Myntarus

Kattfnatt av myntarus hade han i går kväll den lille rackaren. Har en burk med härodlad mynta som plockas fram ibland och då tuggas det friskt, sen är det tokspel.

Tror jag är lite påverkad

20150227_1

 

Rulla rulla, busa busa

20150227_2

 

Upp på bordet och spana

 

20150227_3

Sen blev det jättejobbigt

20150227_4

Därefter föll jag i myntakoma

20150227_5

Tag det lugnt idag, läst lite plockat lite, pimpat en av två fula gråa lampskärmar. Nu blev den lite roligare. Ska börja på en ny deckare tänkte jag, för kröppaskrället är som det är och då är det gott med en bra spännande deckare och snuttefilten.

Ha en god fredag

/Over and out Skoghall Skagen.

Inte så lätt….

…. att sova med en svans som viftar i fejset.20150226_2

Å varför ska katterna alltid ligga med den tråkiga änden mot ansiktet?

Idag blev det klart med försäljningen av torpet. Ett bekymmer mindre.

20150226_3

Nu är det bara en viss myndighet som ska höra av sej, som de har lovat sen i början på januari. Nu är snart februari slut och vederbörande handläggare har fortfarande inte hört av sej. Undrar om han menade januari nästa år. Ska skicka ytterligare ett mail i morgon. Han behöver ta fram skämskudden tycker jag.

Over and Out Skoghall Skagen

Det är telefon

och brev och vänta på att kassan ska höra av sej, är ju utförsäkrad och han hör inte av sig trots påstötningar. Då får man kontakta sjukhuset och påpeka vissa saker.

Så när jag gick här och väntade på att han skulle ringa, som jag trodde skulle ske idag, vilket var fel. Jag satte mej på vinden och sorterade grejer, så nu har jag faktiskt lyckats få ihop en liten hörna där jag kan sitta å pyssla med saker. Lite kallt där inne, men nu är elementet igång så i morgon blir det bättre.

20150223_1

Kasta ut gästsängen kanske, det är väldigt sällan som någon övernattar här, så varför ha en säng som tar plats. Har slutat att ha möbler ifall det kommer någon. finns ju liggunderlag, snuttefilt och kudde.

Skatan ska försöka somna om nu, vila sej inför morgondagen.

Over and Out Skoghall Skagen.

Helgrapport

Har pimpat en gammal låda som vi hade diabilder i när jag var liten. Har skannat in alla så nu var lådan tom och nu sög jag tag i denna häromdagen och gjorde en tejpning av denna. Klädde den med svar sammet invändigt, kanske blir det till att lägga Broders FN-medaljer i den, eller min samling med zippotändare. Funderar lite. Utsidan blev bättre än insidan iallafall.

20150221_1

Kvällen tillbringade vi i trevliga hojkamraters sällskap i lokalen. Det var ölkväll med dart och mat i Axvall.

20150221_2

20150221_3

20150221_4

Här står bästa hojmekarfåtöljen mitt bland massa färdiga hojar, halvfärdiga och påbörjade byggen.

20150221_5

Tack kamrater för en trevlig afton.

För tillfället over an out Skoghall Skagen.

Försökskanin

eller träningsobjekt kanske.

Var till Anna, hon som bor i mitt föräldrahem i Skärv idag. Hon grejar ju med det mesta. Nu har hon utbildat sej i att fixa ögonfransar. Hon sprejar folk bruna också å fixar naglar med mera med mera. Fick iallafall en fråga om jag ville vara träningsobjekt, eftersom hon inte får röra mina naglar så okej då. Så, i vårat gamla cykelskjul som sedan mamma hade som hönshus, låg jag på en brits och hon pillade och klistrade.

