Nöjd

Mötte Jonny och Lena från Tidaholm idag vid Second Hand i Skövde. Hittade ett jägarns bra, hopfällbart skåp/verktygslåda för 40 spänn. Blev görbra i pysselskrubben att ha grejer och spännen till paracorden uti.

20160123_1Har efter att kortet tagits möblerat om lite bland verktygen, så nu är det ännu bättre.

Jonny gick därifrån med en handväska 😉 Han ville åt spännena på denna och Lena fick tag i lite annat smått och gott. Åkte sedan vidare till Alpina och käkade, satt och ljög en stund. Därefter följde de med till Axvall, på fika hos KP och Sissi, Där blev det ännu mera ljug.

Mysigt att träffa dessa fina vänner, det var ju ganska länge sen.

Fixade under kvällen ett lotteri på VRR, en Kniv lottades ut, en handgjord fällkniv, så jäkla snygg. Lotterna tog slut på två timmar.

20160117_lotteri_1Nu är lördagen snart slut, i morgon blir det nog en promenad till Martorpsfallet med kameran och lite knyppling i skrubben. Har fått avstå detta i veckan, då jag fastnade med lillfingret i en dörrjä**el på jobbet i början på veckan, men nu tror jag att det ska fungera igen, kan visserligen inte böja den, men det är vänsterhanden som tur är.

Over and out

Vi var ute och traskade igen

en tur till återvinningen på förmiddagen med skräp och emballage som alltid samlas. Solen stod som spön i backen så vi åkte bort till stenbrottet och tog en promenad efteråt. Var bara hemma och hämtade kameran och lite varmare kläder.

Så här kommer lite bilder igen på växter och djur

20160121_1 20160121_2

Hjortstig20160121_3

Frostiga blommor20160121_4

Utsiktstornet på Kinnekulle från stenbrottet20160121_5

Tre små fåglar20160121_6 20160121_7

En pippi med bär i näbbet20160121_8

Hjortar som går precis intill järnvägen20160121_9

Åkte in vid Örnekulla på vägen hem och där borta ligger Österplana kyrka.20160121_10Tog tag i katthemmets bokföring när jag kom hem så nu är det klart för 2015. Fixade en ”till minne av” åt VRR å till sist blev det soffläge.

Hoppas ni har det bra därute i kylan

Over and Out

 

Kallt om näsan är det

Men trots detta har vi varit ute och traskat. Fredagen gick vi till Björneberg igen men det var otroligt jobbigt att vandra i skarsnön så vi vände och tog nedervägen istället. Några bilder blev det.

20160116_1 20160116_2 20160116_3

Ett par hjortar stannade och kikade på oss20160116_4

Var tydligen inte tillräckligt intressant så de vända röven till och gick vidare.20160116_5 20160116_6

Rinner lite vatten ut med klevkanten.20160116_7 20160116_8 20160116_9 20160116_10

På fredgskvällen kom Mia och Jonas, nnu var det lite mat och sen var det kriget igen. Skaagen mot Falkängen i Fia med knuff. Skagen vann med 2-1 på hemmaplan (Olle och jag var sin gång) Sen tog ia segern för Falkängen.

Lördagen innebar vila och en promenad efter detta krig.

Söndan förmiddag kommer Tezzan, Henrik och Matilda, och hämtade oss. En tur till Tidan och den jättestora loppisen som är öppen varje söndag. Inga fynd denna gång. Stannade vid Lugns och åt middag.

Blev några snöbilder i trädgården.

20160117_1 20160117_2 20160117_3

När lugnet åter infunnit sej på Skoghall (efter familjen gett sej av) 😉 😉 Så var Lurvas på bushumör.

Matte, den här skinnfällen är min!!!! Baraa så du vet.

20160117_4

Packade lite auktionsgods som ska iväg i morgon, samtidigt som jag laddar upp bilder på ett ”moln” som ett företag har gett VRR 5000 platser i. Kostar inget att lägga upp sig som användare, inga avgifter under resten av ditt liv, samtidigt som VRR får 10:-/upplagd profil.

Vill du också ha ett moln att lagra på? Varsågod och registrera dej enligt nedan . Det är som sagt gratis!

Kopierat från våran FB-sida Veteranstöd Rapid Reaction

VRRs JULKLAPP TILL ER ALLA! Gratis lagring för foto i ”molnet”!
En hel Terrabyte!

(Ni kanske minns att vi skrev att vi jobbade på en julklapp till er i samband med julklappslotteriet?)
Nu är det klart!

Jag tänkte berätta en grej för er, jag ska försöka hålla det så kort det går, det blir svårt.
För någon månad sedan fick vi kontakt med företaget Kiliaro, kontakten förmedlades genom REKYL som jobbar med sin insamling till VRR genom T-shirtkampanjen de körde före jul.

Kiliaro erbjuder en ny tjänst som backar upp alla bilder och filmer på mobiler och datorer till ”molnet”.
Molnet i det här fallet är svenska krypterade servrar.

Kiliaro är ett svenskt bolag med säte i Stockholm.
Fördelen med tjänsten är att den är anpassad just för film och video och sorteras och är visningsbar på ett sådant sätt som man vill ha sina digitala tillgångar.
Tjänsten är dessutom sjukt snabb.

