Så var det helg igen

Promenerat har jag gjort och här är några bilder från veckan
Grannen på andra sidan vägen har fixat ett snyggt ”hag” som jag gillar skarpt.

20151030_1

Färgstarkt träd

20151030_2

Ett av alla dagbrott i vår närhet20151030_3

Borde kanske inte ha gjort vad jag gjorde idag, känner jag i kroppaskrället, men jag orkade inte se alla löv på tomten längre. Tog den nya TUNGA klipparen med uppsamlare och städade upp på gräsmattorna lite. Det blev många tömningar av behållaren, men har ju skog på tre sidor av tomten så det var bara att tömma ut löven på andra sidan staketet. Nu är det mycket bättre, tills nästa gång, men då tar nog gubben hand om problemet, han är ju pensionär från och med idag 😉

Eftermiddagen så var det fika på Klostercafét i Blomberg. Det var ett väldigt mysigt ställe, faktiskt första gången jag varit där. Det hade tänts ett gäng ljus vid ”Lisas träd” utanför cafet. Många som sänder en tanke till Lisa Holm och hennes familj en sådan här dag.

Vi brukar ju åka till minneslunden i Skara den här kvällen, men jag gjorde en liten minnesplats hemma istället och tände ljus för min mor,  min käre saknade bror och vänner som inte finns längre.

20151031_1

Hoppas att är bra med er därute.

Over and out från Skatis

Det känns inte rätt….

….att Julpynta, när solen står som spön i backen och löven gnistrar i träden. Den här tjusiga björken satt vi och kollade på idag när vi fikade på trappan, i solskenet.

20151029_1Sen återgick vi till adventsljusstakar, tomtar och juldukar. Det passar liksom inte ihop tycker jag, men som alltid, andra helgen i november så börjar Falkängens julmarknad som pågår i tio dagar.

I går var jag ute och traskade en sväng, vilket jag nu gör varje dag, om det fungerar. Gårdagen traskade jag runt på heden mellan  Skagen och Österplana, kan väl milt påstå att jag var lite våt om fötterna när jag kom hem. Först ”trampade jag miste” i ett litet vattendrag och sen hamnade jag ute i en surhåla. Går ju inte att gå hur som helst, på grund av alla jävla stängsel, elstängsel dessutom. Finns, om man nu hittar dessa, en grind här och var eller en färist som kan nyttjas. Den fanns därborta, men först var det lite ”sumpmark”. Jag var ju redan våt om ena foten, så vad gjorde det att den andra blev blöt också.

Idag blev det en torrskodd traskrunda. Sen var det dags att lägga ut lite auktioner på VRR:s sida.

För övrigt har det inte inträffat några skandaler och inget skvaller kan jag heller skriva om, det är ju lite trist 😉

Ha en god afton

Over and out från Skat-Ann

 

Var ska sleven vara om inte i grytan

I helgen var det FN-dagen och jag var inbjuden att tillsammans med VRR vara med på Soldathemmet i Skövde. Det har byggts upp en jättefin fotoutställning från olika FN-uppdrag.

20151027_1

Mängder av bilder och kommentarer finns på skärmar i kyrksalen.

Det var förevisning av militära fordon också. Och jag fick ÄNTLIGEN träffa någon ur församlingen VRR. Johan, det är han i lövhögen (ja grönkläderna) En hyvens kille, som dessutom var på samma mission som Ove i Libanon.

 

20151027_2

Herr och fru Hultkrantz var också med. Lennart. Han skulle naturligtvis trassla sej in i fordonen, knappt att herrn kunde knöckla sej ute sen. 😉

20151027_3

Vi anordnade ett lotteri på en jäkligt vacker kniv, handgjord.lotteriknivDetta var ju ingen succé på Soldathemmet, tyvärr. Under gårdagen så såldes resterande lotter på Församlingens (VRR) Facebooksida. Jädrans vilket drag det blev efter andelarna. 20 minuter sen var det slut. och den lyckliga vinnaren blev Herr Hultkrantz. Grattis på dej. Fixade ett lotteri till under kvällen på en annan snygg  handgjord kniv. Dessa andelar tog snabbt slut också.kniv_4Det var det som hände i helgen.

Igår var det städning på schemat, utställarna som varit på Julmässan på Hällekis säteri under helgen bor ju på Falkängen.

Idag skulle jag ut och fotografera lite i det fina vädret. Väldigt sällsynt att jag bara tar med mej kameran, brukar ha hela ryggsäcken med utrustning men, så det finns ”reservdelar” typ batterier och filter och annat smått och gott. Jaha, synden straffar sej själv, inget minneskort i kameran. Tji fick jag, så går det, nar man tar ”genvägar”.

Nu sänker sej mörkret över Skoghall och maken kom just hem, nu har han bara tre arbetsdagar kvar, sen går han i garantipension. Tänk vad han ska få göra mycket här hemma nu 😉

Over and out Skoghall Skagen

 

 

Jag traskar vidare

20151021_1

Göra som de kreativa ungarna vid Högebo, Hänga en docka och ställa en häxa vid vägen. En kokande gryta men en lampa bland veden. Kul jobb ni gjort.20151021_2

Traskade en runda, fast på andra vägar och stigar denna dag. Efter det att jag kom hem från Mellanbyn och lillbyn. Paket hade hamnat på olika ställen. Ett besök på apoteket ”Röda Näsan” gjorde jag också. Var och kollade på huset som Chef- och Lillchefen håller på med. De renoverar med andra ord. Kommer att bli jägarns snyggt när det blir klart.

