Stilstudie

Lotterivinst

I fredags så ordnade jag ett VRR-lotteri, brukar göra detta ibland för att det inbringar en slant. På en timma hade 50 lotter tagit slut (jag köpte två) och filen skickades till Joakim i styrgruppen. Martin fick PM om att ange en siffra och skicka till Joakim så att det inte blir nåt fusk, sen kungörs vinnaren i gruppen på Facebook, och se på f*n den här gången vann jag. En handgjord kniv som Bo-Åke Boson snidat ihop. Han gör så otroligt vackra knivar. Den ligger nu i vitrinskåpet så länge.

20160529_5
Maken var på tur med brodern Björn i helgen, han hojade ner till honom på på fredagseftermiddagen  och kom hem i går kväll. Själv så har jag vilat och plockat lite. Läst deckare och varit allmänt lat.

Stilstudie

Sovstilarna varierar. Snutteruttan vänder på sig ibland för att inte få liggsår. Hon ligger helst intill mej i soffan och stilarna de varierar som sagt.

Ryggläge med tassarna i skyn

20160529_1

Utsträckt på mage

20160529_2

Lite variation på magsovandet

20160529_3

Den totala avslappningen med lite snarknngar

20160529_4

 

Veterandagen 2016

Idag är det Veteranernas dag . Många av mina relativt nya vänner befinner sig i Stockholm och firar denna denna dag. VRR har bjudits in och har ett mässtält på området, för första gången. Hade gärna velat vara där, men kanske kan jag närvara nästa år om kropp och knopp bara orkar. Bör ju närvara eftersom jag är med i styrelsen.

Förra året fick Farbror Finans utmärkelsen Årets Veteran, och föreningen växer ock växer.

Farbror Finans och Ordföranden tillsammans med Arméchefen. (foto Pelle Nordensson)20160529_6

Det är ju Mors dag idag också, så det blir att gå ut och tända ett ljus i lyktan för Mor och min Veteranbroder.
Klart – Slut från skatis.

Födelsedagskatten lyser med sin frånvaro

I dag fyller Smulan elva år, kan ingen tro att hon är en sådan gammal surpadda, här var hon typ 12 veckor eller nåt och älskade att gömma sig i mina boots. Sötnöten 😉

20160517_9

Tog mej en promenad när jag kom hem från jobbet idag. Var skönt att gå en sväng i solen. Det är så hemskans vackert nu. Stannade först och tittade på grannens hönor som sprätter omkring i deras trädgård.

20160517_1

Nordskagenvägen in där det blommar för fullt. Allt möjligt i blomväg och det kommer MASSOR med Krolliljor, de växer överallt i vägkanter och på ängarna här.20160517_2

Alldeles vitt i träden20160517_3

och gult på backen20160517_4

Detta vet i tusan vad det är, men det kan säkert någon tala om för mej 😉

20160517_5

Skogsvägen ner mot Skagen igen

20160517_6

När jag kom hem så låg vildkatten på gräsmattan. Det är denna herre som jagar och strider med Lurvas så han ofta kommer hem med diverse blessyrer. Fin är han i alla fall, stod länge på trappan och blinkade mot honom och då la han sej i gräset och blinkade tillbaka.

20160517_7

Sen tog Snutteruttan och jag siesta i hammocken. Den är ju flyttad till balkongen nu så jag kan sova ute när det blir för varmt inne.20160517_8

I morgon ska maken åka och serva sin HD hos Stig i Stenum. Jag får väl vänta ett tag till på min, hoppas jag kan få den till helgen.

Klart slut från Skatis.

Pingst är över

Ja Pingsthelgen är över, kall och regnig var den. Barndopet är avklarat, tyvärr så fick jag ställa in besöket i Tidavad, orkade helt enkelt inte med Pingstaträffen i år.  Nyss kom vi hem från ”vattenmötet” vi har en egen vattenförening här på Skagen och ett ”byalag för vägbelysningen. Varje år i maj så är det årsmöte, det ska ju vara så i ”riktiga” föreningar.Det är kul att träffa och se alla grannar man har, några nya har tillkommit och då undrar man vilket hus de har införskaffat. Bra att det blir fler åretruntboende, ett tag var det lite för mycket med sommarställen.

Middag vid hemkomst, sen var jag så jävla nyfiken på hur det gått i det stora VRR-ärendet som lades ut i fredags kväll. Naturligtvis gick vi i mål denna gången också. På mindre än två dygn så hade det samlats ihop drygt 160 000:- till en behövande veteran. Härlig känsla när Farbror Finans meddelar att ”nu har vi gått i mål” och lägger upp bilder på massor med lök, för nu faller tårarna på många medlemmar, glädjetårar!!!! Det har gjorts till ”en kul grej” de här med lök. Det skalas och hackas mycket lök i denna fantastiska församling.

När jag senare landade i soffan så kom Snutteruttan som en projektil, hon vet var godisburken står. Alldeles bakom matte finns det en burk med godis (vanligt torrfoder) det ska alltid serveras några nypor när jag parkerar mej i hörnet.

20160515_1

Hoppas nu att hojen blir klar under veckan och att vädret blir bra så den kan levereras/hämtas hu nu reparatören vill ha det.

