Lördagspromenad

Vi trasslade oss ut en sväng idag. Blev ett besök vid Martorpsfallet igen. Det är så tråkigt att gå samma sväng varenda gång, så idag tog vi bilen en bit och promenixade en sväng på annat ställe.

20160227_1 20160227_2 20160227_3 20160227_4 20160227_5 20160227_7 20160227_8 20160227_9 20160227_10Vid hemkomst så släpade Olle ut tvättattiraljerna så bilarna kunde snyggas till lite. Nu är dessa rena och det känns bättre när det ska åkas iväg, dessutom får det plats lite ny skit när den gamla är borta.

Är lite stolt denna veckan också. Farbror Finans (kassören) I VRR är klar med boksluter i föreningen, och det kungjordes i veckan hur mycket som samlats in och betalats ut till veteraner i knipa.

Håll i er nu ”Under 2015 delade Veteranstöd Rapid Reaction ut 3.523.750 kronor” Detta enbart på frivillig basis, varenda krona in = varenda krona ut. Inga arvoden eller liknade tas ut av de som jobbar med denna församling. Känner mej rysligt stolt över att vara med i arbetsgruppen. Många bäckar små, en tia, en tjuga, eller kanske en större peng som skänks till behövande grabbar och tjejer som hamnat ”mellan stolarna” i dagsläget är det 8449 medlemmar i FB-gruppen.

vrr_vinyl_marke_02-300x300

Over and out – Skoghall Skagen

Lurvas retas gärna

Men retar han fel katt, då åker han på däng. Smulan, surpaddan, hon fläskar till honom ordentligt, medans Snuttis kryper ihop och skyndar sej upp till sovrummet.

Sen mobbar Smulan Snuttis, så hon bor mest på övervåningen, där har hon mat, vatten och en låda. Där är hon trygg och får mycket gos på kvällen, först godis och sen ska det mysas.

Han är så där lagom nonchalant den svartvita misse, ofta så parkerar han sej i soffan och sträcker ut sej ordentligt, HÄR LIGGER JAG, försök inte flytta på mej.

20160216_1

Smulan ligger i skålen högst upp, gärna på rygg med tassarna åt alla håll.20160216_2 20160216_3Annars händer det inte så där väldigt mycket, jobbar, äter, vilar och värker, knypplat lite armband i helgen. Det har inte blivit några promenader, då det är lite besvärligt.

Vi plockar och storstädar på jobbet. Har inte så där värst mycket kvar, 9 lägenheter och 4 stugor är kvar efter att denna vecka är till ända. Lite auktioner har lagts ut  ikväll på VRR:s sida. På torsdag ska vi till stora staden Skövde maken och jag, blir lunch med pappa och Marita i samma veva.

I fredags hade vi lite fredagsmys med MC-kompisarna på Café Duvan i Skara, det var jäkligt länge sen sist, men nu är det fika i väntan på första hojturen.

Over and out

Ernst……

släng dej i väggen 😉 nu har Skat-Ann pimpat trappan.

Fick en vision om belysning i trappan, Olle blev alldeles förskrämd. När jag säger att jag fått en vision, då blir det att verkställa.

Det är lite mörkt i trappan och jag är ett blindstyre när det är mörkt, mycket taskig mörkersyn alltså. Så belysning i trappan är ett måste. Vi åkte in till staden och inhandlade en ledslinga, som sattes fast på insidan av trappräcket. Å satan i gatan vad bra det blev.

20160209_1I verkligheten så är det inte så stark ljus som det ser ut på bilden.

Nu är jag riktigt nöjd och går säkert i trappan.

Over and out

Nu var det längesen

jag ritade ner något här.

Har varit frånvarande på grund av en liten förkylning, arbete, hallrenovering, möten med FK och AF besök av Tezzan och besök av Pappa & Marita, men nu verkar det som om jag orkar skriva lite igen.

Vi är grymt nöjda med hallen som målats och tapetserats, lite nya ljuspunkter i fönstren, tavellister och nytvättade gardiner. Dåliga bilder men lite ser ni hur det ser ut.

20160205_1 20160205_2 20160205_3Nu är fläckarna borta på tapeterna från det lilla vattenläckage vi hade på balkongen som rann in bakvägen och missfärgade väggen. Det var typ 15 år sen vi renoverade sist.

Nu vilar jag i soffan med en kopp kaffe och lyssnar på Charlie 4 Tango, Tillbaka till mitt land, som kom på posten idag.

Satt och kollade min blogg häromdagen och blev full i skratt åt ett inlägg om när jag och kollegan städade för några år sedan. Just därför så rekommenderar jag inte att NÅGON sätter in duschkabiner i sina badrum.

Inlägget är från 2012

Duschkabiner alltså…….

….det är djävulens påfund. Undrar vad det är för idiot som konstruerat detta. De är rent bedrövliga att hålla rena. Dessutom, om det är trångt så bör man vara konstruerad som en orm.

Idag var det rengöring av vattenlås och avlopp under duschkabinen. Badrummet är jäkligt trångt och naturligtvis så är golvbrunnen mitt UNDER kabinen. Det är nu ormen kommer in i handlingen. Dra ut kabinen de 10-20 cm som går, åla dej in bakom vrid kroppen i 90 grader och skura alla jävla kanter. Vrid tillbaka kroppen till utgångslägen backa ut. Åla dej in på andra sidan försök att skura kanterna även där.

Nu kommer kollegan in i bilden, vält kabinen så mycket som går, lägg dej ner på mage och försök klämma in dej så långt det går under Ta bort gallret och lämna detta till kollegan som lägger detta i blöt. Rör från kabinens avlopp till golvbrunnen har naturligtvis lossnat. Kör ner näven i golvbrunnen och ta bord all skit som finns där. Kollegan håller i kabinen. Åla dej ut, kollegan skurar gallret och jag ligger kvar på golvet.

Nu ska gallret  och röret ska tillbaka på plats. Då får man skjuta tillbaka kabinen så långt det går, tilta på bröten lite så att det går att skjuta på röret igen och sen ska det vinklas på rätt plats i golvbrunnen….

Ovanstående upprepades fyra gånger idag!

De som sätter in en duschkabin kan inte tänka så långt. Det är rena mardrömmen att hålla dessa rena.

När jag sedemera kom hem med en förvriden kropp så skulle jag dammsuga hemma. Gör så också,när jag hålls längst ni i hörnet i köket stöter jag obemärkt emot hörnlisten, som inte är varken limmad eller spikad, denna lossnar, vilket jag inte märker. Jag böjer mej ner och får den förbannade listen, som står upprätt, rakt i högerögat. Ögat är nu illrött och säkert får jag en snygg blåklocka också.

Är det min dag idag? NOT!

Ha en bra dag my friends.

I morgon blir det en tur till katthemmet, ska kolla bokföringen en sista gång för 2015 innan jag stänger föregående år. Någon några nya katter kanske ska fotograferas också.

Over and out från Skoghall