Inte nåt förvånad

blev jag. Dessutom så blev jag förvarnad av Martin själv.

ÅRETS VETERAN

20150529_1

”I dag offentliggjordes vem som är Årets veteran 2015. Det är Martin Bauhn som är kassör och frontperson i föreningen Veteranstöd Rapid Reaction som hjälper veteraner i behov av ekonomiskt stöd, på ett snabbt och obyråkratiskt sätt. Utmärkelsen delades ut i samband med firandet av Veterandagen 29 maj vid Sjöhistoriska museet vid 17-tiden i dag.

Utmärkelsen Årets Veteran delas ut av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna och är den svenska parallellen till det som internationellt kallas Peacekeeper of the Year.

Vardagshjälte som inspirerar

I motiveringen till Årets veteran 2015 står det om Martin Bauhn att hans ”osjälviska, outtröttliga arbete och engagemang för veteraner som kämpar på hemmafronten efter missionerna är en inspiration och en uppmaning till oss alla”.

– Martin har samlat ett mycket stort antal givare, organiserat dem på ett enkelt sätt så att även små gemensamma insatser kan bli fin hjälp. Han är en vardagshjälte och ett ljus i mörkret för många veteraner och förtjänar all uppmärksamhet han kan få, säger Lennart Bengtsson, förbundsordförande för Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna.

Årets veteran har utsetts sedan 2005 och går till någon som har engagerat sig mer än vad tjänsten normalt har krävt för att gagna svenska civila eller militära veteraner, i stort eller i smått, eller på annat sätt gynnat fredsutveckling på den internationella arenan”

Ett jättegrattis till Martin, styrelsen och alla i VRR-gruppen som passerade 3000 medlemmar dagen till ära.

Klart slut – Skoghall Skagen

En sen uppdatering

om Pingstaträffen.

Pappa och Marita kom en sväng för jag hade fixat grejer till honom via nätet, så vi fikade i gassande solsken. Satt sen ute på framsidan och fixade beställningar i solens sken. Olle var på Enduro i Falköping.

På eftermiddagen så drog jag till Tidavad. Blev inte så mycket bilder denna gången, satt mest och pratade med alla underbara människor, men några bilder blev det.

Som vanlig var det soligt i Tidavad.

20150527_1

Lite avis på det här köket som byggs i kåken. Rena rama lyxköket. Med dubbla varmluftsugnar och inbyggd mickro. Rostfria Kyla och frysar. Baren har också byggts om, och det blev så snyggt.

20150527_2

 

 

20150527_3

En gammal ”Sitt-å-träng”

20150527_4

Samma backe, samma sol och goa människor som kommer på sina hojar.

20150527_5

Sme’ns hoj

20150527_6

Stenbergs om jag inte har fel

20150527_7

Hojcampen

20150527_8

 

20150527_9

20150527_10

20150527_11

Männ’skocampen

20150527_12

Idylisk läge som en mäklare skulle beskriva huset

20150527_13

Här ska det plantas en ny björk i backen

20150527_14

Billy kämpar

20150527_15

Sen har jag lekt lite med linor, färger och olika ”knappar” Här är det till Herr och Fru Skeppare kanske

20150526_ankare

Blev lite HD-inspirerat idag också

20150528_hd

Fick även en beställning från Ulf som tjänstgör på Mali02 igår också.

20150528_ulf_mali

Du vet väl att du kan beställa armband av mej.

I morgon är det Veterandagen som firas lite varstans, men framförallt i Stockholm. Många vänner och kamrater har idag tagit sej till huvudstaden för att deltaga i detta evenemang. Hoppas ni får det trevligt.

Over and out – Skoghall Skagen

Ledig dag

eller ledig och ledig. Måste ju uträtta saker och ting sådana dagar.

Var till Skara och fixade en del saker. Till blomsterlandet och köpte blommor till Ove som skulle fyllt 58 idag. Vidare till minneslunden med rosor och ett ljus. En tuff dag blev det, han fattas oss verkligen. Min käre bror, du sitter på Valhall tillsammans med andra mycket saknade vänner och kamrater.