Over and out – Skoghall Skagen

En härlig vecka

med värme och solsken.

Har mått ganska hyfsat i kroppen trots hojtur i helgen. Hojen står nu hos Anders för lite allmän översyn och reparation av läckage i bakaxeln.

Idag tog vi en tur till Axvall efter det att jag slutat jobba. Elvafika i lokalen och prat med KP och Benne. De har ju startat igång chopprarna nu. Härligt!!!!

KP:s främst på bilden Bennes den röda, han köpte den efter broder. Lite omgjord under vintern, bland annat fotkoppling och handväxel, annan  lack och solosadel och ingen änglabåge. Snyggt Benne, men du får putsa och polera lite 😉

20160513_1

Kvällen har ägnats åt att lägga ut auktioner på VRR, ett jätteärende drygt 160 000 riksdaler ska samlas in till en behövande veteran. Har du en tia över så tar VRR tacksamt emot på följande plusgiro 708415-5 eller genom en SWISH på vårt Swishnummer: 1234 7048 62 (utan mellanslag).

I morgon är det barndop av Olles yngsta barnbarn, sen är det ju även Pingstaträffen i Tidavad. Hoppas att jag orkar med båda grejerna.

Over and out – Skatis

Utesova

Undrar om Snutteruttan varit ute och festat i natt. Hon vill inte titta upp och tassen för ögonen, skallevärk kanske.20160508_1

I natt blir det till att sova ute. Hammocken förflyttad till balkongen och nu är det bäddat där, så in natt kommer snarkningarna ljuda över Skagen. Hoppas att det funkar nu så kan jag sova där i sommar även om det regnar 😉

20160509_1

Japanska körsbärsträdet blommar, klasvis med rosa blommor, visst är det försommar nu.

20160509_2Finbesök så här på eftermiddagskvällen Mia och Jonas stannade till och tog en kopp kaffe och snackade en stund. Kul med spontanbesök.

Om en timma ska jag avsluta dagens auktioner i VRR, lär bli några kronor igen till föreningen. Bra dä.

Fick även den officiella VRR-tishan på posten idag, så nu kan man klä sej med stil. Trikebyggaren Anders kommer upp på onsdag och fixar packboxarna på hojen, så det går att köra igen.

Ha en god afton

Klar slut

Premiärtur

på hojen och vi hamnade i Tidaholm.

Bestämde oss för att åka till Tidaholm idag, utställning på torget, Rolle och Anita var med oss. Det var mycket fordon i staden så vi tog första bästa ställe vi hittade, där parkerade vi oss och gick sedan till torget.

20160507_1 20160507_2

En gris, eller rättare sagt en sugga, lite mossbevuxen. Kommer ihåg när bror min lånade min bil och jag fick ta hans över en långhelg, det var en likadan som på bilden nedan, kan påpekas att den var inte helt lätt att manövrera i stadstrafik, men å andra sidan så flyttade folk på sej, varför då??? 😉

 

20160507_3

 

Glänsande lack20160507_4

En kul skylt utanför en affär

20160507_5

Jonnys vinterjobb

20160507_6

 

Att det var skit att komma hem och se att packboxen i vänster bak gått ordentligt åt pipsvängen, tyckte att det var lite dåliga bromsar. olja i trumman och rejält oljeskvätt på däck och fälg. Typiskt när säsongen börjat. 20160507_7

Trikebyggaren fick omedelbart mail om lägen, hoppas han kan komma till undsättning i veckan. Pingstaträff på lördag och märkeskamp helgen efter.

Nu ska jag sura och vresa en stund 🙁

Ha en bra lördagsafton

Over and out – Skat-Ann

 

Efter att lekt….

….jordfräs i rabatterna efter jobbet i två dagar med Smulan som sällskap

20160505_0

…så var det paus idag. Ledig och uppe i hyfsad tid. Frukost kollade av meddelanden sen en kopp kaffe. Olle var ute och fyllde på dammarna, sen tog vi en promenad.

När vi kliver ut genom dörren så ligger Smulan och gonar sej i en av blomlådorna på framsidan, skitgris nummer ett.

20160505_1

Vandrar neråt och sedan uppåt mot Nordskagen. Där träffar vi på Herr Claeson, som är ute med hunden. Beordrar honom att göra helt om så vi får lite kaffe och snäll som han är så vände han naturligtvis.

En flock hjortar promenerade omkring i hagen vid sidan om oss.

20160505_2

Väl framme hos grannen, Claeson, så blev det lite kaffe och en massa ljug som vanligt. De skulle strax iväg, för att hjälpa till på vårtjosan i Låstad, lek och tävlingar, misstänker att de tog den fina bilen dit

20160505_3

Vi tog samma väg tillbaka, stannade och pratade med flera grannar som var ute i vårsolen. Tog det lugnt resten av dagen för att orka med kriget i morgon, Fia med knuff i Torbjörntorp. Dessutom var kamraterna sugna på en hojtur i helgen, så det blir till att börja preparera sej lite med diverse piller i morgon så det funkar att köra hoj i helgen.

Snutteruttan ligger nu hos husse i soffan och har det såååååå mysigt.

20160505_4

Ha en bra kväll

Klart slut från Skatis