Dålig uppslutning

Var det på fredagsmyset förra veckan. Endast tre personer, Kenneth K, Maken och jag, men vi hade trevligt ändå. Lite mysigt att sitta inne i vårat hörn och ljuga lite.

Lördag förmiddag beslutade vi att åka till Ollebror Björn och hans fru i Ulricehamn.  Träffade på Stindberg och hans kollega på gatan utanför, de var i flyttartagen. Tog en biltur tillsammans för att titta på det hus som de köpt i Gällstad och flyttlasset går i slutet på maj. Hofsnäs och Danike passerades. Det var en guidad tur, fina hojvägar som kanske kan åkas till sommaren. Vi återkomst var det sen lunch, var hemma framåt åttatiden om kvällen.

Söndagen så kom bästa pappa med sambo för att gratta Olle, han är  ju aprilskämt visserligen, men de kom lite i förtid, då blir det inte så många på en gång, och vi kunde sitta och diskutera lite diverse grejer.

Har fixat några armband också, en del beställningar har droppat in och vänliga kamrater inom FB-världen skickar uniformsknappar till mej. Fick en laddning i fredags tror jag och fick nu meddelande om att det kommer ett gäng till efter Påsk. Sen gör jag ju min ”egen” knapp av hemstöpt ammunition .44 magnum. 🙂

20150331_1

Här är färgerna som finna att tillgå just nu.

20150331_2

Måndag och tisdag har det varit jobb med städ och idag även lite pyntande inför Påsköppet. Lite kul att göra något annat. Torsdag kommer alla varor också så då blir det till att packa bröd, koka ägg, förbereda förbereda, men själva Påskhelgen då är jag ledig.

Rehabsamordnaren på Vårdcentralen ringde idag och hon ska försöka hjälpa mej i mina strider med läkare och myndigheter. Väldig trevlig och mycket tillmötesgående samt förstående. Så nu avvaktar jag svar från henne innan jag drar igång med ”stora artilleriet” *ler* Nej då, så illa är det inte men eftersom skadan består, eller rättare sagt ny diagnos, så har jag vissa synpunkter. Två månaders väntetid till VC och 8 maj till smärtkliniken. Vad gör jag tills dess då. Ja, ja det löser sej väl alltid på nåt sätt.

”När Balkan brann” är nu utläst och nu så ska även Alfa-Sierra läsas, handlar om BA01 en av de FN-mission som min bror var ute på.

Over an out CP Skoghall Skagen 🙂

Glad Påsk ska jag väl tillönska alla också, Knallkorkar som stolpskott, vänner och ovänner.

20150331_3

 

Skicklighet

eller kanske var det klockren tur 🙂 Bilden blev iallafall kul.

Var och fotade och den här damen i från Oslo var på bushumör. Ville stoppa henne innanför tröjan för att ta med damen hem. Så otroligt söt och busig.

20150326_1

Kommer som sagt ända från Oslo. Snart ett helt år hon och ägaren hade gått bort.

Pratade med bäste Anders igår, han kommer upp i påsk och ska kolla bakvagnen på hojen åt mej. Till hösten får vi ta tag i däckproblematiken ordentligt. Blir väl nya fälgar och troligen en annan framgaffel, då måste även skärmar fixas också, detta låter väldigt dyrt igen.

Lugna gatan har det varit idag. Kollat ett föredrag med Ulf Henricsson på Youtube som var väldigt intressant. Läst lite har jag också hunnit med. Gjort två armband och packat dessa för att posta dessa i morgon. Sen var dagen nästan slut. Till sist fixade jag bilderna till hemsidan och uppdaterade denna.

I morgon är det fredagsmys på Nockes med hojkompisarna.

Over and out Skoghall Skagen

ID-kapning

har skett i byn. En har fått ”stänga” sitt personnummer och en annan fick paket i sitt namn som icke beställts. Vi har en lejonkula till postutlämning så nu är det bevakning i byns bästa Coopaffär. I morgon köper Olle en postlåda med lås till oss och till grannen längre upp, som var hör förut och skickade bud med Olle. Kan ju alltid göra det lite besvärligare.

Har skickat min första beställning av ett armband. Ha ju hittat ordentlig lina och uppfinningsrikedomen slog till hårt i helgen. Har ju MASSOR med kal .44 magnumkulor som bror min gjutit så nu testades det med en sådan kula som knapp, det blev rätt coolt.

Borrade hål i kulan och lödde i en märla. DSCN0299

CIMG0180

En med en vanlig ”kroneknapp” modell mindre.

20150320_1

Kom ett gäng knappar på posten idag också, eftersom jag la ut en förfrågan på boken om det var någon som låg och ruvade på uniformsknappar. För varje sålt armband så får VRR, 100 svenska kronor, dessa kronor svischar jag över. Ja jag har skaffat svish. Nu är jag riktigt modern. Börjar att ”bygga” ett litet lager med armband och ”nyckelringar”  kommer i fler färger, Camo, Sand, Svart, Blått ja kanske till och med Rosa om det är någon som önskar detta. Det är bara att beställa, så ordnar jag detta. Är det någon som har en speciell regementsknapp eller liknande så går det bra att skicka denna så fixar jag resten.

