätt.

I övrigt inga skandaler på bygden och nu har jag svamlat färdigt för idag. Återgår nu till att umgås med Erik Winter en stund.

Over and Out

Min grymma katt

Visst ser han förbannad ut lille Lurventussen. Han är nog bara lite uttråkad för nu är det skitväder igen. Bättre med barmark eller lite snö och några minusgrader. Men nu är det blask och plusgrader. Inte gott om tassarna när han ska gå ut.

20150126_1

Att rapportera om idag, jobbat och vart till Göten och provianterat lite, ätit och eldat slut på rapport.

Over and out Skoghall Skagen

Miljötjosan

Med risk för att få på pälsen ordentligt nu, men jag bara måste skriva om mina åsikter i detta.

Spara vatten med ett duschmunstycke som inhandlades, låter ju bra eller? Visst är säkert jättebra, men det tar för det första dubbelt så lång tid att skölja bort schampo, balsam och tvål från kropp och hår.  Icke vattenbesparande med andra ord. Att det sen för ett jävla oväsen på grund av all luft som blandas i detta snålspolande duschhandtag. Måste ha tag i ett icke-snålt handtag.

Diskmedel får man använda tre gånger så mycket, likadant med andra rengöringsmedel, för att inte tala om miljömärkt avfettningsmedel till bilen. Herre jisses, hur mycket mer får inte användas och det är ett jävla skrubbande, sen får man ta till ett icke miljövänligt medel iallafall. Det miljövänliga tar inte bort salt och asfalt. Totalt värdelöst. Måste vara ett petrobaserat medel för att lösa upp detta. Då man börjar men med snällt medel och sen är det lik förbannat det icke miljövänliga som man får ta till. Kristallolja, vanolen,  eller fotogen är det som fungerar då det inte finns gammalt hederligt avfettningmedel att få tag i. Det blir ju inte så miljövänligt till slut.

Köper gärna miljövänliga saker men bara om detta fungerar.

I går kväll så hoppade Snutteruttan upp i det fina klösträdet vi köpte, bra på alla sätt och vis, men det är som sagt gjort för kattungar. Här går det ju inte att lägga sej. Men jag kan ju sitta här och kolla utsikten en stund.

20150125_1

Ja det var mina klagomål idag. Hoppas ni får en fin söndag.

Over and out – Skoghall Skagen

 

.

Tuffare än jag trodde

Solen sken idag, en fin dag blev det för Gunnel som bland annat jag skulle ta farväl av idag.

20150123_1

Trodde i min enfald att jag skulle klara dagen utan större problem. Ack vad jag bedrog mej. Det var en ljus och fin ceremoni i kapellet tillsammans med Gunnels familj, men jag fick flashbacks så det var nästan så jag fick gå ut, panikångesten grep tag i mej så det nästan blev svart. Det blev tuffare än jag trodde det skulle bli. Tur att jag hade Inger vid sidan om och satt långt fram annars så hade jag nog fått gå ut, det blev till att bita ihop rejält och ANDAS, titta i taket och sjunga en bra låt inne skallen. Förhoppningsvis så var det ingen som märkte något. Fruktansvärt jobbiga tillställningar är det med begravningar, men jag vill inte ha det ogjort.

Gunnel var en fin och rar liten” tant” som kom knatandes med sin rollator ner till oss på Falkängen, jag kommer att minnas henne resten av livet, som den goa glada ”reservmamma” som hon var. Med glimten i ögat kallade hon mej alltid för ”lillsyrran”.

Tack Mia, Thomas och Per för att jag fick vara med.

ljusetljusetljuset

Efteråt var det minnesstund på Falkängen.

När jag skjutsat hem Inger, så var det en otroligt vacker himmel på andra sidan Kullen.

20150123_2

Hade telefonkontakt med Lennart på eftermiddagen, han är alltid lika trevlig och hjälpsam. Vi ska nog ut på uppdrag han och jag inom en snar framtid. Allt kommer nog att lösa sej på bästa sätt.

Ska ”spela” lite Mahjong nu och koppla bort hjärnan en stund.

Klart slut och trevlig kväll på er.

Som jag befarade

så inträffade det jag trodde skulle inträffa. Lurvas klättrade upp till utsikten på garderoben och la sej på Snutteruttans fredade plats.

20150122_1

Som ni ser så njuter inte Snuttis av uppvaktningen,  det var bara till att köra bort inkräktaren och flytta klösträdet. Nu är det ommöblerat så nu kommer han inte dit. Han fattar inte att det går att hoppa från skrivbordet och upp som Snuttis gör, eller om han helt enkelt inte fixar detta, han är lite baktung.

Snöat har det gjort inatt och under dagen. Jag var till den stora byn, Lidköping och fixade lite idag. Hur som helst, det är underbart att köra på smala fina osaltade vägar, med packad snö. Tio gånger hellre osaltat än det slabb och modd som blir på dessa vägar. Lite knivigt blev det när jag mötte snöplogen på våran väg, men han stannade och backade, eftersom han precis passerat en avfart. De brukar ju annars bara dundra på.

Jag gillar ju inte detta vita mögel som kommer ner, men måste ju erkänna att det är väldigt vackert, när det ligger som bomull på allt i naturen.

20150122_2

Fick tag i ”hälkuddar” till mina skor idag, så kanske hälsporren, eller riddarsporren som Olle alltid säger, blir lite snällare.

Go afton på er, var ni än befinner er.

Over and Out Skoghall Skagen.

 

Lite litet

var liggplatserna i det nya klösträdet som kom förra veckan.

Det är nog mer tänkt till kattungar eller LITE mindre missar än våra, Lurvas framförallt. Han är ganska stor kille nu. Men han ger sej inte, får väl ligga med halva kroppen utanför lådan då.

20150121_1

Eftersom liggplatserna var mindre än på det vi hade tidigare, så ställde jag klösmöbeln i sovrummet. Nu får den eventuellt byta till en annan plats för nu kommer ju Lurvas upp till Snutteruttans frizon, garderobstaket. Han vågar inte riktigt klättra ända upp men han är farligt nära. Snuttis sitter nu och blänger på honom från fönsterbrädan. Tänk att de inte kan vara sams de är tre missarna.

20150121_2

Ortopeden ringde idag och ska kalla mej till ett återbesök i februari tillsammans med en axelspecialist. Det kändes bra att min polskbrytande läkare inte ger sej.

Nu blir det vila resten av dagen, har härjat lite för mycket på jobbet så nu blir det till att lyssna på kroppen. Ett besök i Lidköping är det på torsdagprogrammet och på fredag ska jag på begravning.

En Erik Winterdeckare ligger och väntar på mej nu så jag säger endast

Over and Out checkpoint Skoghall-Skagen