Jag använder tjänsten själv sedan en tid tillbaka och den fungerar super. Den är Glockren att installera på barns telefoner och plattor.
Barn och unga fyller nämligen gärna sina telefoner blixtsnabbt med bilder. Raderar du bilderna på telefonen så finns de i molnet.
Alla bilder finns tillgängliga på mobilen i alla fall, och på din Mac & PC, du kan logga in och ta bort dem för alltid eller för att dela dem med nära och kära.

Nu till det riktigt fina!

Kiliaro vill ha 5000 användare på kort tid för göra en sista koll på allt i form av kapacitet, innan de lanserar i hela Europa.
Därför har REKYL övertygat Kiliaro om att GE BORT skarpa konton med livstidsabonnemang.
Det innebär att man har tjänsten så länge man lever och man kan då lagra 200 000 högupplösta bilder HELT gratis (1000 GB= 1TB),
NO strings attatched!
Något om annars kostar ca 590kr/år.

Som grädde på moset så får VVRR 10 kr för varje registrerat konto!
Vi pratar alltså om 50 000 kr, rätt ner i krigskassan!!

SÅ HÄR KOMMER DU IGÅNG – BUSENKELT:

Gör så här: Surfa till www.kiliaro.com/veteran

Registrera namn och vilket lösenord du vill ha, ange sedan koden ”veteran2016” i nästa steg i registreringsprocessen!

Sen laddar du hem appen till din mobil eller dator.

Du kan passa på att göra samma sak för barnen (om du har några), partners mfl.
Men det finns bara 5000 konton och 50 000 kr går till VRR.

DU kan även sprida detta i ditt egna flöde om du vill…
Jäkligt bra deal på det stora hela om du frågar mig…

Gratis lagringstjänst och VRR får slantar!

Hur lång tid tror ni det tar för oss att ta slut på 5000 konton och stärka bufferten på samma gång med 50 000 kr?

I22 forumet har bidragit med ca 300 registreringar.

Varsågoda och God Jul sådär lite i efterskott alla fina VRR-medlemmar!

Exakt hur tjänsten fungerar kan ni läsa här: www.kiliaro.com

VRR fick detta den 12 januari och hitintills har 1590 användare reggat sej Gör det du också.
Over and out – Skoghall Skagen

Trivs jättebra

i den nya soffan!

Lurvas har inte lämnat soffan sen den monterats färdigt och kom på plats. Han låg till och med och sov bredvid mej när jag tog en middagslur.

20160108_1Så nu har han sett ut sin plats, jag får sitta i hörnet, vilket är meningen. Nu ska det bara införskaffas hyllplan att ha bakom så att det kan ställas en lampa där och så att jag kan ha datorn vid sidan om mej. Kommer att bli jättebra. Soffa nummer två kommer i mitten av februari.

För övrigt var det ingen bra dag. I går kväll gick en vän till mej vidare till Valhall, efter en tids sjukdom, hoppas hon har det bra nu. Flera inbrott har det varit i natt på Kinnekulle, vilket inte är kul. Att det sen brann i garaget hos Tidavad MC igår var ju ingen kul nyhet heller. Det var troligtvis en elcentral som var orsaken http://sla.se/2016/01/07/eldsvada-i-mc-klubbens-garage artikel i tidningen

 

Snöat har det gjort också, Olle har varit ute och sopat, kanske får skotta lite i morgon, får väl se hur det verkar när morgondagen kommer.

För övrigt inga skandaler och inga nyheter från byn.

Ha en god afton!

Over and out

Gott nytt 2016

Jahaja nu är det nytt år igen, men känns ju precis som tidigare. Har precis avnjutit en kopp kaffe. Jag gjorde ju en investering i början på december och inhandlade en kaffekvarn. Jisses jäklar vilket GOTT kaffe det blir på nymalda bönor (tack Lennart H detta är ditt fel).

Vi har inte gjort något särskilt under helgen, En av mellandagarna var vi till Lidköping och kollade in soffor, vi ska byta här. Hälsade i samma veva på Tezzan, Henrik och Matilda. De har fått det väldigt VÄLDIGT fint i sitt utbyggda/renoverade hus nu. Kändes så hemtrevligt och mysigt. De har ju hållit på ett tag, men nu är det klart.

David med familj kom en dag och lunchade, ljög och vrängde lite. Nästa dag så var vi till staden och beställde soffa, så nu är det bara att vänta, och försöka bli av med det gamla. I samma veva så hittade jag en mindre soffa som jag ska ha på ”min sida” av rummet. Den fåtölj som jag bor i börjar bli utsutten, dock är det inte lika lång leveranstid på den lilla som den till TV-rummet.

Nyår vart lugn, som vanligt. En tur till katthemmet på eftermiddagen, för att mata och kela med missarna. Sen var det hemmets lugna vrå. Jag inväntade inte ens tolvslaget, det blir ett nytt år ändå. Vaknade till liv av allt skjutande i byn, katterna var lite stissiga, men de är lugnare nu än tidigare år.

Hittade en kul bild på nätet igår, som jag tillönskade alla mina goa vänner, ovänner, knallkorkar och stolpskott,ett  gott nytt år med innan jag trynade in för sista gången 2015.

nyarDagen har varit lugn idag också men i morgon, då är det dax, för årets första världskrig tillsammans med Rolle och Anita.

20141231_4Nu får vi se vem som vinner slaget Torbjörntorp eller Skagen.

Önskar alla en God fortsättning på 2016, förhoppningsvis blir det ett bra år.

Läste på nätet också om att till hösten så kommer de igen!!!!!

bjonhyllning 2016Hoppas hoppas att de spelar här i närheten denna gången också.

Kram kram Over and Out