Förkyld

Ja inte jag eller maken, utan Lille Lurvas Von Örontofs, är förkyld, nyser och har sej. Ligger helst inne och igår hade matte med sej en present till sjuklingen när jag varit på Kattens dag. En lila iglo med lurv i kanten. Den var nog go att mysa i för där låga han hela natten.

20151129_1 20151129_2Får nog ringa till veterinären i morgon och höra vad jag kan göra flr att bota förkylningen.

Var till lillbyn i morse och hämtade ett paket, hade beställt en kaffekvarn, sen blev det kaffe bryggt på nymalda bönor, jisses så gott det var. En verklig skillnad mot färdigmalt i paket.

Middagen intagen och nu blir det nog lite komaläge, klockan 18.00 måste jag vara alert igen då tiden går ute på en del auktioner.

Over and out gott folk.

Kattens dag

Som vanligt 1:a adventshelgen så firas Kattens dag. Då brukar jag vara hos Mörk & Söner i Götene tillsammans med Lotta och representera Evas Katthem medans Lotta visar upp sina Lodjur. Hon har med sej två Main Coon katter Mange och Grimur, de ska alltid hitta på massa hyss de två. Först och främst så ska de stöka till på ”mitt bord” där jag har alla grejer till försäljning, sen ska de sno alla kattmyntaleksaker och sen ska de gå runt i affären och prova allt.

Här provas katt/hundbäddar av Mange

20151128_1

Varför ligga uppepå när man kan krypa in under  och gömma sig20151128_2

Den övre var tydligen för liten20151128_3

Å den holken är ju gjord för fåglar inte för en stor pisse

 

20151128_4

Satan så trångt det är säger Grimur, har ni ingen större i den här affären.

20151128_5

Jaja får väl ha huvudet utanför då.20151128_6

Tack för denna gången Jennie, Anders och Olga. Alltid lika trevligt att få vara hos er på Kattens dag.

En sak till måste jag ju berätta. Igår vann VRR en omröstning på Facebooken som Military Work hade, de fick flest gillamarkeringar av de tre som var utvalda VRR fick 50 000:- till Veteranerna,  ECPAT blev tvåa och fick 30 000, Fredsbaskrarna kom trea och fick 20 000. Ett bra tillskott i VRR:s kassa för veteraner som hamnat i ekonomiska trångmål.

Over and out – Skoghall Skagen

 

Jaja de små liven

Tycker att det gått åt väldigt mycket kattmat det sista. Snuttis har ju en skål i sovrummet så hon kan äta i fred, utan att Lurvas stör henne.

Skulle leta rätt på en ren T-shirt i lådan, öppnar denna och får syn på detta

20151127_1

Min första tanke var att jag har gjort detta i sömnen, hällt kattmat i i byrålådan.20151127_2

Men det var liiiite för mycket för att ha gjort detta.20151127_3Fick hämta dammsugaren och när lådan var tömd på tröjor så såg det ut så här, detta är bara hälften av det jag hittade.

Sen var det ju massor med muslortar också så ordentlig fest har det varit. Ett par varma gosesockar och två t-shirtar hade fått gnaghål så det vara bara att kasta, resten åkte i tvätten.

Hoppas det var den musen som fick sätta livet till häromnatten när Snuttis JAMADE och tuggade sm värst.

Jaja, trots detta så älskar jag våra katter, detta trots att framförallt Snuttis har sovrummet som slaktplats. Lurvas håller sej i hallen och Smulan tar inte in något nu längre.

Nu är det snar kvällen och här är det helg. I morgon är det kattens dag och jag ska befinna mej ett par timmar hos Mörk & Söner i Götene och representera Evas Katthem.

Over and Out – Skoghall Skagen

Äntligen träffades vi

nästan allihopa.

Styrde mot Skövde Soldathem i morse. Vi skulle träffas, arbetsgruppen i VRR. De anlände från olika håll i landet, både norr, öster, och söder. Tre saknades dock, men det gick ändå. Ett gäng tokstollar som satt och spånade några timmar. Väldigt väldigt trevligt och väldig kul. Vi, många av oss har över huvud taget aldrig träffats i verkligheten utan bara pratat via datorn.

Martin, Pelle, Ola, Joakim, Magnus, Karl och jag. Saknades gjorde Jenny, Johan och David.  Det vart ett fasligt kramkalas utanför.