20150521_1

Väl hemma igen så satte jag mej ute i solen och tillverkade tre beställda armband. Det ramlar in en hel del beställningar. Ju fler som beställer ju mer bidrag till VRR. Kommer att skicka ett knippe till Martin så han kan ha med på ÖS i Halmstad v. 28. VRR ska ha ett marknadstält där och sälja diverse grejer och informera om verksamheten.

jyrki_kalle_peter

Kan ju numera titulera mej som auktionsförrättare också i denna verksamhet. Jag la ut mina första auktioner igår på FB.

Luvas njuter av solen och nu är det Snutteruttans tur att vara skadad i strid. Hon haltar på vänster fram och ligger mest still. Fick lyfta ner henne från ”utsikten” för hon klarade inte av att hoppa ner. Lite smärtstillande medicin fick hon förut. Hon stödjer på benet, men är halt

20150521_2

Herr Hultkrantz ringde ikväll från hemtjänsten som han själv säger. Han undrar alltid hur det är med tant (jag) och hennes rollator (triken). Vi ska åka och hälsa på vid tillfälle och kolla in deras monster till katt.

Nu är det slöartajm en stund.

Over and out – Skoghall Skagen

 

Vad händer

Ja inte så mycket. Var ledig igår efter helgens bravader. Orkade inte göra så mycket. Var bara ner till Kinne Vedum och köpte lite blommor till amplarna och  planterade dessa, klippte bort lite vissna grenar här och var samt ryckte upp lite ogräs. Låg en stund i hammocken med en gosig Snuttis, hon hoppar gärna upp till mej om jag ligger där och gottar mej. Fixade med bilder på katter som jag fotade förra veckan och uppdaterade hemsidan. Jamarns fina missar som kommit in.

Här har vi Smajlet som är infångad i Eggby

20150514_smajlet

Sockan som är infångad i Stenum.

20150514_sockan

Lurvas har återhämtat sej och är pigg igen för nu lurpassar han på tjejerna. Har aldrig sett honom så ”ledsen” som i onsdags när han skrikandes hoppade upp till mej i sängen. Matte hjälp mej!!!!

Gjorde tre armband igår som var beställda till Familjen Kihlskog igår också. Nu har nog hela familjen var sitt och pappa har två.

fam_kihlskog

Risk för att det doftar lavendel när det öppnar försändelsen.

Sotar’n har varit här på morgonen och då får man städa efter ett sådant besök. Satan vad sot det blir överallt trots att jag täcker över kaminen och järnspisen. Sot har en jävla förmåga att flyga omkring. Luktar illa gör det också, nu återkommer han inte inomhus förrän om två år, källaren däremot besöker han en gång om året.

Det blev ingen  träff med goa vänner varken förra lördagen eller i lördags, men kommandehelg, Pingst, så är det dax för Pingstaträffen i Tidavad, som det brukar, så blir det en pilsner och lite grillat. Blir kul att träffa gamla kompisar igen. Saknar dem om vintern, men det blir inte att man åker dit när det inte går att lalla omkring ute, det är så gött att sitta utomhus vid kåken och njuta av goa vänner i den soliga björkebacken framför huset och hoj efter hoj brummar in på gården. Kameran kommer naturligtvis göra mej sällskap också. Alltid kul med lite bilder som minne och jag vet att detta uppskattas av diverse bloggföljare. Olle ska kolla nåt evenemang i Falköping, nåt som brummar skulle det vara.

Under eftermiddagen/kvällen kommer en nyhet att släppas på VRR Skat-Ann ska bli nätauktionsförrättare i gruppen. Styrelsen godkände mej till detta, tänkte att jag kunde hjälpa till lite och avlasta Martin med denna syssla. Så har ni något som kan auktioneras ut till förmån för VRR så kan ni kontakta mej.

