När matte äntligen….

….satte sej efter arbetspasset i trädgården så ville jag mysa lite, bli kliad på magen och bara njuta av livet, Lurvas var ju inte i närheten. Han är ute på patrull och rekar i skogen.

20160328_1 20160328_2

Idag hände det grejer på Skoghall, Olle hämtade högtryckstvätten i källaren och tvättade stenen på altanen, jag skurade trädgårdsmöblerna. Tömde sedan dammen på sunkvatten och den högtryckstvättades också, pumparna sattes på plats och nu skvalar det så gott där vid terrassen, dynor, filtar och dukar är på plats på terrassen, så nu kan det fikas där också. Framsidan blev ju klar förra helgen.

Maken fortsatte att tvätta av urberget, altanen ligger ju direkt på urberget och källartrappan fick sej en tvätt den också. Jag fixade till den lilla, lilla dammen vid entrén. En stor murbruksbalja, med en mindre i denna, lite jord och blommor i mellanrummet, sen i med fontänpumpen och den flytande belysningen, så vips skvalar det på framsidan också.

Efter detta var jag mör, med andra ord helt slut, och det var dax för mat och vila. Nu är det kvällen och Påsken är slut. Morgondagen startar med kassaavstämning på Coop.

Klar slut från Skoghall

Lite konstigt känns det

Att vara ledig under påsken.

Satt och lekte lite med en fotoapp, här är skogen vid Oves Torp, innan den höggs ner

SuperPhoto_Creation_2016-01-01_093926

Här har vi Luvars lite Photoshoppad

SuperPhoto_Creation_2015-12-31_123540

Vy över Skärvalången nedanför Petrélia

SuperPhoto_Creation_2016-01-01_093208

Tidigare i veckan så var vi upp till grannen med den obligatoriska tulipanbuketten till Fru Claeson. Tog det lite senare i år för dagen då hon fyllde så var mitt hjärnkontor överhettat. Mådde inte så bra den dagen så att säga.

Skärtorsdagen fick jag ledigt av chiefen. Golven på ”baksidan” av affärslokalen skulle bonas under natten till torsdagen. Du kan vara ledig för det är hemskt rörigt på morgonen. Det var mycket omtänksamt. Men jag flyttade upp allt från golvet på kontoret innan jag gick hem.

Långfredagen s hände det inte så mycket, gjorde ett röj här hemma, sen var det nog mest vila vad jag kommer ihåg. När jag skulle gå och lägga mej så ville Lurvas ut, när jag stack ut skallen genom entrédörren så står det åtta hjortar och glor på mej nedanför trappan, Lurvas tvärnitade, hoppade sen upp på trappräcket och stirrade på dessa marodörer. Jag gjorde ett hojtande och sakta lommade hjortarna ner för gången och över vägen till skogsdungen på andra sidan. Är de rädda? Nej inte då.

Igår var vi hos Pappsen och Marita, skulle hjälpa dem att installera fjärrkontroller till belysningen, så de slipper att trassla in bakom möblerna för att tända och släcka, väldigt bra uppfinning det där. En knapptryckning så vips lyser ett gäng med lampor. Vi hjälpte dem också med att putsa alla fönster, så nu ser de ut igen. Lite mat och fika fick vi under tiden, Känns skönt att kunna hjälpa till med något.

Efter gårdagens flängande och flaxande så vilade jag länge idag, dessutom så tappades ju en timma bort under natten, dagen blir lite konstig. Allt ställs tillrätta i skallen efter några dagar då jag lever benhårt med att lägga mej ”efter klockan” inte ljuset. Då är jag snart inne i ”tiden igen”.

På eftermiddagen idag så åkte vi ner till byn, var inne på Coop och handlade lite, men målet var Falkängen, ville träffa mina goa vänner, och höra hur det varit under helgen. Känns lite konstigt att inte höra till personalen längre 😉

ljus_66277198

Har tänt några ljus på trappan, idag är det fem år sedan mamma gick vidare (vart tog de åren vägen?). Har börjat göra så istället för att åka till minneslunden, tänder ljus här hemma istället.

