Ryck upp dej!!!!

Var kallad till VC för läkarbesök idag. Trodde det hade med ”Smärtteamet” att göra för att de ska kunna gå vidare, men det var det nog inte.

Läkaren tittar på mej när jag kommer in och jag tittar på honom. Jag informerar det första jag gör att jag hör väldigt dåligt på grund av eksem i hörselgångarna och att dessa svullnat igen. Jaha, jag är hitkallad sa jag, då tittar han lite på mej och jag får då dra hela historien igen. Med början då jag skadade foten 1979. Han pratar bara om min axel. Jag har skadade fötter, ben, nacke, axel (opererade flera ggr i fot, händer och axel) och diverse andra problem med leder, utmattningsproblem, PTSD, panikångestattacker, sömnstörningar, flera obehagliga upplevelser de senaste åren osv osv osv.

Varför ser han inte helheten, utan bar min axel?????

Tårarna rinner, han reser sej upp och jag får en bit torkpapper.

Ber om att få förnyat recept på insomningstabletter för jag sover inte. De tabletterna är vanebildande säger han, ja det må vara hänt, men jag måste ju får sova, jag har fått dessa i 15 års tid och det funkar hyfsat. Då tycker han att jag ska ut och promenera om kvällarna istället, ja det kan jag väl göra OM JAG ÖVER HUVUDTAGET kan stödja på mina fötter. Jag kan ju knappt gå emellanåt.

Nu har han triggat igång mej ordentligt. Han säger  att rehabsamordnaren har varit i kontakt med min arbetsgivare,för att höra om Mia kunde underlätta för mej på arbetsplatsen. Rehabsamordnaren har inte varit i kontakt med min arbestsgivare!!! Jag är ju utförsäkrad och var tvungen att börja jobba min fulla halvtid(är halvt sjukpensionera) för jag fick ingen ersättning från FK

Dessutom så säger han till mej att jag måste ju kämpa, du får rycka upp dej lite, och klappar mej lite ”nedlåtande” på knät. Återigen så påpekar jag, jag har inte haft EN ENDA VÄRKFRI dag sen 1979. Läs min journal och kolla upp med smärtteamet vad deras utvärdering säger. Jag har KÄMPAT med min värk i 36 år!!!!!

Tyvärr så var det som vanligt språksvårigheter, han förstod, inte vad jag sa och han pratade så jäkla tyst och på bruten svenska, fick upprepa flera gången – jag hör tyvärr inte vad du säger.

När han anser att besöket är över, så tar han i hand och drar i min arm för att liksom hjälpa mej upp, fan jag har ont i min axel och arm för helvete, reser mej upp och haltar mot dörren. Då FRÅGAR han – har du ont i foten? MEN FÖR HELVETE, HAR DU INTE LYSSNAT PÅ VAD JAG HAR SAGT.  LÄS MIN JOURNAL innan du du träffar mej nästa gång!!!!!!!

Ska tillbaka till Smärtteamet på torsdag igen, dessa var ju helt underbara och de vill ju verkligen hjälp mej och de lyssnar verkligen på problemet.

Får väl försöka att byta vårdcentral, så jag åtminstone kan få en en och samma läkare och inte olika varje gång, och gärna en som förstår Skarabôrska.

Får väl kalla in det tunga gardet, kamratstödjare Lennart, i värsta fall. Han kanske kan få läkaren att lyssna.

En strof ur en låttext passar rätt bra här

”Det är då man vill få gömma sej och gråta som ett barn
När man jämför hur det är och hur det hade kunnat va’ ”
Text Mikael Wiehe

Jag är väldigt upprörd och ledsen över den ”behandling” jag blev utsatt för idag.

Klart slut  från camp Skoghall

 

Det doftade

koskit och Schersmin när jag efter mitt avslutade pass i kaffestugan, tog mej i kragen och körde en rejäl sväng med hojen.

Vilken tur att jag gjorde detta, det var sååååå underbart att lufsa runt på småvägar, höra vägen sång, känna doften av koskit och blommor. Åkte till Anna i Skärv, hade gjort ett armband till henne, då hade jag ett mål för åkturen. När jag passerade Gröna Lund i Lerdala, så var det en hojcamp där, massor med hojar och två blåljusbilar stod på vägen, hade tydligen varit flera utryckningar under dagen.

Fick naturligtvis en kopp kaffe hos Anna och hennes fina familj. En paus på altanen.

20150626_anna_magnusson

Hon lovade att betala hundra spänn i gåva till församlingen (VRR) nästa gång jag kom på besök.

Här står jag och min hoj på min barndoms bakgård, känns bara  att få återkomma  till Skärv.