Här tog jag bestämt en bild förra veckan, men nu ser man inte vägen för alla löv.

20151021_3

En bit på en av vandringslederna.

20151021_4 20151021_5

Ser sjön20151021_6

Här är det skämskudde, fy så det ser ut på detta ställe, skrotupplag.

20151021_7

Packat grejer inför lördagens event på Soldathemmet, å nu är det musik i lurarna och ska strax öppna boken. Klockan 21.00 är det veckan TV-timma NCIS på trean.

Må väl där ute

Over and out

Var åter en tur till

Falköping igår, men först var jag och klippte mej, sen åkte jag via Skara för att ta ett nytt kort till förnyat körkort. Å där bestämde jag mej, Nu åker ADSL och fast telefoni ut. Så nu har jag ny e-postadress gmail.com istället för telia.com. Dock har vi samma mobilnummer som tidigare, både jag och gubben.

HAde gott om tid innan jag skulle till Rehab, så det blev lunch och et tur upp till Ålleberg, bara för att jag inte har varit där på många år. Gick en liten promenad, väldigt liten.

20151020_0

Utsikt från ovanstående ramp.20151020_1

Fortfarande gott om tid så det blev en kopp kaffe på Sjukhuset, innan jag skulle på två besök på Rehab. Först till sköterskan och sen sjukgymnasten.  Jaja får väl se vad det blir av detta. Endast  andning- och avslappningsövningar, tips för att sova. Utvärdering av ny medicin.

Sen skulle jag lämna bilen på Kia, för min knarrande framvagn. Å jag fick en Kia ProoCeed GT (samma som min) som lånebil. Bästaste Anders fixade. Jag känner mej hemma alltså.

Kopplade in nya routern när jag kom hem och efter lite fix och trix så fick jag igång detta också. Nu kör vi Tele2 och 4G, funkar utmärkt.

En promenad på tisdag förmiddagen, order från Rehab. Besvärligt som satan men okej, jag traskar på.

Ett sommarhus, nedanför oss,

20151020_2

Det ligger en gammal ruin i anslutning till huset ovan, Tänk att få 20151020_4

”ljussätta” den här muren, satan så snyggt det skull bli.

20151020_5

och när jag är här så ringer de från verkstaden. De har hittat problemet, styrningen, vilket jag hade misstankar om från första början, men fick ju nya lager på köpet 😉  Nu står Pärlan nerplockad på verkstaden i väntan på reservdelar, som kommer i början på nästa vecka. Den får stå där i värmen och jag åker lånebil, vilket går alldeles utmärkt 😉

Här syns baksidan på vårt grannhus som ligger nedanför vårt slott.

20151020_3

Traskade vägen genom Gössätersparken på väg hemåt.

20151020_6

I morgon ska jag hämta till mej sända knivar som ska auktioneras ut och det blir även ett lotteri på Soldathemmet med en fin kniv som vinst. Ska även hämta lite blingblinglås som kommit, men av någon konstig underlig anledning så har de hamnat i Götene istället för Hällekis. Ett gäng armband ska plockas upp från Falkängen också. Därefter kan lördagen komma. Hoppas vi ses på Soldathemmet i Skövde om lördag.

Over and out Skoghall Skagen

Nätat och klart

Under gårdagens förmiddag så hjälpe maken mej med att näta in alla växter som jag vill skydda mot hjortangrepp i vinter. Det är lite bökigt att göra själv, men nu är också detta klart inför den kommande kalla vita årstiden.

Vi fixade lite annat också, upphängningsanordningar till stegarna. Tog ner belysningsarmaturer från bovinden som vi sparade från torpet, dessa ska nu monteras i källaren. Passar utmärkt där då de är väldigt platta. I dagsläget är det väldigt lätt att en längre person får en glödlampa i pannbenet om denne går lite fel i källaren. VÄLDIGT lågt till tak i vår källare. Men nu ska vissa saker åtgärdas i denna våning.

Vännen Anita beställde ett originellt armband när hon var här i fredags för att hämta änglatrumpeten. Detta tillverkades idag för att senare levereras, å då var de inte hemma 🙁 Pratade med katterna lite och hängde armbandet på dörrhandtaget. Det visade sej senare att de var inte så långt bort. På granngården och rensade i en lada. Så kan det va.

Så här så det ut

20151018_anita_fjader

I morgon är det fullspikat, först till bästa frisören Linda, sen är det Rehab i Falköping i två timmar, därefter ska jag återigen lämna bilden på Kia, knarrar fortfarande i framvagnen. Får en lånebil för den skulle inte in förrän på tisdag, så då kan jag hämta den när den är klar istället för att åka dit kl 06.00.