Senpasset i kaffestugan idag! Klart slut från Skat-Ann

 

Fötter till salu

Attans trötter i mina fötter.

Dagens begivenhet var mopperally med start och mål på Falkängen. När jag stegade in i morse så hade kollegorna gjort 153 frallor vilket inte räckte fick bre drygt 100 till.  Massor med frukostar och MASSOR med kaffe.

Moppar och förare myllrade och röken låg tät över byn. Dagens begivenhet innebar också musik. En av mina äldsta kompisar Tomas ”Puh” Främst med kamrater lirade på scen. Första gången jag hör Tomas sjunga och spela trynorgel (munspel), vilket han gjorde med bravur. Blues var konceptet, vilket jag gillar. en del andra gamla kompisar träffade jag på också, vilket är kul.

20150516_1

Här sitter han tillsammans med Gunnar och ljuger vid kaffebordet.

20150516_2

När jag sent om sider blev frisläppt från stugan så fick jag en moppekortege framför mej. Regnet började precis som sista priset delats ut

20150516_3

Nu är det högläge med fossingarna och viloläge, en god middag tillsammans med maken blev det också. Ha en goder afton.

Over and Out Skoghall Skagen.

Sårad i strid – igen

Vid hemkomst idag så gick jag och la mej en stund, för jag var trött. Lurvas hoppar upp i sängen och för det första stinker han okastrerad hankatt. Jag börjar plocka lite i pälsen på honom och han börjar gnälla. sätter mej upp och börjar känna över katten och han gnäller än värre och jag blir alldeles blodig på fingrarna. Vad f*n har han gjort nu då, ville inte röra på sej riktigt och fick absolut inte att jag tog över svans och bakben.

Veterinärjakt påbörjas! Ringer den ena efter den andra och ingen har tid. Till slut fick jag en akuttid på Djursjukhuset i Skara klockan 18.00. Suck

Tur att Olle slutade klockan tre idag. Överraskningsmoment med handduk och milt våld in i buren.

20150513_1

Det jamas mycket till att börja med men han blir lite tystare när jag kliar under hakan.

Kolsvart över nejden.

20150513_2

Lurvas är inte på fotohumör.

20150513_3

En mycket trevlig veterinär från Frankrike, pratade jättebra svenska och kallade Lurvas för älskling hela tiden. Vad som var besvärligt det var ju att han hade sååååå mycket päls.

Rakmaskin fick hjälpa henne på traven och vips så hittade hon orsaken till det onda. Biten IGEN över svansroten. Atibiotika och smärtstillande + recept (Apotek stängt även i morgon, Katthemmet räddar oss så länge)

20150513_4

2380 svenska kronor gick kalaset på varav jouravgift 1100. Lurvas är naturligtvis försäkrad!!!!

Detta är fjärde gången som han blir sårad i stridens hetta, han om någon är ju veteran, undrar om det går att ansöka om stöd från VRR  Får höra med Martin som är kassör 🙂

Må så gott å klart slut från Skat-Ann

Behöver dräneras om

på Falkängen, mellan gamla bagarstugan och Smedjan. För nu har vi änder som simmar omkring där.

20150512_1

Gräsmattan där minigolfen fanns tidigare är tämligen vattensjuk så det behövs göras något. Annars så kanske vi ska fixa en pool där.

Idag fick vi post, men lita aldrig på typ Jiffypåsar eller liknande. En kompis i Gällstad hade skickat uniformsknappar, P18, till mej sex stora och sex små, tre av de små hade trillat ur, en trillade ur och landade vid min fot på vägen så det märkte jag ju. Det var fel i limningen av påsen. Den höll inte riktigt tätt i hörnen. Trist!

knappar

För en tid sedan, så köpte jag en ”grön påse” och skickade ett gäng Magnumkulor till Danmark till en kille. Påsen kom fram, dock inte innehållet, den var heltrasig. Trots väl packat med plastpåse och bubbelplast och sen den gröna vadderade påsen. Jag väntar även på ett paket, som var skickat den 4 maj, men som inte har kommit fram. Undrar vad posten sysslar med nu för tiden. Allt går ju inte skicka via mail 🙁

