Varmt som f*n

25 gr nu och fuktig luft hoppas på åska just nu.

En bra vecka har det varit. Hyfsat lugnt, lite värkig men det funkar. Har satt sex omgångar med flädersaft och pappa har varit här och hämtat en av dessa. I morgon ska jag fixa två till, sen får det vara bra för i år.

I veckan som gick gjorde VRR en fantastisk insamling 174 000 på typ 26 timmar, ytterligare en veteran är räddad ekonomiskt, att det sen var ett mindre ärende också på 73 931 som löstes också är fantastiskt. Vi fick ju en stoooor gåva under veckan, så allt löste sej till det bästa. Underbara fina medlemmar som skänker en slant, vissa mer andra lite mindre, men varenda krona är välkommen. Föreningen är snart uppe i 10 000 medlemmar vilket är fantastiskt.

en hundring

Har börjat årets jakt också, invasion av mördarsniglar, har god nytta av mitt vapen i jakten mot marodörerna

20150903_1

Snart uppe i trehundra på några dagar. *Urk*.

Midsommarafton gör vi inte så många knop jag har flätat tre armband, vi har ätit och sen intog vi soffan en stund. Lurvas gör inte många knop han heller. Han har nog varit lite skraj i natt för han kom in väldigt sent och nu ligger han helst i närheten av oss. Gärna i eller uppe på soffdynorna.

20160624_1

I morgon är det kalas David (Olles son) fyller 35 och Emma (Davids dotter) fyller 5 så det blir en tur till staden. Kanske det kan bli hojtur till Lidköping.

Har dessutom under veckan fått tag i boende till ÖS-träffen, som jag ser fram emot, samma vecka på måndagen kommer mina gamla kollegor (Lantmännentiden)  från Ockelbo, de gör en halt här, för att sedan dra vidare till Skåneland. Har inte träffat Kristina sen typ 2006. Ska bli kul 😉

Nu inväntar vi åska som ska komma vid åttatiden enligt Klar.se, hoppas de har rätt i sin prognos, det behövs laddas ur.

Klart slut från Kullen

Tröttnade lite på ogräset

mellan plattorna vid altanen.

Tänkte att nu när det var så fin ”omma hörnet” så kanske man skulle göra lite fint i ”märlan” som det kallas när det är ett mellanrum i berget. Vi bor ju på ett platåberg och då är vi stenrika.

Tänkte att vi kan ju lägga markduk i märlan under stenarna, så vi lyfte upp och började gräva bort lite, 5 cm mer till urberget var det, så vi behövde bara lägga i lite singel sen var det bara att lägga dit stenarna igen, nu ska det väl inte bli massa ogräs i skarvarna för det finns ingen jord 😉

20160617_1

Altanen ligger direkt på berget

 

20160617_2

Här är det sten två meter från köksingången, jag VILL inte lyfta de stenblocken. En av trapporna till etage 3.

20160617_3

Trappa två till etage 3. Bör läggas om, men vem kan göra det idag, finns väl ingen, det går ju inte göra med en dator 😉 😉

20160617_4Maken och jag var och plockade (snodde) lite fläderblommor lite varstans i afton, så nu är det saft på G två omgångar, men det blir fler. Ska koka till bästa pappsen också, då blir han jätteglad. Nästa gång behövs det nog inte stjälas blommor för så kan det plockas i trädgården.

Undrar om det kan bli en hojtur i morgon, får kolla upp väderleken lite. Ha en god fredags afton!!!

Klart slut Skoghall Skagen

 

Dag fyra

… å nu är det klart.

Plast över berget och lite grus så den ligger på plats, men det sluttar ju så det var lite besvärligt. De hade inte mycket utrymme att röra sej på. Duktiga killar.

20160616_1 20160616_2

Nu är lugnet åter på Skagen, och torpargrunden mår bättre. Dessutom så får jag lugn och ro i morgon efter jobbet.

