Morgonmys

Kunde unna mej lite morgonmys idag med Lurvas som sällskap. Börjar jobba senare, så jag fick sova tills jag vaknade vilket var runt sju. Tekoppen och Datorn till frukost, en kom Lurvas å ville mysa.

20150430_1

Han ska ju ligga uppe i ansiktet när ha ska mysa. Plutten. Lite sårig på näsan är han också. Det kanske är Sotis som labbat till honom. Den femte katten i ordningen, som kommer hit och vill komma in. Igår satt Sotis och Lurvas några meter från varandra och Sotis blinkade och blinkade och blinkade

20150430_2

Det är nog ingen ”vildkatt” men h*n vill gärna var här och skulle nog inte ha något emot att komma in.

Klart slut från Skat-Ann och Lurvas

Beställningar ramlar in

och det gillar jag.

Nu startar det i morgon eftermiddag. Valborgsfirande med Hällekis musikkår och öppen kaffestuga. Sen går starten på årets säsong på Falkängen. Min åttonde säsong i byn. Jisses vad tiden ramlar iväg. Länge sedan jag slutade på Lantmännen alltså, var tog de åren vägen.

Som vanligt är det stressigt innan öppning, men konstigt nog så löser det sej, vi har förberett en hel del idag, och i morgon är det ett helt kompani som ska städa efter ett gäng ”långliggare” som får flytta sej över helgen för att sedan komma tillbaka på måndag.

Fick paket idag, mina förlängda fotpinnar som Anders har tillverkat. jag är ju så jäkla snefotad så pinnarna behöver förlängas lite för jag får så förbaskat ont eftersom jag får bända i lederna så det är lite för trångt. Dessa ska monteras i helgen för……

Nästa helg den 9 maj är det märkeskamp i Falköping, då ska vi naturligtvis, om vädret är OK åka dit.

Å helgen därpå, den 16 maj är det Mopperally, Kullen Runt, med start och mål på Falkängen, Välkomna till Kullen som ”badar i blårök”

Beställningar på paracordarmband ramlar in och jag gillar ju att sitta å greja i min lilla skrubb och det ger ju bidrag till VRR också. Idag blev det 5 stycken som ska skickas till hugade beställare med post i morgon.

Lite blandat i färger

magnus

mathias

modellförslag

Linan är ju riktig fallskärmslina, och den tär på fingrarna, så ett par gamla skinnhandskar har fått en smärre modifiering så blir det lite snällare mot huden

handske

Snart är det kvällen, men först NCIS, så var vänlig stör ej.

Over and out – Skat-Ann

Fängelsehåla

Dörrkarmen till vår fängelsehåla var upprôten kan man lugnt säga

20150426_0

Det var Olleprojektet igår, att spika ihop en ny karm. Innanför den här dörren i etage 2, under grusplanen på framsidan, är det en stensatt gång.

20150426_1

Som är några meter. Längst in, lång långt ner är våran vattenbrunn. Den används numer bara till trädgårdsbevattning och diverse tvätt av bilar och annat. Det är inte många som har en egen fängelsehåla under uteplatsen.

20150426_2

Ingela och Thomas, våra galna grannar, tills igår, svängde in och sa hejdå på eftermiddagen, nu har de flyttat till Tärnsjö 🙁

Yrvädren systrarna Westbeck kom farandes en kortis igår, de kom just som Olle skulle skjutsa herr och fru Pappskalle till Skara, så jag fick ta hand om pratkvarnarna själv 😉

Pappa och Marita kom en sväng till elvakaffet på söndagförmiddag. Det var ett papper som skulle skrivas på. Åh dessa papper, hoppas det är klart nu då. De följde med till Lugnås och käkade en pizza med oss efteråt.

Ska försöka gjuta några Tors hammare nu, har gjort formar, som jag hoppas fungerar. Blygrytan får vakna till liv igen, kanske trots all får användning för både blygrytan och trumlaren.

Klart slut från soliga Kullen.

