Ja då var det över

för denna gången. Julen alltså.

Blåst och regn, regn och blåst så har det varit, men ikväll eller i natt kanske det kommer lite snö.

Har varit och hjälpt Eva på katthemmet, julaftons kväll var jag där och pysslade om kissemissarna. Lugn och fint, mysigt att gå där och plocka lite på kvällen. Gårdagen ägnades att göra ingenting, vi blev inte färdiga med detta, så vi fortsatte idag 😉 Nejdå idag tog vi en promenad, Sjöråsleden trampade vi runt, riktigt skönt och hemskans mysig led, den ska få besök fler gånger. Lite klenigt på sina ställen. Tyvärr såg vi inga bävrar, men spår av deras framfart. Ån var nästan som en flod efter allt regn och vattnet var riktigt skitigt.

Lite bilder från dagens promenad.

20151226_1

En avstickare i floddeltat20151226_2

Här tog det plötsligt stopp, blev en liten omväg runt trädet.20151226_3

Jag har broskräck, bara så ni vet.

20151226_4

Men gjorde faktiskt halt mitt på bron för att ta ett kort.20151226_5

Herr Bäver har varit i farten.20151226_6

Nu börjar vi närma oss civilisationen igen.20151226_7Nästa promenad, kanske i morgon, ska gå till Martorpsfallet.

God fortsättning nu i sluttampen på detta år. Hoppas nästa blir ett bättre sådant.

Over and out Skoghall Skagen

Det är min fåtölj

När vi igår kom hem från Eva & Roger på eftermiddagen så låg Smulan i sin (MATTES) fåtölj, hon lyfte inte ens på ögonbrynet. Låg helt lugnt kvar, rörde inte en min, fick fram mobilen och tog ett kort, reaktion = noll. 20151220_1Nädu matte här ligger jag!!! och jag tänker inte flytta på mej bara för att ni kommer hem. Får lyfta lite och ruska i filten, för du sticker jävlar inte dit näven för då får du dej en rejäl avhyvling av en  kloförsedd tass. Satan så sur hon blir, lilla stumpan.

Klomärkt blev jag så det räckte ändå igår, skulle hålla några kattungar så Eva fick klippa klorna, meningarna med detta var delade kan jag lova, men mänskligheten vann på rent vres. En hel del klösmärken blev det.

Var laddad till max när katterna från karantän skulle flyttas, tre halvtama, två heltama och en halvvild, lyckades över förväntan. Lurade kan man säga att de blev. Det var den halvvilda motade jag in i ett hörn lugnt och fint, men en bur där luckan var öppen, la sen en handduk över och petade in madam i buren. Väldigt smärtfritt, men jisses så spottig och fräsig hon var, men hon är ju bara så vacker lilla blåpaddan. Blir nog tam snart hon också.

20151220_2

Nu ska jag fortsätta att göra ingenting, gjorde det igår också, men blev inte klar.

Over and out Skoghall Skagen

 

Stort, riktigt STORT

Under gårdagen så tog VRR:s representant Magnus Thorsteinsson, emot en STOR gåva till föreningen.

20151218_1Igår delade Military Works VD Mikael Karlsson ut den gåva som våra Facebook-följare varit med och fördelat. VRR – Veteran Rapid Reaction representant Magnus Thorsteinsson erhöll en check om 50.000 kr som nu oavkortat går till att hjälpa veteraner och deras familjer ur ekonomiska trångmål. Military Work imponeras väldigt mycket av personerna bakom VRR och deras hårda och osjälviska arbete. Övriga organsiationer som erhåller checkar är ECPAT,erhöll 30.000 Svergies Veteranförbund – Fredsbaskrarna, 20.000 och Idrottsveteranerna 20.000.
Military Work riktar ett stort tack till våra fantastiska medarbetare som gjort gåvan möjlig!

Helt otroligt gjort av Military Works.

Dagens göromål var att ge katthemskatterna mat, vatten och städa lådorna, den gick jag runt i Eva & Rogers hem och rensade bort fallfällor, såsom små hala mattor som är livsfarlig för någon så går med hjälp av kryckor eller rollator. Flyttade undan några grejer också så fordonet tar sej fram.

När jag kom hem så hölls Olle med att tvätta sin bil, parkerade min skitgris intill och kom med en liten kommentar om att min bil också var lortig, det är den inte längre kan jag skvallra om.

Kom en trevlig snubbe när vi var ute, han var från ett brandsäkerhetsbolag och han irrade fram och tillbaka på vägen i byn, men han stannade och fick sej en kopp kaffe vi pratade länge och nu har vi både brandsläckare och brandfilt i bostaden. Dessutom tag han med sej tre gamla pulversläckare till skroten, då de helt enkelt var kass alldeles för gamla, typ 10 år utan service och underhåll. Den nya har 20 års garanti och underhållsfri. Han var motorintresserad också, hade kört mopperallyt Kullen runt här och han var och kollade in våra hojar också.