Ang. VRR så fick församlingen en STOOOOOR gåva igår. Underbart att det finns givmilda människor. Om en månad så är det ÖS och då får man träffa alla goa människor igen. Hoppas vädret blir bra, så där svenskt lagom.

Ha en god afton 😉 Å i natt blir det utesova igen.

Klart slut från Skoghall

Förbannelse

Var till Skara efter jobbet idag, sen en sväng till katthemmet. För FÖRSTA gången i historien, sen jag blev katthemsfotograf, så tog jag BARA kameran med mej, inte hela väskan. Vad händer, jo batterierna vägrade samarbeta, inte äkta var meddelandet i displayen. Skiftar plats och tar bort batteripacket och kör bara med ett direkt i kameran, då var det äkta helt tomt. Ingen kameraväska = inga reservbatterier. Gick svärande och muttrande till bilen, har ju ALLTID en liten kamera i handväskan, så jag klarade övningen idag trots krångel. Vad lära sej av detta, var ALLTID förberedd, ta med dej utrustning.

Dag två i torpargrunden

Rent och snyggt

20160615_1

Dag tre i torpargrunden

Isolerat och nästan klart. De har även fixat till i trappan till källaren, mura lite och de har rättat till en av de stora stenarna så den ligger rätt, inte lutande in mot huset. Duktiga killar, jobbar som satan. Räknar med att vara klara i morgon.

 

20160615_2

Snuttis vill som vanligt inte bli störd i sin skönhetssömn

20160615_3

Det är kvällen nu, inatt fick jag sova inne, vilket inte blev mycket, började regna under natten så det var väl tur att jag plockade in sovutrustningen. får nog stanna inne inatt också för det är ganska mulet runt kullen.

Eftersom det inte hänt några skandaler och jag har heller inget skvaller att förtälja så avslutar jag.

Over and out

 

Prinsessan på ärten

Ja det går ju inte ligga i soffan utan det ska liggas på en kudde 😉

20160613_1

Veckan har varit ganska lugn, förutom ett besök hos Eva Nya katter har kommit. En favorit har kommit tillbaka. Så underbar, kelig som ja jag vet inte vad, tog upp henne i famnen och hon tvättade och tvättade, kurrade och spann. Lilla Scruffy. Hon ska endast vara innekatt den här damen.

20160610_sruffy

Sen var det ett besök på VC också, mitt röda märke på benet blev bara större och större. Hann inte ens sätta mej ner hos sköterskan, du går ut i väntrummet igen, du måste träffa en läkare. Han bara tittade, Borrelia, du ska till provtagningen, sen kommer du tillbaka, så skriver jag ut antibiotika så länge. Tror väl inte riktigt på detta, får avvakta tills han ringer om provsvaren, men märket har bleknat, så han kanske har rätt 😉

Olle tillbringade helgen hos sin bror Björn med fru. Han har varit behjälplig med snickeri och målning. Själv vilade jag HELA helgen för jag var urtrött och huvudvärk. Pappa och Marita var här en sväng på söndagen, för övrigt så gjorde jag ingenting.

Idag kom de, hantverkarna som ska fixa torppargrunden under den tredjedel av huset som inte är källare. Blindbotten och allt spån har de tagit bort idag, blev lite säckar och plankor, men de tar med sej allt skräp, vilket är väldigt skönt, så slipper vi det problemet.

Det är trångt längst in i hörnet inte mycket att krypa på, men det är några jäklar att slita grabbarna. De åter kommer i morgon och fortsätter. När de höll på och sågade där nere så skakade tam mej fanken hela huset. Jag tycker det är väldigt jobbig att ha hantverkare hemma, men detta var ett måste att åtgärda.

20160613_2

Huset är ju byggt 1939 så det är väl inte så konstigt att det har gett sej, det är ju berg under presenningen så det har väl även varit lite fuktigt också. När de är klara så ska en avfuktare installeras.

Morgondagen ska ägnas åt administrativa uppgifter först på jobbet, sen hemma. Lite papper som ska skrivas, kanske lite bokföring åt Katthemmet och auktioner ska ut på VRR:s sida

Nu blir det en kall Old Ox på trappan

Klart slut från Kullen

En trevlig tur….