Uppe tidigt

Som vanligt ingen John, lika bra att börja dagen men en kopp te och hembakat limpa och datorn i knät.

En tur till Kinne Kleva, växthuset. Inhandlade blommor till lådorna på bron. När jag åkte tillbaka hemåt så

var jag tvungen att stanna för det blommade så fint vid Ekmans i Gössäter. Tur att det alltid ligger en liten kamera i bilen.

20150424_1

20150424_2

Vid hemkomst så låg Lurvas fortfarande i en av blomlådorna på framsidan. Bösepelle, fan så han såg ut och inte blev det bättre när han fjantade sej när jag kom hem. Rullade och rullade i jorden.

20150424_3

Han är på sin vakt när han är ute. Direkt om någon kommer nära, även vi så är han i flykttagen.

20150424_4

Släpade fram högtryckstvätten och fixade till trapporna, de var för jäkla skitiga. Sen planterade jag blommorna, åt middag och till sist tog jag mej en Norrlands Guld.

20150424_5

Nu är jag slut och tänker inte ta någon promenad idag, blir vila tillsammans med en deckare.

Klart Slut från Röda villan

PS! Eftersom vi klippte gräset igår så gjorde grannen det också idag 🙂

Vems är kissen

Är det någon här i min bekantskapskrets som vet vem som äger den här kissen. H*n är alltid här och bråkar mycket med våra katter. Är det en oägd katt??? Då kanske denna ska fångas in och kollas upp och kanske kan h*n få ett nytt hem om detta nu saknas.

DSC06919

DSC06927

Bilderna är tagna genom köksfönstret i morse.

Om någon känner igen katten så hör gärna av er till mej.

**********************************************************************

Hämtade bilen tidigt i morse, den har varit på recond i Lidköping. Nu är den som ny igen, bara det att jag fick en skada på ”kofångaren” bakom höger bakhjul idag när jag fick köra åt sidan för en traktor på ”kostigen” när jag åkte till Eva. Kanske snälla grannen lite högre upp i backen kan hjälpa mej med lite finlir.

Gräset fick en rakning idag också, satan i gatan vad tungt det var. Tog halva tomten, där det växer som värst. Detta antecknar nu grannen i sin dagbok att vi klippte gräset idag 🙂

Tog mej en tur med kameran också, efter16 års boende på Kullen gick jag en bit på vandringsleden. Det vattenfall som jag besökte, var nästan vattenlöst.

Till min stora glädje så hittade jag Backsippor, de har jag inte sett på ”år och dag”.  När jag bodde vid det andra berget, i Valle härad så fanns det ett ställe med massor av denna ludna blomma.

20150423_1

20150423_2

 

20150423_3

20150423_4

20150423_5

20150423_6

För övrig så har eftermiddag och kvällen varit lugn, om jag sen kunde skärpa till mej och ge FAN i att göra allt på en gång så kanske kröppaskrället skulle må lite bättre.

Fick en beställning på ett paracordarmband som jag ska knåpa ihop, jag sparar på den karamellen tills i morgon. Fixade däremot med bilderna åt katthemmet och uppdaterade den sidan, Eva ville ha med sej en aktuell bildlista i helgen till megaloppisen i Vänersborg.

Ska kolla avslutet på en auktion till innan jag KANSKE får träffa John Blund, får hoppas han tar vägen om Skagen i kväll.

Klart slut från Skat-Ann

 

Dagens promenad

Inhandlade ju nya gåskor igår och dessa måste ju naturligtvis testas, vilket är det samma som skoskav. Får se om det blir bättre nästa gång eller om de bara är att skicka vidare till någon annan. Mitt STORA problem är att få tag i bra dojor.