Lördag den 24, nästa helg alltså, ska jag vara på Soldathemmet tillsammans med några gubbar från VRR, det är ju FN-dagen. Ska bli kul att äntligen träffa några ur styrelsen/arbetsgruppen. Ska fixa lite grejer till lördagen, en lotterilista bland annat. Hoppas på mycket folk och att jag mår hyfsat så jag fixar detta, blir ju inget tyngre arbete, men käften får väl smörjas upp 😉 😉

Ha det gott där ute

Over and out – Skatann på Skoghall

Bye, bye

Jag då var det fredag igen då.  Arbetat några timmar, fick besök på eftermiddagen av Anita & Jörgen. De kom för att hämta stora blomman. Änglatrumpeten har flyttat från Skagen till Gösslunda.

20151016_1Bye bye! Beslutet var svårt, men nu slipper maken gnälla över den tunga, otympliga växten som ska flyttas från källaren och in i bostaden, ut i friska luften för att om hösten transporteras ner i källaren igen.

Var ute på en promenix häromdagen och gick nu åt andra hållet och över heden hem. Det är skönt ute, svalt och hög luft, gillar hösten.

20151014_1

 

20151014_2

20151014_3

 

20151014_4

20151014_5

En lönn som håller på att tappa kläderna 😉20151014_6Till sist ett gräs i trädgården.20151014_7

I morgon ska en hel del växter kläs in med nät, för att inte hjortarna ska gnaga på dessa i vinter.

Over and out – Skoghall Skagen

Nytt land

Tack Lillchefen för att du hämtade upp mej så vi kunde få hem lite virke. Har länge tänkt på att göra en etagerabatt av tryckt virke. Nu har den blivit färdig. Olle kapade och skruvade i helgen. Jag höll i plankorna. klarade inte så mycket mer. Här ska det nu planteras lite av varje. En gräsplanta har fått hedersplatsen högst upp. Sen har det tryckts ner lite Hostor och Kärleksört. Lavendel ska också fixas.

20151013_1Ser väldigt tråkig ut men tror det kommer att bli bra. Sen blir inte gräsplanen så tråkig. Olle tycker att det ska vara belysning här också så det kommer dit så småningom.

Allt är inne inför vintern. Alla växter bars ner i källaren igår. Den stora Änglatrumpeten får ett nytt hem till helgen. Orkar inte släpa den upp och ner  längre nu. Den har gjort sina år, till antalet av 15, här på Skagen. Nu ska den bo i Gösslunda i fortsättningen. Har inte blommat så mycket de senaste åren, hade sin glansperiod runt 2006-2008. Kan bero på att jag har fått klippa ner den till under två meter, då det är lågt till tak i källaren. Som mest 176 klockor som blommande samtidigt.

SONY DSC

Det var ett svårt beslut, men nu har jag bestämt mej och då blir det så. Har ju några ättelägg från denna så nu börjar jag om, med lite smidigare plantor.

Over and Out – Skoghall Skagen

Det sprakar i träden och

i spisar just nu.

Har ju blivit beordrad om att vara ute och tanka energi genom promenader i naturens. Hösten är ju en färgsprakande årstid, och faktiskt min bästa årstid. Hög luft, allt lugnar ner sej och man kan krypa in och tända lite mysbeslysning. Gick en långrunda häromdagen. En väg som jag inte gått på väldigt länge, lite förändringar här och där till det bättre.

20151006_1

Ett torp som ska bli åretruntbostad. Tillbyggt och tillfixat, jättefin har det blivit.20151006_2

Ett sprakande träd

20151006_3

Här sprakar träden på ett annat sätt. Tänt var det här, i kamin…..20151006_4

och järnspis. Bästa att göra det innan Olle kommer hem för han är frusen utav sej. Det var 17 grader inne när jag började elda och det är den innetemperatur som jag föredrar. Det är som att kliva in i ett kylskåp som npgra vänner sa en gång, när de kom klev in genom dörren.20151006_5

Snickarna är helt klara, nu har elektrikern börjat med sin del. Vi måste fixa till elen i huset, det är kopplat må många konstiga sätt. Stig grymtar och kliar sej i skallen.  Undrar om han kan reda ut alla konstiga kablar och kopplingsdosor. Själv satt jag och flätade lite igår när Stig och Olle höll på med strömsökning. Har säkringsskåpet i skrubben där jag satt, det var ett evigt, slå på tvåan, stäng femman, slå av tvåan och ettan osv osv. Han börjar nog se ljuset i tunneln.

Var på kattutställning i Skara i helgen, världens finaste katt har kommit tillbaka till katthemmet på grund av allergi. Tjejen hade tre katter som alla kom tillbaka till Eva. Jag är kär, Olle är kär, sen visade jag Lurvas Von Örontofs bilden på Darling, och ta mej f*n, han blev nog kär han också. Här är hon Darlingen

DSC08930Men ack nej, vågar inte ta hem henne, då packar Snutteruttan sin kappsäck och går ut genom luckan med den på ryggen. Hur gärna jag än vill så kommer Snutteruttan i första rummet. Hon spyr ju redan på Lurvas & Smulan och en till som ska mobba henne, nej nej hemska tanke.

Ha det gott där ute

Over and Out