Yes yes yes!!!!!

Nu kommer de igen, denna gången till Vara Konserthus och jag HAR FIXAT BILJETTER!!!!! Söndagen den 23 oktober!!!!

Afzelius-1280x720_860b90d0a7f4a9a43c0fd288c9b5ee22TUSEN BITAR

Björn Afzelius musik

En hyllning till en av Sveriges mest populära låtskrivare och scenartister – Björn Afzelius. Bandet är sammansatt av flera originalmusiker. En konsert med mycket musik, anekdoter och bilder fyllda med Björns musik. Med sånger som Sång till friheten, Tusen bitar, Juanita, Exil och Feberdansen blev Björn Afzelius den tveklöst mest framgångsrika samhällskritiska rockartisten i sin generation. Bandet består idag av Göran ”Guran” Blomgren (sång och gitarr), Micke Nord (gitarr och sång), Mats ”Mackan” Englund (bas och sång) och Globetrotters originalmedlemmar Olle Nyberg (klaviatur) och Per Melin (trummor).

Satan i gatan vad kul det ska bli, nu har vi nåt riktigt kul att se fram emot. Behöver väl inte tala om att jag gillar den musiken, Afzelius är den stora idolen och spelas dagligen. Hoppas nu att jag får fotografera under konserten, har ju ”Gurans” välsignelse när det gäller detta, så jag har kontaktat en som jobbar där för att höra om detta är tillåtet.

Har planterat i blomlådorna idag, blev pelargoner, detta gjordes när Olle klippte gräset för första gången i år. Sen var det lite knyppling igen, avkoppling i skrubben.

Klart slut från Skatis

Vitt ute och vitt inne

Blev en promenad efter att jobbet avslutats idag. Vi åkte ner till Hällekis IP och gick elljusspåret, där har vi aldrig utnyttjat tidigare. En fin slinga. Vitsippor i mängder i hagen.

20160429_1

Inne blommar 50-årspresenten igen, Novemberkaktus present från Tomas och Ingela när jag fyllde 50. Blommar stup i kvarten, det är väl tredje gången sen förra årets november, trivs nog med att jag vansköter denna.

20160429_2

Knypplade ett par armband häromkvällen ett till grannen och ett till en VRR:are.

20160426_ingela_classon 20160426_nick_jonzon

Hoppas de blir nöjda.

Fredagsafton tillbringas i soffan tillsammans med en bra bok, maken kollar på TV.

Hoppas på lite trädgårdspyssel i helgen, lite värme skadar inte.

Klart slut från Skatis

Den mannen stoppade

…..definitivt fel offer.

Var till Skara efter jobbet, avstämningsmöte med FK och AF, vilket gick bra anser jag. Äntligen har jag handläggare som vill hjälpa mej.

Efteråt var jag in på City Gross i Skara, och när jag skulle gå ut blev jag stoppad av en kille från en välgörenhetsorganisation, som pratade och argumenterade, när han väl talat till punkt så frågade han, om jag kunde tänka mej att att bli månadsgivare. Vad tror ni jag svarade?

Nope, svarade jag honom. Jag är månadsgivare i en ”församling” som hjälper Svenska Utlandsveteraner och jag jobbar även åt dem. Detta är en förening som heter VRR, som jobbar helt ideellt och så drog jag en lång harang om vad vi gjorde och hur mycket ”församlingen” samlat in och delat ut under 2015. Föreningen har inga avlönade anställda som jobbar, utan allt görs frivilligt.

Kan säga att han blev lite ställd. – Det var stort sa han. -Ja detta är jättestort och detta genom en FB-grupp och underbara medlemmar i denna grupp som ger, det de kan, för att hjälpa de som hamnat i knipa.

-Men sa han, om du får hundra kronor över i månaden kan du tänka dej att bidra med dessa? Återigen nej, om jag får hundra spänn över så skänker jag detta till VRR var svaret.  Yes, där satt den kommentaren!!!! Önskade honom en bra dag och gick. Detta kändes väldigt bra att säga till en medarbetare i en organisation där högsta hönsen tar ut skyhöga löner.

Väl landat i hemmet så dog jag i soffan en stund typ 10 minuter på lilla visaren som Tina alltid säger.

Snutteruttan kom lite senare för att mysa lite med matte när hon vaknat. Klia magen är jättegott, hälsar Snuttis.

20160427_1

Hoppas på lite värme snart så en hojsväng kan bli aktuell.

Ha en god afton over and out från Skagen

Blir trött

Jag blir så trött. När jag vakande och kollade ut på träden utanför sovrumsfönstret såg jag att dessa var alldeles vita, vände på mej och somnade om. Snö alltså, hade snöat en hel del. Backen var täckt av lappmögel, hur kul var detta på en skala 1-10. Cykeltävlingen som var på Kinnekulle idag, blev inställda.

Så kom solen en liten stund och pappa och Marita kom också. När vi satt och fikade så kom det världens lovikavantar från himlen.

20160424_1

Sen regnade det lite och sen haglade det sen kom solen igen, satans väder.För övrigt den här veckan så har det varit motigt, det har krånglat å krånglat, MEN min bil är åter och den är tyst i framvagnen, äntligen så hittades felet med knarret i styrningen.

Hämtade kärran i fredags, och precis när jag anlänt hemmet och landat i soffan kom det två pratglada tjejer, för att äta lunch med sin far (och mej) det var alltså Martina och Tezzan som kom farandes. Efter lunchen så var vi ute en tur till handelsträdgården i Kinne Vedum, var nog lite tidigt, så vi tar en ny tur om två veckor och då kan det nog inhandlas lite blommor.