Har börjat läsa boken ”När Balkan brann” av Ulf Henricsson, även kallad Sheriffen i Vares” Verkar väldigt lovande.

I morgon blir det en tur till Katthemmet, en fotosession igen.

Önskar er en god afton. Klar Slut

Resultatrapport

från gårdagen oavgjort i Fia me’ knuff. Herrarna vann var sin omgång.

Jädrans go mat fick vi. Detta recept snoddes direkt så det får jag testa på någon någon gång.

Har gått igenom gårdagens/nattens händelser i cyberrymden. Nyheter, bloggar och boken. Blev några vassa kommentarer på ett par ställen.

Lurvas ligger nu på bordet jämte mej och sover, den lille rackar’n.

20150322_1

20150322_2

Men nu svassade Smulan förbi bordet och då blev han genast på alerten och svassade efter. Attans rumpedrag ge fasen i tjejerna, de vill INTE busa!!!

Den här boken fick jag låna av Rolle igår, nu ska den läsas och begrundas. Riktigt intressant ska det bli. Har ju sett filmen med Henricsson och BA01.

20150322_3

Först ska jag dock gå och kolla lite i lilla hobbyrummet, det är lite svalare där för nu har Olle eldat och det är varmt på bottenvåningen.

Ha en go söndag!!!Over and Out Skoghall Skagen

Knappar sökes

Nu har jag äntligen fått tag i riktig paracordlina, nu ska jag bara ha tag i bra knappar. Kronans knappar, modell mindre eller något annat snyggt. Är ju inte säkert att en som inte är intresserad av det militära gebitet vill ha med en ”kroneknapp”.

20150320_1

 

Lite mer färger än svart och militärgrönt kommer att införskaffas så småningom. För tillfället är det bara grönt och svart som finns i pysselstugan av riktig lina. En tunnare som jag flätar dubbelt av finns i lite andra färger.

20150320_2

Chefen var här en sväng idag och kollade läget. Fikade lite och utbytte lite diverse erfarenheter.  Skallen har inte varit med idag så kudden är nära till hans nu.

Ha en god afton

Klart Slut Skoghall Skagen

En vårtur …..

tillsammans med Kian blev det idag.

Startade mjukt i morse med att kolla filmen om Björn Afzelius, den har legat i hyllan ett tag, men kände att idag, så klarar jag nog av att se denna och det gjorde jag. En livsskildring av en fantastisk artist och låtskrivare. När den var avslutad så gick jag ut och ”nitade” fast den nya vaxduken på trädgårdsbordet på framsidan, pratade med Ann-Britt över staketet, sen vart det en stund i hammocken med Snuttis på magen och en bra bok.

Nu kryper det i benen på mej och hungrig var jag, en tur till toppen på berget och lite mat satt inte fel. Hade med mej kameran, så när jag var mätt och belåten, fortsatte jag till Råbäcks hamn för att sätta mej där en stund och njuta av tystnaden. Allt är i och för sig ganska tyst för tillfället då jag åter igen har väldiga problem med eksem i hörselgångarna. Hindrar ju inte att njuta av naturen och tystnaden detta till trots.

Ett gäng bilder blev det.

Ett av Klingens alla husdjur satt på dörren när jag skulle åka.

20150319_1

Vägen mot Hamnen

20150319_2

Ett gäng ”andar” var i närheten av mej.

20150319_3

20150319_4

20150319_5

20150319_6

Andar med glitter i vattnet

20150319_7

20150319_8

Järnvägsräls, modell väldigt smalspårig vid det mekaniska stenhuggeriet

20150319_9

Någon har roat sej med att stapla skrotsten

20150319_10

20150319_11

Det är lugnt och stilla där nu innan alla turister och båtfolk kommer, så det är väldigt skönt att sitta där nere vid vattnet. Vår och höst då är det som bäst, sommaren blir lite hysterisk här.

Ska nu fortsätta på den femte boken i serien om Avdelning Q.

Over and Out Skoghall Skagen.

Hornen växer

och eldgaffeln kommer fram när det ska skrivas till diverse instanser och myndigheter.20150317_1

Det vill till att hålla fingrarna i styr så de inte halkar över tangenterna och skriver vad skallen egentligen vill skriva. Nä i sådana lägen får man föröka att vårda språket, trots att man vill skriva nåt helt annat. Det är som att gå på glödande kol. Inte vara aggressiv endast saklig och ödmjuk (vilket JAG HAR VÄLDIGT SVÅRT ATT VARA). Jag använder mycket GÄRNA kraftuttryck och andra saker i mitt språk, typ knallkorkar och stolpskott som jag i och för sej ser som en finare omskrivning av dumskallar och idiot 🙂

Nä nu ska hon vara snäll lilla Skat-Ann så det är bäst att skriva
Klart Slut – Skoghall Skagen

Nu njuter

Smulan. Matte har lite trädgårdspyssel och solen skiner. Då är livet toppen tycker Smulis. Hon är alltid med när jag grejar ute. Det blev lite gjort, klippte ner en del visset gräs och lite räfsande i rabatterna.

20150315_1

 

Gulltöreln  börjar piggna till.

20150315_2

Olle är ute och tvättar och städar sin bil, det får jag spara till en annan dag. Om ett par timmar är det schemamöte inför säsongen.

Over and out Skoghall Skagen