20150220_1

Så nu kan jag blinka som den värsta kändisen 🙂

Nu var det nog Smulans tur att bli biten av vildkatten, hon har ont i svansen. Får absolut inte röra denna, men hon hoppar och studsar och gosar med husse som vanligt. Avvaktar lite annars så blir det veterinär. Det var det sista bettet vildisen gjorde, för igår kväll så rusade han ut mitt framför en bil när Olle öppnade dörren. Han finns inte mer Vilding. Bilisten som körde över honom stannade naturligtvis inte.  Har försökt att fånga in honom, men det gick han inte på. Nu vilar han tillsammans med andra missar och tvåbeningar på andra sidan regnbågsbron.

Har ju som många andra fastnat i aluminiumtejpen, jäkla Anita Fjäder som lockade in mej i detta beroende, måste ju ha nåt att ”sätta händerna i” . Har testat med lampskärmar och lampfötter och så här blir det.

20150220_2

20150220_3

Nu ska jag locka in Christian, Anna och Britta i denna beroendeframkallande syssla 😉

För övrigt så händer det inte så där väldans mycke precis, för tillfället är jag tämligen döv, så lurarna har svullnat igen. Så det är ganska tyst, för ingen orkar prata med mej för jag svarar bara va!

Over and out Skoghall Skagen

”Medarbetarsamtal”

…. med chefen en lördagsafton.

Om man sammanfattar det hela så förlorade jag stort. När chefen vann så hade jag inte ens kommit runt hörnet med en enda pjäs. Blev ständigt utknuffad av alla. Detta kan även kallas mobbing.

20150215_1

På fredagen var jag och uträttade diverse ärenden. Var till Götene och handlade, sen var jag till Skara en sväng, åkte därefter ut till torpet för att kontrollera läget. Det ser ju inte så idylliskt ut längre.

Vägen fram, inte ett träd på vänstra sidan. bara högar av stock och ris.

20150214_1

Där jag står och tar detta kort, där syntes inte huset, bara skog mellan allfartsvägen och huset.

20150214_2

Var och pratade med Anna en sväng efter, vi åkte ner till hennes farföräldrahem och kollade lite. Här sprang jag mycket som barn, hos farbror Jonas och tant Anna-Lisa. Sonen Claes, har röjt upp ner mot sjön. Här var det också massor med träd, bara en stig ner till bryggan.

20150214_3

En av kakelugnarna i huset. TV-rum var det då, nu är det omgjort till kök.

20150214_4

Den här kallar de för tysken. Där var salen och nu är det TV-rum.

20150214_5

Ganska nygjort kök. Här stod TV-soffan.

20150214_6

Smutten mellan halllen och köket

20150214_7

Olle och Per-Erik var ute till torpet en sväng idag, då visade det sej att strömmen, fortfarande var inkopplad. Sade upp elleveransen till den 29 januari och då skulle den stängas enl. Vattenfall. Det hade inte verkställts, så värmen var på i badrummet. Åkte dit och slog av huvudströmmen. Så nu blir det telefon i morgon igen.

Nu tuggar datorn i bakgrunden, defragmenterar hårddisken har VÄLDIGT lite plats kvar på C-disken. Trots att allt sparas på D-disk så har det blivit fullt. Får med andra ord göra en åtgärd.

Over and out Skoghall Skagen.

Gammal lampa….

blev som ny, nästan.

I en av lägenheterna på jobbet har det, sedan jag började, stått en förskräckligt ful jäkla ”pinnlampa”.  För jäklig i färgen, någon fruktansvärt ful rosa färg. Den slet jag med mej hem idag, för den skulle stajlas om, för ”pinnlampor” är ju moderna igen. Fröken fjäder, har ju tipsat mej om aluminiumtejp. Detta inhandlades på Biltema igår (10 rullar till Fjäder och 2 till mej). Hem efter jobbet, letade rätt på mattsvart sprayfärg, ut i friska luften och sprejade skärmen. Blev typ mörkgrå/svart när den torkat på tyget. Moment två, skrivbordet på övervåningen fick besök av lampa, sax och ovan nämnda tejp. Resultatet blev, fasen så mycket finare än innan stajlingen. Synd att jag inte tog en ”före bild”

20150212_1

Ska vara lite skrynklig struktur på foten, tycker iallafall jag.