Klart slut från ett för tillfället soligt Kinnekulle

 

Tyst med er

….jag försöker att vila, men det går ju inte när husse och matte sitter i soffan och pratar alldeles bredvid.20160418_1Jag är trött, har ju varit ute och jagat ju. Snutteruttan ligger med tassarna om nosen.

Har varit och lämnat bilen för de skulle fixa den idag, men eftersom de får gräva ganska djupt i det mekaniska, vilket tar lite tid, så fick jag en lånebil, så jag styrde snart näsan hemåt igen. Åkte via Eva och fotade lite katter, sen hem till bästa Kullen igen.

Klart slut för i afton

Greve Von Lurv

Heter jag numera.

I veckan kom Lurvas Von Örontofs  in och gick upp och lade sig på övervåningen, väldigt väldig låg var han. Återigen så var han sårad i strid. Chattade med kamraterna i VRR och genast blev han medlem i VRR, Pelle skickade in medlemsavgiften för 2016 till föreningen, samtidigt blev han ”dubbad till Greve von Lurv” av administratörerna. Han får väl vara VRR:s egna maskot tillsammans med Höna Näbb Smutsson.

Här har Greve Lurv lagt sej i slavens knä för att få lite gos samtidigt som matte kollar auktionerna.

20160417_1

Smulan ligger i den andra soffan och myser med sin slav, Husse.

20160417_2

I veckan var vi på IKEA, Inger Mia, Lilliz och jag. Denna gång blev det Uddevalla, en trevlig tur som vanligt när vi är ute och irrar omkring.

Grannarna var här en sväng förut, Per-Erik kollade på gravyrmaskinen, fick inte ordning på utväxlingen men nu kanske kanske det funkar, ska testa senare. Olle har fixat lite bättre ljus i hobbyskrubben, vilket var ett lyft. Behöver inte treva mej fram till arbetsbänken nu. Knapp precis innanför dörren.

Vi har varit ute på promenad Olle och jag, detta borde jag INTE gjort idag igen. Vi var på en långpromenad igår och det kändes i tassarna, borde ha struntat i detta idag men det kändes ganska okej på eftermiddagen så vi tog en runda, som naturligtvis straffade sej ordentligt. I morgon blir det absolut ingen tur, hinner inte heller för den delen. Jobba på morgonen, sen till KIA i Falköping med bilen, de har förhoppningsvis löst problemet med knarrandet nu, så jag hoppas det löser sej i morgon. Därefter ska jag fota några katter på vägen hem.

Nu blir det rast – vila. Ha det gött ute i världen.

Klar slut från Skoghall

Vilket gäng

Nu så är jag åter i min sköna soffa efter en mycket TREVLIG helg. Kamrater utifrån olika håll i landet anlände på fredagen till Falkängen där årsmötet i VRR skulle hållas.

Det var en trevlig fredagsafton när nästan hela styrgruppen träffades över lite köttfärssoppa och en bapelsin. Det var jäkligt högt till tag och när jag återkom till hemmet på kvällen så hade både Olle och jag träningsvärk i skrattmusklerna. Jävlar vad grodor det hoppade ur truten på samtliga. Karl hade med sej två av sina hundar och den minsta parkerade sej i knä efter knä och skulle kelas med, hon blev lite trötter på allt tjöt så hon somnade.

20160409_1 20160409_2

Lördagen så var det samling i kaffestugan, Martin och jag satt och snackade själva, när ADMIN 1, 2, 3 och 4 var ute på tur runt kullen. Sen började det så sakteliga droppa in medlemmar

20160409_3

Här har vi två av de som grundade församlingen Farbror Finans, till vänster och QM till höger.

20160410_5

Den tredje grundaren, tillika ordförande i församlingen, Karl till höger i bild.

20160410_2

Ett par mycket trevliga hojåkare kom också, dock i bil, de var väl lite frusna kanske. Hoppas vi ses på vägarna i sommar.

20160410_6

Styrgruppen David, Daniel, Karl (med ordförandeklubban) Magnus, Joakim, Ola, Ann, Martin och Pelle

20160410_1

Gruppbild på samtliga deltagare årmötet 2016.  20160410_3

Ett stort tack till Falkängen som ställde upp för VRR  och som dessutom bjussade på lokalhyran och fri tillgång till kaffestugan. Tack Mia.

 

 

Nu är det snart dax

… för VRR:s årsmöte på Falkängen.

logga_svart

På fredag kommer en del av styrgruppen, lördagen anländer resten och en del av medlemmarna. Det ska bli hemskans kul att träffa gubbarna igen. Jocke har även med sej min gravyrmaskin i från Tokholm, sen kan jag börja med gravering.

Bilen sommarskor åkte på i måndags kväll, nu dånar det igen, de för mycket mer väsen än vinterskorna. Ett stort TACK som vanligt till Grannjävel som hjälper oss med detta vår och höst.

Helgen som gick firades Olle i dagarna tre, fredagen bjöd Martina oss på lunch på Kinnekullegården uppe på Kinnekulles topp, sen var Pappa och Marita samt granntanten här. Lördagen grillades det korv med två av Olles bar med familjer och söndagen bjöd jag honom på middag ute. Så var den helgen slut (och jag också).

Jobbar på vilket går hyfsligt. Blev nu kallad till ett uppföljningsmöte med AF och FK den 27 april. Får se vad de har att säga.

Innan jag åkte hem idag från byn, så var jag in till Falkängen och träffade tjejerna, det bestämdes en resa till IKEA nästa vecka. Känns kul att de vill ha med mej 😉 😉 Där började det närma sej säsong nu 1:a maj så drar det igång i lilla byn igen.

Må så gott alla vänner, ovänner, knallkorkar och stolpskott 😉

techsupport
Klart slut från Skat-Ann