20151121_1

Det var det tunga gardet 😉

20151121_2

Pelle ser mycket bestämd ut och Joakim en aning skeptisk eller 😉

20151121_3

Som sagt kul att ses och få en röst och ett ansikte till allt tjafsande som pågår i burkarna i olika delar av landet.

20151121_4

Snart eller rättare sagt i april så ses vi igen.

Visst har Karl en snygg ordförandeklubba i näven.

Efter avslutat möte så var vi på Kryddan i Skövde och käkade och fortsatte att ”slänga käft”. Pelle var lite orolig för väglaget och sina sommardäck så han drog hemöver direkt för det hotades med snö i den delen av landet.

Over and out – Skoghall Skagen

 

Slut i grötagrytan

Julmarknaden är över för i år. Det har som vanligt varit mycket folk och det är färdigpaddlat i grötagrytan, å jag är jättetrött idag.

Började gårdagen med att åka ner till Hällekismacken i hamnen för att fylla på tanken i bilen. Det var jättevackert i hamnen underbar soluppgång.20151116_2

Massor med andar paddlade omkring vid kajkanten

20151116_1

Slutade 12.00 och innan jag åkte hem så passerade tåget men vår finaste tomtelokförare Eva vid ratten 😉  20151116_4

Resten av styrkan fick slita under eftermiddagen när Olle och jag  åkte till kamraterna i Torbjörntorp och tog en fika.

Nu är Lukas, han som uppfann kortslutningen, (elektrikern) här och härjar tillsammans med Olle i källaren. Satan i gatan vilken upplyst källare vi får nu. Olle måste måla där nere i vinter, för fy f*n så det ser ut, nu när det finns ljus.

Jag ska roa mej med att packa ihop lite auktionsvinster till lyckliga vinnare.

Over and out

Bilen hemma

Idag ringde verkstaden och nu var bilen klar, det har ju strulat med personal som varit sjuka och på kurs och pappalediga, så det har tagit lite tid, men nu så var den klar att hämtas. Killen på recondsidan hade lagt i ett märke på huven så den stod i deras hall när jag kom. Fika lite med gubbsen och väntade på att det skulle bli klart med stenskottslagningen, sen skulle vi åka hem igen, men se det gick inte. Först skulle Anders bjuda på lunch, så det blev mat ute på golfrestaurangen. Sen kunde vi åka, men så blev det inte, fick återvända till verkstaden för det knarrar fortfarande. Detta knäckte Tonys dag. Nu åker jag dit på onsdag igen nr jag ska till Smärtkliniken. Då skiftar de även till vinterskorna och ska kolla knarret igen. Jisses vilken följetong det blir.

Elektriska mannen kom en sväng under eftermiddagen vi gör om det elektrisitetiska i huset, men nu fick han problem, det är nåt som inte stämmer. Samtidigt som strömmen kom och gick, så satt jag och försökte fixa ett lotteri åt VRR, det gick väl sisådär, men nu så funkar det, tills nästa gång.

Knypplade lite samtidigt också blev ju kolsvart emellanåt men så småningom blev det klart och postas i morgon.

20151103_fargglatt 20151112_hakan 20151112_westerlund

Nu blir det lotterikoll 😉
Over and out-Skoghall Skagen

Full aktivitet på gatan

ja sista förberedelserna inför julmarknadens öppnande i morgon.

Gröt, skinka, korv, köttbullar, Janssons, rödkål, bröd, lussebullar, kakor och kaffe finns på plats. Jultomtar, ljusstakar, ljuslyktor, juldukar, på plats. Ljusslingor och granar ute fungerar. Det sista pyntades idag – julgranen inne

20151106_1

Jag pysslade inne, Inger och Helen kröp på fyrafötter ute och fixade20151106_2

tomtar i rabatten hoppas inte hjortarna snyter mössorna eller potatisnäsan i natt.20151106_3

Chefen svettades över prisskyltarna. ALLTID i sista minuten.

Ett gäng, även maken var involverad, hölls ute och fixade bågar över gatan med ljus och granris.

20151106_4Å jag är redan jättetrött och det har inte börjat än 😉 I morgon klockan 08.00 så börjar jag med att värma gröt och bre skinkmackor. Cirkusen kan börja igen 10.00 öppnar det. Välkomna!!

För övrigt i veckan så har jag träffat myndigheten FK. Jag åker fortfarande lånebil, verkstaden har så kort med folk, men jag åker ju i en likadan så jag känner mej hemma.

Hoppas allt är bra med er där ute i världen.

Over and out – Skoghall Skagen