Väntar nu på att klockan ska bli 20.00 då ska nio auktioner avslutas i föreningen VRR, sen blir det lugna gatan. Har funderingar på att fixa dammen och altanen i morgon, eller till och med kanske dra igång hojen. Kanske kan det bli en liten tur, om solen skiner.

En kopp kaffe kommer nog snart att serveras av gubben.

Ha det gott där ute

Klar slut från Skoghall.

 

Så var denna helg slut

I går sken solen, tyvärr så blåste det snålt om knuten, men alla skyddsnät mot hjortarna är borttagna nu. Hoppas de håller sej borta från våran trädgård nu. På eftermiddagen var vi och firade Olles äldsta barnbarn, Matilda, som fyllde 13 år, en stor dag att bli tonåring.

Smulan låg inne på fönsterbrädan och solade sig.

20160316_1

Dagen startade med biltvätt, det är så mysigt att kunna vara ute och tvätta bilen utan att frysa ihjäl. Nu står det två rena bilar på gården igen.

Därefter, ja därefter plockades hammocken fram och trädgårdsmöbeln som står på framsidan av huset. Så myyyyysigt, att lägga sig och gunga själen i en hammock.

Blev första utefikan också för denna säsong. Tänk vad vi har längtat efter att kunna sitta här och gotta oss.

20160320_4

Solen försvinner ju ganska fort på framsidan, så jag fortsatte inne, med att packa lite auktionsvinster som ska skickas i morgon. Knypplade om ett armband som vart för stort (felbeställt) lite middag och nu dör jag i soffan tillsammans med Snuttis. Hon vill ha lite fjäsk emellanåt och hon spinner så hon nästan skär i hop. Synd att det inte är ljud till bilderna 😉 20160320_1 20160320_2 20160320_3 Jobbar några timmar i morgon och sen ska jag ta mej till Katthemmet, jättelängesen jag var där så nu får det bli en tur. Det har ju varit intagningsstopp på grund av Evas halkolycka i början på december så det har inte varit så mycket fotografering. Endast riktigt akuta fall som har tagits emot, men nu kom det in en katt i fredags.

Ha en fortsatt bra söndagsafton

Klart slut

Pappabesök

Gårdagen började inget bra, kaos i hjärnkontoret, det funkade bara inte igår. Sen vart jag lite stressad över att jag återigen skulle till VC på återbesök och fick nu en NY LÄKARE IGEN, denna gång en kines. Har fått olika läkare de senaste åren vid varenda besök, språkförbistringar, bland annat, sen läser de inte journalen innan de kommer för att träffa mej, förklara gång på gång på gång. Man måste ”vara frisk för att kunna vara sjuk” jisses. Dessutom får jag förklara regler och förordningar för dem också. Men men det är väl bara till att stå ut men nya läkare varje gång. Vill ha tillbaka min gamla doktor, som fortfarande är kvar på samma VC, men se det FÅR JAG INTE, jag är född på fel dag. Jag har bönat och bett, FK har bett för mej Smärtenheten har bönat, men icke, jag är född på fel dag, en regel som de har på den vårdcentralen. Jag vet att jag har rätt att välja, och snart börjar jag bråka på allvar. Ska bara hämta kraft någonstans ifrån.

Idag satt arbetsuppgifterna lite bättre än igår. Behövde bara ”kontrollanten” det sista, så jag hade gjort rätt, innan det matades in i systemet. När jag slutat så åkte jag till Falkängen, för nu jagar Unionen mej. Fel uppgifter i arbetsgivarintyget, ville ha mer uppgifter, men när vi ringde upp så visade det sej att det enda felet var en ikryssad ruta, de ville även ha massa uppgifter från FK. Blir man trött eller bara trött på alla papper hit och dit.

Gubben och jag tog en promenad när jag kom hem, innan vi gick ut så startade jag den stora datorn, ville den starta? Svar NEJ!!!!! Nu får min privata helpdesk kopplas in, vet vad felet ligger, men vill inte rota inne bland kablar, moderkort, diskar, fläktar och kretskort själv, det överlåter jag till någon annan.