…blev det igår.

Vi skulle ta en hojtur igår Olle och jag, när vi kom ner för backen i Gössäter, så möter vi Pappa och Marita, de hade på vinst och förlust åkt till kullen för att kanske få en fika hos oss. Bara att stanna till och meddela att vi var på väg till Bäcken och fika, så de hängde på dit istället. Sen tog vi en omväg hem, stannade till hos Kenneth i Eggby och snackade lite, sen åkte vi hemöver igen. En pilsner på Altanen efteråt satt fint.

Jag sov även inatt på balkongen, vakande mitt i natten att det var lite kyligt om snoken, men drog upp täcket lite extra över näsan. När jag sedermera framemot morgonen kollade på termometern så hade det bara varit 8 grader inatt. Inte konstigt att det var lite kyligt om näsan, men jäklar vad jag sov gott 😉

Tog en promenad till grannarna med tackkort som jag tillverkat, som ska skickas ut till sponsorer och markägare som tack för sponsring och väglån till mopperallyt.

Nu sitter jag och följer en spännande grej i VRR:s styrgrupp. Auktionsavslut börjar kl 20.00. Dessutom ligger Snutteruttan på bordet och vill ha godis ur burken jag har bakom mej

20160606_1

Slut för idag

Häng dom högt

Byapynt

Var det inte så det var i Clintans film. Men här är det inte gubbarna som ska hänga högt utan flaggspelet.

Igår så pyntades byn inför sommargatan, nästan en kilometer flaggspel skulle sättas upp från hamnen, genom Falkängsbyn, över järnvägen upp genom huvudgata och slutade vid grönområdet vid dammen. Olle och Christian hjälptes åt. Eva körde skylift och några andra varnade trafiken så de dämpade farten. Nu är flaggspel och blommor på plats, även den flaggstången vid dammen, som ska invigas på nationaldagen med vår fina svenska flagga.

20160604_1 20160604_2

Värmen suger

Ja värmen är lite jobbig för både folk och fä. Borde nog dricka mer vatten, för skallen värker och jag är väldigt matt. Efter jobbet så är det vila som gäller tillsammans med goaste missepissen.

 20160531_2
Promenix

Försöker ju ta en promenad ibland, nu har det inte blivit så på några dagar, men sist jag var ute och traskade så levde trädsvampen väldig gott. Undrar hur stor den kommer att bli under säsongen.

20160531_1

Guldregn

Det regnar guld på Skagen. Ja inte pengar men Gulregnet blommar som finast nu. Har även hittat lite småplantor som jag ska ”släppa upp” finaste trädet som finns.

20160604_3

Mobilbild

Tillbringar ju nätterna på Camp  Balkong, har bäddat där ute så jag får lite sömn, lite svalare än inomhus. Någon som också gärna ligger där om natten är Greve Lurvas von Örontofs. Han bäddade ner sig innan jag skulle natta mej.

20160604_4

Vildkatten

Som vi har döpt till Sotis, har vi börjar ”att mata in” han är inte lika rädd nu, så han ligger bakom vedbo’n och väntar på mat. Ska försöka att fånga in honom så småningom, kastrera och chippa, sen får han vara här. Vi ska bygga en sovlåda i vedboden till honom om han vill stanna. Om han är snäll mot våra katter så får han gärna komma in. Smulan och Sotis låg på altanen tillsammans häromdagen. Sotis i fåtöljen och Smulan i soffan och hon brydde sej inte. Snutteruttan bryr sej nog inte så mycket hon heller, tror det mest är Lurvas som jagar/vill leka med honom och då blir det allvar emellanåt.

20160517_7

Tanken fanns

att ta en hojtur idag, men vi får nog avvakta till aftonen. Skinnställ och många plusgrader = vi kroknar lite, så till kvällen blir det en tur.

Klart slut från Skat-Ann