20150627_1

Igår anlände en beställning på armband till Mali, Ulf gick ut i ökensanden och tog ett foto. Kul att de äntligen kom fram. Därefter beställde han två till och fyra andra har beställt ett var. Så nu har jag lita att knyppla ihop.

Satt och chattade med ”VRR:s arbetsgrupp”  igår, jävlar vad jag garvade åt gubbarna. Martin nästan hotade med att komma och bryta benet på mej, så jag kunde komma till Halmstad om 14 dagar, det är ju min jobbhelg så jag kan inte åka, annars skulle det vara jäkligt kul att träffa folket i verkligheten. Jisses så många vänner jag har fått genom denna fantastiska förening.

Nu blir det till att ställa sej i duschen och tvätta håret, man får ju en så jäkla snygg frisyr efter att hjälmen har suttit på skallen. Kan ju inte se för jäklig ut när det är jobb som gäller i morgon.

Over an out – Skoghall Skagen

Stöld på Falkängen

När jag kom till jobbet i morse så var det något som inte stämde, det fattades nåt, men det tog en liten stund innan polletten ramlade ner. Men vad fasen, midsommarstången är redan nertagen, det här stämmer inte, den brukar ju stå kvar tills den är vissnad och tråkig. Dessutom så var inte stenplattan tillbakalagd över cementröret. Här är det nåt lurt.

20150622_1

Låg även några flaggor, som satt högst upp, som pynt på backen.  Lurt sa räven. Jag tror den är stulen. Men vem faaan stjäl en midsommarstång när midsommar är slut.

Fixade frukosten till gästerna, sen kom kollegan, men den stod ju där när jag gick hem i går kväll. Absolut den är tjuvad, sa jag igen.

Därefter kom Gunnar, pekade och sa att stången var väck. Aha, sa han, det var den som låg i grannen trädgård, jag blev lite fundersam eftersom den redan var nedtagen, så snabbt, midsommar var ju knappt slut.

Gunnar kopplade på kärra och Inger följde med bort för att gå efter och hålla i tjuvgodset när den transporterades tillbaka den till Falkängen. Denna sattes inte tillbaka på plats,  då den var lite ”raserad” efter sin resa och behandlingen i natt.  Det var inga småungar som hade gjort detta för den är jäkligt tung.

Tillverkade ett par beställningar under kvällen också.

20150622_frerik_rysjo

 

20150622_jonatan_clarmo

Sen har Martin skapat en egen sida till mina auktioner på VRR så nu får jag kolla in den lite.

Over and Out Skoghall Skagen

1.113.158 Kronor!

Detta stod att läsa på FB igår. Gruppen VRR har samlat in Enmiljonetthundratrettontusenetthundrafemtioåttakronor – säg detta fort!

1.113.158 Kronor!
Så mycket har vi tillsammans samlat in och fördelat till veterankamrater under 2015. På ett halvår!

Medlemsantalet har tagit ett jätteskutt från 1368 medlemmar för en månad sedan -och ligger nu på 3427 medlemmar!

Tillsammans, bröder och systrar, tillsammans bryter vi ny mark och visar vad som kan göras!

Tack allihop!

Idag har vi grejat lite i trädgården, städat altanen och sen kom pappa och Marita och vi grillade korv, drack kaffe och åt glass.  Vi hade med andra ord en slappardag.

Lurvas är återigen sårad i strid, han var halt på höger bakben och vid kontroll har han ett sår på bakhasen. Gnäller vid beröring och ett sår, Nu har han fått en omgång Metacam. Lurvas låg på insidan av kattluckan och Sotis låg precis utanför och kollade in. Attans stackars hemlösa katter.

Här har Lurvas gömt sej under blommor och blader.

20150621_1

 

En självsådd penséplanta20150621_2

Moses brinnande buske har börjat blomma. Om solen steker på ordentligt då avges en ”gas” som kan flamma upp om man tänder en tändsticka i närheten, därav namnet (har jag hört)

20150621_3

Det mullrade neråt Götenehållet och var tämligen svart på himlen när vi satt på framsidan och fikade.

20150621_4

Over and out från Camp Skoghall

 

 

Midsommar

Som vanligt så arbetade jag tidiga passet på midsommarafton. Under tiden frukosten fixades för gästerna så fixade hantverkarna midsommarstången.

20150619_1

Alltid samma gäng som fixar detta och på typ en timma så var det klart. En lugn ström med gäster kom under tiden jag var kvar i kaffestugan. Klockan ett kom avbytarna och det var så pass lugnt så jag fick avgå. Resten av dagen hände inte mycket, sill och potatis en kall öl. Inget firande här.