I morgon blir det en tur till Stenum igen, Olle ska hjälpa Roger med att kasta ut badkaret, sen ska vi flytta katter, från karantän till Kattungehuset, kommer nog en tjej och hjälper till med detta.

Over and Out Skoghall Skagen

 

 

 

Fick gruppera om

veckans planerade aktiviteter igår.

Det hände en olycka i lördags, Eva (katthemstanten) halkade och skadade sej, hon fick en höftfraktur och hamnade på KSS. Nu i eftermiddag, har hon fått fått trasiga delar utbytta till nya fina reservdelar. Det uppstod lite problem, katterna på katthemmet måste ju få städat och få nåt i magen. Så i morse åkte jag dit för att hjälpa till med det jag kunde. Det var jägarns så vacker soluppgång, var tvungen att stanna vid Högebogärdena och ta ett par bilder.

20151214_1 20151214_2Jag lovade att hjälpa till om mornarna med att fixa och gosa lite med katterna.

Den här kattungen, vet inte om det är en hon eller han, för h*n är lite tuff av sig, fräsig och spottig, men det går att klappa och då är det nog lite skönt så då glöms tuffheten och rädslan bort och det går ju att njuta lite men bara lite, sen fräses det lite och spottas lite till, så börjas det om njuta, spotta, fräsa.

20151214_gremlingHemskans söt är h*n i vilket fall som helst.

Den här kissen använde mina jeans som klösbräda och klätterställning när jag var inne i den buren. Jisses vilket energiknippe, Inte stilla i två sekunder, fick passa så han inte smet ut ur buren när jag gick ut och in med mat och vatten. Han gör skäl för sitt namn vilket naturligtvis är Busis. Det lyser av jäkelskap i de här ögonen.

20151214_busisFick tända i spisarna när jag kom hem, maken var faktiskt och jobbade idag, pensionär som han numera är, men de ringde från Lidköping och undrade om han kunde komma och hjälpa till, det var en båt som skulle lastas.

En ny tur till Stenum i morgon, så nu blir det kudden.

Over and out

Händer inte så mycket

just nu. Tar det lugnt och har det mysigt.

Två av katterna är lite förkylda eller vad det nu kan vara. Medicinerar nu med Azitromax till Smulan, hoppas detta  hjälper nu. En tur till katthemmet var det igår, ett gäng nya katter som skulle förevigas av min kamera. Fina ungar, en var för härlig, det var fräs, fräs, fräs, sen fick jag kela lite och det var så skönt så skönt.

Pyntar ju alltid julgranen lagom till Lusse och så gjordes även i år, nu ligger Lurvas längst in på fårskinnsfällen under granen och mår jättegott. Lilla Smulan ligger hos Olle i soffan. Lilla stumpan, inte riktigt piggelin.

Själv är jag jättetrött, men det är väl den nya medicinen som orsakar detta, Attarax vars biverkning är just trötthet, vilket är meningen för mej då jag inte sover. Nu är det väl något bättre med detta problem, åtminstone så sover jag längre på morgonen. Alltid nåt, men som sagt jag vaknar ju inte på hela dagen. 😉

I natt fick jag en vision, får ju en hel del grejer på posten som ska auktioneras ut på VRR:s sida på FB, kom på att om jag sorterar ut en jäkla massa böcker och plockar i ordning ordentligt i bokhyllan på den övre hallen så kan jag sortera upp auktionsgodset lite bättre. Blev jättebra. Ny ska jag bara införskaffa några lämpliga lådor att lägga grejerna i. En till sådana grejer som ska läggas ut, och en för pågående auktioner. Pysselskrubben fick sej också en genomgång i samma sväng, så nu är det prydligt där inne igen.

Ni som ändå är här inne och läser, kan väl gå in här och lägga en röst på VRR.

Sen kan ni lägga en röst på Evas katthem också genom att rösta här
Längst ner på sidan finns en länk till röstningen, Katthemmet kan vinna produkter till ett värde av 25 000:- vilket skulle vara mycket välkommet.
Det är som sagt lugnt och skönt på Skagen.

Over and Out

 

Det knackade på

dörren, när jag öppnar står ett blomsterbud där med en födelsedagsbukett från grabbar (gubbar) och tjejer i VRR.

20151201_1
En strut med godis bifogades också. Det var väl en hemskans tur att det stod från ”vännerna” i VRR och inte från dina älsklingar i VRR 😉

Det är ett mycket glatt gäng och DET ÄR MYCKET HÖGT till tak i arbetsgruppen. Tur att ingen utomstående läser detta. Jisses vad det hackas emellanåt.

Pappa, Maritha och granntanten har varit här och fikat. En mycket trevlig dag, trots att jag är dödstrött på grund av sömnproblem. Hoppas John Blund kommer och kastar lite pulver över mej inatt istället.

Jag TACKAR ALLA som har gratulerat mej idag.