Order om att……

tanka energi genom promenader. Att jag får böta för det efteråt det får jag väl acceptera. Tog en sväng på förmiddagen, den vanliga rundan. Första kamerastoppet, efter 50 m, det är så färggrant i de två små dagbrotten på var sida om vägen.20150927_1 20150927_2 20150927_3

Vägen upp mot Nordskagen så bakom en kurva dyker detta upp. Hönshuset kanske20150927_4

Som hör till detta fina torp, detta är åretruntbostad numera.20150927_5

 

Tar höger efter en bit ner på stigen genom skogen med öppna hagar på andra sidan. När bebyggelsen återkommer så ligger detta hus, med ett tak som troligtvis kommer att rasa in om det blir mycket snö i vinter. Står tomt.20150927_6

I trädgården överblommad krokus????20150927_7

Väl ute på asfaltsvägen igen, där ligger Skagens skamfläck. Totalt vildvuxet och förfallet, ägarna är där typ två gånger/sommar a’ två timmar och sköter om den underbara trädgården!!!!!!20150927_8 20150927_9

När jag nästan är hemma igen så ligger ett bevis på att det går att åtgärda ett förfallet ställe. Detta torp, syntes inte för några år sedan och var totalt förvuxet runt omkring. Med lite blod, svett och tårar så går det att förvandla till en riktig idyll.20150927_10 20150927_11

Åter på hemmaplan, här trivs vi gubben, katterna och jag.

20150927_12

Fixade mej en kopp kaffe och satte mej på altanen och njöt en stund. Efter en stund i solen så var det dax att gå in och knyppla lite. Håkan i Sandviken ville ha ett armband. Ett dubbelflätat med dubbelyxa.

20150928_hakan_embretsson

Avslutade några auktioner på VRR:s sida sen var det nästan afton.

Over and out.

Knäppa katten

Ledigt idag och sov länge faktiskt, vissa svårigheter i samarbetet med John Blund inatt så jag vaknade sent istället. Lugnet har ju sänkt sej över Skoghall då snickarna var klara i måndags kväll. Det har varit så tyst och skönt.

Tog en promenad efter att jag knypplat ett armband till en födelsedagspresent och fick iväg detta på posten. Gick nedervägen som vi kallar den, grusvägen som går nedanför klevkanten. En lagom runda.

Lite cigarrer växte i diket.

20150923_1

Tog en kopp kaffe på altanen lite senare. När jag sitter där så brakar det till på taket, jag trodde det var ett stort päron som trillade från trädet ovanför, men det var knäppa katten Lurvas Von Örontofs som hoppade från övre planet.  Tur man har kameran med sej i fickan.

20150923_2

Där uppe var han en bra stund och jagade insekter, sen skulle han ner, men vågade nog inte hoppa, typ en meter. Han jamade så ynkligt så jag fick kliva upp på muren och lyfta ner den stackars strandsatta kissen.

20150923_3

Ha en god afton

Over and out

Ack vad jag bedrog mej

Trodde jag skulle få en lugn och vilsam dag, tyst och skönt skulle det vara, men 08.10 så började det knackas och spikas. Snickarna kom även idag, trots att det var lördag. Jisses vilka lirare, jobbar som f*n gör de. Någon sovmorgon blev det som sagt inte.

Plockade lite här inne, hade tänkt mej en dag ute i trädgården, men nej, inte när det springer omkring hantverkare runt huset, så det blev innetjänst. Packade ihop lite auktionsvinster som ska postas. Dammsög och la ut lite nya auktioner.  Efter en god middag så hade det varit skönt med en lur i fåtöljen, men det var ju till att hoppas för mycket, det var för mycket oväsen utanför. Blev en promenad istället, ska ju tanka energi med promenader säger de på smärtkliniken. Tog då en sådan och jävlars vad det värker nu, och inte blev jag piggare heller 😉

Hade med mej en lillkamera och tog lite bilder i vår vackra natur.

20150919_1

20150919_2

20150919_3

20150919_4

20150919_5

20150919_6

20150919_7

När jag återkom så hade gubbarna åkt hemåt så nu är det tyst och lugnt på Skagen, så här ser det ut idag.

20150919_8

Plockade med mej diverse grönt från skogen. Nu är skålen fylld med färg.

