Musjakt

Häromkvällen kom hon in skrikandes med en mus i käften, som levde och som släpptes i köket och denna lilla fyrbenta förskräckta varelse hittade ett litet mellanrum i sparksockeln under köksskåpen. Olle tog bort ena sidan av sockel, sitter ju bara med klammer, så det är ju lätt. Snutteruttan kryper in under skåpen på jakt efter bytet, men tröttnar och lägger sej till ro in i hörnet.

20161119_1

Olle lämnade ena sidan öppen och sen satt den lilla i fällan på morgonen, burfälla = ny chans.

Idag lördag tog jag tag i något jag tänkt på LÄNGE, har tröttnat på vitrinskåpet med Jenny Nyströms tomtesamling, har ju samlat så serien är komplett, men nu förpassades dessa, invirade i bubbelplast och packade i kartongen, upp i en av vinsdskrubbarna.

20161119_2

Nu är det bara några tomtar kvar, några minnessaker efter mamma och en del efter Ove. Kommer nog att möbleras om lite till men typ femtio tomtar är iallafall förpassade, lagom till jul, till vinden.20161119_3

Under aftonen såg det ut så här en trött jägare ligger utslagen.

20161119_4

Nu är det kvällen och lugnet sänker sej över Skoghall.

Over and out.

Någons kisse eller

har det kommit ytterligare en vildis till oss.

Den här missen satt vid fågelrestaurangen i förmiddags. Är det någon i närheten som är ägare tro, ser välmående ut, men var nog hungrig. H*n hade rivit sönder soppåsen som stod på bron, eller är det kanske en ny vildkatt som söker sej hit.

20161110_2

 

Den här palmen fyller snart elva år, den fick jag som väldigt väldigt liten i en julgrupp av min dåvarande chef när jag jobbade på Granngården, kul att den trivs här.20161110_1
Pågår en insamling i VRR just nu och jag kan bara tilllägga att det har swishats och swishats i en timma nu och det har kommit in drygt
60 000 kronor PÅ EN TIMMA snart i mål med andra ord.

Over and out – Skoghall

Snökall katt

hoppar upp på hyllan bakom soffan och lägger sej på mattes axel. Jag hade varit ute länge så jag var ganska frusen, det blev inte bättre med en kattmage mot halsen som var full med snö.

20161109_1

Har hjälpt till lite med att pynta Hällekis inför Vintergatan som öppnar i helgen, Chiefen och jag pyntade den gamla stugan, Hällekis äldsta (typ 225 år) där ska Tomten husera några timmar de kommande två helgerna. Precis så jag kunde stå rak inne i stugan. Sen monterade vi stjärnorna vid dammen, men sen var det för kallt, så vi gav upp lite. Kopplingen till elen blir en annan dag. Maken var med på Falkängen och där monterades bågarna med belysning, lite annat smått och gott kommer upp på fredag då han ska hjälpa till igen. Sen på lördag så drar det igång, Falkängens julmarknad och Vintergatan. Tänk –  i år ska jag inte röra gröt och fixa skinkmackor. Känns konstigt men kroppen blir glad över att slippa detta.

 

Jag tigger inte matte, men jag ser att du har skinka på din macka å jag VILL HAAAAA. Fattar du detta, ge mej, ge mej…… Klart att han fick lite skinka 😉

20161109_2

I kväll är det sista avsnittet av NCIS säsong 13. Var vänlig stör ej. Men det kommer en ny omgång nästa år.

Over and out från Skoghall

Skagen-Torbjörntorp 2-0

Som sagt Rolle och Anita kom till oss igår i snöovädret eller hur det nu var.

Här var det inget oväder men på andra ställen var det ju så enligt media iallafall. Hoppsan vad förvånad man blir det är ju vinter nu och då SNÖAR det och halt blir det också. Det är klass 1, 2 och 3 varningar, men vad kan man vänta sej, vi bor i Sverige och där är det kallt då blir det som sagt halt och det kommer även snö, så lätta på gasen för tusan!

Jättevacker bukett med blommor fick vi när de kom

20161106_1

Sen var det Fläskfilégryta , med ris och sallad. När vi var mätta och belåtna så kom det nya spelet fram, Nu är det inte Fia med Knuff utan Katt med jam. Så himla fint spel som jag äntligen har fått tag i. Antecknas bör att Anita och Rolle har köpt ett likadant 😉

20161106_2

Nu var det tydligen Skagen (vi) som skulle vinna denna afton så Olle och jag vann var sin gång 😉 Det var väldigt trång på ”i kattgården” emellanåt när alla sexton var på planen.

Klart slut från Skatan

 

Sover gärna

på köksbordet gör Snuttis.20161105_120161105_2Men inte ikväll för i afton blir det strid. Rolle & Anita kommer å då kommer Fia fram, med massor med knuff och tjo och svordomar. Ska bli jamarns kul, ska desstutom inviga det nya brädspelet. Blid kommer i morgon.

Häromdagen, närmare bestämt i onsdags när jag åkte hem från katthemmet så var jag bara tvungen att stanna vid Österplana, himlen var ilske blåsvart, men solen bröt igenom och det var så fint.

20161102_1 20161102_2

Har tänt ljus idag och ställt nere vid ”min egen” minneslund. Ett för min käre saknade bror och ett för mamma. Kommer på mej själv ofta, hur mycket jag saknar Ove. Häromdagen fick jag riktiga flashbacks. Våra hojturer tillsammans å goa garv men alla gemensamma vänner. En del träffade vi igår när vi hade fredagsmys i Skara med delar av Axvalls MC ”Di hårde pôjka”. Tack för en trvlig fredagsfika.

Hoppas du har det bra Ove.

Over and Out från Skoghall.