En kul grej. Igår fick jag syn på ett ovanligt namn i gruppen VRR, äh vad fasen jag skickar ett PM och kollar om det kanske är så som jag kanske och hoppades att det skulle vara. Min pappa sålde på 60-70- talet trädgårdstraktorer av märket Wheel Horse och en kille han hade mycket kontakt med hade samma ovanliga namn som killen jag kontaktade igår. Jag fick svar som jag läste i morse, det visade sej att jag hade slagit huvudet på spiken för den jag sökte var hans far. Så nu ska dessa äldre herrar hans och min far sammanstråla i sommar.  Pappa blev jätteglad när jag talade om vem jag hade haft kontakt med.

Tillönskar alla en fortsatt trevlig helg. Om vädret är bra och kröppaskrället klarar påfrestningen så blir det en hojtur i morgon.

Camp Skoghall säger klart slut.

Det var nåt

som inte stämde.

Såg i ögonvrån när jag var ute, det var nåt som inte stämde, men det var bara Lurvas Von Örontofs som kommit upp sej. Han hade klättrat upp på spaljén över gången, där satt han och spanade,

20150618_1

Blir inte mycket gjort idag, var ner till byn och handlade, glömde hälften, rörde ihop goda brödet, sen klarade inte jag mer idag. Panikenångesten ligger som ett band över bröstet, varför vet jag inte, men nästa vecka är det smärtkliniken igen, det kanske är det som spökar. Det är möte med psykolog och teamkonferens på tisdag.

Midsommarafton i morgon och då jobbar jag som jag brukar, förmiddag. Lördag och söndag är jag ledig.

Nu ska skat-ann vila på maten och passar på att önska alla vänner,  ovänner, kamrater, familj, knallkorkar och stolpskott en TREVLIG MIDSOMMAR.

Over and out från Camp Skoghall.

Nytt rekord

Jag är ju sedan nästan ett år tillbaka väldigt involverad i en Facebookgrupp som heter VRR. För någon månad sedan blev jag utnämnd till auktionsförrättare i gruppen, vilket gör mej ”mäkta stolt”. Fixar alltså med att lägga ut skänkta föremål och hålla reda på buden, betalningar och se till att vinnaren får sin vara. Tillverkar även paracordarmband som säljs till förmån för VRR och för varje sålt armband så får gruppen 100:-

Igår så lades ett rop om hjälp ut vid lunchtid, en veteran behövde mycket hjälp, och det fick han på mindre än ett dygn så samlar gruppen ihop 151 000 svenska kronor. Det är stort, MYCKET STORT,  nästan tusen kommentarer i tråden och idag har gruppen nästan 5900 medlemmar, ökade med över tusen bara igår.

Ett reportage i Aftonbladet (klicka här) om denna fantastiska insamling igår.

logga_svart

Klart slut från Skoghall

Stulna bilder

Stal ett par bilder som Anita tagit när vi var på gotur i söndags

Här har jag hunnit hem från jobbet, svidat om och åter till arbetsplatsen för att möta upp maken och vännerna.

 

20150615_1

Avfärd mot ett matställe.

20150615_2

Gårdagen var det ledigt men en del att uträtta, håret skulle rättas till och sen skulle det handlas lite till jobbet som jag lovade chefen. Nya parasoll till uteserveringen bland annat. En tur till Skara blev det alltså.

På Jysk träffade jag grannen, Fru Pappskalle även kallad grannjävel. Vi stod mellan kuddar och plädar och pratade en stund om det fruktansvärda som hände på vårt älskade Kinnekulle, några kilometer från husknuten så händer något fruktansvärt, våldet har kommit FÖR nära oss.  Ett försvinnande av en 17 årig tjej som slutade i katastrof. MORD här på den vackraste platsen som finns. Kullen är chockad, hela bygden är skändad och skakad.

Det händer ständigt i hela landet, mord, misshandel, våldtäkter, dråp skjutningar osv osv, men nu kom det LITE för nära. Det blev personligt på något vis.  Det händer dagligen och ständigt i storstäderna, men då berör det inte på samma sätt, tyvärr. Här bland blommor och blad, försommargrönska och fågelsång då blev  det som en käftsmäll.

Efter stadsbesöket, åkte jag ut till lugnet i minneslunden, jag tände ett ljus för broder. Ett år har förflutit sen du gick din väg, käre bror.

20150616_1

Tänker på alla ljusa fina stunder som vi haft tillsammans, när vi hojade omkring tillsammans på slingrande vägar, med goda vänner och kamrater, stannade för en fika på ett mysigt café. Körde på tjälskadade vägar, som du hatade, du körde ju stelbent. Tänker ofta på detta när vi kommer till en usel väg, då brukar jag säga, ingen bra väg för Ove Stelben.