20150919_9I förrgår kväll så hade ju Lurvas med sej en fladdermus in som jag inte hittade under kvällen. Kan tala om att jag vaknade inatt av att Lurvas hade frispel, när jag tände ljuset så var fladdermusen i hallen på andra våningen. Nu blev det jakt. Fick plocka ner gardiner och öppna fönster och dörrar på vid gavel och jaga med en filt och till slut så hittade den stackar’n ut. Attans Lurvas, hur han nu fick tag i den.

En ny bok ska jag ta tag i nu. Ha en trevlig lördagsafton.

Over and Out.

Dag två

Det är inget ovanligt, att folk inte hittar hem till oss. Jonny och Lena exempelvis, snurrar alltid runt en stund innan de hittar rätt. Snickarna hade problem i morse, GPS:en la av och de ägnade närmare två timmar till att hitta tillbaka dit där de var igår, Framåt 09.30 så började det snickras igen. De kom en bra bit idag och har till och med börjat att måla första gången.

20150917_1Jag åkte till Katthemmet en sväng och fotade. När jag kom hem stensomnade jag. Trött som en, ja jag vet inte vad, bäver kanske.

Packade lite auktionsvinster när jag vaknade och nu är det snart natt igen.

Over and out

Det packar och slår

I morse kom de, snickarna som ska fixa våran södergavel. De jobbar flitigt killarna och när de la av vid 18-tiden så hade de kommit så här långt.

20150916_1

Har jobbat några timmar per dag med städning och plock nere i byn. Varit och pratat lite och kollat läget hos Christian. Där händer det grejer. Skickat två kartonger med pocketböcker som ska gå vidare till Mali VRR ska skicka en pall med grejer dit. Var till staden efter jobbet och fixade lite, fick lite frispel på allt packande på väggen så jag åkte ut en sväng. När jag återkom till hemmet så kom fader och sambo på besök.

Ett meddelande från en kamrat som tjänstgör utomlands med en bild som jag blev väldans glad över.

20150916_kongoFinns nu i USA, Kongo, Mali, Spanien, Danmark, Norge, Finland och Sverige.

Nu ska jag administrera lite med missepissen i knät.

Over and Out

Häftig soluppgång

i morse.

Åkte tidigt till Kia i Falköping för koll av knarret i framvagnen. Det var så otroligt häftigt när jag kom ner för berget. Kallt dimmigt och en orange soluppgång.

20150909_1

Hade som tur var en ”lillkamera” med mej i väskan. Väl i Falköping så väntade en kopp kaffe hos bilhandlarn och en lånebil hos verkstaden. Fick ha den hela dagen så jag hade plockat med mej diverse datorer så Anders och jag hade något att göra när jag besökte honom i Ulricehamn. Dessutom så hade Hampus ett datorbygge som han och Anders höll på med.

Vände näsan åter mot Falköping vid 14-tiden.  Väl på firman igen så var bilen inte klar och tyvärr så måste de kontakta Kia för de kan inte lokalisera problemet. Ingen trafiksäkerhetsrisk men ett irriterande knarr i låg fart. De får åtgärda detta vis årsservicen i oktober.

Avslutade några auktioner på kvällen och packade grejerna som jag ska posta i morgon efter arbetet.

Tilläggas bör att triken genomgick besiktningen i måndags utan anmärkning och som vanligt så ”fick jag provköra själv” Frågade faktiskt om han inte skulle provköra – nej för tusan det törs jag inte, var svaret. Utgå så ses vi om två år.

Over and out

Mordredskap

har jag konstruerat idag. Detta för att användas i jakten på mördarna (sniglarna) En kratta som aldrig används fick sätta livet till och sedan slipade jag upp en kniv riktigt riktigt vass, sen gick jag ut på jakt.

20150903_1

Eftersom det är ett långt skaft så når jag en bit ut i skogen på andra sidan staketet, vips så kommer de inte in i trädgården. Istället för att plocka dem med en lång grilltång i plastpåsar så går det betydligt lättare nu.

Gjorde ”en Ernst” på förmiddagen, inlagd paprika blandat med vitlök och gul lök. Så himla gott till kött. Blir nog en omgång till lite senare i höst.

Pappsen kom hit en sväng idag, medans hans bil servades. Han fick låna en bil och tog sej en tur för att fika med dottern. Satt och ventilerade en del pappsen och jag.

När han begett sej hemåt så fixade jag ett armband, det första med både gula bandet och en yxa svart i mitten med coyotebrun kant. Blev riktigt snyggt tycker jag.20150903_robert_ekberg

Snutteruttan har nu parkerat sig i mitt knä så det är lite besvärligt att klicka på knapparna, jag lägger ner nu.

Over and out.