Var på Ortopeden igår och det var ju inget kul, enligt axelspecialisten så är det en nervskada, som jag tydligen får dras med. Talade om vad jag arbetade med, och han sa att jag får inte lyfta, men jag kan ju stå och bre smörgåsar. Jisses jävlar, välkommen till verkligheten. Ska jag ringa på någon annan när disk behöver plockas in från serveringen, eller när en full diskback ska in i maskinen, eller en kaffekanna ställas ut……….. Kom för bövelen på studiebesök och ser hur vi jobbar.

Väntar även på att de ska ringa från en viss myndighet. Denna herre skulle ha hört av sej i början på januari, sedan lovade samma herre i mailkontakten, jag ringer dej i morgon, jag lovar. Detta var den 29 januari!!!! Han har inte ringt än. Vad ska man tro egentligen. Jag är nu utförsäkrad från och med den 12 januari.

Läkaren ska kontakta någon slags samordnare som ska hjälpa mej vidare och sen är jag återremitterad till Vårdcentralen, jag blir så förbaskat trött. Finns en grupp på FB som heter 100 psykbryt innan midsommar (är väl ett ”hån” till alla träningsgrupper typ 100 pass innan midsommar). Jag är nu inne på psykbryt 712, så jag kommer väl upp i 1000 innan midsommar.

Klart slut från gnällkärringen för idag.

Långt avstånd…..

…så går det för sej. Tar en stund innan Snuttis släpper bevakningen men snart så sover hon med tassen över ögonen. Vill inte se den hemska svartvita saken som ligger där.

20150210_1

Pappa och Marita kom farandes lite akut idag när jag kom hem från jobbet. Lite papper som behövde fixas. En kopp kaffe hann vi med också.

Nu ikväll så behövde jag ta lite pälstovor på Lurvas, satan vad stark han är och vad han klöste sej fast i armen på mej, mycket ”kaninsparkar” med klorna ute och han bet sej fast också. Fick faktiskt ta honom i nackskinnet för att han skulle släppa mej. Jisses sicken vilding det är.

I morgon blir det en tur till KSS och ortopeden. Undrar om de ska spruta cortison igen som det tror ska ha någon verkan. Ganska trött på de där cortisonsprutorna, som inget hjälper. De säger bara återkom om två-tre veckor och tala om hur det fungerade. DET HJÄLPER INTE, men de slipper ju problemet i någon månad. Sen får man komma tillbaka och de kliar sej i skallen lite, och sätter en ny injektion så ska man återkomma om två-tre veckor igen.

För övrigt inget att rapportera

Klart-Slut Skoghall Skagen

Får bara skallen….

……plats så räcker det väl. Att resten får vara utanför det gör inget.

20150209_1

 

20150209_2

Sen studsar han upp, högst upp, då når jag nästan taket och sär sitter det en fluga. Jisses säger tänkte jag, vad du än gör så hoppa inte.

20150209_3

Sen gick han och lade sej i pottan 😉

20150209_4

Noll skvaller och noll skandaler, det händer med andra ord inget och tur är väl det. Pratade men auktionsfirman i går kväll och nu börjar grejerna från Oves samling att droppa ut på nätet. Hugade spekulanter kan ju kolla på auktionshuset Kolonn i Stockholm.

Lite föraning om vår idag, snön smälter, gräsmattan börjar synas i kanterna, fåglarna kvittrar och flera plusgrader. Inte ens i mitten av februari så det kommer bakslag på detta, men humöret stiger när man inte fryser skallen av sej när man går utanför dörren. Hade till och med öppet på framsidan en stund när jag kom hem från jobbet.

En ny bok ligger och väntar på bordet så jag säger over and out Skoghall Skagen