Frustrerad så installerades skrivaren till en annan dator, för jag måste skriva ut lite handlingar, det gick som tur var galant. När jag höll på med detta ringde bästa pappan i världen, han ville ut å åka i det fina vädret, och samtidigt kanske städa ur bilen lite. Eftersom vi hade planerat att spola av våra så drog maken fram slangar och högtryckstvätten, dammsugare och hinkar. VÅRSTÄDNING av bil, det bästa som finns. Känslan att sätta sej i en ren bil, både invändigt och utvändigt, är fin. Just som vi var klara backade pappa och Marita in på parkeringen. Jag dammsög pappas bil och Olle tvättade mattorna och lack. Fader är lite stapplig för tillfället, så jag hämtade en stol och satte gubben i solen 😉 Min fine far.

201603151

Sen var det fika inne och vi gick igenom lite papper dessutom så ljög vi och vrängde också, samt kastade lite grodor omkring oss 😉

Nu värker krôppaaset, men det var skönt att få göra något kul idag. Bilvård plus att jag fixade  till två presenter.

20160315_maria_nilsson 20160315_monica

Nu ska jag ”dö i soffan” en stund, jäkla krånglig början på veckan.
Godafton kamrater!!

Over and out

 

Helliden Tidaholm

Såg ett inlägg tidigare i veckan att Jonny och Anna skulle spela på Helliden i Tidaholm på lördagen, samtidigt så var det Påskmässa. Vi styrde mot Tidaholm, är ju aldrig fel att träffa Jonny och Lena.

Satan i gatan vad folkat det var, fanns ingen parkering någonstans, klämde in bilen bakom en traktor. Som tur var träffade vi på vaktmästaren, och han lovade att vi fick parkera där, han skulle inte använda traktorn mer idag.

Sen skulle vi då gå in och kika lite, det blev panikkänsla för så mycket folk var det, gick inte att röra sej, så vi gick ner och satte oss i fiket, för att vänta på Jonny.

20160312_1 20160312_2Satt och snackade en stund, när vi avgick så kom Lena med sin dotter och barnbarn. Den minsta började gallskrika när hon fick syn på mej, förstår inte detta, det är ju inte påsk än 😉

Efter helvetesnatten till söndagen (värk) så vilade jag länge i soffan på morgonen sen kom pappskallen på sin moppe och pratade lite. Därefter var jag nog igång igen, packade auktionsgods och la ut nya auktioner på VRR:s sida.

Knypplade lite under veckan också.

20160301_tvåfärgat_2 20160306_anders_johansson 20160306_okencamo 20160306_olle

Ha en fortsatt bra söndag

Over and out

Åter igen är VRR i mål

I går eftermiddag vid typ femtiden så lades det ut ett ärende i VRR-gruppen, ett stort ärende 57 000 behövdes samlas in till en Veteran. Under kvällen och natten så swishades det ordentligt och när Farbror Finans kollade kontot vid på morgonen så var ”vi i mål” med råge. Fantastisk grupp som hjälper till med en slant liten som stor till någon som behöver stöd.

Snön har vräkt ner inatt också och fåglarna flyger i skytteltrafik till matbordet. Massor med röda fåglar, de är här istället för hos grannjävel.

20160306_1

I morgon bitti är det dax att börja vecka två på Coop, arbetstränar numera med administrativa uppgifter, hoppas att kröppaskrället mår bättre av det här så småningom.

På eftermiddagen så ska pappa, Marita och jag åka till Vara. Min söndagsbästegåbortkusin har lämnat oss, det blir avsked i Vara kryka.

Ha en bra söndag!

Over and out.

Blommande växter

i trädgården, dock inte blommor utan de är täckta av rimfrost.

Idag var det så där härligt krispigt i luften och iskristaller hade bildat vita växter i trädgården. Vackert var det.

20160301_1
Ormhasseln var helt enkelt urhäftig
20160301_2
Likaså Elefantgräset
20160301_3

Så såg det ut när jag kom hem från mitt första arbetsträningspass på Coop Nära i Hällekis, började där idag och nu ska det utvärderas om jag kanske kan jobba lite mer än den halva halvtiden som jag har jobbat sen i somras. Ska enbart hålla på med administrativa arbetsuppgifter. Tiden får utvisa.

Over and out