Nu är det dax för en kopp kaffe så jag vaknar, sen ett arbetspass, tråkpasset/döpasset som jag kallar eftermiddagspasset. Tycker inte om att börja sent och komma hem sent. Jag är ju egentligen en morgonmänniska. Allt ska vara gjort på förmiddagen och helst igår. Ja ja jag kanske får försöka att ändra mej, jag bör nog lugna ner mej, men det är svårt att byta livsstil.

Over and out från Camp Skoghall

Jobbhelg

Det var min tur att jobba helg och fick förmiddagspasset båda dagarna. I morse fick jag mej ett gott skratt när jag skulle ta kaffekoppen för att ta sätta-igång-fikat på morgonen.

Det var nämligen så här, Mia frågade mej igår, vems är den där tandborsten på våran toa, som ser ut som en gammal skurborste. Den är min sa jag. Jag sliter nämligen ut en tandborste på typ tre veckor, så ser den ute som en skurborste som varit med om det meste. I morse som sagt så fick jag mej ett gott garv. Där var den, en ny fin tandborste, present från chefen 🙂20150614_1

Maken ringde på förmiddagen och sa att Rolle och Anita skulle komma en sväng, vi kommer ner till Falkängen, mötte dem när jag var på väg hem, så det var hem och svida om till skinnkläderna för att sedan möta upp på Falkängen.

20150614_2

Blev  en fin tur med  matstopp och ett tankstopp. Jäklar var skönt det var men nu mår kroppen urkass, så inget mer på programmet idag.

Tänder ett ljus också, de hittade ju Lisa i fredags kväll. Mördad 1 km från Blomberg där hon arbetade. Det är fruktansvärt.

ljusetStackars familj och vänner som ska försöka gå vidare efter denna hemska händelse. Samtidigt så var det ju väldigt skönt att de hittade tjejen så man slipper ovissheten som är så fruktansvärt jobbig. Tankar till Familjen. R.I.P

Klart slut från Skoghall

 

Fredagsrapport

Det händer mycket på Kullen för tillfället, en tjej på 17 år har ju försvunnit i söndags kväll och det är ju inte så långt från våran husknut. Det är mycket sökande och rörelse häromkring.  Idag när Olle körde hem från jobbet så gick de ”på vår väg” och kollade diken. Det är lite obehagligt när det händer så nära, det är för nära nu. Måtte de hitta Lisa snart!!!

Lite ledigt har det varit och dagens begivenhet var sjukgymnast och arbetsterapeut på smärtkliniken. Var där kl 08.15 och klar typ strax före 12.00 hann med en kopp kaffe mellan intervjuerna. Arbetsterapeuten gick väl bra, men sjukgymnasten bände, vred, klämde och tryckte på alla tänkbara leder och gångjärn. Kan väl lugnt säga att jag inte mår så där jättebra just nu. Med andra ord JÄVLAR VA ONT DET ÄR.

Hälsade på Anna när jag åkte hemåt, en fika och lite prat. De har ju dessutom målat om mitt gamla barndomshem, och det blev riktigt snyggt.

20150612_1

Vi gick ner till grannhuset Sjöhaga, Nils den filuren ville bada, och morfar var ju vid lusthuset.

En svanfamilj simmade omkring

20150612_2

Skärvalången

20150612_3

Som vi trodde Anna och jag så fegade Nils ur när han doppat tårna, 15 grader enligt Morfar och Kerstin

20150612_4

Maken och jag letar ju sommarstuga, vi har allvarliga funderingar på detta huset. Ligger fint vid Skärvalången. Nära till Anna också 😉

20150612_5

Nedanför, där Jonas och Anna-Lisa bodde när jag levde i Skärv, det är sååå vackert på en av öarna har Claes byggt ett lusthus och det var där Nils skulle bada. Hade en liten mysig stund tillsammans.

20150612_6

I trädgården finns otroliga Rhododendronbuskar, det är lite klass på storleken

20150612_7

En färg jag aldrig sett förut

20150612_9

Och en gul/vit. Vacker.

20150612_10

Kom hem så småningom och tog lite siesta tillsammans med Snuttis i hammocken. Sen undrar vi var fasen Smulan håller hus, vi har inte sett henne på två dygn. Vi ropar och ropar ingen Smula. Däremot kom den svarta ”vildingen på besök” h*n var uppe på trappan och var på väg in, var väl hungrig.

I morgon är det arbete igen så lopplådan kallar strax

Klart Slut Skoghall Skagen