Gick bortåt Björneborg och passerade då stenlagret hos våran fabrik. Här ligger stenarna likt böcker i bokhyllor

20150422_1

En halvpall med profilerade stenar.20150422_2

Leden in mot stenbrottet

20150422_3

 

20150422_4

Vattnet strömmar ut från berget

20150422_5

Kabbeleka

20150422_6

En stenmur mitt i ingenstans på heden

20150422_7

En kåk mitt i ingenstans

20150422_8

Grindstolpar mitt i ingenstans

20150422_9

Ytterligare ett ”vattenhål”

20150422_10

20150422_11

 

En alldeles ensam och övergiven Gullviva.

20150422_12

Slut rapport från Skat-Ann

Österplana hed

fick besök av mej idag. Var på jakt efter ett vattenfall som jag aldrig kom fram till. Det visade sej, efter ett samtal med en granne, att jag skulle knatat på en liten bit till. Nåja det får bli en annan gång.

Lite bilder blev det dock på färden.

Sippor både blå och vita

20150421_2

Ett brott i berget

20150421_3

 

20150421_4

Den mest malplacerade kyrka som jag vet, mitt ute i ingenstans en jättekyrka, bilden tagen från heden.

20150421_5

Å en påse med skräp, är jag förvånad, nej inte det minsta.

20150421_6

Mer sippor

20150421_7

Tog vägen om Coop när jag skulle hm. Har ju svarat på massor med enkäter från SCB och hade nu samlat ihop poäng till gäng med trisslotter. 50/50 vinst på fem av tio 270,- blev det.

20150421_8

Ett bidrag till nya dojor alltså. Fick skoskav när jag var ute idag så jag tog vägen om sportaffären på Änghagen och inhandlade ett par Puma dojor, hoppas nu att dessa inte ger mej blåsor, vilket nästa ALLA skor gör. Det är det svåraste som finns, att hitta skor som passar mina sneda och vinda fötter.

Bilen är på omvårdnad så i morgon får jag hålla mej hemmavid.

Nu var det liv i luckan igen, Lurvas JAMAR, faktiskt, på insidan och på utsidan sitter det störande momentet och blänger in genom kattluckan. Ytterligare en okastrerad hankatt har hittat hit. Undrar vems den är.  De tär väl den femte i ordningen. Trött blir jag. Igår luktade Lurvas HANKATTPISS så det stank i hela huset när han kom in.

Klart slut från Skat-Ann

Fontänen om natten

Fick ju en vision häromnatten, när han John Blund inte ville hålla mej sällskap. En fontän vid trappan på framsidan. Hade ju stor balja, pump och flytande glasbollar med ljus, så det var ju bara att skaffa en mindre balja som vattenbehållare och några växter fick ju införskaffas.

Inatt när samma herre inte ville hålla mej sällskap så gick jag ner, och ut med kameran för att föreviga min entréfontän i mörkret.

20150421_1

Tror att jag ska ta mej en sväng i skogen med kameran idag eller rättare sagt nu. Har allvarliga funderingar på Martopsfallet eller något annat vattenfall på Kullen.

Over and out från Skatis

Soldyrkare

är hon Smulan.

Ligger i en av blomlådorna och bara njuter av solen. Fick inte den bilden jag önskade, då hon hade vänt sin nos upp mot solen och blundade, såg ut som hon verkligen solade.

20150419_1

Planterade om alla växter i  går, undrar hur många som överlever, Kannor, Pelrgoner, Begonior och tofsliljor finns det i dessa krukor. Till och med de tre mindre Änglatrumpeterna åkte ut.20150419_2

Japanska körbärsknoppar

20150419_3

Aubrietior20150419_4

Sippor av det vita slaget

20150419_5

Och till sist en kollega till Sergeanten i Blentarp Höna Näbb Smutsson.

20150419_6

Cykeltävling var det idag, då är vi begränsade för vi får inte åka hur som helst här då. Endast om vakten släpper igenom när man kommer så får man åka i en av färdriktningarna, så vi stannade faktisk hemma idag, jag ägnade mej åt en deckare  liggandes i hammocken, försökte sova lite, men då kom det en klunga med cyklar och föråkarna i bilarna tutade lite väl mycket så jag gick in till slut.

Klart slut från Skat-Ann