Äntligen lite varmare

Vaknade jättetidigt men somnade om så gott i fåtöljen efter att morgonkoppen med te intagits, Ägnade en timma åt ”kontorsarbete” skickade in en överklagan eller rättare sagt en påminnelse om att jag har överklagat men inget hört…. Bokförde sedan mars månad åt katthemmet.  Sen bösade jag ut i trädgården ägnade en timma åt att rensa ogräs kring ”dammarna”. Det var just så där lagom skönt ute. Känns att det är lite ljummare vindar idag än i helgen. När jag gjort detta.

När jag ändå var igång så tog jag en promenad också. Tog med mej en liten kamera, orkade inte släpa på den stora. Å det är lögn i h****te att ta en hygglig bild med dessa små saker. Blir aldrig ordentlig skärpa, svåra att hålla i och ingen sökare att titta i, men de är smidiga att ha med sej. Får ta det onda med det goda i det här fallet.

Här har vi Skagens vattenfall 🙂

20150511_1

En bit in på Nordskagenvägen

20150511_2

Mossbevuxen stenmur

20150511_3

Mängder med Gullvivor finns det nu. Alldeles gult i hagarna.

20150511_4

En och annan maskros också

20150511_5

Undrar om posten är inställd idag. Typiskt i sådana fall, väntar på grejer som jag vet är skickade, men ingen post i sikte idag och klockan är ju halv fyra. Kanske har postbilen havererat.

Klar slut från Skatis

 

Märkeskamp i Falköping

blev det idag, men vi tog bilen. Jag ville inte riskera att bli sjukare. Kanske hade herr flunsa blåst bort om vi hade tagit hojarna, men Olle tyckte det var bäst att ta bilen i alla fall, men lite skämmigt är det att ta bilen till en hojträff  😉 Strålande solsken och 14 grader varmt och massor med vänner och hojar.

Den första vi får syn på var ju Rolle, han är ju så lång så han syns ju och dessutom bärande en funktionärsväst, då syns han väldigt bra. När vi hälsat på honom pekar Olle och säger, titta där vilka som är här och där sitter Jonny och Lena med kaffe och macka. Kramkalas och när vi kramats färdigt så pekar Olle och säger, kolla vem som kommer där då. Jo då kom Ulrika tillsammans med ett gäng från Skövde och parkerade där vi stod, mer kram och överlämnande av ett beställt armband.

Nu går vi in och köper lite kaffe, sätter oss hos Jonny och Lena, sen pratas det kan jag lova, vi ljuger och vränger precis som vanligt. Det är så himla kul att träffas igen efter en lång vinter. Nu vaknar livsandarna igen och det är som det ska vara.

Nu roterade vi lite. Gick runt och kollade hojar. En Ural/MV med sidvagn, en sådan hade broder en gång i tiden.

20150509_1

En snygg chopper, det var till och med en glittrig dyna och en riktig änglabåge, fräck som satan.

20150509_2

Jonnys närmast kameran och Lenas med den vita dynan20150509_3

En annan svarting, gillar ju svarta hojar.20150509_4

Sist ut blir Ulrikas20150509_5

Träffade Anita också och gratulerade henne med en bamsekram hon fyllde ju år i går.

Måste gnälla lite också, jag blir så trött på folk som klankar ner och ska bestämma över hur andra ska göra, hur de ska klä sej, om de har det eller inte på sej, om de dricker vatten, kaffe, te eller öl om de rökar eller inte vad de äter och inte äter. Fan kan inte folk få göra som de vill. De låter som min mor, som retade sej på allt och alla och talade högt och tydlig om detta. Låt folk vara och göra som de vill, å håll käft!!!

Ha en trevlig lördag!

Klart slut – Skoghall Skagen